פסח איך מכינים חריין (חזרת) למרור??

חגי פאהן

משתמש סופר מקוצען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
מגרדים בפומפייה, כמה סמוך לכניסת החג שאפשר, ושמים בכלי אטום, אחרת החריפות עלולה להתנדף.
 

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
מגרדים בפומפייה, כמה סמוך לכניסת החג שאפשר, ושמים בכלי אטום, אחרת החריפות עלולה להתנדף.
חותכים אותה לקוביות קטנות ומכניסים למעבד מזון במגרדת דקה (זהירות! לא חתיכה עבה מדי, ולא בלהב הסכינים. זה עלול לשבור את המכשיר)
ושמים בכלי אטום, אחרת החריפות עלולה להתנדף.
אפשר גם בשקית ניילון סגורה היטב
 

MDG

משתמש פעיל
במטחנת בשר, וכמובן לשמור אטום
בתיאבון:sick::devilish:
 

הכי הכי

משתמש סופר מקצוען
לגרד במגי’מיקסר
ולשמור בתוך נייר כסף (כמובן לאטום הייטב)
כל זה לחזרת עצמה.
ואם רוצים ליין מוסיפים סלק מבושל
וגם אותו מגרדים
ומערבבים יחד
 

joelly

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
מגרדים במגימיקס.
אצלנו טוענים לשמור בכלי זכוכית אטום (ומוסיפים גם ניילון נצמד לאטימה הרמטית). לא תמיד זה נשאר חריף כמו בשעת הטחינה, אבל בד"כ בסדר.
חריין (עם הסלק) מה שבאמת עוזר זה להוסיף קצת חומץ. אם לא אוכלים בפסח (כמו"כ יש הבדל קטן בטעם בחריין עם ובלי חומץ), אפשר לשמור קופסא עם החזרת הלבנה המגוררת ולהוסיף בבוקר החג לפי הטעם הרצוי.
 

גיבורה

משתמש פעיל
מקפיאים מייד לאחר הקניה,
מקלפים מוסיפים למעבד מזון ביחד עם סלק למי שרוצה ולמי שלא,
פשוט מגרדים מייד אחרי ההקפאה ומכניסים לכלי אטום לא מחד"פ.
 

נחמי ווייס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
יש דיסקית / צד במגרדת, עם שפיצים דוקרים שאף פעם לא הבנתי מה תפקידו
עד שאמר לי מבין בתחום
שזה מיועד לגירוד החזרת.
 

יופלה אפרסק

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מוזיקה ונגינה
להשרות 8 שעות מראש במים!!!!
ואז לגרד במג'ימקס, וישר למקרר בכלי אטום.
מניסיון רב שנים, שלנו הכי חריף במשפחה
 

פנינה 99

משתמש סופר מקצוען
טיפ שקיבלנו ויישמנו.
להוסיף לחזרת המגורדת חומץ (למי שמשתמש)
שומר על החריפות עד סיום החג .
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
למה להקפיא"
זה נשאר חריף המון זמן בקרור
לקלף (בד"כ אפשר רק עם סכין ולא במקלף) לחתוך לקוביות די קטנות
ולקצוץ במעבד מזון עם סכין עגולה
אם רואים שהמכשיר נאנק לעצור מיד ולחתוך קטן יותר ביד ואז לטחון.

מומלץ לשים בכלי אטום לגמרי אבל דחוס ולא מאורר שלא יכנס אויר בין החתיכות.
 

אבואלה

משתמש צעיר
כתיבה ספרותית
@הני בקר
את יודעת להגיד כמה זמן אפשר לשמור חזרת לא בקירור?
הגיע לי ממשנת יוסף והמקרר לא פסחי בכלל עדיין
תודה!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמט

א הַלְלוּיָהּ שִׁירוּ לַיהוָה שִׁיר חָדָשׁ תְּהִלָּתוֹ בִּקְהַל חֲסִידִים:ב יִשְׂמַח יִשְׂרָאֵל בְּעֹשָׂיו בְּנֵי צִיּוֹן יָגִילוּ בְמַלְכָּם:ג יְהַלְלוּ שְׁמוֹ בְמָחוֹל בְּתֹף וְכִנּוֹר יְזַמְּרוּ לוֹ:ד כִּי רוֹצֶה יְהוָה בְּעַמּוֹ יְפָאֵר עֲנָוִים בִּישׁוּעָה:ה יַעְלְזוּ חֲסִידִים בְּכָבוֹד יְרַנְּנוּ עַל מִשְׁכְּבוֹתָם:ו רוֹמְמוֹת אֵל בִּגְרוֹנָם וְחֶרֶב פִּיפִיּוֹת בְּיָדָם:ז לַעֲשׂוֹת נְקָמָה בַּגּוֹיִם תּוֹכֵחֹת בַּלְאֻמִּים:ח לֶאְסֹר מַלְכֵיהֶם בְּזִקִּים וְנִכְבְּדֵיהֶם בְּכַבְלֵי בַרְזֶל:ט לַעֲשׂוֹת בָּהֶם מִשְׁפָּט כָּתוּב הָדָר הוּא לְכָל חֲסִידָיו הַלְלוּיָהּ:
נקרא  30  פעמים

לוח מודעות

למעלה