אשמח לחוות דעת המומחים וגם מניסיון אישי מהמטבח ביתי.
אנחנו לוקחים מטבח קבלן של מחיר למשתכן, ובהמשך נעשה הוספות (ארונות עליונים/ אי קטן), אבל לא שינוי תכנון משמעותי.
מנסה לחשוב מה הכי כדאי- בהינתן ארון לתנור בילד אין מתחת לשיש עם מקום לכיריים מעליו בשיש:
1. תנור בילד אין מתחת לשיש עם 2 תאים לבשרי וחלבי. נראה כאופציה הכי הגיונית ואסתטית (חיסרון: מקריאה בפורום הבנתי שאין הרבה מבחר, ומה שיש לא ממש איכותי. אשמח להתבדות).
2. תנור פירוליטי עם כשרות למהדרין שניתן אחרי תוכנית פירוליטי להחליף בין בשר לחלב (חיסרון: עוד לא בדקתי מבחינה הלכתית עד כמה זה אכן מהודר, וגם קראתי ברשת שאם מפעילים את התוכנית הזו בתדירות גבוהה זה הורס את התנור, וחוץ מזה נתקלתי בהפעלה של תוכנית כזו, וזה עושה ריח נורא בבית).
3. לקחת תנור בילד אין עם תא אחד, ולאחסן תנור קטן או סוג של טוסטר אובן גדול לשימוש הפחות תדיר של בשרי או חלבי (עוד לא החלטתי מה פחות תדיר) , ולהוציא על השיש כשצריך (חיסרון: מעצבן להוציא כל פעם את התנור הקטן, וגם טוסטר / תנור קטן יכול להיות לא יעיל למשפחה עם ילדים גדולים..).
4. לוותר על הארון של התנור עם הכיריים המובנות, ובמקום זה להכניס במיקום שלו תנור משולב עם כיריים (זה מה שיש לנו היום בדיר שכורה. זול, עובד טוב, חיסרון: פחות יפה בנראות, וגם צובר יותר לכלוך).
5. להמיר את הארון של התנור לארון רגיל ולהשאיר רק מקום לכיריים, לוותר על ארון אחר ועל משטח שיש, ולהוסיף יחידה של בילד אין עם מקום ל- 2 תנורים (חיסרון: אם זו לא תהיה עבודת נגרות מותאמת למטבח, אלא ארון כיחידה בודדת, נראה לי יכול להיראות לא אסתטי. בנוסף חוששת לוותר על משטח שיש. לצערי אין לנו תוכנית מדוייקת , ונוכל לקבל אותה רק בזמן בחירת חומרים למטבח ולהחליט במקום תוך 45 דקות... שטח ארונות תחתונים כולל 2 כיורים וכיריים אמור להיות 6 מטר)
6. רעיון אחר שלא חשבתי עליו?
תודה מראש!
אנחנו לוקחים מטבח קבלן של מחיר למשתכן, ובהמשך נעשה הוספות (ארונות עליונים/ אי קטן), אבל לא שינוי תכנון משמעותי.
מנסה לחשוב מה הכי כדאי- בהינתן ארון לתנור בילד אין מתחת לשיש עם מקום לכיריים מעליו בשיש:
1. תנור בילד אין מתחת לשיש עם 2 תאים לבשרי וחלבי. נראה כאופציה הכי הגיונית ואסתטית (חיסרון: מקריאה בפורום הבנתי שאין הרבה מבחר, ומה שיש לא ממש איכותי. אשמח להתבדות).
2. תנור פירוליטי עם כשרות למהדרין שניתן אחרי תוכנית פירוליטי להחליף בין בשר לחלב (חיסרון: עוד לא בדקתי מבחינה הלכתית עד כמה זה אכן מהודר, וגם קראתי ברשת שאם מפעילים את התוכנית הזו בתדירות גבוהה זה הורס את התנור, וחוץ מזה נתקלתי בהפעלה של תוכנית כזו, וזה עושה ריח נורא בבית).
3. לקחת תנור בילד אין עם תא אחד, ולאחסן תנור קטן או סוג של טוסטר אובן גדול לשימוש הפחות תדיר של בשרי או חלבי (עוד לא החלטתי מה פחות תדיר) , ולהוציא על השיש כשצריך (חיסרון: מעצבן להוציא כל פעם את התנור הקטן, וגם טוסטר / תנור קטן יכול להיות לא יעיל למשפחה עם ילדים גדולים..).
4. לוותר על הארון של התנור עם הכיריים המובנות, ובמקום זה להכניס במיקום שלו תנור משולב עם כיריים (זה מה שיש לנו היום בדיר שכורה. זול, עובד טוב, חיסרון: פחות יפה בנראות, וגם צובר יותר לכלוך).
5. להמיר את הארון של התנור לארון רגיל ולהשאיר רק מקום לכיריים, לוותר על ארון אחר ועל משטח שיש, ולהוסיף יחידה של בילד אין עם מקום ל- 2 תנורים (חיסרון: אם זו לא תהיה עבודת נגרות מותאמת למטבח, אלא ארון כיחידה בודדת, נראה לי יכול להיראות לא אסתטי. בנוסף חוששת לוותר על משטח שיש. לצערי אין לנו תוכנית מדוייקת , ונוכל לקבל אותה רק בזמן בחירת חומרים למטבח ולהחליט במקום תוך 45 דקות... שטח ארונות תחתונים כולל 2 כיורים וכיריים אמור להיות 6 מטר)
6. רעיון אחר שלא חשבתי עליו?
תודה מראש!