התייעצות איך לעזור לעצמי לא להיות מושפעת ממקום עבודה

מימי 7

משתמש פעיל
שלא 'איאי',
נכנסתי בהוראת הרב כדיעבד גמור
אני מדברת גם או יותר על אופי ציני ,לכלוך וצחוק על על לקוחות מאחורי הגב סגנון דיבור בוטה -לא כ''כ סבלני וכו'
בקיצור,
מחפשת יותר כיוון של קאוצ'ינג כדי שזה חלילה לא ישנה אותי שאדם מושפע מחברתו.
אשמח לעזרה - סרטונים, חומר, או אם יש לכם טיפים מעשיים מנסיונכם.

תודה רבה!

בשעות הפנאי

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית
ותפילה כל יום ממש לפני הכניסה למקום.

עוזר מאד להזכיר מה המטרה שבשבילה את הולכת לעבוד ולהתפרנס, כדי לגדל ילדים לעבודת ה' או להחזיק תורה וכו'

קוראים לי #C

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
תקבלי על עצמך משהו בתחום שהוא הכי קשה לך ותעמדי בו באופן קיצוני
וכמובן כמו שאמרו לפני מלא תפילות שחלילה לא תיכשלי כי זה נסיון לא פשוט וצריך מלא כוחות
ואולי תמצאי לך מישהו שאת סומכת עליו (הבעל זה הכי טוב) ותספרי לו כל יום מה עבר עליך
כשאת מספרת את יודעת שאת לא לבד וזה נותן כח לא ליפול בשעת מעשה -כי אח"כ את מספרת...
מלא מלא הצלחות

נקודת זינוק

משתמש פעיל
בעבר, עבדתי במקום חילוני-דתי כזה, קריר מאד מבחינה רוחנית, אז כדי להישמר, ולשמור על בידול, החלטתי על 2 דברים שעמדתי בהם:
לא להחמיא אף פעם על תסרוקת חדשה בשיער החייב בכיסוי,
לא להימצא מול פריצות, בשעת ברכה או תפילה,

הרצון לשמור על אלה מכל משמר, היווה תזכורת מחזקת לאורך כל שעות העבודה ..

תילי5565

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עדיף לברוח
גם אם נשמרים וכו'
הקרירות נמצאת באוויר

גם עם תעשי את עצמך טפשה ומסוייגת
ולא תחליפי מילה אם אף אחד
ולא תסתכלי לאף אחד בעיניים
הג'ורה נמצאת באוויר ונדבקת לכל מי שבסביבה...
מסכימה איתך מנסיון שלי בבית ספר דתי לייט
שהאווירה היתה מתירנית ממש בחדר המורים/ מורות.
פשוט קמתי ועזבתי, כי ראיתי מה קרה למורות חרדיות שעבדו שם הרבה שנים, לא הבינו כבר את הזעזוע שלי (ואני ממש לא צולית...)
(וזה למרות שהוצע לי שם משרת חינוך לכיתה י״א חינוך מיוחד)

ר.ב.ב.ש

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית
הגאון מווילנא מביא סתירה בדברי הרמב''ם, שפעם אחת כתב שהאדם צריך להתגבר על יצרו, ופעם אחרת כתב שמי שגר בחברת אנשים רעים צריך לעזוב את העיר, ואת המדינה, ואפילו ללכת לגור במדברות וביערות וכו', ושאל הגאון מדוע אומר הרמב"ם שצריך לברוח, הרי גם חברה רעה זה יצר הרע, וכמו שאמר הרמב''ם האדם צריך להתגבר על יצר הרע
מחדש הגאון מווילנא, [והסבא מקלם מרחיב על כך רבות שלא כדרכו עמודים שלמים כתב בענין זה] שכל מה שדיברה התורה להלחם כנגד היצר הרע, זהו היצר הרע הפנימי, המשכנע את האדם לחטוא, אך מול יצר הרע חיצוני היינו חברה רעה, אין דרך להתמודד, ובוודאות היא תשפיע. והדרך היחידה להתמודד מולו היא לברוח.

ללא ספק המקום האידיאלי לאדם החרדי שומר תורה ומצוות, הוא בתוך ה'בית מדרש' אין הכוונה דווקא למקום פיזי הנקרא בית המדרש, אלא למקום שמור, ראוי, עם חברה טובה וסביבה רוחנית,
אך בנסיבות החיים ואירועי הזמנים הנתונים שונים, ולכן נוצר צורך שלא כולם יכולים להשאר בתוך החומות הבצורות,
מה העצה להתמודד מול זה?
[לא יכול לומר שעובד אצל כולם, אבל אצלי כן] לזכור שאנחנו לא חברים שלהם, אנחנו עובדים איתם, זו הפרנסה שלנו, זה הדרך שלנו להביא את הלחם והחלב [והדירה לילדים], ולכן אנחנו כאן,
החברה שלנו היא מסביבת החיים הקבועה שלנו.

בהתחלה זה לא קל, כי האדם הוא ייצור חברתי, וזקוק לשיח, אבל לאט לאט נוצר סוג של מיקצועיות, והבנה.
לא - לא צריך לומר להם שאנחנו עושים זאת, כי אנחנו לא רוצים להיות חברים, אלא זה אני. וזהו.

כרגיל זה מצליח.
והמון תפילות.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
שלא 'איאי',
נכנסתי בהוראת הרב כדיעבד גמור
אני מדברת גם או יותר על אופי ציני ,לכלוך וצחוק על על לקוחות מאחורי הגב סגנון דיבור בוטה -לא כ''כ סבלני וכו'
בקיצור,
מחפשת יותר כיוון של קאוצ'ינג כדי שזה חלילה לא ישנה אותי שאדם מושפע מחברתו.
אשמח לעזרה - סרטונים, חומר, או אם יש לכם טיפים מעשיים מנסיונכם.

תודה רבה!

אם זו עבודה שאינה דורשת דיבור עם לקוחות: מגיעים עם נגן ואוזניות איכותיות שמסננות רעשים. מפעילים מוזיקה ועוברים לעולם אחר, בלי לשמוע את כל דיבורי ושירי הרקע.

מימי 7

משתמש פעיל
עדיף לברוח
גם אם נשמרים וכו'
הקרירות נמצאת באוויר

גם עם תעשי את עצמך טפשה ומסוייגת
ולא תחליפי מילה אם אף אחד
ולא תסתכלי לאף אחד בעיניים
הג'ורה נמצאת באוויר ונדבקת לכל מי שבסביבה...
הלוואי שיכלתי
זה בעצם נקודה לכל החושבים שבפרפריה יהיה להם ישועה כי הדירות בעלות נמוכה ורמת החיים גם כן.
מציאת העבודה פה (חוץ מהוראה וגננות)מורכבת מאוד! קחו בחשבון שיתכן וביום מן הימים אתם או אחד מילדכם יאלצו להתפשר על הרמה הרוחנית בדרך למציאת עבודה...

ר גן עדן

* מעצבת פנים והום סטילינג *
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
מאחלת לך למצוא מקום עבודה אחר, שתהני בו יותר, ותקבלי בו משכורת גבוהה יותר.

צבי אהרון

משתמש רשום
אני יכול לדבר מנסיון אישי,
עובד בעבודה עם כמה מאות חילנים כמעט חרדי בודד עם עוד כמה לייט,
היום כל אחד מהמאות עובדים יודע שלידי לא מדברים בצורה גסה, זה לקח זמן של עבודה, הם ראו שאני מאוד נחמד אליהם אבל כשמגיע לדיבור גס וכדומה אני גוהר צועק ומחמיץ פנים ומנתק מיד קשר, היום המצב שהם אומרים אחד לשני הוא פה אי אפשר לדבר עכשיו בשפתינו הגסה, הם הבינו שזה מה שחשוב לי ואם זה לא משחקים, מתחשבים בכך ומכבדים.
אין ספק זה קשה אבל זה אפשרי.
ולגבי, היות ואני עסוק בלא לשמוע ולהעמיד אותם במקום, עצם המלחמה משפיע עלי לטובה שאני לא יסחף אחריהם, ומבדל אותי מהם והם יודעים הוא חבר 'לעבודה' וזהו.
.בהצלחה.

קומבינה

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
אני יכול לדבר מנסיון אישי,
עובד בעבודה עם כמה מאות חילנים כמעט חרדי בודד עם עוד כמה לייט,
היום כל אחד מהמאות עובדים יודע שלידי לא מדברים בצורה גסה, זה לקח זמן של עבודה, הם ראו שאני מאוד נחמד אליהם אבל כשמגיע לדיבור גס וכדומה אני גוהר צועק ומחמיץ פנים ומנתק מיד קשר, היום המצב שהם אומרים אחד לשני הוא פה אי אפשר לדבר עכשיו בשפתינו הגסה, הם הבינו שזה מה שחשוב לי ואם זה לא משחקים, מתחשבים בכך ומכבדים.
אין ספק זה קשה אבל זה אפשרי.
ולגבי, היות ואני עסוק בלא לשמוע ולהעמיד אותם במקום, עצם המלחמה משפיע עלי לטובה שאני לא יסחף אחריהם, ומבדל אותי מהם והם יודעים הוא חבר 'לעבודה' וזהו.
.בהצלחה.
לכאורה גם אם זה היה גורם ללעג ולזלזול,
עצם הריחוק שהיה נוצר היה שומר.
אבל קשה מאוד מאוד מאוד (עד אין סוף)
העבודה העצמית היא ליצור גב חזק מספיק כדי לומר את דעתך.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  109  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה