דרוש מידע איך אפשר לבשל צ'ולנט לשבת הזאת??

דיני

משתמש מקצוען
מנסיון שלי, כל דבר שמכיל מים, כמו מרק למשל- לא טוב על הפלטה, זה מחמיץ...
אולי אפשר להכניס לסיר מים חמים מהמיחם ואז לבשל??
אפשר בערב החג לבשל את הצולנט ולהשאיר אותו יבש יחסית.
ובשבועות בצהרים מוסיפים לו מים רותחים 2-3 כוסות, עוטפים היטב ומשאירים על הפלטה.
לפני שבת מסירים חלק מהכיסוי שלא יהיה הטמנה

אותו דבר לגבי המרק - לבשל אותו מרוכז, להוסיף מים רותחים ועד 9 בערב זמן אכילת מרק יהיה לכם מרק רותח
 

חד משמעית

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
מתכון מעולה לשריפה. מנסיון שלי ושל עוד כמה.

סכנה! אין להדליק נריות ולכסות בבלעך!
החום הרב גורם לשעווה כולה להתלקח וללהבות להתפרץ...
מצטרף
קרה לי גם ביום טוב כשהשארתי להבה יחסית גדולה כדי שתוכל לחמם אוכל קר
הוספתי כמה נרונים והם התלקחו
ב"ה שלא קרה שום נזק, אבל זה ממש מסוכן!
 

Bot

משתמש צעיר
רק לציין שלהניח אוכל לא מבושל בכניסת שבת צריך לברר אצל רב מה מותר ומה אסור.
בסתם שבת מספיק שיש כיסוי על הלהבה, השנה זה אסור לפי כל הדעות בגלל שזה מכין מיום טוב לשבת (ועירוב תבשילין לא מתיר את זה, הוא מתיר להתחיל לבשל ביום טוב תבשיל שיסיים להתבשל כמה דקות לפני השקיעה, שיהיה מספיק זמן גם לאכול ממנו ביום טוב)
אפשר לבשל חלקית
לא בסדר?
לא
 

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
רק לציין שלהניח אוכל לא מבושל בכניסת שבת צריך לברר אצל רב מה מותר ומה אסור.
א. ציינתי שרוב המוצרים כבר מבושלים חלקית (1/3 בישול), מלבד הגריסים שמתבשלים מהר
ב. אני מניחה על אש גבוהה 10-15 לפני הצפצוף.
ג. בירושלים מדובר על 40 דקות לפני השקיעה.
ד. מתחת לבלעך, כמובן (גרופה וקטומה)
ה. אין כאן בחורים שנוגעים בסירים, ואנחנו לא פותחים לפני הבוקר.
איפה הבעיה??
 
נערך לאחרונה ב:

ה'רועה'

משתמש רשום
שימו לב!
השבת אסור להניח על הפלטה בערב שבת מאכלים לא מבושלים, כי ההיתר לבשל הוא ע"י עירוב תבשילים שעיקר הטעם בו הוא משום שמא יבואו לו אורחים, ולכן צריך שכל האוכל יהיה ראוי לאכילה לפני שבת.
 

גרפיקאית מתנסה

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
אנחנו לא עושים השבת חמין!!! אבל צונט כן...
סתם!:LOL: אנחנו עושים קצת הפסקה מהחמין ומכינים תפוחי אדמה ביצים וכו.. סוג של סביח.
 

צביקה - היימישTech

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
לבשל שעה לפני החג ולשים על הפלטה מכניסת החג עד שבת
זה הטשונט האולטמטיבי והלוואי הייתי עושה את זה כל שבוע
 

בכיוון הנכון

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
לבשל שעה לפני החג ולשים על הפלטה מכניסת החג עד שבת
זה הטשונט האולטמטיבי והלוואי הייתי עושה את זה כל שבוע
אולי כדאי לעדכן את השכנים שלך קודם על התוכנית הזאת...
אם ירצו בכל אופן ליסוע לחג...
 

נחמי106

משתמש חדש
אמנם תגובה באיחור אחרי החג אבל טוב לחגים הבאים, אני מכינה כיריים חשמליות עם שעון שבת שבועי, ומכוונת את זה לחג צהרים או אחה"צ לכמה שעות, ומשם ישר לפלטה, אגב מותר לפי ההלכה להגדיל את הטמפ' ע"י הכפתור אך לא להפך גם בחשמלי
 

פינחס רוזנצוויג

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
אמנם תגובה באיחור אחרי החג אבל טוב לחגים הבאים, אני מכינה כיריים חשמליות עם שעון שבת שבועי, ומכוונת את זה לחג צהרים או אחה"צ לכמה שעות, ומשם ישר לפלטה, אגב מותר לפי ההלכה להגדיל את הטמפ' ע"י הכפתור אך לא להפך גם בחשמלי
ההתר להגדיל את הטמפרטורה בחשמלי והאיסור להנמיך, כל אחד ישאל את רבותיו, שימו לב שזה תלוי מאוד גם בסוג הכריים.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמט

א הַלְלוּיָהּ שִׁירוּ לַיהוָה שִׁיר חָדָשׁ תְּהִלָּתוֹ בִּקְהַל חֲסִידִים:ב יִשְׂמַח יִשְׂרָאֵל בְּעֹשָׂיו בְּנֵי צִיּוֹן יָגִילוּ בְמַלְכָּם:ג יְהַלְלוּ שְׁמוֹ בְמָחוֹל בְּתֹף וְכִנּוֹר יְזַמְּרוּ לוֹ:ד כִּי רוֹצֶה יְהוָה בְּעַמּוֹ יְפָאֵר עֲנָוִים בִּישׁוּעָה:ה יַעְלְזוּ חֲסִידִים בְּכָבוֹד יְרַנְּנוּ עַל מִשְׁכְּבוֹתָם:ו רוֹמְמוֹת אֵל בִּגְרוֹנָם וְחֶרֶב פִּיפִיּוֹת בְּיָדָם:ז לַעֲשׂוֹת נְקָמָה בַּגּוֹיִם תּוֹכֵחֹת בַּלְאֻמִּים:ח לֶאְסֹר מַלְכֵיהֶם בְּזִקִּים וְנִכְבְּדֵיהֶם בְּכַבְלֵי בַרְזֶל:ט לַעֲשׂוֹת בָּהֶם מִשְׁפָּט כָּתוּב הָדָר הוּא לְכָל חֲסִידָיו הַלְלוּיָהּ:
נקרא  9  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה