דרוש מידע איך עוזרים לאנשים להבין מה לומר ולא לומר בבירורי שידוכים???

מצב
הנושא נעול.

דעת חכמה

משתמש פעיל
המחנכת נאלמה קצת דום אבל רק לדקה קצרה ואז התפרצה עלי בחזרה:
אני המומה!!!!!!! זה לא בסדר מה שאת עושה ואני לא מאמינה שיש רב שעומד מאחורי זה!!!
את ושכמותך רק גורמים שיותר אני פשוט לא אענה בברורים לשידוך!!! זהו זה!!! אני לא אענה לאף אחד!!!
אני עושה טובה ועונה וזה מה שאני מקבלת חזרה???!!! לא רוצים-לא צריך! אני יותר לא אענה ותדעי שזה רק בגללך!!!!
אז השגת את המטרה! שיותר לא תענה ושתבין שזה מה שרצו וזה לא מפריע לאף אחד.

כיסופים-סאונד ונגינה

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
בסיעתא דשמיא

1. יש לי חברה שהכינה מראש טבלה עם שמות החברות מהכיתה ומהמסלול ובו מעלות טובות ויחודיות לכל בת
וכמתקשרים לברר הדף עומד מולה והיא לא נתקעת בכמה מילים וזהו. וכן הוסיפה סיפור או משהו מיוחד על כל בת.

2. יש חסרונות שלדעת רבנים לא צריכים לומר בבירורים.
לדוגמא- חיסרון שנראה לעין וראוים אותו בוודאי בפגישה לא צריך לומר.

3. לפעמים בבירורים מרוב שרוצים לשבח זה הורס
אני מכירה שידוך שכמעט ירד בגלל שאחת החברות אמרה ברגש
שהבחורה המדוברת ממש רבנית, וכולנו לומדות ממנה, והיא ממש לא מהדור הזה...
עד שהאמא של הבחור כ"כ נבהלה ורצתה להוריד מיד את הבחורה לא מהדור הזה... כי בשביל מה היא צריכה כזה דבר???

נייר אפיה

משתמש פעיל
אצלינו בכתה עשינו כלל כזה שאם מתקשרים לברר לא עונים מיד בכלל!!!
אלא אומרים, אסור לנו לענות מיד, קודם אני כותבת הכל על דף כי יש המון מה להגיד ואני מיד חוזרת אלייך,
זה עוזר המון שככה את חושבת מה כן להגיד ומה לא, וגם לפעמים נתקע הדיבור אם זה מישהי שאין לי מי יודע מה קשר טוב וכו',
אולי כדאי גם לכם לעשות כזה דבר,
בזמני, כשהדריכו אותנו מה לענות בשידוכים, אמרה לנו המורה שהמטרה היא שאנשים יפסיקו לברר אצל חברות- שהם יגיעו למסקנה שכל החברות עונות אותו דבר ורק מחמיאות את אותם דברים פחות או יותר על כולם.
כי זה באמת מפחיד לתת לילדה בת 18-20 להשפיע על השידוכים של חברותיה.

נייר אפיה

משתמש פעיל
בלי להתייחס לבחור הזה,
אבל מי זה ההורים "החכמים" האלה שמתייחסים לדעה של בחור צעיר שעוד לא יצא מהישיבה לעולם הגדול והאמיתי ואין לו באמת הבנה וניסיון לדעת מה מתאים ומה לא, בתור דעה מכרעת ?
זה ידוע שכשיש בן בישיבה (בפרט אצל החסידים שרוב בחורי החסידות לומדים באותה ישיבה) קשה יותר לארס את הבנות, הבחורים פוסלים את כולם- אחותו הרי מושלמת, והמדובר איחר פעם אחת לתפילה... ובכלל, מתחשק לו גיס קצת יותר חברה'מן...

Ayalas

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
הדמיות בתלת מימד
בזמני, כשהדריכו אותנו מה לענות בשידוכים, אמרה לנו המורה שהמטרה היא שאנשים יפסיקו לברר אצל חברות- שהם יגיעו למסקנה שכל החברות עונות אותו דבר ורק מחמיאות את אותם דברים פחות או יותר על כולם.
כי זה באמת מפחיד לתת לילדה בת 18-20 להשפיע על השידוכים של חברותיה.
זה נכון ולא נכון
מצד אחד בחורה בת 20 אולי לא מבינה הרבה
מצד שני אין מי שמכיר יותר ממנה את המדוברת
איך ואיפה אפשר לברר על מועמדת אם לא אצל החברות לא דווקא הטובות
חוץ מזה ששידוכים נהרסים לא בהכרח בגלל בנות בנות 20 אלא הרבה פעמים מאנשים מבוגרים שחושבים שיודעים מה מתאים למי.
שמענו כבר כמה אנשים שאמרו לנו לו לגשת לשידוך מסוים
למה? "זה לא מתאים לכם"
וזה כשהם מכירים את המשפחה בערך אז איך אוכל לדעת שהם לא עונים על סמך זה לבירורים?
משהו בסגנון היא לא מתאימה לכם?
בבקשה ממכם כשמבררים אצלכם על תעשו חשבונות של מה מתאים למי פשוט תענו על הבחור או הבחורה למשפחות יש מספיק שכל להבין מה מתאים להם ומה לא בפרט אם אתם לא יודעים בוודאות מה הם מחפשים!!!!!!

צ'אלמרית

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
והוו
כל מילה פנינה
אני ממש מסכימה עם כל מה שכתוב כאן וזה ממש הוסיף לי
אצלי אישית מבררים על הרבה חברות
וזה מה שאני מדגישה
שאני פשוט מתפללת לה' שלא ייצא מכשול תחת ידי

אני נושאת תפילה קצרה אפילו לפעמים בלב אם לא מתאפשר לי בפה
שאני אעשה רק לטובה ולא ייצא חלילה שום מכשול ושום נזק
כי צריך לזכור שלפני הכל ואחרי הכל תמיד יכול לצאת פליטת פה או משהו
שפתאום אין שליטה על זה ואי אפשר לקחת מילים בחזרה
אז שהקב"ה ישים את המילים הנכונות בפה

מאיר גולד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עימוד ספרים
הילדים אחר החתונה "חוזרים הביתה" דהיינו מחקים את מה שראו אצל ההורים גם אם עכשיו הם לא כ"כ כאלו. כל מה ששמעו במשך השנים יוצא לפועל אז. - בחור ובחורה רוצים להראות כמו משפחתם - במשפחות בריאות ונורמאליות.
היו לי חברים בישיבה שלמשל לא היו מקפידים על שחרית במנין, ויש שלפעמים הניחו תפילין אחה"צ. כיום אברכים משכמם ומעלה. המשותף בין כולם שההורים היו רציניים. כמו"כ יש בבחורות. מתרצנים אח"כ.
צריך לבדוק בעיקר את "הכלים" של המדובר - מידות כשרונות, תכונות. לא התנהגות ספציפית. לראות מי ההורים ואיך מבנה המשפחה.
אזי קל יותר לענות בבירורים. לא לשים לב לפרטים של מעשים מסויימים.

Ayalas

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
הדמיות בתלת מימד
ברור לחלוטין.
מה שאני מתכוונת לומר שבחורה בת 20+ אולי לא יודעת מספיק
אבל היא לחלוטין לא קלת ראש ולא מקילה ראש בעניין.
ויותר מזה בגיל הזה היא בעצמה בשידוכים ומבררים אצלה הרבה כך שכבר בד"כ יש לה ניסיון בזה, והיא לומדת מפעם לפעם איך לענות שיתקבל הכי טוב אצל השומע ושהיא תובן לחלוטין.
קרה כמה פעמים שבררו אצלי ובסוף השיחה אמרו ששמעו דברים מצוינים וממשיכים הלאה.
יש שיעורים בסמינרים איך לענות, מה עושים במקרים מסוימים והלכות לשון הרע שנוגעים לעניין
לא מר שבחורה לא יודעת איך ומה לענות זאת שטות
כמובן שבכל שכבת גיל יש יוצאים מן הכלל.

רפ

משתמש סופר מקצוען
האם כל אחד בנוי להציע שידוכים? לא!
האם כל אחד יודע מה לומר בניחום אבלים? לא!
האם כל אחד יכול לענות כשמבררים אצלו על חבר? לא!

אני לא מבינה מה אשמים החברים והחברות שלא יודעים לענות בשידוכים, או לא מבינים את הנימה המדויקת של השואל או את כוונתו הנסתרת בשביל לענות בדיוק את מה שיגרום להמשך השידוך או להורדתו (כמובן לפי חלומותיו של זה שמבררים עליו).
אשמים לא פחות ואולי יותר:
אלו ששולחים לברר אצל חברים בלי לתאם איתם קודם או להסביר להם בדיוק באיזו צורה הם אמורים לתאר את דמותם.
ואלו שלא מצליבים נתונים אלא מסתמכים על בירורים אצל חבר או שניים ומסוגלים לפסול שידוך בגלל שאחד התגמגם להם בטלפון כששאלו אותו עד כמה הבחור פתוח.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  0  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה