דרוש מידע איך עוזרים לאנשים להבין מה לומר ולא לומר בבירורי שידוכים???

מצב
הנושא נעול.

להיט

משתמש פעיל
חייבת להבין את הנקודה הזו שמציקה לי כבר הרבה זמן,
אני שומעת בלי סוף סיפורים על חברות ומשפחה ועוד מכרים ששידוכים נופלים בלי סוף רק בגלל אנשים לא חכמים שעונים בשידוכים ומוציאים אנשים מקסימים ומיוחדים בצורה הכי מכוערת\לא נכונה\מבלבלת שיכולה להיות.

איך אפשר להסביר לאנשים (יש כמה חברות שאני רוצה לתפוס אותם קצר כי אני יודעת על כמה שידוכים שהם הרסו לחברות אחרות) מה לומר ולא לומר, ואיך אפשר להגביר את המודעות לזה?

אני יודעת שבסופו של דבר הכל משמיים וכמובן שחייבים להתחזק באמונה, אבל עדיין, אנחנו בני אדם וחיים גם את דרך הטבע וחייבים להגביר מודעות לדבר הזה.

אמא מותק

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
יש איזה ספר ממש יפה על מה מותר ומה לשון הרע עם דוגמאות מעשיות (עולה בסביבות 20 שח)
מישהו יודע איך קוראים לו ?

אמא ועוד..

משתמש מקצוען
יש סמינרים שמביאים הרצאה מחזורית מרב בקי שעושה סדר כללי בענין מה חובה לומר, מה אסור לומר, ומה צריך לשאול רב בצורה פרטנית,
ועוד מורה/שדכנית שעולה אחריו ועוזרת להבין את המורכבות למעשה, מציאת ניסוחים וכו.

collage

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אצלינו בכתה עשינו כלל כזה שאם מתקשרים לברר לא עונים מיד בכלל!!!
אלא אומרים, אסור לנו לענות מיד, קודם אני כותבת הכל על דף כי יש המון מה להגיד ואני מיד חוזרת אלייך,
זה עוזר המון שככה את חושבת מה כן להגיד ומה לא, וגם לפעמים נתקע הדיבור אם זה מישהי שאין לי מי יודע מה קשר טוב וכו',
אולי כדאי גם לכם לעשות כזה דבר,

מגבת

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
1. להזכיר ואהבת לרעך כמוך - " איך היית רוצה שיתארו אותך אם היית כך וכך"
2. תרגול ורחבת אוצר המילים - איך אפשר לתאר אופי בצורה מחמיאה ( במקום שקטה - אצילית)
3.להכין שו"ת אפשרי.

נערך לאחרונה ב:

פוליטקאי

משתמש פעיל
אצלינו בכתה עשינו כלל כזה שאם מתקשרים לברר לא עונים מיד בכלל!!!
אלא אומרים, אסור לנו לענות מיד, קודם אני כותבת הכל על דף כי יש המון מה להגיד ואני מיד חוזרת אלייך,
זה עוזר המון שככה את חושבת מה כן להגיד ומה לא, וגם לפעמים נתקע הדיבור אם זה מישהי שאין לי מי יודע מה קשר טוב וכו',
אולי כדאי גם לכם לעשות כזה דבר,
וגם אפשר לשאול רב בנתיים, כמובן שמבקשים לשאול על שידוך אומרים שאני כבר חוזר/ת ולא אחרי שאמרו את השם או שאלו שאלה ספציפית.

ר.ב.ב.ש

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית
אחד הדברים הכי מורכבים - לענות בשידוכים.

באם מדובר בבחור/ה נפלא/ה ומיוחד, וכליל המעלות, זה הדבר הקל ביותר, מחמיאים בלי גבול,
אך לכל אחד מאיתנו יש חסרונות,
וכאן מגיעה התלבטות שלא פעם אני עומד בפניה,

מתקשר חבר לברר על בחור/ה מסויים, ואני מודע למעלות שלו, למיוחדות שלו,
אך מצד שני גם מודע לחסרונות ולבעיות,
והשאלה - מה נכון לעשות, כי מצד אחד אני רוצה לשווק אותו בצורה הטובה ביותר, מצד שני אני לא רוצה להפיל בפח את אותו אחד שמברר אצלי.

לא פעם אני נותן מספר של מישהו אחר, ואומר שהוא מכיר טוב יותר,
כי הרי כשאברר בעזי''ת בשידוכים לילדים שלי, אני לא רוצה שישקרו עלי, ויספרו סיפורים גדולי עולם על מי שהוא לא.

מצד שני, כשאני מחליט כן לענות, אז אני כמובן אומר את השבחים בצורה גלויה, ואת הנקודות שאינם מעלות אצלו, אני מנסה לברר האם אלו נקודות שחשובות לו, ומתפלל שיבין לבד.

ובעיקר כשאני יודע שאמור להגיע טלפון לברר בשידוכים, משתדל קצת לעבור על הלכות לשון הרע, כדי להיות הכי אמיתי בלי לחטוא לאמת ובלי לחטוא לחבר.

ישראלה ישראלי

משתמש סופר מקצוען
ויש לי דוגמאות הפוכות
על אנשים שבבירורים הוציאו בחור פתוח כבחור צו"ל
וגרמו לפגישה מגוחכת.
ומורות שתיארו את גודל מעלתה של התלמידה (מאיפה היום מורות מכירות תלמידות??? למה ממשיכים לברר???)
וגרמו לבזבוז זמן אצל שני הצדדים

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
אני רוצה להבין למה את מתכוונת כשאת אומרת שהרסו בשידוכים??
הבעיה היום היא בדיוק הפוכה
כולן עונות על כולן אותו דבר
כולן הכי מוכשרות והכי יפות והכי מהממות וכו' וכו'
וכנ"ל הבחורים
כולם מתמידים, ומוכשרים, ונחמדים, ואהובים וכו'
ואת האמת או שאי אפשר לשמוע בכלל
או שאחרי 10 שיחות טלפון וניתוח הנתונים מצליחים למפות מה עולה מבין השורות

כמה עגמת נפש אפשר למנוע מזוגות שנפגשים בלי קשר
רק בגלל שבבירורים אמרו עליהם דברים לא נכונים...

אני כן חושבת שצריך לעשות שיעורי בית איך לענות ולהגדיר נכון את הבחור/בחורה במילים יפות ולא פוגעניות
שיבינו במה מדובר בלי טעם מר בפה ובלי אף מילת גנאי או חסרון מובהק

אבל לומר את האמת ולתאר במדוייק את המדובר/ת זה עזרה ולא הרס...

קרעפט

משתמש מקצוען
א) צריך יותר להדריך את השואל
מאשר את הנשאלים שהם צעירים בדרך כלל
שלא תמיד יודעים מה נכון לומר ומה לא.

ב) התפקיד של הבירורים בעיני זה האם יש היתכנות בסיסית לפגישה
ולא מעבר לזה? כך שמבחינת ההורה או השדכן הוא צריך לנהל את השיחה ולכוון אותה לכיוון הזה
ולא להפוך אותה להספד על המדובר/ת

ג) כדאי לבדוק אצל הבחור מהי רמת הקשר שלו אל הבחור וכן בבנות
חברותא/חבר חדר/חבר ועד וכו' ועל פי זה לסווג את אמינות המידע

ד) במטרה להגיע למידע איכותי ושווה
אפשר לשאול למשל איך הוא מבחינה חברתית?
בחמישיה הפותחת?
או מ1עד 10 איפה היית שם אותו מבחינה...

ה) להבין שהדור של היום קצת יותר דוגרי ויותר אמיתי ונותן פחות דיבורי ספאם (מהמם וכו'..) מפעם

ו) קחו בחשבון שלפעמים הבחור מעביר מידע למבורר על כך שפרנטקובסקי מקרית ספר חפר אצלו עליו...

להיט

משתמש פעיל
אני רוצה להבין למה את מתכוונת כשאת אומרת שהרסו בשידוכים??
הבעיה היום היא בדיוק הפוכה
כולן עונות על כולן אותו דבר
כולן הכי מוכשרות והכי יפות והכי מהממות וכו' וכו'
וכנ"ל הבחורים
כולם מתמידים, ומוכשרים, ונחמדים, ואהובים וכו'
ואת האמת או שאי אפשר לשמוע בכלל
או שאחרי 10 שיחות טלפון וניתוח הנתונים מצליחים למפות מה עולה מבין השורות

כמה עגמת נפש אפשר למנוע מזוגות שנפגשים בלי קשר
רק בגלל שבבירורים אמרו עליהם דברים לא נכונים...

אני כן חושבת שצריך לעשות שיעורי בית איך לענות ולהגדיר נכון את הבחור/בחורה במילים יפות ולא פוגעניות
שיבינו במה מדובר בלי טעם מר בפה ובלי אף מילת גנאי או חסרון מובהק

אבל לומר את האמת ולתאר במדוייק את המדובר/ת זה עזרה ולא הרס...
אני חושבת שמוטב שיהיו פה ושם פגישות שהם לכאורה לשוא מאשר אין סוף עוגמות נפש של שידוכים מתאימים שאחד הצדדים רוצה מאוד והצד השני הוריד רק בגלל חברה לא מספיק חכמה שהתגמגמה בשאלות והוסיפה פרשנויות על דעת עצמה.

ואגב זה אחד הדברים הכי מכעיסים אולי- אלו שחושבים שהפרשנות שלהם נדרשת.
לא מזמן ספרה לי מישהי שהציעו לאח שלה בחורה שהיא מכירה באופן אישי ורצתה אותה מאוד בשבילו, אבל אחד החברים בישיבה של האח (איזה אויבער חוכעם מהסוג הגרוע) אמר בקול מלא בטחון: "אני לא חושב שזה מתאים".
מי שאל אותך אם זה מתאים????? בקשו אינפורמציה, תן אינפורמציה עניינית ואל תבלבל במוח.

אם אנשים ילמדו לנקות פרשנויות אישיות מאיך שהם עונים, זה כבר יהיה צעד משמעותי...

להיט

משתמש פעיל
ועוד משהו חשוב מאוד, יש בשנים האחרונות מין פחד כזה מוזר של אנשים שהם מפחדים להפיל בפח....
הלווווווו, מה זה נקרא להפיל בפח? כולם ראוייםלהתחתן, וכל סיר יש את המכסה שלו ורוב רובם של הבחורים והבחורות הם ממש לא "פח", יש מקרים חריגים של בעיות נפשיות או גופניות וכולי, שאז באמת לא כדאי לקחת אחריות וכדאי רק לוודא שהצד המברר מודע להן.

אבל כל עוד זה בחור\ה בנורמה, אולי עם קצת חסרונות (כי למי אין????) אין לאף אחד זכות לחשוש שמא הוא מפיל ב"פח"......

נקודת זינוק

משתמש פעיל
הרשי לי לחלוק עליך:
מכירה מקרוב יותר משידוך אחד, שאנשים חששו מלשון הרע, כל כך חששו והעדיפו לא להרוס לחבר/ה. (בשביל מה להסתבך?! הכי קל להגיד רק טוב...) הם נתנו רק את האינפורמציה החיובית והטובה ואת הסימני שאלה והנקודות מעוררות החשד, העדיפו להשאיר למישהו אחר להגיד....
סופם של השידוכים הללו שיצאו אל הפועל הוא סיפור מתגלגל של סבל.
אז כן, תגידו את האמת ואם יש נקודות שצריכות בירור, תגידו.
(כמובן תסייגו שזו רק התרשמות אישית ויש לברר לעומק, אבל תעשו חסד עם אנשים שלא מגיע להם לסבול ואל תסתירו!)
אל דאגה, לאלה וגם לאלה ה' ישלח בדיוק את מי שמתאים להם.

נערך לאחרונה ב:

ש. צ. וינמן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עימוד ספרים
עריכה תורנית
אין אפשרות להדריך.
כמספר האנשים מספר הדעות והרצונות.
להוציא אנשים בודדים שכוונתם להזיק. וגם הם לא יצליחו להזיק אם נגזר משמים אחרת.
אף אחד לא מתכוון להזיק.
כל אחד מבליט את מה שחשוב בעיניו. ולא בטוח חשוב בעיני השני.
ואצל כל אחד הבלטה מתפרשת שונה.
לדוגמא- הדגישו מידות? כנראה זה מרמז על חולשה בלימוד או כשרונות. הדגישו עילוי כנראה זה מוכיח על... וכן על זו הדרך
כל אדם ופרשנותו שלו.

הדבר שנראה לי נצרך הוא מיקוד האדם ששואל בנקודות החשובות לו. אחרת באמת אפשר לשפוך הרבה מלל מיותר עד אולי מזיק.
והתחזקות באמונה. כי באמת אין מי שמזיק. ומה שמגיע יגיע.

ולחיזוק, סיפור שאני מכירה אישית,
נכדה של אחד מגדולי הדור התעכבה בשידוכים. בברור לעומק נודע שהמחנכת שלה בסמינר מכנה אותה שקטה מאוד. מה שגרם לאנשים להרתע למרות כל המעלות שהיו לה.
הם נכנסו לסבם לשאול האם לפנות אל המורה ולהסביר לה מה לומר ומה לא.
הוא ביטל את הסיפור ואמר: "כשיגיע השידוך לא ישאלו אותה"
ואכן, הבחורה התארסה. קיבלה הרבה יותר ממה שציפתה.
ובאירוסים מספרת אם החתן שאת ה'מחנכת' הנ"ל היא בשום אופן לא הצליחה להשיג.

פרספכתיבה

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
יוצרי ai
צריך רק להראות להם דוגמא של שידוך שנהרס בגללם

...הם כבר יעשו חושבים עם עצמם ויגיעו למסקנות

הלוואי שהיית צודקת...
מנסיון אישי שלי לפני הרבה שנים עם קרובת משפחה
היא היתה בחורה מעולה בכל קנה מידה, והמחנכת שלה בי"ד פירשה את זה כמקסימליסטיות - כאב לה בצדק או שלא בצדק לראות אותה מקבלת 100 בכל מבחן ומשקיעה מאוד מאוד בכל דבר להגיע לשלימות (היתה לאותה מחנכת בת באותו מחזור שלא הצליחה כ"כ והרגישה קצת תחרותיות עם הבחורה הזו שלמדה איתה באותו מסלול... אולי לכן היה לה כ"כ קשה לפרגן?).
הבחורה הזו התחילה שידוכים ומטבע הדברים שם המחנכת כיכב בכל רשימת ברורים...
לקח זמן עד שהיא קלטה שכל שדוך נעצר בשלב מוקדם של בירורים מסיבה לא ברורה
כל שדכן גמגם משהו אחר שזה לא מסתדר...
אחרי קרוב לשנה כזאת שכמעט שום דבר לא מתקדם מעבר לבירורים
ושדכן אחד טוב לב שריחם על הבחורה וההורים ואחרי תחנונים רובים הסכים להפטיר רק משפט אחד:
"תבדקו טוב אצל מי אתם שולחים לברר"...
המשפחה שלחה אותי בהמלצת והכוונת רב מורה הוראה "לברר עליה"
אצל הרשימה שהיא נותנת ולגלות מה קורה שם...
הכל היה מצוין עד שהגעתי לאותה מחנכת נכבדת
שאלתי מה היא אומרת על הבחורה? האם היא מצליחה בלימודים?
אמרה כן...היא מוצלחת..יותר מידי מוצלחת אפילו...וזו ה-בעיה שלה!!!!
ניסיתי לחפור בעדינות כיצד מתבטאת הבעייתיות הזו והמחנכת טענה שבחורה שמצליחה כל כך בכל דבר זה סימן שאלה והיא אומרת את זה מראש כדי שאם יהיו אחר כך גירושין... שלא יאשימו אותה (ציטוט שלה מילה במילה!!).
באותו רגע כבר לא יכלתי יותר
אמרתי לה טוב מאוד שאת אומרת לי את זה כי אני קרובה שלה
ונשלחתי מטעם המשפחה לבדוק למה שדוך אחרי שדוך נתקע בבירורים...שמחה שהגעתי לכתובת הנכונה
לספר לך כמה הדברים שלך נשמעים גרוע בצד השני שלא מכיר את הבחורה
ולא יודע כמה היא נהדרת ומלאת מידות טובות וכשרונות ומפרגנת ועוזרת לכולם עם הכשרון שלה שיצליחו גם...
ולא עושה את זה על חשבון שום דבר...כמו שהיא מקסימליסטית בלימודים כך גם בעזרה בבית ובתפילה ובכל דבר...
וזה לא מפריע בכלל רק מוסיף לה...ולמה צריך מראש להכניס לפה של הצד השני שיש כאן גירושין בודאות...
כשה"חסרון" כאן נתון בערבון מוגבל ביותר וכו'...

המחנכת נאלמה קצת דום אבל רק לדקה קצרה ואז התפרצה עלי בחזרה:
אני המומה!!!!!!! זה לא בסדר מה שאת עושה ואני לא מאמינה שיש רב שעומד מאחורי זה!!!
את ושכמותך רק גורמים שיותר אני פשוט לא אענה בברורים לשידוך!!! זהו זה!!! אני לא אענה לאף אחד!!!
אני עושה טובה ועונה וזה מה שאני מקבלת חזרה???!!! לא רוצים-לא צריך! אני יותר לא אענה ותדעי שזה רק בגללך!!!!

לא עזר כל מה שהסברתי לה והתנצלתי שלא באתי לפגוע בה רק לשקף לה שאולי תעשה חושבים אם ככה ראוי לענות ואם לא כדאי קצת לעדן את הדברים או להציג את זה כתכונה של הבחורה ושהצד השני יחליט אם זה כזה חסרון קריטי או לא... סיימתי את השיחה בבכי ארוך וטראומה לכמה ימים...

מיותר לציין שאחרי תקופה קצרה אותה בחורה התארסה ב"ה עם חתן מצוין ומשפחה מעולה והם חיים באושר כבר למעלה מעשור שנים...

רק אני את הלקח שלי למדתי- אי אפשר לתקן את העולם...

פרספכתיבה

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
יוצרי ai
אין אפשרות להדריך.
כמספר האנשים מספר הדעות והרצונות.
להוציא אנשים בודדים שכוונתם להזיק. וגם הם לא יצליחו להזיק אם נגזר משמים אחרת.
אף אחד לא מתכוון להזיק.
כל אחד מבליט את מה שחשוב בעיניו. ולא בטוח חשוב בעיני השני.
ואצל כל אחד הבלטה מתפרשת שונה.
לדוגמא- הדגישו מידות? כנראה זה מרמז על חולשה בלימוד או כשרונות. הדגישו עילוי כנראה זה מוכיח על... וכן על זו הדרך
כל אדם ופרשנותו שלו.

הדבר שנראה לי נצרך הוא מיקוד האדם ששואל בנקודות החשובות לו. אחרת באמת אפשר לשפוך הרבה מלל מיותר עד אולי מזיק.
והתחזקות באמונה. כי באמת אין מי שמזיק. ומה שמגיע יגיע.

ולחיזוק, סיפור שאני מכירה אישית,
נכדה של אחד מגדולי הדור התעכבה בשידוכים. בברור לעומק נודע שהמחנכת שלה בסמינר מכנה אותה שקטה מאוד. מה שגרם לאנשים להרתע למרות כל המעלות שהיו לה.
הם נכנסו לסבם לשאול האם לפנות אל המורה ולהסביר לה מה לומר ומה לא.
הוא ביטל את הסיפור ואמר: "כשיגיע השידוך לא ישאלו אותה"
ואכן, הבחורה התארסה. קיבלה הרבה יותר ממה שציפתה.
ובאירוסים מספרת אם החתן שאת ה'מחנכת' הנ"ל היא בשום אופן לא הצליחה להשיג.

ועוד סיפור דומה שסיפרה לנו מורה בסמינר מכלי ראשון
היתה לה תלמידה ממש בעייתית - בהתנהגות, ברוחניות, בלימודים, בחברה- ממש אחת שהיא אתגר קשה מאוד למורות ומלאת בעיות כרימון.
יום אחד התקשרה אליה חברה מאוד קרובה לברר על אותה בת עבור הבן שלה
המורה לא ידעה מה לומר... ומכיון שאותה חברה קרובה אליה מאוד וסומכת על דעתה היא אמרה לה במשפט קצר
"מה אני אגיד לך?... הכל לא בסדר!"
-וחוץ מיזה? שאלה החברה, והמורה מנתה רשימת מעלות של אותה בת ובזה נגמרה השיחה.
אחרי שבועיים אותה חברה מתקשרת נרגשת למורה להזמין אותה לחגיגית האירוסין של התלמידה לשעברה עם בנה...
המורה המופתעת הגיעה לאחל מזל"ט ולברך...ואז חברתה קוראת לה לצד ואומרת לה
את יודעת? אחרי שדברתי איתך, נפגשתי בעצמי עם הבחורה ושמעתי אותה... אני ממש חושבת שהקול שלה בסדר גמור... למה את אומרת שלא?...

rivkat

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
אני רוצה להיכנס לפורוס גרפיקאיות ומאיירות
מי יכולה לעזור לי?
grafiriki שטרודל ג'ימל com

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  0  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה