מידע שימושי איך מעלים חום של 35 מעלות??

תא

משתמש צעיר
אבל זה מה שכתוב על היפותרמיה:
תסמיני ההיפותרמיה מופיעים עם ירידת חום הגוף ומחמירים ככל שחום הגוף ממשיך לרדת.

בשלבים הראשונים (פגיעה קלה) הנפגע חיוור וקר, רועד ומתנהג בצורה אדישה ומבולבלת, סובל מחולשה וירידה בקואורדינציה וביכולת הדיבור.
החמרת המצב (פגיעה בינונית) מביאה לערפול ההכרה ולהאטה בקצב הלב. נשימת הנפגע הופכת איטית יותר ואיבריו מתקשים.
הדרדרות נוספת של המצב (פגיעה קשה) גורמת לאובדן הכרה ופגיעה קשה בקצב הלב ומעמידה את הנפגע בסכנה של דום לב, הפסקת נשימה ומוות
לי, למשל, רק סובלת מקור וכאבים מהקור, ואלי לפעמים מרעד (גם מקור).
יותר מזה-- לא, למרות שכרגע חום הגוף שלי קצת נמוך מ-35 מעלות.

טובה ע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;2369883:
בשביל לשבור את כל המיתוסים שהעלו כאן -
חום הגוף הקבוע שלי נע בין 35 ל-35.5 מעלות. כשהחום שלי מטפס ל-37 אני ממש חולה.
והברזל שלי - ממש גבוה (אפילו בהריונות הוא לא יורד מ11.5)
ותמיד, אבל תמיד חם לי! (תשאלו את התלמידות שלי...) החלונות בבית פתוחים באופן קבוע, המעיל תלוי על הקולב רוב ימות השנה (השנה לרגל גל הקור הגדול הוא יצא קצת יותר...)
הדבר היחיד שקר לי - זה כפות הרגלים, כשאני נכנסת למיטה....

חורף בריא
חני

גם אני ממש כמוך, מאז שאני זוכרת את עצמי!
אני זוכרת שבתור ילדה הייתי מאושפזת בבית חולים ואחות שמדדה לי חום נדהמה כשהמדחום הצביע על 34+ מעלות, אז היא מדדה שוב ושוב עד שהצביע על 34.5 (אולי טיפה יותר, כבר לא זוכרת) היא לא ידעה שאצלי זה קצת יותר נמוך מחום הרגיל שלי שנע בין 35 ל 35.5 מעלות, כמוך
נ.ב. אני דווקא מעדיפה את החורף על פני קיץ, אני ממש סובלת מהחום בקיץ.

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
נכתב ע"י תא;2369900:
אבל זה מה שכתוב על היפותרמיה:
תסמיני ההיפותרמיה מופיעים עם ירידת חום הגוף ומחמירים ככל שחום הגוף ממשיך לרדת.

בשלבים הראשונים (פגיעה קלה) הנפגע חיוור וקר, רועד ומתנהג בצורה אדישה ומבולבלת, סובל מחולשה וירידה בקואורדינציה וביכולת הדיבור.
החמרת המצב (פגיעה בינונית) מביאה לערפול ההכרה ולהאטה בקצב הלב. נשימת הנפגע הופכת איטית יותר ואיבריו מתקשים.
הדרדרות נוספת של המצב (פגיעה קשה) גורמת לאובדן הכרה ופגיעה קשה בקצב הלב ומעמידה את הנפגע בסכנה של דום לב, הפסקת נשימה ומוות
לי, למשל, רק סובלת מקור וכאבים מהקור, ואלי לפעמים מרעד (גם מקור).
יותר מזה-- לא, למרות שכרגע חום הגוף שלי קצת נמוך מ-35 מעלות.

אני הייתי במצב של היפותרמיה עם חום של 34 והרגשתי מצוין, למעט תחושת קור. אילולא מדדתי חום כי הורו ליח לעשות כך, לא הייתי יודעת שזו היתה טמפרטורת הגוף שלי.

בכל מקרה, לא מבינה למה לא פנית לרופא. הכי פשוט, הכי קל, והכי הגיוני ואחראי.

כאן כל אחת כותבת מה שהיא יודעת/מבינה/חוותה. אבל את התמונה המלאה אין לנו. לרופא יהיה.
התסמינים שכתבת מגיעים בד"כ כשהחום יורד מתחת 32 מעלות.

תא

משתמש צעיר
הלכתי לרופא, הוא מדד את החום. לא אמר שום דבר אלא עשה את הבדיקות לאנמיה... שכמובן הראו שיש לי אנמיה. ההמוגלובין מאד נמוך ובטיפול...
בינתיים סובלת מקור.

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
נכתב ע"י תא;2369949:
הלכתי לרופא, הוא מדד את החום. לא אמר שום דבר אלא עשה את הבדיקות לאנמיה... שכמובן הראו שיש לי אנמיה. ההמוגלובין מאד נמוך ובטיפול...
בינתיים סובלת מקור.

מקווה בשבילך שעם עלית הברזל וההמוגלובין תתחממי קצת.

תא

משתמש צעיר
יש לעוד מישהו רעיון איך אפשר להתחמם בחורף?

שרה רחל א.

משתמש חדש
קשר ישיר.
ההמוגלובין בין יתר תפקידיו מחמם את הדם.
גם אני אנמית וסובלת מאוד מקור..

אם תצליחי להעלות את רמת ההמוגלובין שלך בדם מן הסתם גם החום יעלה לטמפרטורה נורמלית.
חום נמוך מסוכן לאיברים שלנו ולפעילות הלב.
[/QUOTE

שרה רחל א.

משתמש חדש
יש לי המוגלובין 12 ולא קר לי בחורף להיפך רוב החורף אני הולכת קיצי ונדיר שאני עם מעיל אבל אני סובלת מחום נמוך (אתמול היה לי 34,8) ואני מחפשת איך להעלות אותו כי בחום כזה נמוך מתחיל להיות סחרחורות ותחושה של חוסר יציבות.
אני יודעת שפעילות גופנית מועילה לזה אבל הבעיה שבכזה מצב אני לא יציבה בהליכה וכבר נפלתי כמה פעמים כך שאני מעדיפה לוותר על התענוג
מהתייעצויות עם רופאים אין להם פתרון ובאמת אני מחפשת תרופות סבתא

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה