איך או היך

דוד מנחם

משתמש רשום
עימוד ספרים
במחזור בהוצאת ארטסקרול בקטע היה עם פיפיות נדפס "ידעם היך יפארו" ושאלתי האם זו טעות הדפוס או איזו נוסחה קדומה

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אני לא מאמין שזו נוסחה קדומה, מה המשמעות של "היך"?

למען דעת

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
נכתב ע"י "איש-אחד" בפורום אוצר החכמה:
"היך" אינה צורה מוטעית, היא צורה הקיימת כבר במקרא - "הֵיךְ אָבִיא אֵלַי" (דברי הימים א' יג, יב), "וְהֵיךְ יוּכַל עֶבֶד אֲדֹנִי זֶה" (דניאל י, יז). מקובל אצל הבלשנים שצורה זו בלה"ק מושפעת מהארמית שנפוצה בעמ"י מגלות בבל ואילך.
..

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י למען דעת;1079542:
תודה על הידיעה, עכשיו שאני עושה חיפוש, אני רואה שזה מופיע בעוד מקומות, סליחה על הנמהרות..

מחבר

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
מה שמעניין שבמקומות רבים בחז"ל ובספרי הקודש אנו מוצאים לשון "היאך" (שזה כולל את שתיהם, את "איך" ואת "היך"), האם מישהו יודע מה הכלל בזה?

למען דעת

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
נכתב ע"י מחבר;1079597:
מה שמעניין שבמקומות רבים בחז"ל ובספרי הקודש אנו מוצאים לשון "היאך" (שזה כולל את שתיהם, את "איך" ואת "היך").
ובאמת...
נכתב ע"י "יתר10" בפורום הנ"ל:
בכת"י של הגניזה ידעם 'היאך' יפארו

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  10  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה