איך מבקשים העלה במשכורת? או כיצד מתפטרים בצורה מוצלחת?

10 בשבילך

משתמש רשום
עימוד ספרים
אני עובדת במקום מעל שנה.
ואני רוצה לבקש העלה אך כאשר אני מנסה לדבר עם הבוס לא הולך לי.
הוא תמיד מתחיל להתבכיין וכו'...
הוא יודע שאני שווה הרבה יותר (ואמר לי)
אך במציאות אין העלה (אפילו שכאשר התחלתי את העבודה, מיד דיברתי שזה רק להתחלה...)

לא אכפת לי אפילו להתפטר בנידון, מכיוון שבשכורת הזאת ממש לא שוווה לי לעבוד בעבודה התובענית הזאת.
אך כיצד כדאי לעשות את זה בצורה מוצלחת.
אשמח לקבל יעוץ בנידון במהירות,

נפוליאון

משתמש רשום
הבעיה ידועה, הבוסים משוחחים עם העובד כבוס עד לדיון שכר. בדיון שכר הם הופכים לחברים כי חבר פחות נעים לסחוט.
הכי טוב, להתאמן על השיחה בינך לבין עצמך, (מול הראי). לדעם מה הם הדרישות שלך וכיצד להציג אותם, ולדעת גם על מה מוכנים להתפשר. אם אינכם מוכנים להתפשר, עדיף להעלות את הדרישה כדי שיהיה על מה להתפשר.
אפשר לנסות להתכתב בדוא"ל, מקובל מאוד בהרבה מקומות. הבוס גם מוגבל בתשובות, כי הכל נשאר כתוב.
להתפטר צריך אחרי שיש עבודה אחרת.

דניאל נ

משתמש מקצוען
לשלוח מכתב מכובד בו את מספרת כמה את אוהבת את מקום עבודתך אולם לצערך הרב את לא תוכלי להמשיך לעבוד במשכורת הזאת ובגלל שאת מבינה את מצבו הכלכלי את נאלצת להתפטר וכו'
אם הוא ירצה אני בטוח שהוא יציע הצעה הוגנת ואם לא אז באמת ראוי לאדם לחפש מקום עבודה בו יעריכו ויתגמלו נכון את כשרונו ועבודתו בהצלחה

אביה

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
המלצה-קודם תמצאי עבודה אחרת
אח"כ תגשי אליו ותגידי שעומדת על הסף משרה אחרת, תצייני שאת מעדיפה להישאר איתם.
מנסיון- אם הוא באמת מעריך את תרומתך לעסק כחיונית, הוא יעלה את השכר ויתגמש ככל שניתן.
אם לא -פרשת בכבוד.

10 בשבילך

משתמש רשום
עימוד ספרים
את אמת יש לי כבר הצעה שאני אמורה ללכת לראיון שבוע הבא ואכן המשכורת כפולה.
השאלה היא, האם מומלץ להודיע לפני הראיון, מכיוון שאם אני יודיע רק אחר כך אני יכולה להשאר קרחת מפה ומשם.
מכיוון שע"פ חוק יש צורך להודיע חודש מראש, ולא בטוח שהמקום השני יחכה לחכות עוד כחודש.
ואם אני יודיע קודם, ולבסוף אחליט שהמקום השני לא מתאים לי, או שהם יחליטו שאני לא מתאימה להם...
שוב אשאר קרחת מכל הצדדים.
מה עושים???

yosher2005

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
במאמר מוסגר, לגבי מציאת עבודה חדשה לפני ההתפטרות.
יש גם צד אחר לדברים. לא תמיד צריך לחכות לעבודה אחרת ע"מ להתפטר.
אם לא טוב לאדם במקום מסוים, לפעמים צריך פשוט "לחתוך", לעזוב, ואז למצוא עבודה אחרת.

מאוד קשה ללכת לראיונות כאשר עובדים במקום מסודר, וגם אם יקבלו אותך במקום מסוים - יש את חובת הודעה המוקדמת למעביד הישן, ומעביד החדש לא תמיד מוכן לחכות שהיא תסתיים. הוא רוצה אותך כאן ועכשיו, ואם זה לא מסתדר הוא מעדיף לחפש מישהו אחר.

תחשבו על זה.

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
תבדקי מה הסיבה שבגללה הוא לא מעלה
אולי לך הוא אומר שהוא מרוצה ובאמת הוא לא חושב שאת שווה יותר?
אולי שעות העבודה שלך לא תמיד מלאות בעבודה מחוסר לקוחות?
אולי ההספקים ביחס למחירים שהוא גובה לא משאירים לו די רווח ועם עבודה זריזה יותר הוא כן יוכל לשלם יותר?
ואולי הוא סתם נצלן שמנסה להרויח על גבך כסף...

אם את באמת לא מעוניינת לעזוב תנסי להציע לו לצמצם שעות ולהשאיר את השכר גלובלית כמו שהיה, כך הוא לא ירגיש חור יותר גדול בכיס, ותוכלי לבנות לך מעגל לקוחות פרטיים בנוסף לעבודה ולהרויח עוד מהצד.
בכל מקרה - תצליחי!

Big

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
אני עזבתי פעמיים מקומות עבודה ואף פעם לא התחרטתי על כך, ב"ה קיבלתי
דברים יותר טובים.
תעמידי יתרונות מול חסרונות ותגיעי להחלטה שקולה. בהצלחה!

יהודה מילר

מנהל פורום חשבונאות ומס
מנהל
מנוי פרימיום גולד
מאד קשה להתייחס לשאלה כזו.

כי כל מקום עבודה יכול להיות שונה בהתנהגות מול העובדים במצבים אלו, מה שחשוב לכל עובד לדעת עד כמה הוא מבוסס במקום העבודה, ועד כמה צריכים אותו דווקא לעיסוק הספציפי.

יש מעסיקים שמעדיפים להעלות את המשכורת כשהם ירצו, ולא יעזור כלום לדבר אתם ע"כ, גם אם הם יודעים שמגיע לכם יותר. ויש מעסיקים שדווקא הפוך, אם לא תבקשו תשארו עם אותה המשכורת גם 10 שנים. לכן כל אחד צריך להכיר היטב את מקומו.

אם המעסיק מתבכיין שאין לו אפשרות, אולי כדאי שתעלו גם אתם את הבעיות הכלכליות שלכם, ואתם זקוקים נואשות להעלאה, ולתת להבין בעדינות שבלית ברירה תצטרכו לעשות את ההשתדלות המוטלת עליכם, וכל מה שכרוך בכך.

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
יש בעיה בהתבכיינות שהיא מסיטה מהנושא ועושה אותו אמוציונאלי ללא קשר לפרטים הטכניים הרלוונטים. זה שכיח בעיקר במשא ומתן לאחר ביצוע העבודה כשהמזמין/לקוח טוען טענות בנסיון להפחית מהתשלום ועוד מילל נוראות על מצבו הקשה. אפילו אם זה נכון, זה ממש לא רלוונטי. פעם אחת הצעתי שפשוט ייפנו למסילה לפתור את הבעיות הכלכליות בצורה יסודית אבל בגלל זה לא לשלם כפי שסוכם, או לשלם משכורת לא הוגנת? (אני לא מדברת על בקשה הגיונית כשאדם נקלע לקושי זמני, והוא מבקש פריסה או דחיה למועד מוסכם)
ולעניין עזיבת עבודה. מי שהוא בעל בטחון, אני מציעה לעזוה מקום לא מתאים מבחינת תנאים, גם אם אין משהו מבוסס באופק. הלוא אנו מחפשים פרנסה, לא עבודה! ("השלך על ה' יהבך, והוא יכלכלך")
אני עזבתי עבודה ששכרה בצידה אך התנאים היו קשים ומורטים. התנסיתי בכמה תחומים עד שהגעתי לעיסוקי הנוכחי כעצמאית, ואני מרגישה סיפוק רב בעבודה יצירתית ונוחה.
הרבה הצלחה!

Aאילה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
לחפש עבודה זה גם סוג של עבודה!
ולפעמים עד שלא עוזבים את העבודה קשה למצוא משהו אחר.

ברגע שאת מגיע להחלטה שלא שווה לך לעבוד במקום מסויים בגלל סיבות מסויימות וזה מעבר ל"חובת ההשתדלות" ובא על חשבון דברים אחרים חשובים יותר.
את צריכה להתפטר ולהיות שלימה עם עצמך ולבטוח בהקב"ה ב100%.

אני אמרתי פרק שירה וראיתי ישועות :)

א

איצה מאייר

אורח
לא צריך הרבה שיטות בשביל להגיע למילה האחרונה של הבוס פשוט מאוד ניגשים לבוס במצב קר מספרים לו עובדות בשטח ואם וכאשר הוא מתחיל להתבכיין פשוט נשארים קרים ועדיין עומדים על הדרישות ללא כל ותרנות(כגון נדבר על זה בהקדם/בהמשך/מחר) עד שאין לו בררה והא צריך להתקפל ואז צריך לדעת איך להוציא את המקסימום!
לגבי עבודה אחרת תמיד אמרו לי שאם לא לוקחים סיכונים לא מצליחים מנסיון אישי זה כל כך נכון אבל היות וזה סיכון ומצד שני הצלחה ולפעמיים צד אחד הוא יותר מהשני תמיד צריך שיקול דעת נבון ולא פזיזי!
ושהיה לך בהצלחה בכל דרך שתבחרי!!!

מי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
לגבי חובת הודעה מוקדמת - צריך לשקול, לפעמים שווה לך לשלם את הפיצויים הקבועים בחוק ולעזוב בכל אופן. למשל: אם את עוזבת בהתראה מיידית - פרושו של דבר שאת חייבת לשלם לבוס שלך את שווי המשכורת של בתקופת ההודעה המוקדמת (30 יום) במילים פשוטות, את חייבת לבוס שלך משכורת שלמה.
אולי שווה לך לא לקבל את המשכורת על חודש העבודה האחרון שלך, ובזאת לסגור עניין?
או אפשרות נוספת: האם המעסיק שילם לך דמי הבראה כסדרם? במידה ולא, הוא חייב לך כמה וכמה אלפי שקלים. תוכלי בקלות להתקזז על חלק מהסכום תמורת אי-הודעה מוקדמת.
כמובן, יש לבדוק על מקרה לגופו.

דניאל נ

משתמש מקצוען
מכירים את ההוא ששואלים אותו במה הוא עוסק
והוא עונה : אני עוזר לאחי .. ובמה אחיך עוסק ?
אחי ? הוא הוא ... מחפש עבודה:)

יהודה מילר

מנהל פורום חשבונאות ומס
מנהל
מנוי פרימיום גולד
נכתב ע"י נוי;545346:
ולעניין עזיבת עבודה. מי שהוא בעל בטחון, אני מציעה לעזוה מקום לא מתאים מבחינת תנאים, גם אם אין משהו מבוסס באופק. הלוא אנו מחפשים פרנסה, לא עבודה! ("השלך על ה' יהבך, והוא יכלכלך")

אכן, אם מקום העבודה אינו מתאים, יתכן וצריכים לעזוב גם כשאין עדיין מקום עבודה אחר, כשאין ברירה.

אבל לעזוב עבודה רק בגלל שלא העלו במשכורת לפני שיש לכם משהו אחר, זהו לא השתדלות אלא הפקרות, כי מי אמר שתמצאו עבודה עם יותר כסף, כשרק זה הבעיה.

אריאל וו

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
פשוט להגיד: "פה אני משתכרת X ש"ח לשעה. בתור עצמאית הייתי משתכרת 4 פעמים X. ובכל אופן מצאתי משרה ב X כפול 2. ולכן, למרות שאני מאוד מרוצה ואוהבת את האנשים ואת המקום, ואני מעדיפה לעבוד במשרד ולא בבית, אני פשוט לא יכולה להרשות לעצמי להמשיך לעבוד כאן בלי לקבל לפחות Y ש"ח לשעה..."

חיים פ

משתמש צעיר
למרבה הצער בד"כ רק אם מגיעים עם הצעה אמיתית ממקום אחר ביד ופרצוף רציני של עזיבה יש סיכוי להעלאה משמעותית. אחרת, ההעלאה אם בכלל תהיה - תהיה זניחה..
לכן עצתי היא לחפש משרה אחרת בשכר יפה יותר. ולאחר מכן לבוא עם ההצעה הזו למעביד הנוכחי. אם יעלה מה טוב.. אם לא - יש לך מקום אחר..

חשוב מאוד לא להרגיש מסכנים עם בקשת ההעלאה - זה דבר לגיטימי בהחלט בפרט אם המשכורת נמוכה מהממוצע בשוק. לדבר יפה אך בהחלטיות. "אני רוצה להישאר ולהמשיך לתרום, אך אני חושב שמגיע לי שכר יותר טוב - כפי שמקובל בשוק וכו'"
דבר נוסף תמיד לבקש כ25% יותר ממה שבאמת רוצים לקבל. שיישאר משהו אחרי המשא ומתן..

בהצלחה!

מכלול

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
כשעבדתי בתור שכירה, אחרי למעלה משנה שקיבלתי משכורת זעומה, חיכיתי לשעת כושר בה הוכחתי לבוסים שצריכים אותי בעבודה, ואז, לא ביקשתי כלל העלאה, פשוט סיכמנו עניינים של מקרה שהיה, ובין היתר השחלתי שהמשכורת שאני מקבלת לא מצדיקה את העבודה שאני עושה, ובלי דיבורים מיותרים, בחודש הבא ראיתי בתלוש העלאה של 30%!!!
כשהודעתי על התפטרותי מהמקום הנ"ל, הציעו לי ג"כ העלאה במשכורת, זה היה אחד הנסיונות להשאיר אותי שם, אך לא זו היתה הסיבה להתפטרות, כך שזה לא היה רלוונטי מבחינתי להשתכנע ולקבל את ההעלאה.
בכל מקרה אני חושבת שאם רוצים העלאה ולא מתכוונים ברצינות להתפטר, חבל לאיים בהתפטרות, כי לפעמים לא תקבלי מה שרצית ובסוף תשארי בחוץ, אלא אם כן את שוקלת באמת להתפטר.
ובאופן אישי, עד שלא מתפטרים, לא מחפשים עבודה ברצינות, גם אם רוצים כל הזמן לעזוב, וגם אם עובדים על מודעות דרושים בעיתונים, עדין קשה מאד למצוא עבודה לפני שאת באמת זקוקה למקום עבודה חדש.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה