למה יש בעיה לשים אלקום על הפנים ?
סטרואידים גורמים לעור להיות דק יותר, ובפנים גם כך העור מאוד עדין.
לכן אם מורחים משחה עם סטרואידים,
מדוללת מאוד, פעם ב- זה לא אמור להזיק, אבל אסור באופן קבוע.
אני ממליצה לדלל במשחה טבעית ולא בוזלין.
וזלין עשוי מנפט (כן, זה תוצר לוואי של תעשיית זיקוק הדלק ונקרא פטרולטום PETROLATUM) והוא בבסיסו חומר מאוד מייבש.
יש משחות על בסיס שמן זית וחמאת קקאו, טבעיות. הן הרבה יותר מזינות.
אם אין רגישות לקוקוס אפשר גם למרוח שמן קוקוס מכבישה קרה.
יש חמאת שיאה, טהורה בלבד - גם טובה.
@בכיוון הנכון צודקת לגמרי.
יש פה הרבה אשכולות.
בנוסף:
- ממליצה מאוד להוציא מהסביבה שלו את כל הבדים הסינתטיים, להשתמש רק בכותנה 100%.
גם למצעים, גם לשמיכות - שלא יגע בפליז, צמר, קטיפה וכל שאר הבדים המפנקים......
- להוציא בישום סינתטי מהבית (כולל הבושם של אמא, שהרבה תינוקות רגישים לזה... והתינוק הרי צמוד אליך, מה שיש עליך הוא גם סופג)
- לעבור לנוזל כביסה אקולוגי (יש בחנויות טבע, ממליצה על חברת ECO FRIEND ג'ל לא יקר ומאוד עדין, ויש גם מרכך).
- לקנות לו סבון עדין (סבון תינוקות של חברת "מיכל סבון טבעי" מאוד עזר לבן שלי, זה סבון טבעי לחלוטין. לא יכולה לומר שיעזור גם לכם כי כאמור - כל מקרה לגופו. אבל אפשר לנסות).
- אם הוא יונק, יש דברים שאולי הוא רגיש אליהם באוכל שלך. למשל - חלבי, תפוזים, עגבניות, תפוחי אדמה, קמח לבן, דגים, אגוזים, צבעי מאכל, מרגרינה, סויה, מונוסודיום. אין לי שום דרך לדעת מה אצלך, רק זרקתי כמה דברים שהרבה אנשים אלרגיים אליהם...
- כדאי גם לבדוק את התחום הרגשי, האם היה לחץ גדול במשפחה בזמן האחרון, אולי את עצמך היית בתקופה לחוצה. יש ילדים רגישים שסופגים את הלחץ של אמא וזה משפיע עליהם בכל מיני דרכים - קוצר נשימה, גרד בעור, דלקות גרון.
(אנחנו עשינו את כל האמור ובאמת היה שיפור, והבן שלי היה במצב
ממש קשה. היום הוא בן 5,
ב"ה בסדר גמור, מדי פעם קצת מגרד לו, בעיקר כאשר אוכל 'שטויות', הוא מאוד מודע לעצמו לגבי מה מזיק לו. עד לא מזמן עוד הקפדנו על ביגוד מכותנה וכו', סבון ונוזל כביסה - עדיין מקפידים. תזונה - מאוד מקפידים על מה שבשליטתנו... בחיידר לפעמים אוכל שטויות...).
@BRAYNDY בהחלט יכול להיות שחלבי גרם להתפרצות. בהחלט.