צריך רק להראות להם דוגמא של שידוך שנהרס בגללם
...הם כבר יעשו חושבים עם עצמם ויגיעו למסקנות
הלוואי שהיית צודקת...
מנסיון אישי שלי לפני הרבה שנים עם קרובת משפחה
היא היתה בחורה מעולה בכל קנה מידה, והמחנכת שלה בי"ד פירשה את זה כמקסימליסטיות - כאב לה בצדק או שלא בצדק לראות אותה מקבלת 100 בכל מבחן ומשקיעה מאוד מאוד בכל דבר להגיע לשלימות (היתה לאותה מחנכת בת באותו מחזור שלא הצליחה כ"כ והרגישה קצת תחרותיות עם הבחורה הזו שלמדה איתה באותו מסלול... אולי לכן היה לה כ"כ קשה לפרגן?).
הבחורה הזו התחילה שידוכים ומטבע הדברים שם המחנכת כיכב בכל רשימת ברורים...
לקח זמן עד שהיא קלטה שכל שדוך נעצר בשלב מוקדם של בירורים מסיבה לא ברורה
כל שדכן גמגם משהו אחר שזה לא מסתדר...
אחרי קרוב לשנה כזאת שכמעט שום דבר לא מתקדם מעבר לבירורים
ושדכן אחד טוב לב שריחם על הבחורה וההורים ואחרי תחנונים רובים הסכים להפטיר רק משפט אחד:
"תבדקו טוב אצל מי אתם שולחים לברר"...
המשפחה שלחה אותי בהמלצת והכוונת רב מורה הוראה "לברר עליה"
אצל הרשימה שהיא נותנת ולגלות מה קורה שם...
הכל היה מצוין עד שהגעתי לאותה מחנכת נכבדת
שאלתי מה היא אומרת על הבחורה? האם היא מצליחה בלימודים?
אמרה כן...היא מוצלחת..יותר מידי מוצלחת אפילו...וזו ה-בעיה שלה!!!!
ניסיתי לחפור בעדינות כיצד מתבטאת הבעייתיות הזו והמחנכת טענה שבחורה שמצליחה כל כך בכל דבר זה סימן שאלה והיא אומרת את זה מראש כדי שאם יהיו אחר כך גירושין... שלא יאשימו אותה (ציטוט שלה מילה במילה!!).
באותו רגע כבר לא יכלתי יותר
אמרתי לה טוב מאוד שאת אומרת לי את זה כי אני קרובה שלה
ונשלחתי מטעם המשפחה לבדוק למה שדוך אחרי שדוך נתקע בבירורים...שמחה שהגעתי לכתובת הנכונה
לספר לך כמה הדברים שלך נשמעים גרוע בצד השני שלא מכיר את הבחורה
ולא יודע כמה היא נהדרת ומלאת מידות טובות וכשרונות ומפרגנת ועוזרת לכולם עם הכשרון שלה שיצליחו גם...
ולא עושה את זה על חשבון שום דבר...כמו שהיא מקסימליסטית בלימודים כך גם בעזרה בבית ובתפילה ובכל דבר...
וזה לא מפריע בכלל רק מוסיף לה...ולמה צריך מראש להכניס לפה של הצד השני שיש כאן גירושין בודאות...
כשה"חסרון" כאן נתון בערבון מוגבל ביותר וכו'...
המחנכת נאלמה קצת דום אבל רק לדקה קצרה ואז התפרצה עלי בחזרה:
אני המומה!!!!!!! זה לא בסדר מה שאת עושה ואני לא מאמינה שיש רב שעומד מאחורי זה!!!
את ושכמותך רק גורמים שיותר אני פשוט לא אענה בברורים לשידוך!!! זהו זה!!! אני לא אענה לאף אחד!!!
אני עושה טובה ועונה וזה מה שאני מקבלת חזרה???!!! לא רוצים-לא צריך! אני יותר לא אענה ותדעי שזה רק בגללך!!!!
לא עזר כל מה שהסברתי לה והתנצלתי שלא באתי לפגוע בה רק לשקף לה שאולי תעשה חושבים אם ככה ראוי לענות ואם לא כדאי קצת לעדן את הדברים או להציג את זה כתכונה של הבחורה ושהצד השני יחליט אם זה כזה חסרון קריטי או לא... סיימתי את השיחה בבכי ארוך וטראומה לכמה ימים...
מיותר לציין שאחרי תקופה קצרה אותה בחורה התארסה ב"ה עם חתן מצוין ומשפחה מעולה והם חיים באושר כבר למעלה מעשור שנים...
רק אני את הלקח שלי למדתי- אי אפשר לתקן את העולם...