לפני חוק המזומןסבא שלי חיתן 10 בנות, ואמר שמעולם לא עבר לו בבנק הסכום ששילם לדירות לבנותיו...
אנשים שילמו במזומן הכל
לפני חוק המזומןסבא שלי חיתן 10 בנות, ואמר שמעולם לא עבר לו בבנק הסכום ששילם לדירות לבנותיו...
לא לזה הוא התכוון. ממש לא...לפני חוק המזומן
אנשים שילמו במזומן הכל
אז איך זה יכול להיות שלא עבר לו ביד?לא לזה הוא התכוון. ממש לא...
הורדת רק מילה אחת.אני זוכר שכאשר הלכנו לשאול, אמרו לנו את לשון החפץ חיים 'ואין ההשתדלות מועלת מאומה', כל עבודת האדם היא להכין צינור דרכו הקב''ה שולח את הפרנסה, מה אורך או רוחב הצינור הדבר פחות חשוב, ואכן כך נהגנו,
גם אבא שלי טוען את זה. אין לו מושג איך הוא מצליח לעמוד התחייבויות. אבל זה קורה. ניסים שאי אפשר להבין. זכות מיוחדת ששמורה לעמלי התורה.אז איך זה יכול להיות שלא עבר לו ביד?
גם עם ניסים זה אמור לעבור לו ביד
אם שלם את מה שהתחייב
נכון ב100 %גם אבא שלי טוען את זה. אין לו מושג איך הוא מצליח לעמוד התחייבויות. אבל זה קורה. ניסים שאי אפשר להבין. זכות מיוחדת ששמורה לעמלי התורה.
סתם שאלה, את עובדת?סבא שלי חיתן 10 בנות, ואמר שמעולם לא עבר לו בבנק הסכום ששילם לדירות לבנותיו...
בשביל זה אמרתי שאם הוא קיבל הוראה אחרת מרב הוא מחוייב לעשות כך,תשובות מרבנים של לפני 20 שנים לא רלוונטיות היום בשום צורה.
השאלה מי הורה - ולכן כל אחד שואל את רבותיו, ומה שהם אומרים לו זה מה שהוא יעשה,ולנו הורו שבימינו
מסכים לגמרי לגמרי לגמרי.שכל אחד ישאל ויברר עבור עצמו. הדברים פה עבור הדיון בלבד ולא עבור החלטה כזו או אחרת.
אחותי חיתנה 16 ילדים,סבא שלי חיתן 10 בנות, ואמר שמעולם לא עבר לו בבנק הסכום ששילם לדירות לבנותיו...
כנראה שהרבה דרכים למקום.גם עם ניסים זה אמור לעבור לו ביד
ברור. כחלק מחובת ההשתדלות.סתם שאלה, את עובדת?
אז סבא שלך לא בדיוק רלוונטי לדיון.ברור. כחלק מחובת ההשתדלות.
ובתקופה האחרונה החלטנו, בעלי ואני, שאפחית שעות עבודה בשל הנתונים הביתיים. למה? כי זו חובת ההשתדלות שלי, כרגע. התפקיד שלי להיות אמא, לפני הקריירה.
במקביל, אני מנסה לבדוק אפשרויות שהשעות שלי יהיו רווחיות יותר...
סליחה?אז סבא שלך לא בדיוק רלוונטי לדיון.
לא הבנתי, אבל כלום.אז סבא שלך לא בדיוק רלוונטי לדיון.
מסכימה עם הרצון והצורך להיות כמה שיותר אמא,
אבל צריך להכיר גם במציאות החיים היום.
יכולה רק לומר לך שבאורח פלא שעות העבודה הפכו להרבה יותר יצרניות. הספקתי הרבה יותר בכל שעה, והנגזרת מכך מגולמת בתשלום (עצמאית). מה קרה פתאום? באמת שאין לי הסבראז סבא שלך לא בדיוק רלוונטי לדיון.
מסכימה עם הרצון והצורך להיות כמה שיותר אמא,
אבל צריך להכיר גם במציאות החיים היום.
סליחה?
לא בטוחה שהבנתי, יכולה להסביר את עצמך שוב?
הכל בסדר.לא הבנתי, אבל כלום.
אם אנחנו מאמינים שהגזירה אמת והחריצות שקר, אז למה כוונתך?
אולי רק את מהלך וכיוון הדברים לתועלת וזיכוי הרבים ???אחרי שקראתי את דבריכם, והגבתי בהרחבה,
התחלתי להרהר אולי אכן טעיתי, ופתחתי את ספרו של המשגיח מרן הרב דסלר זצ''ל,
חלק א' מעמוד 187
ומפני חומרת המילים לא העלתי כאן, אבל כדאי מאד מאד לקרוא, על מנת שלא להחשב לאפיקורס וד''ל.
הדברים שם מאד יסודיים, ובנויים על אמרותיו של הסבא מקלם זי''ע.
זה מה שאמרתי? ממש לא.הכל בסדר.
מכבדת את הסבא.
רק ציטטת אותי לגבי חסכון לחתונות ואמרת שסבא שלך לא חסך (כפי שהבנתי)
ואמרתי שלא זה היה הדיון הנוכחי, אלא אם לא לעשות שום השתדלות לחסכון, או כן לעמול ולהשתדל.
ואחזור בפעם המי יודע כמה, שכל אחד יעשה כדעת רבותיו.
אין צורך להבהל.
רוח הדברים מובנת *עכשיו*,הכל בסדר.
מכבדת את הסבא.
רק ציטטת אותי לגבי חסכון לחתונות ואמרת שסבא שלך לא חסך (כפי שהבנתי)
ואמרתי שלא זה היה הדיון הנוכחי, אלא אם לא לעשות שום השתדלות לחסכון, או כן לעמול ולהשתדל.
ואחזור בפעם המי יודע כמה, שכל אחד יעשה כדעת רבותיו.
אין צורך להבהל.
זה פוגע שאומרים על מישהו שהוא לא רלוונטי לנושא המדובר כרגע?רוח הדברים מובנת *עכשיו*,
הייתי מצפה להתנסחות מכובדת יותר , בטח בפורום ציבורי
אכןזה פוגע שאומרים על מישהו שהוא לא רלוונטי לנושא המדובר כרגע?
יפה לךונראה לי שמיציתי את הדיון כאן בכל מקרה.
מצטערת אם נפגעת. באמת שלא עלה בדעתי שזה פוגע.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכד
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ: