איך מתמודדים עם ביטולי הזמנות?

טלTAL

משתמש רשום
עיצוב גרפי
בצילום סטודיו בד"כ אין אפשרות להחתים את הלקוח על חוזה וכו' כי בד"כ מזמינים בטלפון וזה גם לא אלפי שקלים, לכן מאוד מענין אותי מה עושים צלמים אחרים עם ביטולים מעצבנים:mad: (ועוד ברגע האחרון... לקבוע תמיד זוכרים מוקדם, אבל לבטל- אפילו יום קודם אפשר.):confused::confused::confused::confused:
והעונה יבורך מפי עליון אמן

yitzy

משתמש פעיל
צילום מקצועי
D I G I T A L
אפשר לקחת מקדמה של X‏ ‏אחוז (שלא תוחזר!) מראש...

טלTAL

משתמש רשום
עיצוב גרפי
ואז אומרים שאין כח לבוא וכו' "מה, את לא סומכת עלי?"

yitzy

משתמש פעיל
צילום מקצועי
D I G I T A L
חד וחלק - 'לא'
למה לסמוך על מישהי שפעם ראשונה נפגשתם

אפשר גם לתרץ את זה שישמע יפה
‏"‏זה לא אישי...אני עושה עם כווולם"
וכו

אם לא רוצים לבוא יש דרכים אחרות לשלם
אפשר בהעברה בנקאית, או, הבחירה שלי - paypal

וגם חוזה לדעתי כדאי לעשות
אפשר באימייל או פקס...

Y

yossmor2

אורח
כמה עקיצות מדבורה לימדו אותך שזה כואב?
נכון! מספיק אחת.
וד"ל.

עסק הוא עסק,
מי שלא משלם דמי ביטול/ ע"ח, גם אני לא מבטיח כלום.
עיסקה נסגרת ומובטחת כאשר יש לה על מה להתבסס, ולצערי מילים הן לא בסיס איתן......

צל99

משתמש פעיל
אולי אני תמים .
אולי אני נאיבי.
ואולי פשוט אני עובד עם אנשים אחרים.

אני לא לוקח מקדמות.
בדר"כ זה פשוט בגלל שאני סוגר ארועים במייל או בטלפון.
שולח את סכום הדברים במייל ומבקש אישור.

אני זוכר כרגע רק פעם אחת (אולי בעצם פעמיים) שממש ביטלו לי ארוע אחרי שנסגר.
וגם שם הם כ"כ התנצלו והיו מוכנים לשלם פיצוי. ואני סרבתי כי לא נגרם לי שום נזק מכך.

בדיוק השבוע בארוע אחר פגשתי הורים של כלה לאחר שצד החתן העדיף צלם אחר והם כ"כ התנצלו.

אז עם סליחות וצער לא הולכים למכולת. ובהחלט הייתי יכול לבקש או לדרוש XX% מהתשלום.
אבל שם של צלם או כל נותן שרות הוא לפעמים גם מעבר לתמורה הישירה שהוא נותן.

מאותה סיבה אני ממש לא מתעקש על סטופר במדידת הזמן, ולא דורש תשלום אם פתאום האמא של הכלה רוצה שאבנה לה קולאז קטן לסבתא או על חריגה של 17 תמונות לאלבום.

כנראה ענין של גישה.

צל99

משתמש פעיל
אולי אני תמים .
אולי אני נאיבי.
ואולי פשוט אני עובד עם אנשים אחרים.

אני לא לוקח מקדמות.
בדר"כ זה פשוט בגלל שאני סוגר ארועים במייל או בטלפון.
שולח את סכום הדברים במייל ומבקש אישור.

אני זוכר כרגע רק פעם אחת (אולי בעצם פעמיים) שממש ביטלו לי ארוע אחרי שנסגר.
וגם שם הם כ"כ התנצלו והיו מוכנים לשלם פיצוי. ואני סרבתי כי לא נגרם לי שום נזק מכך.

בדיוק השבוע בארוע אחר פגשתי הורים של כלה לאחר שצד החתן העדיף צלם אחר והם כ"כ התנצלו.

אז עם סליחות וצער לא הולכים למכולת. ובהחלט הייתי יכול לבקש או לדרוש XX% מהתשלום.
אבל שם של צלם או כל נותן שרות הוא לפעמים גם מעבר לתמורה הישירה שהוא נותן.

מאותה סיבה אני ממש לא מתעקש על סטופר במדידת הזמן, ולא דורש תשלום אם פתאום האמא של הכלה רוצה שאבנה לה קולאז קטן לסבתא או על חריגה של 17 תמונות לאלבום.

כנראה ענין של גישה.

Y

yossmor2

אורח
זה נכון צבי.
ביטולים לא חוויתי פרט לפעם אחת,
אבל כהגדרה, יש לי "חוקים" לגבי התשלום (כמובן עם חיוך ולא בתוקפנות).

טלTAL

משתמש רשום
עיצוב גרפי
תודה לכל העונים!

הרבה פעמים תלוי מה הסיבה של הביטול, הביטול המעצבן האחרון היה מסיבה שמצאו יותר זול וזה ממש רשלנות כי יכלו לברר קודם מחירים (בלי להכנס לשאלת האיכות...)
אז אם אני דורשת פיצוי על ביטול הזמנה- הלקוח שוקל פעמיים אם באמת שווה לו ההפרשים במחירים.

קורא כרטיסי

משתמש רשום
בצילום סטודיו אני אף פעם לא מחתים על חוזה או מבקש מקדמה גם מפני שיש בזה קושי טכני וגם בגלל שהסכום הוא לא כל כך גדול,
לעומת זאת בצילום חתונה וכדומה אני מחתים על חוזה מסודר ואף לוקח תשלום עה"ח, הסיבה שאני לוקח כסף עה"ח הוא בכדי שיהיה ברור שהעסק סגור, ולא יתקשרו אח"כ לבטל במחי טלפון אחד, ולא צריך אפילו להיות אדום כי הרי הצלם לא רואה אותך אפילו, לעומת זאת כאשר משלמים עה"ח כבר חושבים פעמיים גם כשסוגרים וגם כשרוצים לבטל חושבים פעמיים ואפילו שלושה.
כאשר בכל זאת מישהו מתקשר אלי ומבטל עם הסבר סביר כמו לדוגמא מה שקרה לי בשבוע זה, שהתקשרו אלי לבטל מכיון שהמחותנים חסידי "מונסי" והם לא ידעו שהמחותנים יתנגדו באופן גורף כל כך לצילום, הבנתי את בקשתם ואף החזרתי להם את התשלום עה"ח (האירוע יתקיים באמצע סיון).

nechama

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
בד"כ צילומי סטודיו קובעים דרך הטלפון, ע"כ אין אפשות טכנית לחייב את הלקוח.

photosbyrik

משתמש פעיל
צילום מקצועי
אני כל כך מבינה אותך גם לי זה קורא ואני עובדת על אפשרות לקבל כרטיסי אשרי כן אני יודעת שזה יעלה לי אחוזים אבל אין מה לעשות זה או שיבטלו לך או שאת צריכה לקחת מיקדמה...
כאן זה לא מקובל אבל עם זה חשוב לך על תיתחסי מה שכולם עושים תעשי מה שנכון וטוב לך!
בהצלחה!

yitzy

משתמש פעיל
צילום מקצועי
D I G I T A L
נכתב ע"י nechama;336251:
בד"כ צילומי סטודיו קובעים דרך הטלפון, ע"כ אין אפשות טכנית לחייב את הלקוח.
נכתב ע"י photosbyrik;336306:
אני כל כך מבינה אותך גם לי זה קורא ואני עובדת על אפשרות לקבל כרטיסי אשרי כן אני יודעת שזה יעלה לי אחוזים אבל אין מה לעשות זה או שיבטלו לך או שאת צריכה לקחת מיקדמה...
כאן זה לא מקובל אבל עם זה חשוב לך על תיתחסי מה שכולם עושים תעשי מה שנכון וטוב לך!
בהצלחה!

אפשר בקלות דרך paypal

תפתחי חשבון (בחינם!) בpaypal
שמה אפשר לשלוח invice ללקוח באימייל, וגם אם להם אין חשבון paypal הם עדיין יכולים לשלם לך בכרטיס אשראי
את הכסף שאת מקבלת לחשבון בpaypal אפשר להעביר בקלות לבנק בארץ (ואם זה מעל 1000 ש"ח אז זה בלי עמלות)

כשהלקוח משלם, paypal לוקחים עמלה בסך 3.4% מהעסקה

מומלץ...מניסיון!

photosbyrik

משתמש פעיל
צילום מקצועי
נכתב ע"י yitzy;336318:
אפשר בקלות דרך paypal

תפתחי חשבון (בחינם!) בpaypal
שמה אפשר לשלוח invice ללקוח באימייל, וגם אם להם אין חשבון paypal הם עדיין יכולים לשלם לך בכרטיס אשראי
את הכסף שאת מקבלת לחשבון בpaypal אפשר להעביר בקלות לבנק בארץ (ואם זה מעל 1000 ש"ח אז זה בלי עמלות)

כשהלקוח משלם, paypal לוקחים עמלה בסך 3.4% מהעסקה

מומלץ...מניסיון!

אתה בטוח?
אני קונה הרבה דברים באינטרנט דרך פייפל אבל בישביל ליפתוח חשבון לא צריך כלום אבל בישביל לשלם זה לקך לי כמה ימים.
חיבו אותי בחשבון עם קוד והייתי צריכה לירשום את הקוד באתר של פייפל ורק אחר כך יכלתי לשלם בכרטיס אשרי שלי.
והעמלות ניראה לי גם קשור בכמות כסף שעובר בחודש.

yitzy

משתמש פעיל
צילום מקצועי
D I G I T A L
נכתב ע"י photosbyrik;336319:
אתה בטוח?
אני קונה הרבה דברים באינטרנט דרך פייפל אבל בישביל ליפתוח חשבון לא צריך כלום אבל בישביל לשלם זה לקך לי כמה ימים.
חיבו אותי בחשבון עם קוד והייתי צריכה לירשום את הקוד באתר של פייפל ורק אחר כך יכלתי לשלם בכרטיס אשרי שלי.
והעמלות ניראה לי גם קשור בכמות כסף שעובר בחודש.

יש לי חשבון ב paypal כבר הרבה זמן ועשיתי לא מעט עיסקאות

• פתיחת חשבון זה בחינם
  • הכנסה ואימות של הכרטיס אשראי - הכרטיס מחוייב בכ-2$ שמוחזרים ברגע האימות (בדף הפירוט של הכרטיס יש קוד שאותו צריך לרשום באתר של paypal כדי לאמת שהכרטיס שלך)
  • תשלום\קבלת תשלום - מיידי (ממש לא לוקח כמה ימים...לוקח כמה שניות!)
  • עמלות - פירוט העמלות ניתן לראות כאן (ממש אין קשר בכמות הכסף שעובר בחודש...העמלות הם לפי עיסקה)
  • דרישת תשלום מלקוח - אפשר לעשות Create Invoice ששם הלקוח מקבל במייל חשבונית, ויכול לשלם עם הכרטיס אשראי (הוא לא צריך חשבון paypal!)
  • העברת הכסף לחשבון בנק בארץ - פחות מ1000 ש"ח יש עמלה מסוימת, בהעברה של יותר מ1000ש"ח אין עמלות. ההעברה לוקחת כ 7-10 ימים

photosbyrik

משתמש פעיל
צילום מקצועי
נכתב ע"י yitzy;336322:
יש לי חשבון ב paypal כבר הרבה זמן ועשיתי לא מעט עיסקאות

• פתיחת חשבון זה בחינם
  • הכנסה ואימות של הכרטיס אשראי - הכרטיס מחוייב בכ-2$ שמוחזרים ברגע האימות (בדף הפירוט של הכרטיס יש קוד שאותו צריך לרשום באתר של paypal כדי לאמת שהכרטיס שלך)
  • תשלום\קבלת תשלום - מיידי (ממש לא לוקח כמה ימים...לוקח כמה שניות!)
  • עמלות - פירוט העמלות ניתן לראות כאן (ממש אין קשר בכמות הכסף שעובר בחודש...העמלות הם לפי עיסקה)
  • העברת הכסף לחשבון בנק בארץ - פחות מ1000 ש"ח יש עמלה מסוימת, בהעברה של יותר מ1000ש"ח אין עמלות. ההעברה לוקחת כ 7-10 ימים

כן אני יודעת שקבלת התשלום מידי אני מדבר על זה שמחייבים ב2 דולר שמוחזרים זה משהוא שלוקך כמה ימים. ולא ניראה לי שכל לקוח ירצה להתחיל להיתעסק עם זה.
ואתה צודק בקשר לאחוזים היתבלבלתי עם חברה אחרת.

yitzy

משתמש פעיל
צילום מקצועי
D I G I T A L
שימי לב שערכתי את הודעתי

אפשר לחייב את הלקוח גם אם אין להם חשבון paypal...

photosbyrik

משתמש פעיל
צילום מקצועי
נכתב ע"י yitzy;336322 [LIST:
[*]דרישת תשלום מלקוח - אפשר לעשות Create Invoice ששם הלקוח מקבל במייל חשבונית, ויכול לשלם עם הכרטיס אשראי (הוא לא צריך חשבון paypal!)
[*]
[/LIST]
אני רואה פיתאום הוספתה את האופציה הזאת מה זה???
שמעתה פעם על http://www.netpay.co.il/site_heb/main.asp

yitzy

משתמש פעיל
צילום מקצועי
D I G I T A L
נכתב ע"י photosbyrik;336325:
אני רואה פיתאום הוספתה את האופציה הזאת מה זה???
שמעתה פעם על http://www.netpay.co.il/site_heb/main.asp

Request Money
You can request money from anyone with an email address in 190 countries and regions supported by PayPal. You can also bill customers even if they don’t have a PayPal account.

ויש גם דרך יותר אלגנטית לבקש כסף - ע"י יצירת חשבונית...עם פירוט העסקה והכל..
Create Invoice
Bill customers, individuals or groups by email with an invoice, even if they don't have a PayPal account! Include fields for item detail, quantities, tax and shipping. The recipient will receive an email with instructions on how to pay you using PayPal.​

photosbyrik

משתמש פעיל
צילום מקצועי
נכתב ע"י yitzy;336327:

Request Money
You can request money from anyone with an email address in 190 countries and regions supported by PayPal. You can also bill customers even if they don’t have a PayPal account.

ויש גם דרך יותר אלגנטית לבקש כסף - ע"י יצירת חשבונית...עם פירוט העסקה והכל..
Create Invoice
Bill customers, individuals or groups by email with an invoice, even if they don't have a PayPal account! Include fields for item detail, quantities, tax and shipping. The recipient will receive an email with instructions on how to pay you using PayPal.​

תישלח לינק לזה.
פשוט המשפט האחרון זה ניראה שאתה שולח חשבונית הם יסבירו להם איך לשלם בפייפל.
שלחתה פעם למישהוא שאין לו חשבון?
ודרך אגב טל גם גרה בביתר ולהרבה אנשים בביתר אין אימל (מניסון שהם חייבים אצלי אינטרנט ליבחור תמונות, אבל בסוף מוצאים שכנים או חברים או מי שרוצים)

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  63  פעמים

לוח מודעות

למעלה