דרוש מידע איך גורמים לבניין ברוך ילדים להישאר נקי?

ynf

משתמש פעיל
על פי החוק בכל אולם או מסעדה צריך להיות שילוט כמה אנשים מותר למקום להכיל, צריך להחל את החוק גם על בתי מגורים ולאכוף אותו, לא ייתכן מצב שקבלן בונה בית עם תשתיות המסוגלות לשרת 60 איש ותוך עשור התשתיות נאלצות לספוג 600 איש רק כי אנשים מצאו דרך להשתכר ע"י הוספת יחידות בכל חור אפשרי. (אנחנו ברחנו מבנין כזה, נבנה במקור עם 12 יח"ד וכיום יש בו 26).

ולענייננו: אין מצב, בית עם הרבה ילדים הוא בית מלוכלך. תמיד. מבצעים יעזרו לתקופה קצרה, לא יותר.

צר לי לאכזב.
בזמנכם בנו כנראה הרבה פרוייקטים עבור הציבור החרדי ותשמח ע"כ
כיום המצב קצת שונה ובתקווה שיחזור כמו פעם
וכרגע כל פיסת אדמה שניתן להכניס זוגות מאכלסים ועם הזמן נולדים להם ילדים

גברת אחת

משתמש פעיל
אני רואה יושב בחור בנדנדה עם כוס קפה וסיגריה
מסיים את הקפה ,זורק את הכוס לרצפה,מסיים את הסיגריה זורק לרצפה
מסיים עם הנדנדה- לא יודע מה ההמשך כבר הלכתי ;)

בקיצור לאו דווקא ילדים
הנה ההמשך...
לאחר כמה חודשים- מתחתן, יולד ילדים
ילדים רואים את אבא מתנהג ככה
ילדים מלכלכים את הבניין. נקודה.

ynf

משתמש פעיל
תודה רבה על פתיחת האשכול, מקווה לתשובות ענייניות בו.
אני באופן אישי גר בבניין שגרים בו משפחות ברוכות ילדים בלעה"ר, ואני נאלץ להתמודד די הרבה עם הלכלוכים שהם משאירים (עטיפות וכדו' לא טינופת), לי זה מאוד מפריע (לפעמים הלכלוכים מוצאים את מקומם ליד דלת ביתי משום מה), אני משלם די הרבה לוועד הבית תשלום שהולך גם למנקה פעמיים בשבוע, ועדיין הרבה פעמים אני נפגש באוסף לכלוכים מפואר, יש לציין שאני דייר חדש (יחסית) בבניין כך שלא כל דבר שיוצע כאן יהיה נעים לי לעשות, אבל אני לא פראייר ואם צריך אני גם יכול לבקש או להעיר.
אם יש עוד עצות פרקטיות אשמח לשמוע...
פחים בכל קומה
על הקיר בגובה שילד יכול להכניס את הלכלוך וח''ו לא יצטרך להתכופף לפח...
וכן לא פח מונח על הרצפה

לארג'

משתמש סופר מקצוען
הנה ההמשך...
לאחר כמה חודשים- מתחתן, יולד ילדים
ילדים רואים את אבא מתנהג ככה
ילדים מלכלכים את הבניין. נקודה.
נכון,
התכוונתי לומר שאני לא יודע אם נשאר נדנדה
כיום לא מעט אנשים וילדים מתנהגים לא כבנ"א
יש לי מאות דוגמאות, ומסקנתי שאין הרבה עם ירא"ש כלפי בנ"א לחבירו.

ynf

משתמש פעיל
תופעה לא פחות מרתיחה - שכנים שהפכו את חדר המדרגות לחדר המשחקים הקבוע שלהם. אין מצב לעלות במדרגות בקומה שלהם מבלי שיהיה צורך להקים בנימוס עדר שלם של זאטוטים שלפעמים עושים לך טובה וזזים טיפה כדי לאפשר מעבר. וזה בנים/בנות מגיל שנתיים עד 18 ומעלה.
חייב לשתף
במשך שנים ארוכות היינו גרים בבנין כזה ואכן זה היה מאד מרתיח
כיום שאנו גרים באיזו אחר בכלל חלק מהשכנים בודדים, לא מהסוג שלנו... , מבוגרים ומי שיכול להתסובב בבנין זה הכלב של השכן
הגעגועים עולים אהה קצת להזכר בילדי החמד שיושבים בבנין משחקים נהנים (ואפילו לפעמים עושים את שיעורי הבית בחדר מדרגות הרחב) וגם את השכיניעס מפטפטות
שתדעו עוד תגעגעו לזה למי שעובר משם
קורח המציאות מחליט אחרת וזה לא בידינו אבל להודות תמיד צריך לזכור

ynf

משתמש פעיל
תעלו את דמי הועד בית בשביל נקיון עוד יום עד שהשכנים יבינו מעצמם שצריך לנקות או לשלם הרבה.........
לגבי המשחקים בחדר מדרגות בדרך כלל זה משפחות שיש להם בית קטן ואין רצפה
מנסיון זה לא עוזר
אותם אלו שמלכלכים לא יבינו למה צריך עוד יום מנקה
ואותם אלו שמקפידים על ניקיון יצטרכו לספוג את העלויות
נקודה למחשבה לפני שמעלים את הסכום

יועצת נישואין

משתמש מקצוען
תופעה לא פחות מרתיחה - שכנים שהפכו את חדר המדרגות לחדר המשחקים הקבוע שלהם. אין מצב לעלות במדרגות בקומה שלהם מבלי שיהיה צורך להקים בנימוס עדר שלם של זאטוטים שלפעמים עושים לך טובה וזזים טיפה כדי לאפשר מעבר. וזה בנים/בנות מגיל שנתיים עד 18 ומעלה.
אוי, זה סיפור נפרד
אנחנו יכולים לפתוח את הדלת ולגלות את השכנות יושבות בכניסה לדלת ומשחקות (ואוכלות ...)
או שכל הקומה נהיה מגרש משחקים עם שאגות שמעירות לנו את כל הילדים

ynf

משתמש פעיל
ברור
ועד בית=כסף שנאסף מכל השכנים בשווה
במידה והייתם פעם אחראים על וועד בית הייתם מודעים לעלויות של כל חודש
לכן שאלתי שאלה זו
ניקיון בבנין שהוא יותר גדול העלויות גדלים עמו
ועוד יש את החשמל גינון ושאר הדברים הנספחים לבנין

והצעתי שאולי שבמקום הסכום שיוסיפו לנקיון
לקחת את זה לכיוון של סוג פעילות לילדי השכנים פעם בתקופה כגון ר''ח או מועד אחר
ויתקיים בבנין עצמו
ויבינו שיש רווחים מהבנין והבנין הוא לא עוד מקום סניף של חדר זבל (במידה ועדיין קיים כזה חדר בבניינים)

MOM

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
על פי החוק בכל אולם או מסעדה צריך להיות שילוט כמה אנשים מותר למקום להכיל, צריך להחל את החוק גם על בתי מגורים ולאכוף אותו, לא ייתכן מצב שקבלן בונה בית עם תשתיות המסוגלות לשרת 60 איש ותוך עשור התשתיות נאלצות לספוג 600 איש רק כי אנשים מצאו דרך להשתכר ע"י הוספת יחידות בכל חור אפשרי. (אנחנו ברחנו מבנין כזה, נבנה במקור עם 12 יח"ד וכיום יש בו 26).

ולענייננו: אין מצב, בית עם הרבה ילדים הוא בית מלוכלך. תמיד. מבצעים יעזרו לתקופה קצרה, לא יותר.

צר לי לאכזב.
דווקא ביחידות יש יתרון. זוגות צעירים=פחות לכלוך, פחות מעלית תפוסה.

מג'

משתמש מקצוען
אצלנו בנין של 35 דיירים (7 קומות + 3 קומות חניה) יש נקיון כל יום בקומות הכניסה ובמעלית. ופעם בשבוע של כל הקומות.
חוץ מזה חלקנו בין השכנים שכל אחד ייקח אחריות על משהו אחד. אני לדוגמא על קומת הכניסה ומקפידה שאין בה עגלות שאינן בחדר עגלות או אופניים שאינם תלויים כראוי.
כשכל אחד לוקח חלק אז לאנשים יותר אכפת.

אין מתנות חינם

משתמש מקצוען
אצלנו בנין של 35 דיירים (7 קומות + 3 קומות חניה) יש נקיון כל יום בקומות הכניסה ובמעלית. ופעם בשבוע של כל הקומות.
חוץ מזה חלקנו בין השכנים שכל אחד ייקח אחריות על משהו אחד. אני לדוגמא על קומת הכניסה ומקפידה שאין בה עגלות שאינן בחדר עגלות או אופניים שאינם תלויים כראוי.
כשכל אחד לוקח חלק אז לאנשים יותר אכפת.
ניסינו לעשות את זה אצלינו. 3 שכנות אכפתיות לקחו חסות על פינה בבנין,
כל שאר הבניין מזבלה.
אין מה לעשות, אכפתיות לניקיון ולסביבה נכללת בקטגוריה של: או שנולדים עם זה או שמתים בלי זה...
אני מחכה למעלית עם עגלת תינוק, עד שהמעלית מגיעה אני מוציאה מגבון מנקה את המתג או הדלת של המעלית שיהיה טיפה פחות מזוהם. חלק מהספונג'ה בבית זה ניגוב של האזור של הדלת מבחוץ עד המעלית. לפעמים אני מרגישה לא נורמלית

מג'

משתמש מקצוען
קודם כל חלקו אצלנו את הועד בית לשתי שכנים כך שלא רק אחד לוקח את כל העול
דבר שני אולי תנסו את החברה לניהול ועדי בתים. הם ממש טובים.

0551

משתמש מקצוען
בתור אחת שגרה בבניין מעורב עם המון ילדים מכל המגזרים אני יכולה לומר שכל הילדים מלכלכים
זה לא קשור לחילונים וחרדים, זה קשור רק לחינוך של ההורים!
תפסיקו לחשוב תמיד שאנחנו הכי גרועים!
זה לא אני אומרת זה השכנים בבניין הסמוך
שהוא עם פי 2 ילדים, מעורב מכל המגזרים ונקי מאוד!!!

0551

משתמש מקצוען
יש לי שכנים בקומה שלי-הקומה הגבוהה בבניין-שעושים קבלת שבת ומחלקים ממתק
השבת חלקו ופל מצופה וב"ה בכל מורד המדרגות בבניין נחו עטיפות, לאחר שהבניין נוקה בששי בצהריים
אז הנחתי את כל העטיפות מהמדרגות אחר כבוד ליד דלתם.
אולי המסר הובן.
עשינו את זה וקיבלנו חזרה מאחורי הדלת...

0551

משתמש מקצוען
כן,
כנ"ל אצלינו
למען האמת הבניין שלנו הוא מאוד מיוחד:rolleyes:
הוא בניין מגורים, משחקייה, חדר אוכל, מידי פעם מחסן,
מתחם קייטנות למגוון גילאים ומזבלה עירונית...

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה