איך עובדים שרתים עם שתי כתובות IP \ איך עובד VPN בשרת

3 פינות

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
שלום לכולם
יש למישהו מושג איך עובד שרת עם שתי כתובות IP זה אומר מה הכתובת IP שאני מקבל כשאני מכניס את הכתובת בדפדפן, ומה הIP שהשרת משתמש כשהוא נניח שולח דואר יוצא?
עוד שאלה איך זה עובד עם VPN בשרת האם אני יוכל עדיין לגלוש לשרת גם בIP המקורי ורק המידע היוצא מהשרת הוא דרך הVPN או שזה משבש גם את הIP של התנועה הנכנסת?

DVD COAN

משתמש מקצוען
בשאלה עולה כי יש לך בלבול וחוסר הבנה בנושא אופן ההתחברות לאתר (שאילתת DNS והעברה לכתובת האתר)
למיטב הבנתי כוונתך לאחת משני השאלות הבאות (או שטעיתי):
א. כיצד אתר יכול להכיל שני רשומות DNS שכל אחת מובילה לכתובת אחרת ברשת כיצד שני השרתים מרפלקים את נתוני האתר בניהם?

ב. שרת במכיל יותר מחיבור בודד לרשת או אף מחובר למספר רשתות שונות כיצד נקבע את סוג הנתונים עבור כל סטרימינג למשל כתובת IP חת עבור שירות האתר וכתובת אתר עבור דוא"ל?

את החלק של VPN לא הבנתי כלל.... עימך הסליחה

3 פינות

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
אני יסביר את עצמי קצת יותר:
כשאני מזמין שרת VPS אז יש לי אפשרות לקבל IP יחיד או כמה כתובות IP , נניח והאתר שלי הוא http://123.com אז כשאני מנסה לגשת אליו מהדפדפן אז אני מגיע לשרת DNS שלוקח את הפרטים מה name server ששמה אני היגדרתי את http://123.com שיפנה לIP של האתר שלי.
השאלה שלי היא שמה אני עושה עם שתי כתובות IP, הערך שאני נותן בname server הוא מורכב מIP יחיד.
(או שאולי זה מיועד בשביל כמה אתרים\כמה דומיינים?)

השאלה השנייה שלי היא קצת יותר מורכבת, אני רוצה להחליף את הIP של השרת שלי כל כמה שעות [יש לי סיבה לכך] הדרך ההכי נוחה היא דרך VPN שאני מפעיל על השרת (שהשרת הוא הלקוח של הVPN [לא השרת])
השאלה שלי היא אם יש למישהו ידע איך השרת ימשיך לתפקד , האם הIP המקורי עדיין יעבוד במקביל?
סליחה שאני ככה מטריח אתכם אבל זה מאוד חשוב לי
תודה מראש

DVD COAN

משתמש מקצוען
תודה על הסבר השאלה ננסה להסביר את הנושא
שיש לך מספר כתובת לשרת תוכל לחלק בניהם משימות.

דוגמה א:
כתובת IP X תוקצה לרשומת A ב- DNS לצורך הגעה לאתר ה- WEB עבור הגולשים

כתובת IP Y תוכל להקצות עבור שרת ה- FTP שעימו אתה מעלה ומוריד קבצים לשרת

הרווח הוא שניתן להגדיר כי לשרת ניתן להתחבר רק מהכתובת IP Y ולא מכתובת IP X וכן לגבי שרת ה- WEB

ההפרדה בין ההקצאות IP מספקת רמת אבטחה והגנה בסיסית כמובן שיש צורך בעוד מאפיינים נוספים.

דוגמה ב.
האתר משוכפל בשני מקומות שונים (גאוגרפית, ספקים , וכיוצא בו) לצורכי שרידות ויתירות
כתובת IP X עבור שרת WEB&FTP
כתובת IP Y מוקצה כולו עבור סנכרון וריפלוק עם השרת באתר השני

בסיס הרעיון יכול לשמש להמון צרכים פנימים של המערכת

דוגמה ג.
המערכת פועלת כאתר המספר שירות המצריך חיבור IP X להתחברות הגולשים ומצד שני להקצות IP Y לצורך ביצוע פעולות השירות עבורם.
למשל,
השרת משמש כפרוקסי הגולשים מתחברים מכתובת IP Y והשרת מתחבר לאתרים מכתובת IPX
או השרת הוא מנוע חיפוש, המשמשים מתחברים לאתר מכתובת IP Y והשרת מפעיל את העכביש מכתובת IP X
או השרת מספק בדיקת קבצים בריכוזיות של יישומי אנטי ויורס. המשמשים מתחברים מכתובת IP Y לאתר ומעלים את הקובץ לבדיקה והשרת מבצע ריבוי בקשות לאתרי אנטי וירוס השונים בכתובת IP X

מקווה שהרעיונות מובנים קיימים עוד מטרות אחרות ממה שהוצג שלא כאן המקום להאריך ולפרטן (לכך נועדו קורסי הדרכה)

לגבי שינוי כתובת IP לא הבנתי אם זה הכתובת הפנימית ברשת או החיצונית (שאז מה אתה עושה עם שרת DNS עבור לקוחות?)
הרעיון אפשרי השאלה עם הספק מאפשר לך זאת (מבחינת הניתוב הפנימי והחיצוני במערכת ב- IPV4 בעיה אלא אם יש לך IPV6) ותלוי בהמון משתנים

בהצלחה

bris

משתמש סופר מקצוען
אין אפשרות להגדיר בשרת הDNS שתי כתובות ?
הוא יגש לבד לכתובת הנגישה יותר

3 פינות

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
תודה על ההסבר המפורט אני כנראה ישתמש במקום בVPN בהרבה כתובות IP הציעו לי בIPAGE ב2.5 דולר לחודש לכתובת IP כמה כתובות שאני רוצה.
ההודעות יוצאות באמצעות השירות מיייל של הPHP ואני ייכנס לאתר כל פעם מכתובת אחרת שתהיה מקושרת לIP אחר. (דרך שירות CRON אוטומטי שיגלוש לדף שיפעיל את השליחה של ההודעות)

ה.ס

משתמש רשום
bris לשאלתך כן, הוא יגש לראשון ואם הוא לא זמין הוא יגש לשני (אפשר להגדיר תעדוף למי יגש הראשון)
לדוגמא מי שמשתמש בשרותי google apps מקבל 5 כתובות של שרתי דואר להפנייה עם רשומות mx ולכל אחד מהרשומות נותנים ערך אחר מבחינת תעדוף

DVD COAN

משתמש מקצוען
נכתב ע"י ה.ס;1679551:
bris לשאלתך כן, הוא יגש לראשון ואם הוא לא זמין הוא יגש לשני (אפשר להגדיר תעדוף למי יגש הראשון)
לדוגמא מי שמשתמש בשרותי google apps מקבל 5 כתובות של שרתי דואר להפנייה עם רשומות mx ולכל אחד מהרשומות נותנים ערך אחר מבחינת תעדוף

תיקון קל,

אין תעדוף ברשומות DNS מסוג A, AAA, CNAME, וכיוצא בו חוץ מרשומת דוא"ל מסוג MX כפי שציינת לגבי שירות דואר גוגול

הלקוח מקבל את כלל הרשומות הקיימות עבור מה שבקש (למשל, maps.walla.co.il מתקבלות 2 כתובות IP שונות) והמערכת מבצע בדיקת זמיניות (לא תעדוף) כפי שתיאר bris "כתובת נגישה יותר" ועל פיה המערכת שומרת תשובות בזיכרון מטמון המתחלקות בין תשובות חיוביות לתשובות שליליות

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה