המסלולים האלו צמודים למדד.שקול להשקיע את המאה אלף הללו, ולהרוויח [בעזה"י] 10% תשואה, שזה פי שלוש מהריביות שאתה משלם עליהם כמשכנתא.
המשתנה צמודה הרבה יותר גרועה ללא שום ספק.שלום לכולם,
יש לי מסלול משתנה צמוד אג"ח כל 5 +2.1 על סכום 92K שהולך להשתנות בחודש מאי.
ומסלול ריבית קבועה 2.87 צמודה למדד על סך 60K.
יש ברשותי סכום של 95K
איזה מסלול עדיף לפרוע? ( בשביל לחסוך בריביות ולא בכדי להקטין את ההחזר החודשי).
תודה.
תודה.שקול להשקיע את המאה אלף הללו, ולהרוויח [בעזה"י] 10% תשואה, שזה פי שלוש מהריביות שאתה משלם עליהם כמשכנתא.
גם המשכנתא שלו צמודת מדד.המסלולים האלו צמודים למדד.
וכדאי להבין את המשמעות של הצמדה למדד ואז תראו שזה ממש לא פי 3.
"רק" המשכנתא.גם המשכנתא שלו צמודת מדד.
כאמור אחרי שמבינים את המשמעות של הצמדה למדד המחירים לצרכן מבינים שאין פה אפי' לא פי 2 בברוטו.זה אכן לא "בדיוק" פי 3.. שוין.
אבל למי שבקטע, בהחלט עדיף להשקיע את הכסף, ולכסות את ריביות המשכנתא וליהנות מריביות תשואה גבוהות יותר מאותו הכסף.
בכמה את מחשבת את המדד?"רק" המשכנתא.
ולא "גם" המשכנתא.
וזה בדיוק מה שכתבתי.
כאמור אחרי שמבינים את המשמעות של הצמדה למדד המחירים לצרכן מבינים שאין פה אפי' לא פי 2 בברוטו.
כתוב כאן משתנה לא צמודהשלום לכולם,
יש לי מסלול משתנה צמוד אג"ח כל 5 +2.1 על סכום 92K שהולך להשתנות בחודש מאי.
ומסלול ריבית קבועה 2.87 צמודה למדד על סך 60K.
יש ברשותי סכום של 95K
איזה מסלול עדיף לפרוע? ( בשביל לחסוך בריביות ולא בכדי להקטין את ההחזר החודשי).
תודה.
צפה בקובץ המצורף 1590550
צפה בקובץ המצורף 1590551
אולי באמת לא הובנתי בראוי.כתוב כאן משתנה לא צמודה
הריבית לאחר השינוי לפי העוגן היום יהיה 5.98 שזה מאוד גבוה.אולי באמת לא הובנתי בראוי.
המסלול המשתנה הוא לא צמוד למדד, אלא הוא מסלול משתנה לא צמוד רק שהריבית היא לפי תשואות אג"ח+ 2.10 כשתאריך השינוי הוא במאי.
@ראובן 23 @מקצועי בלבד , אתם עדיין סבורים שעדיף לפרוע אותה?
תודה רבה!
איזה בנק?סגרנו עם משכנתא בריביות כאלו: קל"צ %5.15 ומל"צ: 5.3%.
והוצאת המשכנתא מתפרסת על 3 שנים,
כך שכל 3 חודשים אנחנו מעבירים חלק נוסף מהבנק לקבלן,
כרגע אנחנו צריכים להעביר תשלום של 70 אלף,
רצינו לשמוע את חוות דעתכם, באיזה אחוזים כדאי להוציא יותר ומאילה פחות עפ"י התמהיל הנ"ל??
בנק לאומיאיזה בנק?
לדעתי מהמל"צ (כמובן שחייבים שליש מהקל"צ לפי חוק)בנק לאומי
שליש מהקל"צ זה רק בהוצאת המשכנתא,לדעתי מהמל"צ (כמובן שחייבים שליש מהקל"צ לפי חוק)
לא טועהשליש מהקל"צ זה רק בהוצאת המשכנתא,
אח"כ אני יכול לפרוע מה שבא לי - ללא התחשבות אם נשאר שליש בקבועות.
תקנו אותי אם אני טועה.
אם ההשקעה נותנת ממוצע של 7-10% תשואה, והמדד עולה בממוצע רק 3% בשנה, למה זה לא ריווחי?כאמור אחרי שמבינים את המשמעות של הצמדה למדד המחירים לצרכן מבינים שאין פה אפי' לא פי 2 בברוטו.
לא התייחסתי פה לנושא האם זה כדאי לא כדאי ריווחי או לא ריווחי, והאם יש אפשריות יותר טובות וכו' וכו'.אם ההשקעה נותנת ממוצע של 7-10% תשואה, והמדד עולה בממוצע רק 3% בשנה, למה זה לא ריווחי?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: