חגים איך מכינים חריין

חכמיהרזים

משתמש מקצוען
חזרת
סלק מבושל עם המים !!
במעבד מזון עם הסכין ולטחון הרבה
הרבה הרבה סוכר!!
קצת חומץ קצת מלח וקצת מיץ לימון
אין כמויות תלוי כמה חריף אתה אוהבים
אחרי שהבסיס של החזרת והסלק מעורב להוסיף סוכר וסוכר וסוכר
עד שלא מר
כל השאר לא חייבים ומוסיף לפי טעימה
 

בית100

משתמש צעיר
מה היחס של החזרת לסלק?
ומה הכוונה לסלק מבושל עם המים?
 

חכמיהרזים

משתמש מקצוען
מה היחס של החזרת לסלק?
ומה הכוונה לסלק מבושל עם המים?
לבשל סלק במים עד שמתרכך
להכניס את הסלק למעבד מזון עם כל המים של הבישול
יחס החזרת תלוי ברמת החריפות הרצויה
יש אוהבים קצת חרחפות ויש אוהבים שמאבדים את הנשימה מרוב חריפות
אםשר לשים קצת ולהוסיף לפי הצורך
להמשיך לערבב ולטחון
אין שום בעיה לטחון כל הזמן זה לא מאבד את המרקם הרצוי
לא לשכוח הרבה סוכר
 

tzipi33

משתמש צעיר
מנוי פרימיום
מתכון שאני מכינה:
10 סלקים קטנים בוואקום (2 חבילות וואקום)
לגרד אותם במעבד מזון או פומפיה (בסכינים הדקים יותר)
חצי כוס חומץ
לפחות חצי כוס סוכר, אפשר להוסיף לפי הטעם, אם טפל או מר להוסיף עוד סוכר.
חצי שורש חזרת טחון במעבד מזון
בשנים האחרונות השורש לא כל כך חריף אז אפשר להוסיף עוד- עניין של טעם.
אני טוחנת מראש יותר ובמשך החג מוסיפה עוד לחריין כשמאבד את החריפות.
אצלנו לא אוהבים בכלל את הלימון בחריין אז אני לא מוסיפה.
בהצלחה!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה