______________זה לא נכון.הערה למתפלמסים:
כללי לשון הקודש הם כללי העברית, מי שלא יודע אותם, לא יודע עברית ולא לשון הקודש. אז אם מפריע לכם שציונים כביכול המציאו את העברית, תלמדו את כללי לשון הקודש כמו שצריך, ובאופן אוטומטי תדעו את כללי העברית.
ובעברית?נכתב ע"י חייקי;1683573:הערה למתפלמסים:
כללי לשון הקודש הם כללי העברית, מי שלא יודע אותם, לא יודע עברית ולא לשון הקודש. אז אם מפריע לכם שציונים כביכול המציאו את העברית, תלמדו את כללי לשון הקודש כמו שצריך, ובאופן אוטומטי תדעו את כללי העברית.
בלשון הקודש מילה שנגמרת באחת מאותיות אהוי והמילה אחריה מתחילה באחת מאותיות בגד כפת היא אינה דגושה למרות שהיא תחילית.
נכתב ע"י חייקי;1683577:בג"ד כפת דגוש בכל מקרה.
בכל אופן לכל הידוע לי
אם אינני טועה זה חל גם בעברית, אך השינוי הוא שבעברית זה תלוי בטעם מחבר, ובעברית זה תלוי במקף מחבר.נכתב ע"י חייקי;1683577:בג"ד כפת דגוש בכל מקרה.
בכל אופן לכל הידוע לי
נכתב ע"י יונה יונה;1683614:לאמר שאידיש זו שפה קדושה יותר מעברית (מדוברת) זה כ"כ מטופש שזה אפילו לא שוה אשכול התדיינות.
נכתב ע"י קקטוס;1683605:אם אינני טועה זה חל גם בעברית, אך השינוי הוא שבעברית זה תלוי בטעם מחבר, ובעברית זה תלוי במקף מחבר.
נכתב ע"י חייקי;1683622:לא נשמע שאת מדברת מתוך ידיעה.
כדוברת עברית: אידיש זו שפה קדושה , ולא אני אמרתי את זה.
עברית מדוברת זו שפה שהמציאו הציונים למטרותיהם שלהם.
והאמת, אין לי כוח להכנס לפולמוס בנושא.
אם את חושבת שזה לא שוה אשכול הדינות את בהחלט מתבקשת לא להדין פה...
נכתב ע"י יונה יונה;1683635:כן, גם ה'טייטש' שאח שלי שינן בלי להבין כלום הוא קדוש יותר מהפסוקים בעצמם. ברור.
נכתב ע"י קקטוס;1683656:עברית מדוברת היתה קיימת עוד בזמן הגמרא (ע"ע נזיק - פזיח וכו')
עברית מדוברת היתה קיימת בימי הבינים (ע"ע שירת ימי הבינים, שחודשו בה מאות מילים וביטויים)
עברית מדוברת היתה מקובלת בין לומדי התורה בכל הדורות (ע"ע ספרי הפוסקים שנכתבו בעברית מדוברת, כל תקופה והעברית המדוברת שלה.)
יותר קל למצוא את הדמיון מאשר את השוני.נכתב ע"י חייקי;1683665:טוב שצינת מקור.
חשוב לי מאד לבדוק את זה.
לי ידוע שיש הבדל בשפה עצמה בין לשה"ק לעברית וזה שתי שפות שונות (אמנם דומות)
נכתב ע"י קקטוס;1683670:יותר קל למצוא את הדמיון מאשר את השוני.
1. אידיש וגרמנית הן שפות שונות לגמרי?נכתב ע"י חייקי;1683672:גם גרמנית ואידיש דומות מאד ושתי שפות לגמרי שונות...
זהו. שקצת כן מבינה (ואני לא טובה באידיש9נכתב ע"י קקטוס;1683683:1. אידיש וגרמנית הן שפות שונות לגמרי?
מי קבע?
2. אידיש וגרמנית הן שפות דומות?
תנסי להקשיב לשיחה בגרמנית, ותגידי לי אם הבנת משהו..
נכתב ע"י חייקי;1683689:זהו. שקצת כן מבינה (ואני לא טובה באידיש9
נכתב ע"י יונה יונה;1683614:לאמר שאידיש זו שפה קדושה יותר מעברית (מדוברת) זה כ"כ מטופש שזה אפילו לא שוה אשכול התדיינות.
אם זו הגישה שלך מלכתחילה, הייתי ממליצה לך לא להגיב באשכול הזה.נכתב ע"י יונה יונה;1683635:כן, גם ה'טייטש' שאח שלי שינן בלי להבין כלום הוא קדוש יותר מהפסוקים בעצמם. ברור.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכג
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים: