איזה חלק מהמשכנתא כדאי לפרוע

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום

Rabeka

משתמש פעיל
מחשבון משכנתא הוא כלי נחמד שנותן מדד במקרה ואין שינויים במהלך התקופה
לכן צריך מעבר לזה להכניס הרבה הגיון והסתכלות לתווך ארוך תוך כדי שיקלול כלל הנתונים של השינויים שיכולים להיות במשק בתווך התקופה
אם תרצו ממש בדיקה עמוקה ומפורטת תוכלו לפנות ליעוץ

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום

מייק היקר

משתמש פעיל
לכן צריך מעבר לזה להכניס הרבה הגיון והסתכלות לתווך ארוך תוך כדי שיקלול כלל הנתונים של השינויים שיכולים להיות במשק בתווך התקופה
כגון מה?
את יכולה לדעת בוודאות כמה המדד יהיה
או מה תהא ריבית הפריים?
מה הם השינויים?

Rabeka

משתמש פעיל
לא בוודאות אבל אפשר לקחת הערכה אחרי הכל מדד לפעמים עולה בהרבה לפעמים יעלה בפחות זה תווך זמן של הרבה שנים ולכן לא הייתי מכניסה למחשבון משכנתא נתונים עגולים כמו שהם היום
כנל לגבי הפריים הרי אין הגיון שהפריים ינעל עכשיו ל30 שנה על ריבית של 5 לכן יש ממוצע
לדוגמא במדד הייתי הולכת על ממוצע של 2.5 בפריים על ממוצע של 3.5
ואז מנסה לבדוק כמה חסכתי אם סגרתי הכל במסלול אחד בודקת כל מסלול בנפרד אח"כ בודקת אם אני מפצלת חלק מכאן חלק מכאן וכו...
ואז עושה תחשיב ממוצע של עמלת פירעון מוקדם לראות שהפער משתלם וכן לקחת בחשבון את הריבית המשתנה שתשתנה בעוד 4 שנים לא בטוח שבהרבה מאוד רב התחזיות מראות האטה של אניפלציה בתווך הזה אבל אף אחד לא ממש נביא לדעת מדויק ולכן כן מנסה להגדיל קצת את המשתנה בחצי אחוז-אחוז לאחר ה4 שנים וכו...

Rabeka

משתמש פעיל
בגדול המשכנתא שלכם מאוד לא יציבה ונתונה לשינויים לכן לי כן נראה שמומלץ לפצל ולהוריד מכמה מסלולים
מה שנקרא לפזר סיכונים
וכמובן לבקש קיצור שנים
אם אתם יודעים בוודאות שתרצו מחזור בתווך של 10 שנים
אז שווה לפעמים קיצור של מסלול אחד כמו הקבועה למינימום ואז לגמור איתה ואז במחזור לקצר שנים ליתר המסלולים
שוב הכל חייב השוואה מכאן לכאן לראות לפי הנתונים מה הכי נכון
אפשר לסגור את הפריים שהיום הכי יקר אבל עוד שנתיים יכול להיות הכי זול לכן הכל חייב בדיקה עם שיקלול השינויים

ari1980

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
אכן,
אבל צריך לקחת בחשבון שכנראה במועד השינוי זה יכול לעלות בצורה משמעותית ואז הריבית תהיה גבוהה יותר מהק"צ ובנוסף במ"צ התקופה ארוכה יותר וההצמדה למדד משפיע יותר​
צודק לגמרי.
לגבי התקופות הוא דיבר שבכל מקרה תוך 10 שנים כנראה ימחזר שוב. משער שמתכנן לקנות ולמכור או תכנית אחרת.
לגבי הקצ והמצ. אכן כדאי לבדוק מתי בתחנת יציאה הבאה ולחשבן כדאיות עם הימור מה יהיה בעתיד.​

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  62  פעמים

לוח מודעות

למעלה