איך? לוקחים חופש -ואיך משלמים אותו? (לא עובדי הוראה)

פסח יהודה

משתמש רשום
לא עברתי על כל האשכול בשביל לוודא שאני ראשונה שעונה את זה
אבל ראשית צריך לדעת שכל אלו שהם "מאוכלי המן" דהיינו אברכים העמלים בתורה אין עליהם שאלה כלל אמנם וודאי שצריך לעשות הכל בצורה חכמה, אבל מה שמרגישים שיש בו צורך נפשי, ובמקרה הצורך אף מתייעצים ע"ז עם מי שצריך וודאי שיש בזה סייעתא דשמיא גדולה, ובעצם גם בשביל המחיה החודשית צריך הרבה ס"ד - מבחינה כלכלית כדי לעמוד בחיי יום יום זוג + 3 צריך לכה"פ 8000 ש"ח לחודש, מה שברוב המקרים אין לרוב האברכים, רק מה תשאלו את אלו שמחתנים ילדים ולרובם לא יהיה תשובה איך הצליחו.
באופן כללי משימת לב פשוטה סביבכם תראו שכל אחד כולל אלו שלא גומרים את החודש יש להם איזה משהו שעליו הם ירגישו צורך להוציא כסף, והכל ענין של סדר עדיפויות, יש כאלו שדירה מושקעת חשובה להם, יש כאלו ביגוד לילדים, ויש אוכל בשפע, וכן ע"ז הדרך, בסוף לכל אחד יש את ההוצעה הגדולה שהוא משקיע בו את הכסף שאין לו... כך שא"א לדמות אחד לשני בכלל.
(המציאות מוכיחה שיש כאלו עם ריהוט מנמילי בביתם ויוצאים לנופש במחיר 6000-7000 ש"ח מה שאומר שאילו היו חוסכים אותו היו יכולים לקנות שלחן וכסאות מכובדים לסלון - הכל ענין של כדאיות)
נחמה

חדזי

משתמש מקצוען
נכתב ע"י קפוצון;2204809:
לפני שנים רבות עבדתי בחברת נופש מהיקרות שבציבור החרדי
ומאוד הופתעתי שמשפחות משלמות 30-70 אלף ש"ח לנופש
הרבה מאוד פעמים הם היו משלמים ב-18 תשלומים והיינו צוחקים עליהם
שבעוד שנה+ הם ישלמו את החופש של השנה
אבל למשפחות האלו זה היה מאוד חשוב לספר שהם נפשו דווקא במקום הזה...

זו הבעיה
שמאד חשוב לספר....:cool:

חדזי

משתמש מקצוען
נכתב ע"י פסח יהודה;2204880:
לא עברתי על כל האשכול בשביל לוודא שאני ראשונה שעונה את זה
אבל ראשית צריך לדעת שכל אלו שהם "מאוכלי המן" דהיינו אברכים העמלים בתורה אין עליהם שאלה כלל אמנם וודאי שצריך לעשות הכל בצורה חכמה, אבל מה שמרגישים שיש בו צורך נפשי, ובמקרה הצורך אף מתייעצים ע"ז עם מי שצריך וודאי שיש בזה סייעתא דשמיא גדולה, ובעצם גם בשביל המחיה החודשית צריך הרבה ס"ד - מבחינה כלכלית כדי לעמוד בחיי יום יום זוג + 3 צריך לכה"פ 8000 ש"ח לחודש, מה שברוב המקרים אין לרוב האברכים, רק מה תשאלו את אלו שמחתנים ילדים ולרובם לא יהיה תשובה איך הצליחו.
באופן כללי משימת לב פשוטה סביבכם תראו שכל אחד כולל אלו שלא גומרים את החודש יש להם איזה משהו שעליו הם ירגישו צורך להוציא כסף, והכל ענין של סדר עדיפויות, יש כאלו שדירה מושקעת חשובה להם, יש כאלו ביגוד לילדים, ויש אוכל בשפע, וכן ע"ז הדרך, בסוף לכל אחד יש את ההוצעה הגדולה שהוא משקיע בו את הכסף שאין לו... כך שא"א לדמות אחד לשני בכלל.
(המציאות מוכיחה שיש כאלו עם ריהוט מנמילי בביתם ויוצאים לנופש במחיר 6000-7000 ש"ח מה שאומר שאילו היו חוסכים אותו היו יכולים לקנות שלחן וכסאות מכובדים לסלון - הכל ענין של כדאיות)
נחמה
יש הרבה שיגידו לך שהם הסתדרו וכו'.
אבל יש גם המון שמסתובבים בשביל זה מגמח לגמח
ובחלוקות בערבי חגים כי אין להם....
השאלה שתמיד מטרידה אותי בכ"א . אם מותר להכנס למצבים כאלו . ולסוע לחופשות יוקרתיות ואחר כך להצטרך לבריות... ואני לא מדברת על אברכים דווקא.
יש צישהו שאני מכירה שתמיד מתרוצצת מחלוקת חסד אחת לשניה ומחפשת איפה מחלקים בחינם... היא ובעלה עובדים.
ובחופש היא מפזרת

לבן

משתמש סופר מקצוען
"צרכים נפשיים" שממלאים אותם על בסיס כספים שלא קיימים, גורמים בהמשך למצוקה נפשית אמיתית מחובות ענק.
וגם אז בעלי ההתנהלות הללו לא עוצרים את עצמם, וממשיכים להאשים את כל העולם במצב הקשה שלהם. וממשיכים לפזול בקנאה על השכנים ש"יש להם", ולא עוצרים לחשוב שהשכנים הללו עבדו קשה בשביל זה. כן, "הגדילו הכנסות". חסכו בתבונה, לא הרגישו צורך להרשים את השכנים במה שיש להם, ולא חינכו את הילדים שרק נופש בצימר בצפון יביא להם את האושר המיוחל.

אין לך כסף לממן נופש? אל תסעי אליו. כל מילה נוספת, מיותרת.

rachelY

משתמש צעיר
נכתב ע"י לבן;2204895:
צודקת!!!

------

ולפותחת האשכול תזכרי שלא תמיד נופש חייב לעלות הרבה כסף, אפשר להחליף דירות / לשכור דירות לא מדי יקרות, לטיל באתרים חינמים.

ממש לא חיביים ללכת על כיוון של צימרים/בתי מלון /נופש חו"ל.

אני לא מכירה אותך, אבל את כותבת שבעלך אברך.
אז אני מעדכנת אותך שמכל קשת ההכרויות הרחבה שלי, מהווה והעבר מי שבעלה אברך (ואפילו הפתוחים שבינהם) נדיר שטסים לחול.
נופשי היוקרה האלה קימים יותר בציבור העובדים (ומימלא יש יותר כסף)

העיקר שתיהיה לך חופשה נעימה

userit

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
ודאי שלאברכים יש סייעתא דשמיא שאין לתארה. אבל להוציא כסף שאין לך- לזה אני לא קוראת סייעתא דשמיא. והעובדה שאנשים מתחתנים באמצעות כסף שלקחו מגמ"ח ושאין להם סיכוי בעולם להחזיר- אינה ניסית בעיני אלא פושעת.

nc

משתמש סופר מקצוען
אני חושבת שרוב הנשים מרויחות יותר מ3500 בחודש.
ואני תוהה לעצמי, עוד לפני הוצאות חופשה, איך אפשר לגמור את החודש עם משכורת כזו.

ההצעה של הגדלת הכנסות שזלזלו בה לעיל היא הצעה חשובה מאד בעיני.
יש גבול לכמה אפשר לחסוך, וצריך לקחת בחשבון שעם השנים ההוצאות גדלות.

cyp

משתמש מקצוען
זה ממש לא נכון שמי שמרוויח הרבה אז יש לו כסף לחופשות יוקרה, כל אחד מקבל את מה שהוא זקוק לו וצריך לו, גם נפשית,
אנחנו מרוויחים יחסית סכום גבוה ולפי נשים מסויימות שחושבות שמי שמרוויח מעל 15000 הוא עשיר אז הן טועות!!!!!
זוג שמרוויח 8,000 בטוח שמי שמרוויח יותר ממנו הוא מסודר וכן הלאה, וזה לא המצאה כי אני מכירה הרבה חברות שלי שחלקן מרוויחות 6000 לחודש ואין הבדל ברמת המחיה ממנו אבל מה?
הם קבלו עזרה בדירה ואנחנו לא וקנינו דירה לבד, מהשקל הראשון ויש לנו הלוואות מסודרות וכל חודש יוצא סכום ענק!!! רק לדירה!!!

בהתחלה כשהתחתנו הרווחנו סכום קטן מגוחך, ואח"כ זה עלה אבל תמיד זה הספיק בדיוק למה שצריכים וזהו,

בראש השנה נקצבים לאדם מזונותיו, מה יהיה לו ולא מה הכסף שיקבל, וכמובן שצריכים להיות ראליים, ולא להוציא כסף על חופשה יקרה ומופרזת בזמן שיש אופציות הרבה יותר מציאותיות,
ולסיום, מי שרוצה משהו מאוד חזק, (מאוד מאוד ברמה של אמונה שהנה זה קורה) זה קורה! גם אם לא יודעים איך,
סיפור מחזק לסיום, היה לי חלום ענק (גשמי מאוד אבל עדיין חלום) לטוס למדינה יקרה ומסויימת ועלות חופשה כזו אני ובעלי היא לפחות 20,000 ש"ח, הרצון היה חזק מאוד ולמרות שזה היה רחוק מהמציאות לא הפסקתי להאמין שזה יקרה, אני כמובן לא אקח הלוואות וכו בשביל זה אז חיכיתי וזה קרה? בתחרות מסויימת וחד פעמית זכינו מטעם העבודה בחופשה זוגית כולל הכל ליעד הנכסף,
תאמינו! זה הכי חשוב וכן מותר לרצות גם דברים גשמיים, אם אנחנו מרגישות שיש לנו צורך לדבר מסויים אפשר תמיד לבקש מאבא שבשמיים, גם אם זה נראה משהו טפשי,
שמעתי משהו יפה: "ומשביע לכל חי רצון" ה' ממלא גם את הרצונות שלי הקטנים והגשמיים,

חדזי

משתמש מקצוען
נכתב ע"י rachelY;2204912:
צודקת!!!

------

ולפותחת האשכול תזכרי שלא תמיד נופש חייב לעלות הרבה כסף, אפשר להחליף דירות / לשכור דירות לא מדי יקרות, לטיל באתרים חינמים.

ממש לא חיביים ללכת על כיוון של צימרים/בתי מלון /נופש חו"ל.

אני לא מכירה אותך, אבל את כותבת שבעלך אברך.
אז אני מעדכנת אותך שמכל קשת ההכרויות הרחבה שלי, מהווה והעבר מי שבעלה אברך (ואפילו הפתוחים שבינהם) נדיר שטסים לחול.
נופשי היוקרה האלה קימים יותר בציבור העובדים (ומימלא יש יותר כסף)

העיקר שתיהיה לך חופשה נעימה
תודה על ההצעות והעידוד.
אני ממש לא מרגישה צורך בעידוד את באמת לא מכירה אותי ולא יודעת מה המצב הכלכלי שלי.
אני תמיד מרגישה עשירה -גם כשהיו תקופות שלא הייתה לי עבודה.
אני שוב ושוב חוזרת. עניין אותי נטו הקטע הטכני איך אנשים עושים את זה.
זה הכל. אני מפרגנת לכככככככככככווווווווווווווווווווווווולם נופש הכי בכיף שיש.
מלון חמישה כוכבים עם השפים הכי גדולים בפסגת הרי האלפים לשנה.באמת מכל הלב:D
שלא תחשבו שאני מנסה למצוא נחמה למצבי העגום.
אני מודה כל יום לד' שלפחות יש לי עבודה.
מהאשכול הזה לפחות הבנתי שאני די תמימה ביחס למשכורת. אני חשבתי ש30 ₪ לשעה זה סטנדרט ואפילו הרבה. כנראה שאני לא בעניינים.(אני יודעת שזה לא מספיק לכלום אבל חשבתי שזו הגזמה לבקש יותר...:cool:)

rachelY

משתמש צעיר
נראה לי שהשתדלתי לענות לך טכני.
שבד"כ האברכים /מי שיש לו פחות כסף (בהכללה גסה) מחליפים דירות /שוכרים דירות
ואלה שיש להם יותר כסף יוצאים למקומות היותר יקרים.
----
ואם את שואלת על הימי חופשה. מספר ימי החופשה לשנה עולים עם הוותק - לפי החוק.
והרבה פעמים מבקשים בדיון שכר להוסיף ימי חפשה (כמובן שיש מקומות שנותנים יותר ויש שממש לא)
ויש גם הרבה מקומות עבודה שחול המועד / ערבי חג זה על חשבון המעסיק וכן על זו הדרך.
ובאמת ימי חופשה בעבודה זה משתנה מאחת לשניה בדיוק כמו משכורת.

rosmarin

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י לבן;2204895:
"צרכים נפשיים" שממלאים אותם על בסיס כספים שלא קיימים, גורמים בהמשך למצוקה נפשית אמיתית מחובות ענק.
וגם אז בעלי ההתנהלות הללו לא עוצרים את עצמם, וממשיכים להאשים את כל העולם במצב הקשה שלהם. וממשיכים לפזול בקנאה על השכנים ש"יש להם", ולא עוצרים לחשוב שהשכנים הללו עבדו קשה בשביל זה. כן, "הגדילו הכנסות". חסכו בתבונה, לא הרגישו צורך להרשים את השכנים במה שיש להם, ולא חינכו את הילדים שרק נופש בצימר בצפון יביא להם את האושר המיוחל.

אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו

nc

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י חדזי;2205064:
תודה על ההצעות והעידוד.
אני ממש לא מרגישה צורך בעידוד את באמת לא מכירה אותי ולא יודעת מה המצב הכלכלי שלי.
אני תמיד מרגישה עשירה -גם כשהיו תקופות שלא הייתה לי עבודה.
אני שוב ושוב חוזרת. עניין אותי נטו הקטע הטכני איך אנשים עושים את זה.
זה הכל. אני מפרגנת לכככככככככככווווווווווווווווווווווווולם נופש הכי בכיף שיש.
מלון חמישה כוכבים עם השפים הכי גדולים בפסגת הרי האלפים לשנה.באמת מכל הלב:D
שלא תחשבו שאני מנסה למצוא נחמה למצבי העגום.
אני מודה כל יום לד' שלפחות יש לי עבודה.
מהאשכול הזה לפחות הבנתי שאני די תמימה ביחס למשכורת. אני חשבתי ש30 ₪ לשעה זה סטנדרט ואפילו הרבה. כנראה שאני לא בעניינים.(אני יודעת שזה לא מספיק לכלום אבל חשבתי שזו הגזמה לבקש יותר...:cool:)

נהדר. אני באמת חושבת שמתפקידם של אשכולות כאלה לעורר מודעות של נשים עובדות.
אני לא יודעת במה את עובדת ולא יודעת אם מגיע לך יותר מ30 ש"ח לשעה, אבל כדאי מאד לקבל הכשרה/למצוא עבודה שאת טובה בה שתביא לך משכורת החודשית הגיונית יותר.

nc

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י rosmarin;2205098:
אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו

פשוט נבלה בשוק ואל תזדקק לבריות.

גמ"חים כדי לצאת לנופש? מי שלא מסוגל לוותר על נופש וחש שכל רווחתו הנפשית תלויה בו- יתכבד ויצא לעבוד.
אברכים שלוקחים גמ"חים כדי לצאת לחופשה רוצים להינות מכל העולמות ומשקרים את עצמם שהכל "לצורך" , במסווה של אמונה ובטחון.

rosmarin

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י nc;2205149:
פשוט נבלה בשוק ואל תזדקק לבריות.

גמ"חים כדי לצאת לנופש? מי שלא מסוגל לוותר על נופש וחש שכל רווחתו הנפשית תלויה בו- יתכבד ויצא לעבוד.
אברכים שלוקחים גמ"חים כדי לצאת לחופשה רוצים להינות מכל העולמות ומשקרים את עצמם שהכל "לצורך" , במסווה של אמונה ובטחון.

בדיוק בגלל שזה לא הגיוני, אם רואים אברך שלוקח גמ"ח כדי לנפוש, כמובן שצריך לדון אותו לזכות. אף פעם אי אפשר לדעת מה קורה אצל השני.

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
בעבר פגשתי אנשים שהוציאו על חופש בלי פרופורציה להכנסה שלהם.
האמירה הרשמית שלהם היתה: "עדיף לשלם לחופש מאשר לשלם לפסיכולוג..."

בלי קשר לרמת נכונות הטענה, מה עדיף מבין השניים.

המציאות הוכיחה שלבסוף אנשים אלו הגיעו למצב בו הם נזקקו לטיפול פסיכולוגי רציני.
כי מי שלא מחובר לעצמו בתוך תנאי המציאות, וחייב לברוח... זו בעיה רצינית ובעלת השלכות.

ברור שההתאווררות והצורך בפסק זמן ונופש - הם צרכים בסיסיים.
יציאה לנופש בארץ או המהדרין בחו"ל, לקחת לצורך זה משכנתא וחובות - זה לא נורמלי ולא בסיסי בכלל.

rew3020

משתמש מקצוען
ההנחה ממש לא נכונה.
יש אנשים שמרוויחים יותר ממה שציינת ולא יוצאים לנופש כל שנה!
רחמי על ילדים שקיבלו חינוך שבשביל נופש חייבים לצאת לכמה ימים.

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
נכתב ע"י y&m;2205209:
בעבר פגשתי אנשים שהוציאו על חופש בלי פרופורציה להכנסה שלהם.
האמירה הרשמית שלהם היתה: "עדיף לשלם לחופש מאשר לשלם לפסיכולוג..."

בלי קשר לרמת נכונות הטענה, מה עדיף מבין השניים.

המציאות הוכיחה שלבסוף אנשים אלו הגיעו למצב בו הם נזקקו לטיפול פסיכולוגי רציני.
כי מי שלא מחובר לעצמו בתוך תנאי המציאות, וחייב לברוח... זו בעיה רצינית ובעלת השלכות.

ברור שההתאווררות והצורך בפסק זמן ונופש - הם צרכים בסיסיים.
יציאה לנופש בארץ או המהדרין בחו"ל, לקחת לצורך זה משכנתא וחובות - זה לא נורמלי ולא בסיסי בכלל.

את מערבבת בין עובדות שקשות לשפיטה לבין אמירות נכונות.

בימינו כולנו מערבבים בין צריך לחייב לרוצה.
ואם אדם שחי כל החיים בפזרנות והוא מותש מגמחים אז בודאי שהוא חייב נופש.
אבל הוא חייב גם ללמוד לחיות נכון , כי צורת החיים שלו תרסק אותו שוב ושוב.

כשאדם אומר אמירה אי אפשר לשפוט אותו בפרמטרים של תיאוריות נכונות לולי היכרות פנימית עם האדם ואיך משקלל את צעדיו בכל המובנים.

איינער

משתמש רשום
כתבו כבר מעלי
ואני רוצה לציין זאת שוב
כל אחד יש לו את המשהו שבשביל זה הוא יתאמץ ובשביל זה הוא יוציא(וכאלו שגם יקחו על זה גמחים-{לא שזה נכון}...) זה הכל עניין של סדרי עדיפויות.
אני מכירה מישהי שבעיינה לצאת לחופש זה דבר טיפשי ולא הגון להוציא על זה כסף -היא חושבת שחבל לבזבז על משהו שאחכ לא נשאר מזה כלום, כשהתווכחתי איתה על הנושא הגענו שוב לאותו מסקנה 'הכל עניין של סדרי עדיפויות'.
מי שמרגיש שהוא חייב חופש יעשה למען זה הכל בזמן שאחר יעשה הכל להשיג רהיט חדש ואפנתי....

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ת'

קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

בעלי חיים בראשי תיבות • אתגר 134

לוח מודעות

למעלה