נכתב ע"י מילה בסלע;n5032436:כל אחד אפשר לנער. גם אם לא פיזית- אפשר להתנער מההשפעה המזיקה שהמילים יוצרות.
נכתב ע"י טוהר השלום;n5032268:מכירה מאוד את הדברים מניסיון אישי. לדעתי, יש להציב לה גבולות (ציטוט)
אני גם מסכימה וחושבת ככה, צריך להציב גבולות בצורה עדינה אך תקיפה, ולא צריך להרבות בהסברים והתנצלויות לדוגמא:
אתמול נסעתי לקניות, הייתי מהבוקר עד הלילה בחוץ.
- נסעת (מחוץ לעיר) עם כל הילדים?
- כן, לא היה לי איפה להשאיר את הקטנים. בין הזמנים וכו'?
לדעתי כאן מתחילה הבעיה, ההתגוננת הקלה הזאת,שנותנת קצת תחושת התנצלות, ולכן היא ממשיכה- אז לא יכלת לסוע יום אחר?
אבל אם מעמידים אותה על מקומה בצורה עדינה- פשוט אומרים, כן, נסעתי עם כל הילדים והיה לנו מקסים
אז אין לה פתח לומר, כי את נותנת לה מין גבול דק- נסעתי איתם כי ככה החלטתי ואת השיקולים שלי אני משאירה אצלי.
או לדוגמא:
הלכתי לניחום אבלים אצל.... (ל"ע)
- מה הקשר? מה את צריכה ללכת?...
אני מניחה שהתגובה שלך תהיה משו כמו- התלבטתי באמת אם ללכת אבל אחותי הייתה חברה טובה שלה וכו...
או- למה, דווקא כן היה לנו קשר וכו..
זה נותן פתח לחילופי מילים אבל אם התגובה היא כזאת:
יכול להיות, אבל החלטתי שאני כן צריכה ללכת או בקיצור- כן, אבל ככה החלטתי.
דיבור כזה נותן תחושה של- יש לי מחשבות ורצונות משלי ואני שלימה איתם ואני לא צריכה לפרט לך למה עשיתי כך או כך
שאומרים את זה בצורה עדינה, לא בוטה או בטון תוקפני, אך כן החלטית- זה בהחלט עוזר ומעמיד בנאדם במקום
גם אם זה שוייגער או אמא או אחות אפשר לומר- כן, אני שומעת, ככה את חושבת, אבל בכל זאת אני חשבתי אחרת..
מנסיון זה בהחלט עוזר!
לגבי מה שכתבו:
כנראה הצורך שלה הוא להיות צודקת, חסר לה בתחום הזה - ואת תנסי להוסיף לה.
ואם זו מישהי שחשובה לך - בטוח ששווה לך להשקיע
אני חושבת שזה לא הכי מדוייק, אפשר בהחלט לתת לה את המקום בצורה של הבנה-כן, אני מבינה, יש משו במה שאת אומרת וכו..
אבל -בכל זאת אני החלטתי כך! זה נותן תחושה של הבנה, אבל גם מעביר את המסר- זה המקום שלי, ההחלטות שלי ( ולפעמים גם של בעלי)
ואין צורך לעזור לי בהם...
בתקווה שהמסר הובן כראוי והמון הצלחה!
נכתב ע"י הוליווד;n5032822:התנתקות רגשית וחסל.
הבחירה בידך אם להשלים ולזרום עם המצב ולתת לאמירות לחלוף לידך, או לתת להן לעצבן אותך ולהוציא אותך משלוותך.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: