דרוש מידע איך מוצאים קבלות עסק פטור

מירי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
@לאנגער @מירי
אני לא בתחום, אני כן עצמאי לא מעט שנים.
טכנית, אפשר לבד,
האם זה חוסך? במבט ראשוני כן.
במבט לאחור ממש לא.
וזה עוד לפני התייחסות שאם ח"ו יש ביקורת ומשהו לא מסתדר טכנית או חוסר ידע.. וכדו'
אז כבר שווה לרוץ ולקחת ייעוץ חד"פ ששווה כל הון והיה אפשרי לחסוך חלקית לפחות מיועץ קבוע שמקבל תשלום שנתי.
יש לי חברה שנפלה קשות עם רואה חשבון חאפר, שלא לקח בחשבון כל מיני דברים ופתאום היא קיבלה שומה ענקית והפסידה המון כסף.
כך שגם החלטתם לקחת עזרה מקצועית תוודאו שהלקוחות אכן מרוצים

למדן וידען

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
יש לי חברה שנפלה קשות עם רואה חשבון חאפר, שלא לקח בחשבון כל מיני דברים ופתאום היא קיבלה שומה ענקית והפסידה המון כסף.
כך שגם החלטתם לקחת עזרה מקצועית תוודאו שהלקוחות אכן מרוצים
זה ממש לא נכון לקחת מקרה קיצון וחריג ולהפוך אותו למקובל.
בטח ובטח שלא לעומת המקרה ההפוך.

מוזמנים להיכנס לאשכולות של דין וחשבון כאן בפרוג ולהתרשם מה אנשים עוברים במקרה הפוך.
וכאן זה רק קצה הקרחון, דברו עם כל בעל עסק שאתם מכירים, בפרט למי שהיה ביקורות וכדו'.

זה מזכיר לי אנשים שיש להם בעיה במחשב, בודקים לבד בגוגל איך לפתור, מאושרים שמצאו מדריך מפורט, ועל הדרך מגחכים על הטכנאים שאוטוטו אין להם עבודה והמקצוע אפס מן העולם. ואז המחשב נכנס למצב גרוע משהיה פונים אלי ומשלמים על זה ביוקר ולהבא לא מפעילים מחשב ללא נוכחות טכנאי במקום.. טוב נו, לא עד כדי כך אבל הנכווה בחמים נזהר בצוננים כבר כתבו חז"ל...

קיצר, אני טכנאי לא רו"ח, ולכן אפנה לרו"ח.
כנ"ל אני לא יעשה מודעת פרסום שלי לבד כי אני אפגע באסטרטגיית השיווק של העסק, על אף שיש לי ידע נרחב בגרפיקה.
ואני לא יבזבז זמן לעשות ניקיון במשרד ואחסוך את המנקה.

כי אני טכנאי ולא כל השאר, אשקיע בעסק שלי ואתן לאחרים לעשות בתחום המקצוע שלהם כי זה מה שהם יודעים טוב יותר מכל אחד אחר (ממש כמוני בתחום המחשוב) וזה רק ירוויח לי כסף בסוף.

וזה לא עניין אידאולוגי או תורה-עסקית, זה פשוט שווה כלכלית-מתמטית בשורה התחתונה בראיה לטווח ארוך.

אתה רוצה להגיד לי שמס הכנסה היה נותן לי מתנות אם הייתי משלמת לרואה חשבון, מתקשה להאמין
ואת כל זה אני כותב אחרי שהתלבטתי המון לוותר על שירות רו"ח ויעוץ מס ובסוף הבנתי את שכתבתי, ובתכלס, כן, היועץ מס השיג לי כסף ממס הכנסה איזשהו זיכוי שהיה לי כלוא שם מלפני המון שנים ולא היה ידוע בכלל (שכלל לא קשור לעסק, איזהו מס רכישה או משהו כזה, אני אפילו לא יודע, פשוט קיבלתי הפקדה לחשבון אז לא שאלתי שאלות)

מירי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
זה ממש לא נכון לקחת מקרה קיצון וחריג ולהפוך אותו למקובל.
בטח ובטח שלא לעומת המקרה ההפוך.

מוזמנים להיכנס לאשכולות של דין וחשבון כאן בפרוג ולהתרשם מה אנשים עוברים במקרה הפוך.
וכאן זה רק קצה הקרחון, דברו עם כל בעל עסק שאתם מכירים, בפרט למי שהיה ביקורות וכדו'.

זה מזכיר לי אנשים שיש להם בעיה במחשב, בודקים לבד בגוגל איך לפתור, מאושרים שמצאו מדריך מפורט, ועל הדרך מגחכים על הטכנאים שאוטוטו אין להם עבודה והמקצוע אפס מן העולם. ואז המחשב נכנס למצב גרוע משהיה פונים אלי ומשלמים על זה ביוקר ולהבא לא מפעילים מחשב ללא נוכחות טכנאי במקום.. טוב נו, לא עד כדי כך אבל הנכווה בחמים נזהר בצוננים כבר כתבו חז"ל...

קיצר, אני טכנאי לא רו"ח, ולכן אפנה לרו"ח.
כנ"ל אני לא יעשה מודעת פרסום שלי לבד כי אני אפגע באסטרטגיית השיווק של העסק, על אף שיש לי ידע נרחב בגרפיקה.
ואני לא יבזבז זמן לעשות ניקיון במשרד ואחסוך את המנקה.

כי אני טכנאי ולא כל השאר, אשקיע בעסק שלי ואתן לאחרים לעשות בתחום המקצוע שלהם כי זה מה שהם יודעים טוב יותר מכל אחד אחר (ממש כמוני בתחום המחשוב) וזה רק ירוויח לי כסף בסוף.

וזה לא עניין אידאולוגי או תורה-עסקית, זה פשוט שווה כלכלית-מתמטית בשורה התחתונה בראיה לטווח ארוך.

ואת כל זה אני כותב אחרי שהתלבטתי המון לוותר על שירות רו"ח ויעוץ מס ובסוף הבנתי את שכתבתי, ובתכלס, כן, היועץ מס השיג לי כסף ממס הכנסה איזשהו זיכוי שהיה לי כלוא שם מלפני המון שנים ולא היה ידוע בכלל (שכלל לא קשור לעסק, איזהו מס רכישה או משהו כזה, אני אפילו לא יודע, פשוט קיבלתי הפקדה לחשבון אז לא שאלתי שאלות)
אני במקרה טכנאית מחשבים שכירה בשעות הבוקר בחברת הייטק, כך שלדעתי הדוגמא לא דומה, הייתי מאד שמחה אם אנשים היו קוראים את ההוראות שכתובות להם על המסך, לפני שהם מזעיקים טכנאי.
פעולה של 400 ש"ח של טכנאי מצריכה הרבה יותר ידע ונסיון מאשר למלא דוח שנתי למס הכנסה, עם מלוא הכבוד לרואי החשבון.

למדן וידען

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
הייתי מאד שמחה אם אנשים היו קוראים את ההוראות שכתובות להם על המסך, לפני שהם מזעיקים טכנאי.
לא לתקלות האלו התכוונתי.
פעולה של 400 ש"ח של טכנאי מצריכה הרבה יותר ידע ונסיון מאשר למלא דוח שנתי למס הכנסה, עם מלוא הכבוד לרואי החשבון.
כל מילה, אבל אני מעדיף להצטנע..

חיה.

משתמש מקצוען
עד היום לא שילמתי שקל מס, אתה רוצה להגיד לי שמס הכנסה היה נותן לי מתנות אם הייתי משלמת לרואה חשבון, מתקשה להאמין

כשאת הולכת לקבל הדרכה ממס הכנסה ומגישה לבד את הדוח השנתי, את ממלאה את הדוח לפי החוק וזהו. בלי לחשוב ובלי להבין את ההשלכות. בשורה תחתונה ההכנסות שלך נמוכות ביחס לנקודות זיכוי כך שאת לא משלמת מס הכנסה ומרגישה מצוין.

אני, כרואת חשבון, הייתי חושבת ובודקת לפני הגשת הדוח כמה דברים כדי שלא תהיי "פראיירית"-
1. מי שעל גבול מס הכנסה שלילי מאד משמעותי איך ממלא את הדוח למס הכנסה מבחינת רישום הוצאות. כנ"ל מי שעל גבול הנחה בארנונה ומעונות.
2. אישה בגיל הפוריות שמקבלת דמי לידה, מאד משמעותי סך ההוצאות והרווחים הרשומים.
3. לכל עוסק, משמעותי איך להירשם בביטוח לאומי כעוסק או כבעל הכנסה שלא מעבודה.
4. מי שבמקביל להיותו עוסק הוא גם שכיר יוצא הרבה פעמים שמשלם דמי ביטוח לאומי מיותרים. הפקידים שם בביטוח הלאומי ומכתב הסבר מנומק מסדר את זה.
כל הסעיפים האלו יכולים לחסוך לאחת כמוך הרבה כסף. הרבה. כמובן תלוי בנתונים האישיים.

כל זה אני כותבת בשליפה, עם עוד מחשבה אוכל למנות לך עוד נתונים שבודקים מול לקוח שלא מגיע לסף מס לפני שמגישים את הדוח השנתי.
אם עוסק כן מגיע לשלם מס הכנסה, אז יש עוד הרבה דברים שאפשר לבדוק ולחסוך לו.

כמובן שתמיד צריך לקבל המלצות ולברר טוב על הרואה חשבון /יועץ מס שאתם פונים אליו כדי לדעת שהוא באמת מקצועי.

מירי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
כשאת הולכת לקבל הדרכה ממס הכנסה ומגישה לבד את הדוח השנתי, את ממלאה את הדוח לפי החוק וזהו. בלי לחשוב ובלי להבין את ההשלכות. בשורה תחתונה ההכנסות שלך נמוכות ביחס לנקודות זיכוי כך שאת לא משלמת מס הכנסה ומרגישה מצוין.

אני, כרואת חשבון, הייתי חושבת ובודקת לפני הגשת הדוח כמה דברים כדי שלא תהיי "פראיירית"-
1. מי שעל גבול מס הכנסה שלילי מאד משמעותי איך ממלא את הדוח למס הכנסה מבחינת רישום הוצאות. כנ"ל מי שעל גבול הנחה בארנונה ומעונות.
2. אישה בגיל הפוריות שמקבלת דמי לידה, מאד משמעותי סך ההוצאות והרווחים הרשומים.
3. לכל עוסק, משמעותי איך להירשם בביטוח לאומי כעוסק או כבעל הכנסה שלא מעבודה.
4. מי שבמקביל להיותו עוסק הוא גם שכיר יוצא הרבה פעמים שמשלם דמי ביטוח לאומי מיותרים. הפקידים שם בביטוח הלאומי ומכתב הסבר מנומק מסדר את זה.
כל הסעיפים האלו יכולים לחסוך לאחת כמוך הרבה כסף. הרבה. כמובן תלוי בנתונים האישיים.

כל זה אני כותבת בשליפה, עם עוד מחשבה אוכל למנות לך עוד נתונים שבודקים מול לקוח שלא מגיע לסף מס לפני שמגישים את הדוח השנתי.
אם עוסק כן מגיע לשלם מס הכנסה, אז יש עוד הרבה דברים שאפשר לבדוק ולחסוך לו.

כמובן שתמיד צריך לקבל המלצות ולברר טוב על הרואה חשבון /יועץ מס שאתם פונים אליו כדי לדעת שהוא באמת מקצועי.

יכול להיות שאת אכן בודקת את כל הנל, במקרה שציינתי למעלה בודאות הרוח לא בדק את כל הנל, והפיל את הגברת שבדיוק ילדה בהרבה כסף

rew3020

משתמש מקצוען
יכול להיות שאת אכן בודקת את כל הנל, במקרה שציינתי למעלה בודאות הרוח לא בדק את כל הנל, והפיל את הגברת שבדיוק ילדה בהרבה כסף
אז אם רואה חשבון עושה טעויות לא נעימות, איזה טעויות עושים אלו שהם לא רואי חשבון??....

מירי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
אז אם רואה חשבון עושה טעויות לא נעימות, איזה טעויות עושים אלו שהם לא רואי חשבון??....
משלמים בשביל שלא יקרו טעויות, זה לפחות מה שטענו פה כל המגיבים, אז זה לא תמיד עוזר.
ואגב אני פעם טעיתי כשמלאתי באחד הסעיפים את ההכנסות ברוטו במקום הנטו, כשקיבלתי שומת מס, הבנתי את הטעות, וחזרתי לתקן אותה מול מס הכנסה ולא קרה שום דבר נורא, במקום ביטלו לי את השומה.

חיים ארנסטר

משתמש צעיר
כיועץ עסקי שיושב עם בעלי עסקים ומנסה להבין את התמונה הם תמיד מביאים את הדוחות של רואי החשבון ואומרים תסתכל...
כבר למדתי מרוב ניסיון שהדוחות של רואי החשבון שווים למס הכנסה אבל הם ממש לא משקפים את המצב האמיתי (ואני לא מדבר על כסף מנחה:))
בחלק מהמכרים כי בעל העסק לא באמת מעביר את כל הנתונים לרואה החשבון ובחלק מהמקרים בעלי המקצוע עושים טעויות...
כך שלשלם לבעלי המקצוע ממש לא מונע טעויות

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה