עזרה ראשונה! איך אני יודעת מה גרם לילדה להשתנק?

הטעם המושלם

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
הבת שלי בת שנה וחצי.
אתמול אחרי צהריים, בערך שלושת רבעי שעה אחרי שהיא אכלה- היא השתעלה מאוד, הקיאה קצת ממה שאכלה, ואז המשיכה להשתעל ולהשתעל בלי להצליח לבכות בין שיעול לשיעול, נהייתה סגולה.
עשיתי לה היימליך של תינוקות מתוך הנחה שאם היא הקיאה מקודם, אולי היא משתעלת כי לא בלעה טוב משהו, היא הפסיקה להשתעל והתחילה לבכות אבל לא יצא כלום.
איך אני יודעת מה גרם לה להשתנק ככה? זה היה ברמה מפחידה ממש, אבל תכלס' כנראה שלא שאפה משהו לראות כי לא יצא כלום.

The student

משתמש רשום
אימלה, איזה מפחיד!!!!!!!!!!!
אני מעלה השערה , אמרת שהיא הקיא אז נשמע פחות שמהו היה תקוע לה בגרון כי אם כן היא לא היתה יכולה להקיא...(לא בטוחה בזה אבל מהגיון)
יכול להיות אבל שבאמת עלה לה להקיא ובאופן אוטומטי היא ניסתה לעצור את זה אבל חלק עלה לה והיא נחנקה ממהמ שהיה לה הפה ומהוושט שהייתה מכווצת ואז הכל היה תהליך שרשרת...
כמו שמבוגר נחנק פתאום ממים ששותה, רק שמבוגר מצליח להשתלט על האירוע וכנראה היא לא ולכן היא נחנקה...

English Tech

משתמש פעיל
איך אני יודעת מה גרם לה להשתנק ככה? זה היה ברמה מפחידה ממש, אבל תכלס' כנראה שלא שאפה משהו לראות כי לא יצא כלום.
חומצות הקיבה עלולות לגרם לשיעולים וההשתנקויות
יתכן שזו הסיבה,
כמובן לא מבטיחה שזה זה

אתרית

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
מה היא אכלה?
חלקיקי אוכל יכולים להשאף גם דרך קנה הנשימה לריאות,
או שהחתיכה שנתקעה קודם-גרמה לאיזה גירוי / שריטה קטנה בוושט.

הטעם המושלם

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מה היא אכלה?
חלקיקי אוכל יכולים להשאף גם דרך קנה הנשימה לריאות,
או שהחתיכה שנתקעה קודם-גרמה לאיזה גירוי / שריטה קטנה בוושט.
היא אכלה לביבות תפו"א

DvoraVidman

משתמש סופר מקצוען
הבת שלי בת שנה וחצי.
אתמול אחרי צהריים, בערך שלושת רבעי שעה אחרי שהיא אכלה- היא השתעלה מאוד, הקיאה קצת ממה שאכלה, ואז המשיכה להשתעל ולהשתעל בלי להצליח לבכות בין שיעול לשיעול, נהייתה סגולה.
עשיתי לה היימליך של תינוקות מתוך הנחה שאם היא הקיאה מקודם, אולי היא משתעלת כי לא בלעה טוב משהו, היא הפסיקה להשתעל והתחילה לבכות אבל לא יצא כלום.
זו אותה ילדה מהאשפוז והאי-עליה במשקל, נכון?
חזרה לרופא גסטרו עם התיאור, בהקדם.

הטעם המושלם

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית

DvoraVidman

משתמש סופר מקצוען
זוכרת ששללתם EOE, אבל זה מוזר ממש כי מה שאת מתארת על ההשתנקות זה עוד אחד מהתסמינים.
הייתם אצל גסטרו ממש טוב?

הטעם המושלם

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
זוכרת ששללתם EOE, אבל זה מוזר ממש כי מה שאת מתארת על ההשתנקות זה עוד אחד מהתסמינים.
הייתם אצל גסטרו ממש טוב?
עקב אחריה אחד מהדסה לא זוכרת מה שמו. הוא היה בטוח שזה EOE. לבדיקה הוא שלח אותנו רק כדי לאשר את זה. ו-שלילי!

DvoraVidman

משתמש סופר מקצוען
עקב אחריה אחד מהדסה לא זוכרת מה שמו. הוא היה בטוח שזה EOE. לבדיקה הוא שלח אותנו רק כדי לאשר את זה. ו-שלילי!
אני מבינה למה היה בטוח כי היה לה הרבה תסמינים רלוונטיים, ועכשי הצטרף עוד אחד :eek:
זה באמת באמת מוזר, ולכן נראה לי שאין ברירה אלא לפנות לרופא ממש טוב בפרטי.
יודעת על רופאת גסטרו ילדים מעולה ואנושית, פרופ' בתיה וייס מנהלת יחידת הגסטרו לילדים בבית החולים שיבא.

הטעם המושלם

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אני מבינה למה היה בטוח כי היה לה הרבה תסמינים רלוונטיים, ועכשי הצטרף עוד אחד :eek:
זה באמת באמת מוזר, ולכן נראה לי שאין ברירה אלא לפנות לרופא ממש טוב בפרטי.
יודעת על רופאת גסטרו ילדים מעולה ואנושית, פרופ' בתיה וייס מנהלת יחידת הגסטרו לילדים בבית החולים שיבא.
ההוא מהדסה הוא אחד ממש טוב. אאל"ט סליי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט צ'

קלז צַדִּיק אַתָּה יי וְיָשָׁר מִשְׁפָּטֶיךָ:קלח צִוִּיתָ צֶדֶק עֵדֹתֶיךָ וֶאֱמוּנָה מְאֹד:קלט צִמְּתַתְנִי קִנְאָתִי כִּי שָׁכְחוּ דְבָרֶיךָ צָרָי:קמ צְרוּפָה אִמְרָתְךָ מְאֹד וְעַבְדְּךָ אֲהֵבָהּ:קמא צָעִיר אָנֹכִי וְנִבְזֶה פִּקֻּדֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קמב צִדְקָתְךָ צֶדֶק לְעוֹלָם וְתוֹרָתְךָ אֱמֶת:קמג צַר וּמָצוֹק מְצָאוּנִי מִצְוֹתֶיךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קמד צֶדֶק עֵדְוֹתֶיךָ לְעוֹלָם הֲבִינֵנִי וְאֶחְיֶה:
נקרא  19  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה