דרוש מידע איך אפשר לייסד חידון תנך חרדי?

ברוך ר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
ונתחיל עם השיעור חומש של הנצי"ב
הנצי"ב אולי היה ראש הישיבה, אבל לא הוא קבע את מתכונת הישיבות אלא ר' חיים מואלוז'ין
קיבלו מוואלוז'ין את צורת הישיבה וסדר היום שלה ולא בדיוק בדיוק את כל השיעורים שהיו בה

השמח בחלקו

משתמש מקצוען
ב''ה לא צפיתי בחידון שנעשה בשותפות עם אנשים פורקי עול, ואף אפיקורסים !

אבל לכל אלו שמקנאים באחינו הדת''ל,
אציין שלפי מה שפורסם רוב אלו שעלו לגמר, לא היו מהארץ.
כך שלא נראה לי שזה כל כך תופס בארץ את אחינו הדת''ל

השמח בחלקו

משתמש מקצוען
רק תזכורת שכמעט אין קשר בין מתכונת וואלזין לסדרי הישיבות היום
ונתחיל עם השיעור חומש של הנצי"ב
א. יש ישיבות שיש בהם שיעור חומש, במסגרת מסוימת.
ב. המסורת לא נקבעת בכזה ראה וקדש, צריך להיות אדם גדול או יותר נכון מעתיקי השמועה כפשוטו, בשביל להבין מה מסורת ומה נקבע באופן זמני או אף לפי אילוצים, (כמו שכל בר דעת מבין שתפריט הארוחת בוקר זה לא חלק מהמסורת).
לדוגמא, בהקמת ישיבת פונבי'ז כמדומני שהיה מקובל ללמוד את כל מסכתות הש''ס ולא רק את המסכתות הישיבתיות.

רחשי הלב

משתמש מקצוען
בגמ' מובא סיפור.
רבי אבהו היה קדוש ונערץ בעיני בני דורו, ואף המינים והאפיקורסים שבהם.
כאחד ממנהיגי הדור היה לו הרבה שיג ושיח לצורכי שתדלנות עם אותם מינים ואפיקורסים. בהזדמנות אחת אמר להם שעליהם להיזהר בכבודו של אחד מתלמידי החכמים שבאותו דור לפי שאדם גדול הוא.
סברו וקיבלו.
יום אחד נתקלו כמה מהם באותו תלמיד חכם, והחליטו לבדוק האם אכן אדם גדול הוא כפי שאמר להם רבי אבהו.
החלו הם להקיף אותו בשאלות בתנ"ך, פירושי פסוקים ומושגים.
הוא לא ידע לענות, והם בתגובה החלו להציק לו ולצער אותו.
חלף שם רבי אבהו ולמראה התנהגותם שאל 'לא אמרתי לכם שיש להזהר בכבודו שאדם גדול הוא?'.
אמרו לו 'וכי זהו אדם גדול? שאלנו אותו שאלות בסיסיות בתנ"ך ולא ידע לענות!'
אמר להם רבי אבהו, תלמידי החכמים לומדים גמרא וטעמיה וסברותיה, ואין הם לומדים מקראות וכיוצא בזה. ממילא הוא לא אמור לדעת.
שאלו אותו 'ולמה אתה כן יודע?'
אמר להם: אני שמסתובב אני ביניכם עלי לדעת הכל כדי להשיב לכם דבר על קושיותיכם והשגותיכם. הוא לומד בישיבה ואין לו סיבה לעסוק במקראות.
עד כאן הסיפור המובא בגמרא.

מענדיל טרייסטער

משתמש פעיל
עריכה תורנית
לדעתי העניה, חסר ספרים המבארים היטב את הנביאים כתובים.
בחמשה חומשי תורה יש למשל את ה"מקרא מפורש" של עוז והדר, ולמיטב ידיעתי אין אותו בנ"ך.
ומצטרף אני לשאלת ה'למה ניגרע', בדורינו מלא ביאורים והוספות למיניהם המסייעים ביד החפץ להבין את התוה"ק ולהעמיק בה - משוש כל מאהביה [טוב, התסתנסחתי מבלי משים..] יש סיבה שיגרע נ"ך מ- ת?
[נוסח לילי...]

נעמה CPA

משתמש מקצוען
@ששונית המטרה היא שהילידים שלך ידעו נ"ך או שכלל ישראל?
כי אם את רוצה שהילדים שלך ידעו אז אני אשתף אותך במה שקורה אצלי במשפחה
סבא שלי כבר שנים שנים כל יום לפני השינה קורא 2 פרקים בנ"ך לפי הסדר רק מקרא ורש"י
הוא מסיים כל 3 שנים בערך ויודע את התנך מאוד מאוד טוב
ההורים שלי העבירו את הרעיון לילדים בהתחלה עודדו עם פרסים וכו עד שרובם עושים את זה וממשיכים בזה
(בלי כפיה כמובן, אני בתור בת ממש נהניתי מזה והרגשתי שמוסיף לי הרבה)
גם בעלי שמע מזה נהנה ועשה את זה
ואת צודקת שזה ממש ממש חשוב היום רוב הבנות לא מכירות תנ"ך
מי בשליפה יודעת מה בדיוק יש בפרשת בהר בחוקותי ועל מה מדבר ספר הושע?
בהצלחה! מקווה שעזרתי

איש נבוב ילבב

משתמש רשום
ישנו נידון על הנושא
הרב מבריסק התנגד ללימוד תנ"ך לסתם אדם
בואו נאמר שכבר במשנה צינזרו חלקים בתנ"ך שלא יקראו ואו לא יתורגמו
מה שאומר שיש דברים שצריך לדעת ללמוד אותם לא לפי פשוטו
תלמדו את זה בשביל להיות יותר טובים כלפי עצמכם
לא בשביל להיות יותר טובים מאחרים

RAAYA2020

משתמש צעיר
כבר שנים רבות שאני ממש מקנאה באחינו הדתלים ששוחים ובקיאים כל כך בתנך, ואצלנו הידע הוא ממש מינימלי ומטה,
בפרט שלימוד התנך במוסדות שלנו חסר היגיון לחלוטין: לומדים חמישה חומשי תורה, מעט מתחילת נביאים ראשונים, מעט מתחילת נביאים אחרונים, עוד טעימה מכתובים ובזה מסתכמת ידיעת בוגר/ת חינוך חרדי בתנך.
בעבר העיסוק בתנך היה אסור בקהילות מסוימות מהסיבה שהמשכילים הרבו לעסוק בזה, אבל כיום הסיבה איננה קיימת, והתנך האלוקי שלנו נותר סתום וחתום לרוב הציבור.
השאלה איך מייסדים דבר כזה, או אפשר גם בלי חידון רק איך מעודדים לימודי תנך בציבור שלנו?
למה שילדנו לא ידעו פסוקים מחבקוק, יואל, מיכה, זכריה?
בשביל מה ניתנו לנו עשרים וארבע המתנות האלו?
אודה מאוד לעצותיכם ורעיונותיכם
ניתן לארגן קבוצה ולדאוג לחסות.
יש לי מישהו שיוכל לחבר את השאלות.ואף לתת הדרכה והכוונה ללימוד התנך..
אלוף התנך

אביה בן שבת

משתמש רשום
ב''ה לא צפיתי בחידון שנעשה בשותפות עם אנשים פורקי עול, ואף אפיקורסים !

אבל לכל אלו שמקנאים באחינו הדת''ל,
אציין שלפי מה שפורסם רוב אלו שעלו לגמר, לא היו מהארץ.
כך שלא נראה לי שזה כל כך תופס בארץ את אחינו הדת''ל
דווקא אלו שזכו בגמר היו שניהם מישראל ויש דברים שכן אפשר לקנא בהם כמו פה הזוכים כל אחד יודע את התנך בעל פה כל שאלה שנשאלו הריצו את התנך בראש שלהם והשלימו פסוקים וכן זה היה מושא לקנאה

ברוך ר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
דווקא אלו שזכו בגמר היו שניהם מישראל ויש דברים שכן אפשר לקנא בהם כמו פה הזוכים כל אחד יודע את התנך בעל פה כל שאלה שנשאלו הריצו את התנך בראש שלהם והשלימו פסוקים וכן זה היה מושא לקנאה
נו נו...
אני חושב שיש להם הרבה מה לקנאות מאיתנו שיש לנו הרבה בחורים ואברכים שיודעים ש"ס בע"פ, זה הרבה יותר גאווה מאשר לדעת את כל התנ"ך

לוטם

מהמשתמשים המובילים!
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
נו נו...
אני חושב שיש להם הרבה מה לקנאות מאיתנו שיש לנו הרבה בחורים ואברכים שיודעים ש"ס בע"פ, זה הרבה יותר גאווה מאשר לדעת את כל התנ"ך
לנו יש מה לקנא בהם והם בנו, כל אחד במשהו אחר...
קנאת סופרים, למה לא...?

ברוך ר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
לנו יש מה לקנא בהם והם בנו, כל אחד במשהו אחר...
קנאת סופרים, למה לא...?
לנו אין מה לקנאות בהם.
הדבר העיקרי ביותר זה לדעת ש"ס ולא לדעת תנ"ך
בכל הדורות מאמוראים ועד ימינו שמו דגש על ידיעת ש"ס ולא על ידיעת תנ"ך
כמובן שמי שיודע תנ"ך זה טוב, אבל בתור עיקר ולשים דגש לחנך את הנוער לזה, זה לא עיקר

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  7  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה