שלום,
לפני כחדשיים שלחתי את הבן שלי ללמוד נגינה. הוא בן 9
אצלנו בצפון אין הרבה אופציות.....
שמעתי המלצות על מישהו שהרבה נהנו ממנו. אין לו תעודות או משהו, אבל אמרו שהוא מוצלח.
הבן שלי התחיל ללמוד אצלו פעם בשבוע, ומאד מאד התחבר לתחום. מאד.
הוא התחיל איתו עם קריאת תווים, ואחרי שני שיעורים הוא התחיל לנגן לפי תווים מצויין. גמר את כל החוברת.....
המורה שלו ראה שהוא "נכנס לזה בטוב", והתחיל ללמד אותו אקורדים.
בהתחלה היה לו קשה, אבל הוא השקיע והתאמן, והתחבר לזה מאד.
עוד 2-3 שיעורים, והוא התחיל לנגן את השירים שהוא למד אצלו עם האקורדים.
עם הזמן הוא גם למד לנגן ביד ימין מתוך שמיעה. כמובן פה ושם טעויות, אבל בגדול, סביר.
כך המשיכו עוד 3-4 שיעורים. עוד שירים ועוד שירים, עם האקורדים, והוא מנגן יפה את מה שהוא למד.
שאלתי את המורה שלו מה התכנית להמשך ? והוא אמר לי שהוא מלמד הרבה שירים, ועם הזמן הילד לומד להתאים אקורדים לשירים באופן עצמאי.
השאלה שלי: האם כך מלמדים נגינה? עוד שיר ועוד שיר ועוד שיר עד שהוא לומד לנגן לבד ? או שאמורה להיות תכנית מסודרת ?
אני פשוט לא יודעת.
אם כך זה הדרך, אז מצויין. כי מבחינת הילד זה מעולה.
מה דעתכל ?
לפני כחדשיים שלחתי את הבן שלי ללמוד נגינה. הוא בן 9
אצלנו בצפון אין הרבה אופציות.....
שמעתי המלצות על מישהו שהרבה נהנו ממנו. אין לו תעודות או משהו, אבל אמרו שהוא מוצלח.
הבן שלי התחיל ללמוד אצלו פעם בשבוע, ומאד מאד התחבר לתחום. מאד.
הוא התחיל איתו עם קריאת תווים, ואחרי שני שיעורים הוא התחיל לנגן לפי תווים מצויין. גמר את כל החוברת.....
המורה שלו ראה שהוא "נכנס לזה בטוב", והתחיל ללמד אותו אקורדים.
בהתחלה היה לו קשה, אבל הוא השקיע והתאמן, והתחבר לזה מאד.
עוד 2-3 שיעורים, והוא התחיל לנגן את השירים שהוא למד אצלו עם האקורדים.
עם הזמן הוא גם למד לנגן ביד ימין מתוך שמיעה. כמובן פה ושם טעויות, אבל בגדול, סביר.
כך המשיכו עוד 3-4 שיעורים. עוד שירים ועוד שירים, עם האקורדים, והוא מנגן יפה את מה שהוא למד.
שאלתי את המורה שלו מה התכנית להמשך ? והוא אמר לי שהוא מלמד הרבה שירים, ועם הזמן הילד לומד להתאים אקורדים לשירים באופן עצמאי.
השאלה שלי: האם כך מלמדים נגינה? עוד שיר ועוד שיר ועוד שיר עד שהוא לומד לנגן לבד ? או שאמורה להיות תכנית מסודרת ?
אני פשוט לא יודעת.
אם כך זה הדרך, אז מצויין. כי מבחינת הילד זה מעולה.
מה דעתכל ?