כללי איך לעצור הריסת בית כנסת???

FishAir

משתמש רשום
אני מראש מבקש סליחה ממנהלי הפורום על האשכול שלא עוסק בענייני גרפיקה ומבקש לא למחוק/להעביר, האירוע חריג ועצוב וצריך סיוע רב מימי שיוכל

אני גר בשכונה הצמודה לירושלים ואין לנו ביה"כ בשכונה, כל עוד היינו בין 10-15 מתפללים, התפללנו בצריף שגודלו 12 מ"ר, (ללא עזרת נשים) לאחרונה הצטרפו אנשים רבים עד שהגענו לכ 50 איש. המצב נהפך לבילתי נסבל (ממש כמו שכתוב בבית המקדש "עומדים צפופים ומשתחווים רווחים"), חלק מהמתפללים ישבו בחוץ וכן נשים שהגיעו. ביוזמת מס' תושבים הקמנו בשטח פרטי מבנה ארעי לא גדול, מוסתר מעיני כל, אבל מספיק כרגע לצרכים שלנו. תוך מספר ימים הגיעו פקחים שבאו בעקבות הלשנה והתחיל מהלך להפסקת הבניה ועכשיו חסרה רק החתימה של ראש העיר כדי להרוס את ביה"כ (מזל שהוא כרגע מחוץ לעיר). בברור מעמיק עם בכירים בעריה התברר שתהליך לא הגיוני קרה פה. תוך שבוע לקבל צו הריסה (תהליך שיכול לקחת חודשים עד שנים), יש פה ממש מלחמת חורמה נגד הדת/הקמת בית כנסת.

במידה ומשהוא מכם יודע על דרך לעזור, שיש לו קשרים בדרגים גבוהים פוליטים או משהו בסגנון ויכול להשפיע, משהוא שיכול להכניס את הנושא לתקשורת ולעורר הד ציבורי
אנא פנו אלי, או פה או באישי ותבוא עליכם ברכה

כדאי להזדרז כי זה עניין של יום יומיים עד לקבלת הצ הריסה, ואז כבר מאוד קשה לחזור אחורה

אפרתה

משתמש מקצוען
לא רוצה לרפות את ידיכם אבל תעבדו חזק- אצלנו זה קרה ולא עזרו מאמצים רבים. מה שכן- אפשר לשכב על הכביש וזה מעכב בעוד כמה ימים. גם זה מנסיון.

FishAir

משתמש רשום
נכתב ע"י תור הזהב;904781:
ולהכניס לעיתונות ניסיתם?
לפנות לח"כים?
זו בדיוק הבקשה שלי, למי יש דרך מהירה להגיע אליהם, לעקוף בירוקרטיה שאין לנו זמן לעבור דרכה

eden7115

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
אין לכם נציגים בעירייה?

דבורה לרר

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
למנהלת למבני דת בעירייה פניתם?

FishAir

משתמש רשום
נכתב ע"י eden7115;904858:
אין לכם נציגים בעירייה?

נציגים לא, אבל קשרים כן, כאלה שיכולים לעזור אבל משהוא מדרג גבוה בוחש בצלחת נגד, הייתי רוצה להגיע לפוליטיקאים או לתקשורת החרדית שיעוררו הד

eden7115

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
התקשורת לא תעזור פה - כעיקרון אתם עושים משהו לא חוקי...
נציגים חרדים יכולים להפעיל לחץ על נציגים של המפלגות שלהם בעירייה - אבל אם אין כאלו המילה שלהם לא תספר ברוב המקרים.

בקיצור - נשאר לכם לפעול בכל הכוח במגרש הפרטי - נציגי העירייה שלכם, כי רק הם יכולים בפועל להרוס או להשאיר לפנים משורת הדין (וגם אז זה יהיה ככל הנראה בהשהייה עד שתקבלו אישורים וכו', רק לא יהרסו את מה שכבר נבנה).

חדווה

משתמש חדש
כוחנו בפינו - "הקול קול יעקב" - עם ישראל זה רק תפילות!!!

כוחנו בפינו - "הקול קול יעקב" - עם ישראל זה רק תפילות!!!

FishAir

משתמש רשום
יש מכתב בדרך לאלי ישי, הוא אמור לקבלו בחצי שעה הקרובה
והעלו אותי עכשיו לשידור ברדיו, אפילו לא הצלחתי להבין איזה מרוב שהשדרן דיבר מהר
הוא אמר לי מאחורי הקלעים שמניסיון קול ברמה ואחרים יפנו אלי לאחר שישמעו את זה
מקווים לטוב ב"ה

דבורה לרר

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
כדי לנסות לעזור לכם אני צריכה לדעת באיזה עירייה מדובר (ירושלים?)

דבורה לרר

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
אפשר פירוט של הסיפור?
אין לי מספיק מידע....

יש לי איך לעזור לכם....

eden7115

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
היה נשמע שזה באיזה יישוב נידח...

אם זה בירושלים ודאי שיש נציגים חרדיים בעירייה ואפשר לפנות ולפעול דרכם!

שלח לי פרטים באישי ואולי אוכל לעזור.

arye770

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
D I G I T A L
לצערי אני אומר, חבל לכם על הזמן.
כואב לי לכתוב את זה, אבל אני כותב את זה אחרי שלפני יומיים עירית ירושלים הרסה לנו את החלק החיצוני של בית חב"ד קרית היובל שמשמש גם כבית כנסת, ראו כאן פרטים ותמונות מההריסה

גם אנחנו במשך שנה ניסינו כל שביכולתנו לעצור את זה, עם מי לא דיברנו? הרב דייטש, הרב הלפרין וכו' וכו' הרב דייטש עזר בכך שהיצליח להשיג דחייה עד לאחר החגים, אחרי זה העיריה למרות שהיינו באמצע מגעים איתם באו השבוע בליווי כוחות גדולים של יס"מ והרסו את המבנה.

עירית ירושלים אין לה בעיה להרוס בתי כנסת ושמעתי שאנחנו לא הראשונים.

דבורה לרר

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
לעיריית ירושלים אין בעיה להרוס מבנים לא חוקיים,
והם צודקים- הם בסך הכל עושים לטובתכם, אתם רוצים עיר יפה? מטופחת ולא כפר ערבי שכל אחד בונה איך שהוא רוצה?!
ברור שאפשר לבנות וחוקי.
מי שבונה בצורה לא חוקית לוקח סיכון שהעירייה תהרוס לו.
סוף מעשה במחשבה תחילה!!

arye770

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
D I G I T A L
נכתב ע"י ד ה;906224:
לעיריית ירושלים אין בעיה להרוס מבנים לא חוקיים,
והם צודקים- הם בסך הכל עושים לטובתכם, אתם רוצים עיר יפה? מטופחת ולא כפר ערבי שכל אחד בונה איך שהוא רוצה?!
ברור שאפשר לבנות וחוקי.
מי שבונה בצורה לא חוקית לוקח סיכון שהעירייה תהרוס לו.
סוף מעשה במחשבה תחילה!!

נכון ולא נכון.

לדוגמא במקרה שלנו, ירשנו את המקום עם החריגה ולא ידענו שזה חריגה בכלל.
החריגה קיימת 40 שנה! ואנחנו ביקשנו דחיה של חצי שנה, וגם את זה לא נתנו.

שנאת דת לשמה! רק בגלל שמדובר בבית כנסת.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה