נכון מאד.
אבל מה שהרופאה טענה לי שהחלב האחורי הוא המזין ביותר ואם התינוק אוכל קצת כל פעם, הוא לא מגיע אליו.
ואז אולי אכל הרבה
בכמות, אבל לא
באיכות
הרופאה לא מעודכנת. כבר לא מדברים במונחי חלב אחורי.
כל עוד התינוק לא "מנשנש" כמה שלוקים כל רבע שעה, אין מה לדאוג מחלב קדמי או אחורי, גם אם הוא אוכל ארוחות קטנות במרווחים קטנים. זה מציק לאמא אבל זה תקין בדרך כלל. מרווח של שלוש שעות הוא המון לתינוק יונק.
סימן לכך שהתינוק קיבל שומן הוא שיש יציאות תקינות.
אני מצטרפת למי שהמליצה על יועצת הנקה.
עזבי כרגע עצות באינטרנט, רופאים ודיאטניות. יועצת הנקה בהקדם, ואחת מקצועית (מוסמכת IBCLC או הקורס
המקביל של משרד הבריאות) עם המלצות.
כל השיטות, המאכלים ותוספי התזונה להגברת חלב לא יעזרו אם יש בעיה בניהול ההנקה או באיך שהתינוק יונק. חבל על הזמן לנסות אותן, כשיש בעיה שצריך לפתור. חוץ מעצם הירידה באחוזונים שצריכה התייחסות אמיתית בהקדם, בעית בהנקה גם נוטות להעמיק עם הזמן.
כשיש בעיה קטנה יחסית אפשר להתייעץ עם מניקות מומחיות באינטרנט, אבל כשיש בעיה אמיתית חייבים יועצת הנקה מוסמכת, בפגישה פנים אל פנים.
בנוסף, אל תתני שום בקבוק, לא שאוב ובטח שלא מטרנה, עד לפגישה עם יועצת הנקה. ירידה באחוזונים בלי ירידה במשקל היא לא פיקוח נפש ואפשר להמתין כמה ימים לפגישה עם יועצת, ותוספת של בקבוקים יכולה להגדיל את הנזק להנקה. (אבל לא להתעכב יותר מכמה ימים. לוקח זמן גם לפתור את הבעיות אחרי שמזהים אותן).
עד שאת רואה יועצת, תחזרי לכללי הבסיס של הנקה כמו אצל ילוד: לשים לב לפתיחת פה ותפיסה נכונה. כמו כן כדאי להניק כמה שיותר, ולהחזיק את התינוק עור לעור כדי לעודד ייצור חלב ולעודד את התינוק לינוק.