דרוש מידע איך מספיקים הכל בחיים? דחוף טיפים

חנש

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
לשמור את החשבונית קניה,
לשלוח את הבעל לקנות פעם בשבוע הכל כמו בחשבונית, ולהחזיר למקום.
להשתמש רק בכלים חד פעמיים.
לקנות שניצל פרוס/דג חתוך מוכן יישר להכניס לתנור בתבניות.
רוטינה מאוד עוזרת בכל תחום, ארוחות קבועות, של בוקר צהריים וערב.
תפקיד - לתת לכל אחד מבני הבית תפקיד למלא.
לקחת עזרה של בחורה.
לנוח פעם בשעה כמה דקות נותן כוח להמשיך לעבוד.

רבקהנ

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
לכל הנשים שכותבות להקפיא אוכל
איך בדיוק זה עוזר?
ביום יום מכינים את הכמויות שחייבים אין זמן אפפעם להעמיד כמויות.
נכון, וגם אם מקפיאים, לפעמים אחר כך שוכחים להפשיר או שמפשירים לא נכון ואז חבל על העבודה.
מה שעובד אצלי - את הבשרי מכינה בבת אחת 2 סוגים בכמות קצת יותר גדולה והם במקרר מספיקים ל(כמעט) שבוע הקרוב.

סבא ישראל

משתמש מקצוען
איך בדיוק זה עוזר?
עוגות לשבת במקום כל שבוע להכין עוגה
כנראה שהתכוונו לכמויות ענקיות
להכין כמויות ענק של ארוחות מוכנות קפואות מחולקות למנות.

עורכת וידיאו

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עריכה והפקת סרטים
קפה זה סגולה בדוקה ומנוסה לאריכות ימים,
זה פשוט מאריך את הימים
ואז כבר מספיקים הכל.
סבא שלי תמיד טוען,
תאכל צ'ולנט שמונים שנה. יהיו לך חיים ארוכים. אה?!
באידיש זה נשמע טוב יותר
ולמעיישה
לחסום את פרוג ולשים וידאואוף על המחשב
לא להעלות שבועונים למיניהם
לא להכין בראוניז כדי שלא נתיישב עם קפה ועוגה
לקנות פלאפון בלי וואצאפ בלי אס אם אס והמהדרין אז גם בלי קליטה
ולהתחיל להבין
שממילא חצי מהחיים שלנו הולכים על שינה
סו לא נראה לי כל כך מפחיד לא להספיק הכל.....

פלמינגו.

משתמש מקצוען
עוד משהו קריטי-- לצאת לחופשת נשים פעמיים בשנה
ללמד את הילדים מגיל קטן שיהיה להם תפקידים בביתי לפתוח טישו לשבת/לסדר קניה/לנקות עם רסס נגב חלונות מראות/רהיטים/לתלות כביסה/להוציא מהמכונת כביסה למייבש/לטאטא את הרצפה

דיאלוג

מהמשתמשים המובילים!
מאז שהבובוט נכנס הביתה - הנראות שונה לחלוטין, וגם ההקלה...
כתבתם חוו"ד על זה איפשהו כאן? ממש אשמח לשמוע 'משוב' על מוצר כזה
למה באמת הוא יותר מהר? האם חוסך שטיפה שבועית? האם מנקה ברצינות כתמים שדורשים בשטיפה ידנית 'קרצוף' כדי שיצאו? אפשר להפעיל כשהילדים ישנים?
כמה זמן לוקח לסלון - מטבח?

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
כתבתם חוו"ד על זה איפשהו כאן? ממש אשמח לשמוע 'משוב' על מוצר כזה
למה באמת הוא יותר מהר? האם חוסך שטיפה שבועית? האם מנקה ברצינות כתמים שדורשים בשטיפה ידנית 'קרצוף' כדי שיצאו? אפשר להפעיל כשהילדים ישנים?
כמה זמן לוקח לסלון - מטבח?
תחפשו את החוו"ד של יפה'לה ושלי. היו עוד כמה

נועה מ

משתמש מקצוען
-לאפות קציצות שניצלים וכד'
אני מכינה קציצות מכמות גדולה של דג\עוף ויש לי ארוחה חמה לכמה ימים.
רק צריך לגלגל קציצות וזהו לשכוח מזה.
-גם עוגיות אפשר לשטח בתבנית ולחתוך אחרי האפיה לריבועים זה חוסך הרבה זמן.
- לעשות שדברים יעבדו בשבילי בזמן שאני עובדת לדוג' אם צריך להכין שבת אז קודם להכין את הדברים שצריכים השריה\תפיחה וכד' לא יקרה מצב בו את מחכה לאוכל אלא שהאוכל יחכה לך.
-כל פעם שעובריםם בבית לחשוב אם יש משהוא שאפשר להחזיר מהחדר הזה אל החדר שאליו את הולכת.
כמו כן ללכת עם שני דברים ולא דבר אחד.

R112233

משתמש צעיר
לקנות רק בגדים שיכולים להתייבש במייבש
ללמד את הילדים כללים בסיסיים של אחריות (לא מזיק אף פעם..) כמו לסגור מיטה בבוקר
להפוך את הכביסה ולפתוח קיפולים לפני ששמים בכביסה המלוכלכת
כנ"ל ללמד להפריד בין פרטי הלבוש המורדים ולשים כל פריט במקום.
ילדים קטנים- להשאיר את הנעליים בחדר, במקום, ולא להיכנס איתם לאמבטיה.
מערכת קבועה של ארוחות, כולל בוקר וערב. כל ילד בוחר ותולים על המקרר. יעיל וחוסך המוןןןןןן בלאגן. ועוזר להתארגנות מראש.
כשעובדים על השיש, לשים מתחת ניילון ח"פ בסוף ההכנה- לפח. והמטח נקי. (רק לזכור להוציא סכינים קודם..)
כלים מסובכים כמו- סלייסר, פומפיות ואפילו קערות. לשטוף מיד לאחר השימוש. הליכלוך טרי ולא נדבק.

פוניבז'-וולף

משתמש פעיל
אשמח לשמוע טיפים שעוזרים לחסוך זמן. כל שניה חשובה.
טיפים מעולים שקבלתי לדוגמא:
  • להשכיב ילדים עם בגדים למחר
  • לקלח שני ילדים ביחד
  • להכין ארוחת צהריים בזמן הדיילי (למי שמזדהה..)
  • לקנות דייסון
  • להביא מנקה
  • לקנות אוכל מוכן
ביקורות נא לפתוח אשכול נפרד.
א. בית מסודר מוציא מבלבול, והזמן מנוצל. כמו"כ אמא עייפה לא ממצה את עצמה. לישון בזמן.
ב. להשקיע בעיקר בהכנת משטחי עבודה כלומר שיש נקי בקביעות, מיטות ריקות. כך מה שרוצים אפשר מיד לעשות, ולא מסתבכים שאין מקום וכו'.
ג. להכין לדוגמא רוטב לדג, כמות לכמה פעמים, כך בצל מטוגן, וקציצות.
ד. לדאוג בקניות למזוה ומקרר מלאים בחומרי גלם, זה חוסך המון זמן, בסוף את תקני, אז למה לרוץ ברגע האחרון, ואם בא לך פתאום בלילה לבשל, לאפות...
ה. כשאין זמן, לרכז בלגן בפינה מוגדרת. לא להתחיל לסדר, וגם לא להשבר.
ו. כשקמים בבוקר אפשר להעמיד סיר, עד שהילדים קמים, וכשמתלבשים זה מתבשל ככה יוצאים מהבית והאוכל מוכן, גז מכובה.
ז. לא להכנס לפורומים מכלי זמן, לא יעזרו לזה עצות...

אחת צפונית

משתמש מקצוען
איך בדיוק זה עוזר?
אני פעם בחודש מקדישה יומיים-שלושה(3 שעות אחהצ עם עוד דברים בין לבין...) רק לזה. זה באמת ימים יותר עמוסים והבית יותר מוזנח אבל ביום יום יש לי יותר שלווה ואני יכולה לפחות 2-3 פעמים בשבוע להוציא שניצלים טבולים ורק לטגן/לנוציא עופות מוכנים רק לשים בשקית קוקי עם תבלינים ולאפות. לי אישית זה שווה את המאמץ.
מצטרפת לקפל כביסה מיד שמורידים אותה (גם אני יש תקופות שלא הולך לי) חוסך המון המון בלגן בעיניים והרבה סדר. לגהץ חולצית גברים מיד שמורידים מהחבל לוקח חצי מהזמן(יש לי אלרגיה לחולצות לא מגוהצות...)
ללמד את הילדים למיין כביסה לפי צבעים. מגיל 3 הם עושים את זה יפה מאד, מקסימום טועים בפריט-שניים. מקל מאד את ההכנסה למכונה ונותן תמונת מצב מה צריך לכבס ואיזה מכונה לא עמוסה.
להשתדל בתחילת שבוע לכבס את הרוב. לי אישית לא הולך לא להכניס מכונות בסופש אבל משתדלת מאד רק מה שחובה.
ללמד את הילדים לסדר את הבלגן שלהם-כשיש ילדים קצת יותר גדולים הם כבר גוררים את הקטנים אחריהם.
וללמוד ש"לא עליך המלאכה לגמור...." אי אפשר גם להיות אישה מפרנסת, גם לגדל ילדים ולא שניים....וגם לרצות להיות מושלמות בהכל. להשלים לפעמים עם מעט בלגן וחוסר הספקים, אלו החיים....

nhfk

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
עיצוב ואדריכלות פנים
מי אמר שזה לא טעים לו

האמת שאני גם אוכלת אוכל קר בימים שאני במשרד..
אני קניתי טוסטר למשרד - בחמישים שקל בקטנה
מביאה כל יום טוסטים - ככה לא אכפת לי להכין מהלילה כי מילה זה עובר טוסטר אז זה לא מרגיש לי יבד
זה שיפר לי ממש את הארוחות במשרד
אני שומרת את זה אצלי בארונית

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
- לעשות שדברים יעבדו בשבילי בזמן שאני עובדת לדוג' אם צריך להכין שבת אז קודם להכין את הדברים שצריכים השריה\תפיחה וכד' לא יקרה מצב בו את מחכה לאוכל אלא שהאוכל יחכה לך.
עצה זהב
ולא רק באוכל
תמיד לחשב מה יכול לעבוד בשבילי ולהתחיל איתו: העמדת מכונות כביסה, למשל. רק ממלאים מכונה, מפעילים ומפליגים ליתר המטלות שדורשות אותנו צמוד אליהן, כמו הדחת כלים או ספונג'ה או קיפול כביסה.

להכין אוכל שלא מצריך בייביסיטר צמוד על המחבת והסיר כדי שנתפנה לאחר העמדת הסיר ליתר המטלות. אוכל בתנור הוא דוגמה מצוינת לכך - אפשר להכניס לשם כמעט ארוחה שלמה בפיירקס.

בגדים - לקנות כאלו שלא דורשים גיהוץ, בעיקר טריקואים לילדים (יש דברים מאד יפים ומטופחים גם בגזרה הזו), וכן, לא נורא לישון עם בגד כזה - לפחות החלק העליון. מה ההבדל בינו ובין פיג'מת טריקו? מאד מיעל ומזרז התארגנות בוקרית לחוצה וצפופה.

קטניות ואורז - לקנות מבוררים. וסתם עצה טובה - במבצעי 'יש חגיגה' קונים סטוק של 'כי טוב' כי המבצע הוא על 2+1 חינם, רק להיזהר לא לערבב סוגים באותה חשבונית כי המחירים משתנים ואז משלמים על היקר ביניהם.

להכין כריכים בלילה, יש כריכים שאפשר וקל להקפיא. שולפים בבוקר ועד ארוחת העשר הם טריים.

לדלל ריבוי חפצים בבית. מרבה נכסים מרבה בלאגן, תעוקה, חוסר סדר וזה גם גוזל הרבה משאבים לארגן את הבית כדי לסדרו ולנקותו.
ריבוי בגדים כנ"ל אלא אם יש תקציב לחדרי ארונות ומקפלת ומגהצת צמודה, או שזה ההובי ומוכנים להתפשר על זירות אחרות בחיים ופחות להשקיע בהן. כשיש לילד מערכות בגדים במינון מדויק פלוס מערכת אחת ספייר ולובשים כבס ולבש לא מצטברות ערמות כביסה בבית, הארונות לא מתפקעים ומתבלגנים והפעילות בבית סביב סדר הופכת רוטינית וקלה. מניסיון.

להשתדל לקפל מיד עם הוצאת הבגדים מהמייבש או הסרתם מהחבל. פטנט שעליתי עליו לאחרונה והפך את הקיפול ליעיל וזריז יותר- עם הנחת הערימה על המיטה (אצלי הכביסה לעולם לא על הספה) אני מחלקת אותה במהירות לערימות משנה קטנות, בכל ערימה מונחים פריטיו של בן משפחה אחר, ואז אני מקפלת ערימות באופן שיטתי - את כל הערימה של ילד מסויים. מה יעיל בזה? אם באמצע הקיפול אני נדרשת למטלה אחרת או שיש לי רק כמה דקות לקיפול למשל טרום יציאה מהבית, אני יודעת שלא השארתי ערמות באמצע, שזה מתכון לבלאגן ולהחרבת מה שכבר קופל, כי אני מיד מחזירה את אותה ערמה למקומותיה ומסדרת במדפים ובמגרות הרלוונטיים. גובה מפלס הכבסים - ירד, ואני ניצלתי את הזמן ומנעתי את הסיכון לבילגון חוזר (מכירים בטח את אלו שאצלם הכביסה נודדת מהמיטה ל"ע לרצפה וחוזר חלילה. זה פשוט חוסך את זה).

נערך לאחרונה ב:

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
חושבת שמאד מאד תלוי גיל הילדים (ומספרם).
אני רואה שינוי משמעותי בחצי שנה האחרונה. מה קרה? כלום. הם קצת גדלו. אז נכון שעל הדרך גם משפרים ביצועים ;) ואולי גם הופכים ליותר מופרעים (בנים...) אבל הם גדלו, ויש עם מי לדבר יותר. והם מבינים שהמקום של הצלחות על השיש (לא מגיעים לכיור, עדיין) והפיג'מות - במיטות. ובלילה מסדרים יפה את הנעליים בשורה.
כל זה לא היה לפני חצי שנה. אז זה אולי פחות מדקה, כל דבר כזה. אבל המצטבר זה משהו אחר. אפשר להעמיד איתם מכונות, ואפילו לקלף איתם ירקות לבישולי יום המחר (הם מביאים מהסלסלה).
גם איסוף המשחקים יותר אפשרי ולא נשאר *רק* לי.
לפעמים צריך לחכות רק קצת (זה קשה, אבל קורה בסוף)

אפרת פולי

משתמש מקצוען
אין לנו דייסון - אבל ביום שמישהו ימצא רובוט שוטף שווה ממש שבאמת חוסך את הטאטוא ושטיפה קלה (ובהמשך יתכן שיחסוך במצטבר שטיפות לשבת במקומות / שבועות מסויימים)
אשקיע בו לגמרי... הרבה יותר זול ממנקה

ברור...
זה מספר ראשון ברשימה
אבל זה לא רק ללמד איך עושים.. אלא סויץ בראש שהוא שותף מלא..
יש לי בובוט, שואב לכלוך וגם שוטף שטיפה קלה
אם תרצי לשמוע יותר
בשמחה

אודיה נגר

משתמש פעיל
עיצוב ואדריכלות פנים
אני מרגילה את הילדים מגיל קטן מאוד לעזור בבית
לדוגמא עוד לפני שהבן הקטן שלי היה בן שנתיים הוא ידע להביא נעליים מהמגירה, צלחות חד"פ וכו'
מאוד עוזר בשוטף של הבית
וכמובן לאסוף את כל המשחקים ששיחקו איתם- אמא עוזרת להם ולא להיפך-
כל פעם מוציאים הכי הרבה 2 משחקים וכך לא נהיה בלאגן
ואם רוצים להחליף- קודם כל אוספים ורק אז אפשר להביא משחק אחר
נעליים- מי שרוצה להוריד- רק בחדר בצורה מסודרת

(משהו שלא קשור לאיך להספיק הכל- מיד שמגיעים הבייתה דבר ראשון שוטפים ידים בסבון,
המים שיוצאים להם פשוט שחורים באופן מחריד)
מכונות אני משתדלת לגמור עד יום שלישי,
שטיפת הבית לכבוד שבת ביום רביעי יסודי וביום שיש מעבירה שטיפה קלילה

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  2  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה