- לעשות שדברים יעבדו בשבילי בזמן שאני עובדת לדוג' אם צריך להכין שבת אז קודם להכין את הדברים שצריכים השריה\תפיחה וכד' לא יקרה מצב בו את מחכה לאוכל אלא שהאוכל יחכה לך.
עצה זהב
ולא רק באוכל
תמיד לחשב מה יכול לעבוד בשבילי ולהתחיל איתו: העמדת מכונות כביסה, למשל. רק ממלאים מכונה, מפעילים ומפליגים ליתר המטלות שדורשות אותנו צמוד אליהן, כמו הדחת כלים או ספונג'ה או קיפול כביסה.
להכין אוכל שלא מצריך בייביסיטר צמוד על המחבת והסיר כדי שנתפנה לאחר העמדת הסיר ליתר המטלות. אוכל בתנור הוא דוגמה מצוינת לכך - אפשר להכניס לשם כמעט ארוחה שלמה בפיירקס.
בגדים - לקנות כאלו שלא דורשים גיהוץ, בעיקר טריקואים לילדים (יש דברים מאד יפים ומטופחים גם בגזרה הזו), וכן, לא נורא לישון עם בגד כזה - לפחות החלק העליון. מה ההבדל בינו ובין פיג'מת טריקו? מאד מיעל ומזרז התארגנות בוקרית לחוצה וצפופה.
קטניות ואורז - לקנות מבוררים. וסתם עצה טובה - במבצעי 'יש חגיגה' קונים סטוק של 'כי טוב' כי המבצע הוא על 2+1 חינם, רק להיזהר לא לערבב סוגים באותה חשבונית כי המחירים משתנים ואז משלמים על היקר ביניהם.
להכין כריכים בלילה, יש כריכים שאפשר וקל להקפיא. שולפים בבוקר ועד ארוחת העשר הם טריים.
לדלל ריבוי חפצים בבית. מרבה נכסים מרבה בלאגן, תעוקה, חוסר סדר וזה גם גוזל הרבה משאבים לארגן את הבית כדי לסדרו ולנקותו.
ריבוי בגדים כנ"ל אלא אם יש תקציב לחדרי ארונות ומקפלת ומגהצת צמודה, או שזה ההובי ומוכנים להתפשר על זירות אחרות בחיים ופחות להשקיע בהן. כשיש לילד מערכות בגדים במינון מדויק פלוס מערכת אחת ספייר ולובשים כבס ולבש לא מצטברות ערמות כביסה בבית, הארונות לא מתפקעים ומתבלגנים והפעילות בבית סביב סדר הופכת רוטינית וקלה. מניסיון.
להשתדל לקפל מיד עם הוצאת הבגדים מהמייבש או הסרתם מהחבל. פטנט שעליתי עליו לאחרונה והפך את הקיפול ליעיל וזריז יותר- עם הנחת הערימה על המיטה (אצלי הכביסה לעולם לא על הספה) אני מחלקת אותה במהירות לערימות משנה קטנות, בכל ערימה מונחים פריטיו של בן משפחה אחר, ואז אני מקפלת ערימות באופן שיטתי - את כל הערימה של ילד מסויים. מה יעיל בזה? אם באמצע הקיפול אני נדרשת למטלה אחרת או שיש לי רק כמה דקות לקיפול למשל טרום יציאה מהבית, אני יודעת שלא השארתי ערמות באמצע, שזה מתכון לבלאגן ולהחרבת מה שכבר קופל, כי אני מיד מחזירה את אותה ערמה למקומותיה ומסדרת במדפים ובמגרות הרלוונטיים. גובה מפלס הכבסים - ירד, ואני ניצלתי את הזמן ומנעתי את הסיכון לבילגון חוזר (מכירים בטח את אלו שאצלם הכביסה נודדת מהמיטה ל"ע לרצפה וחוזר חלילה. זה פשוט חוסך את זה).