אטופיק דרמטיטיס אצל תינוקות קטנים!

לכל זמן ועט

משתמש צעיר
הפקות ואירועים
לפעמים זה נכון, אבל בדרך כלל האלרגיה הינה לדברים באויר כמו אבק חול ודשא והכי חשוב - חומרי בישום. הבת שלי חיתה רק על הנקה עד גיל שנה ואני לא אוכלת כמעט חלבי, והאטופיק שלה ממשיך ללוות אותה בנאמנות מרשימה, גם הרופאים שהיינו אצלם מסכימים שהאלרגיה בדרך כלל לדברים חיצוניים - ולא למזון, עובדה שההתפרצויות מחמירות בעונות מעבר ובתקופת שיא הלחות הקיצית, חבל לצאת בהכרזות גורפות לגבי אלרגיה למזון שאיננה מוכחת, אפשר לבדוק את זה לפני שמונעים מילד מזון לחינם.
במקרה שלנו זה עזר והפסיק מיד
מכל מה שנאמר באשכול אפשר לצאת מנקודת הנחה שכל אחד מגיב לטיפול זה או אחר בצורה אחרת
וכשם שפרצופיהם שונים כך תגובותיהם שונות ...
אבל רחמים על הילד אל תנסו עליו את כל האפשרויות או שתתנו לו מנוחה בין לבין...

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
במקרה שלנו זה עזר והפסיק מיד
מכל מה שנאמר באשכול אפשר לצאת מנקודת הנחה שכל אחד מגיב לטיפול זה או אחר בצורה אחרת
וכשם שפרצופיהם שונים כך תגובותיהם שונות ...
אבל רחמים על הילד אל תנסו עליו את כל האפשרויות או שתתנו לו מנוחה בין לבין...
יש דברים שלא קשים לילד בכלל.
מה 'כפת לו שאמא שלו החליפה אבקת כביסה, וגם הוציאה מרכך מהבית, וגם כיבסה וילונות וגם גלגלה את השטיח, וגם קנתה לעצמה דאודורנט סטיק במקום ספריי ו'גירשה' את כל מפיצי הריח מן הבית?
אולי זאת האמא שצריכה מנוחה בין לבין :)

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
אסטמה של העור זה כינוי, זה לא באמת השם הרפואי של המחלה.
שלושת המחלות שציינת, ביחד עם דלקת לחמית אביבית שלא מופיעה ברשימה שלך, הם אכן ביטויים שונים לנטייה פזיולוגית-גנטית אחת. עדיין, לא כל מה שעוזר לסימפטומים של אחת מהן, באמת יעזור גם לשניה.
למשל, לאטופיק דרמטיטיס יכול מאד לעזור אמבטיות עם מעט כלור, ולדלקת לחמית אביבית זה ממש יעשה רע.
ערד באמת טובה לאסטמה נשימתית, גם בגלל היובש וגם בגלל האויר הנקי.
אם יש מישהו עם אטופיק שמרגיש בה טוב יותר - ברכה והצלחה.
יואו, חידשת לי לגבי דלקת הלחמית.
אפשר פירוט קצת על זה? הבת שלי חוותה דלקות חוזרות העונה, ולא חשבתי שיש קשר.
ולגבי האטופיק, והמקומות היבשים.
לפי המידע ששמעתי, מה שקורה בערד ובעוד מקומות יבשים כמוה, שאמנם היובש מעיק על האטופיק, כאשר יש התפרצות. אך מצד שני, חווים הרבה פחות התפרצויות.
ואני מדברת על אנשים שגרו במקום לחים ושפלתיים, ועברו למקומות גבוהים ויבשים. למשל ערד. וחשים את ההבדל על עורם.

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
לפי המידע ששמעתי, מה שקורה בערד ובעוד מקומות יבשים כמוה, שאמנם היובש מעיק על האטופיק, כאשר יש התפרצות. אך מצד שני, חווים הרבה פחות התפרצויות.
ואני מדברת על אנשים שגרו במקום לחים ושפלתיים, ועברו למקומות גבוהים ויבשים. למשל ערד. וחשים את ההבדל על עורם.
אמנם לא יצא לי להכיר, אבל זה נשמע ממש הגיוני.

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
יואו, חידשת לי לגבי דלקת הלחמית.
אפשר פירוט קצת על זה? הבת שלי חוותה דלקות חוזרות העונה, ולא חשבתי שיש קשר.

דוּבי

משתמש מקצוען
היי,
סליחה על העזות- אבל מי אמר לך שזה אטופיק?
החלטת לבד או עם רופא עור?!
הבן שלי (חצי שנה) מגיל חודשיים מגרד- היה נראה ממש מסכן- וכמו שתיארת. כולו אדום ומקולף...
רופא ילדים אמר לי כמובן שזה-אטופיק ושמן אמבטיה ומשחה חזקה מאוד.
כלום לא עזר אולי טיפה.... (החלפתי אבקת כיבסה, הורדתי חלב וכו'...)
שבוע שעבר הייתי אצל רופא עור- שמייד אמר לי- שזה בכלל סבוראה!- ממש לא אטופיק- והטיפול שונה לחלוטין.
מה שתיארת נשמע בדיוק סבוראה. ולא אטופיק (יש לו בבטן? לאטופיק צריך להיות בכל הגוף..)
בכל מקרה הוא נתן לנו משחה בשם- טבעדרם. ואמר שאם תוך שבוע אין הקלה של 90% לחזור.
אגלה לך שב"ה מיום חמישי אני מורחת לו- (4 ימים..) והילד- חלק!!! ממש ילד חדש ב"ה.
אז אל תמהרי ... תלכי לרופא עור. ואם תרצי זה המשחה- https://www.teva.co.il/product-lobby/TEVADERM/
וכבר אחרי יום- השיפור היה הזוי.
הסבוראה מגיעה מגיל חודש וחצי עד 9 חד'- או שנה. כך לדבריו.
ואנשים שאינם רופאי עור מתקשים להבחין בהבדלים.
רפואה שלימה!
לבת שלי יש בשבועיים האחרונים בפנים ובקפלים התור לרופא עור ממש ארוך השאלה אם אפשר לזהות את ההבדלים בין אטופיק לסבוראה כי המליצו לי באשכול אחר לרכוש קרם "ליפיקאר באומה" ולהשתמש ברחצה עם תחליב רחצה dove לתינוקות
וגם הזהירו אותי לא להשתמש במשחה שהרופאת ילדים נתנה משחת אפלומיצין. וטיפות טינדן.
השאלה אם זה בכלל אטופיק?

נעמי קרלינסקי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
לבת שלי יש בשבועיים האחרונים בפנים ובקפלים התור לרופא עור ממש ארוך השאלה אם אפשר לזהות את ההבדלים בין אטופיק לסבוראה כי המליצו לי באשכול אחר לרכוש קרם "ליפיקאר באומה" ולהשתמש ברחצה עם תחליב רחצה dove לתינוקות
וגם הזהירו אותי לא להשתמש במשחה שהרופאת ילדים נתנה משחת אפלומיצין. וטיפות טינדן.
השאלה אם זה בכלל אטופיק?
תנסו לשים מס' ימים את המשחה טבעדרם.
הרופא אמר לנו שתוך שבוע צריך להיות 90% החלמה.
הטיפות זה בעצם טיפות פניסטיל.. בשם אחר.- זה טיפות נגד אלרגיה.

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
השאלה אם זה בכלל אטופיק?
קודם כל, בטח שתשתמשי במשחה שהרופאה נתנה לך.
אפלומיצין זה משחה עם קצת סטרואידים ובינוני אנטיביוטיקה, ולא משנה אם יש לה סבוריאה או אטופיק זה חשוב למניעת הידרדרות.
לגבי השאלה איך מבדילים בין סבוריאה לאטופיק:
א. מיקומים (סבוריאה מתמקדת בעיקר בקרקפת, ולא מצויה בכלל בקפלים)
ב. צורת הפריחה (סבוריאה יותר קשקשים)
ג. גרד - סבוריאה לא מגרדת, אטופיק כן
בנוסף
צריך קרם לחות שיעזור לעור להתחזק (ליפיקאר באום זו אפשרות אחת, יש עוד הרבה: צטומג, דקסריל, ועוד הרבה הרבה)
מומלץ מאד משחה טיפולית קלה שאינה מכילה סטרואידים, שתוכלי אחרי בערך שבוע של שימוש בסטרואידים לעבור אליה לאט לאט (למשל, במקום פעמיים ביום אפלומיצין תעשי פעם ביום אפלומיצין ופעם ביום משחה בלי סטרואידים), ואחר כך פעמיים ביום בלי סטרואידים ורק פעם ביום אפלומיצין, ואז תישארי רק עם המשחה שאין בה סטרואידים.
דוגמאות למשחה מתאימה:
בפנטן פלוס
בפנטן פלוס מעורבב עם בפנטן משחה רגיל
סיקפלאסט
בקפלים - מתאים ועוזר מאד סיקאלפט (בפנים פחות)
את כל אלה קונים בבית מרקחת ללא מרשם רופא

חשוב ביותר
להקפיד על שימוש באבקת כביסה עדינה ללא מרכך לכל הבגדים שלה, למצעים, וגם לדאוג לסדין כותנה לעגלה.
להלביש בגדי כותנה, ולהקפיד על מצעים מכותנה.

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
תנסו לשים מס' ימים את המשחה טבעדרם.
הרופא אמר לנו שתוך שבוע צריך להיות 90% החלמה.
הטיפות זה בעצם טיפות פניסטיל.. בשם אחר.- זה טיפות נגד אלרגיה.
טבעדרם זה נגד פטריות. ומכיל סטרואידים יותר חזקים מאפלומיצין.
משחה מצוינת, אבל תלוי מתי....

elis56

משתמש פעיל
אני פתחתי את האשכול הזה לפני 5 חודשים מיואשת לגמרי עם תינוק בן 4 חודשים מתגרד , אדום, עם דלקות בקפלים וקשקשים בקרקפת, בוכה כל היום וממש לא רגוע.
היום ב"ה המצב ממש השתפר, חיצונית לא רואים עליו כלום, הדלקות עברו לגמרי והוא נהיה הרבה יותר רגוע.
מה עשיתי?
ניסיתי כמעט כל מה שכתבו כאן....
שמנים/ שיבולת שועל/קירור משחות למיניהן
בסופו של דבר מה שעזר:
שימוש קבוע יומיומי בקרם גוף לקטופיל, אבקת כביסה עדינה, אלוקום מיד כשמתחיל להתפתח מוקד קצת אדום.....
(קורה בעיקר מאחורי האוזניים ובצוואר)
שמן רחצה של ליפיקאר (גם מוסטלה היה טוב)
לקרקפת עזר רק בטא קורטן ג'י. שום דבר אחר לא הועיל.
אני הפחתתי צריכת מוצרי חלב - הוא יונק...
לפריחה קלה / אדמומית ממש קלה - בייבי פסטה

גם העובדה שהוא התחיל לזחול ולזוז עזרה כי הגוף שלו נהיה הרבה יותר מאוורר (מרים ראש, פותח ידיים..)

טיפים שלמדתי-
לא לתת לו להזיע בשום אופן
לא להתפתות אפילו חד פעמי לוותר על הקרם/ האבקת כביסה או השמפו המיוחדים. (ניסיתי פעם כשנגמר לי והתוצאות מיד ניכרו בשטח.....)
תינוקות קטנים ששמים להם גרביים על הידיים שלא יגרדו - חובה להוריד אותם לזמנים קבועים, לבן שלי לקח זמן עד שהתחיל להשתמש בידיים (לתפוס / להושיט)

כיום ב"ה הדלקות הנוראיות האלו ממש עברו וגם הקילופים בקרקפת.
מה שכן נשאר -
הוא מאד מתגרד באיזור העיניים , האוזניים ולפעמים גם בקרקפת למרות שאני לא רואה כלום.
אין פריחה וגם לא אדמימות אבל עדיין הוא מתגרד הרבה ומתעורר מזה בלילה.
ניסיתי כבר הרבה דברים ולא מצאתי פיתרון, כל המשחות שעזרו בשאר הגוף - באיזור העיניים לא השפיעו..
כל פעם שהוא מתעורר - מתחיל טקס גירודים של 2 דקות וגם כשהוא הולך לישון.
שמתי לב שהשעות שקשות לו בעיקר זה הערב והלילה, לא ככ הבנתי מה ההבדל אבל המציאות היא שביום הוא הרבה יותר רגוע וכמעט לא נוגע בפנים...

תודה רבה רבה לכל מי שעזרה וסייעה!!!
ואם יש למישהי רעיון מה עושים לגבי הגירוד בפנים -עיניים ואוזניים (מפחיד אותי למרוח לו משחות חזקות כי הוא נוגע ויכול להכניס לעיניים) אני אשמח מאד!!

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
כיום ב"ה הדלקות הנוראיות האלו ממש עברו וגם הקילופים בקרקפת.
מה שכן נשאר -
הוא מאד מתגרד באיזור העיניים , האוזניים ולפעמים גם בקרקפת למרות שאני לא רואה כלום.
אין פריחה וגם לא אדמימות אבל עדיין הוא מתגרד הרבה ומתעורר מזה בלילה.
ניסיתי כבר הרבה דברים ולא מצאתי פיתרון, כל המשחות שעזרו בשאר הגוף - באיזור העיניים לא השפיעו..
כל פעם שהוא מתעורר - מתחיל טקס גירודים של 2 דקות וגם כשהוא הולך לישון.
שמתי לב שהשעות שקשות לו בעיקר זה הערב והלילה, לא ככ הבנתי מה ההבדל אבל המציאות היא שביום הוא הרבה יותר רגוע וכמעט לא נוגע בפנים...

תודה רבה רבה לכל מי שעזרה וסייעה!!!
ואם יש למישהי רעיון מה עושים לגבי הגירוד בפנים -עיניים ואוזניים (מפחיד אותי למרוח לו משחות חזקות כי הוא נוגע ויכול להכניס לעיניים) אני אשמח מאד!!
קודם כל הסבר תיאורטי למה בלילה מגרדים יותר:
ביום הגוף שלנו מפריש יותר הורמון בשם קורטיזון שהוא אנטי דלקתי.
בלילה רמת הקורטיזול יורדת, ומיד רמת הגרד עולה.
חוץ מזה, מה שעוד משפיע בלילה זה חוסר האוורור של הגוף - נוגע ברצף הרבה זמן במזרן/שמיכה.
וכמובן, אם יש רגישות למצעים או לאבקת הכביסה שבהם הם כובסו או לקרדית אבק הבית - כל אלה משמעותיים יותר בלילה.
לגבי העיניים - השאלה אם הגרוי בתוך העיניים או בעור שמסביבן.
לעור שליד העיניים יש משחה מצוינת שנקראת ויטאפוס (vitApus) משחת ויטמין A שמקלה מאד. מותר למרוח אותה בלי להסס, גם אם זה נכנס לעין זה לא מזיק ולא שורף.
אבל לפעמים הבעיה היא בתוך העיניים - יש דלקת לחמית אביבית שזה סוג של דלקת עינים אלרגית שנלוווית הרבה פעמים לאטופיק, ואז הטיפול הוא יותר בטיפות.

באופן כללי באטופיק הגרד מגיע מבפנים ורק אחר כך מגיעה הפריחה, ולכן יכול להיות מצב של ילד שמטופל ביסודיות (שאפו לך!) והעור נראה בסדר, אבל מבפנים זה עוד מציק.

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
אני חושבת שתתני לתינוק שבועיים -שלושה ותנסי לראות אם יש שיפור
בלי שום משחות עם סטרואידים לא בריא בכלל
לא בריא, לפעמים הכרחי.
זה כמו להגיד 'אל תקחו אנטיביוטיקה אף פעם'.
נכון, זה לא טוב לקחת יותר מדי, אבל זה גם לא טוב להטיל וטו מוחלט.

ויטראז'

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
לא בריא, לפעמים הכרחי.
זה כמו להגיד 'אל תקחו אנטיביוטיקה אף פעם'.
נכון, זה לא טוב לקחת יותר מדי, אבל זה גם לא טוב להטיל וטו מוחלט.
ברור!!! אני מתכוונת שאם יש אפשרות לנסות דברים טבעיים עדיף בגדול
כי יש כאלו (ואני לא מכלילה אף אחד) שישר מנסים דברים דרסטיים וזה תינוק (גם למבוגר)
אנחנו לא רואות את התוצאות עכשיו אבל לטווח הארוך זה מזיק.

elis56

משתמש פעיל
קודם כל הסבר תיאורטי למה בלילה מגרדים יותר:
ביום הגוף שלנו מפריש יותר הורמון בשם קורטיזון שהוא אנטי דלקתי.
בלילה רמת הקורטיזול יורדת, ומיד רמת הגרד עולה.
חוץ מזה, מה שעוד משפיע בלילה זה חוסר האוורור של הגוף - נוגע ברצף הרבה זמן במזרן/שמיכה.
וכמובן, אם יש רגישות למצעים או לאבקת הכביסה שבהם הם כובסו או לקרדית אבק הבית - כל אלה משמעותיים יותר בלילה.
לגבי העיניים - השאלה אם הגרוי בתוך העיניים או בעור שמסביבן.
לעור שליד העיניים יש משחה מצוינת שנקראת ויטאפוס (vitApus) משחת ויטמין A שמקלה מאד. מותר למרוח אותה בלי להסס, גם אם זה נכנס לעין זה לא מזיק ולא שורף.
אבל לפעמים הבעיה היא בתוך העיניים - יש דלקת לחמית אביבית שזה סוג של דלקת עינים אלרגית שנלוווית הרבה פעמים לאטופיק, ואז הטיפול הוא יותר בטיפות.

באופן כללי באטופיק הגרד מגיע מבפנים ורק אחר כך מגיעה הפריחה, ולכן יכול להיות מצב של ילד שמטופל ביסודיות (שאפו לך!) והעור נראה בסדר, אבל מבפנים זה עוד מציק.
תודה על ההסבר המפורט!
חשבתי על הנקודה של החוסר איוורור וניסיתי להשכיב על הגב אבל הוא מתעורר לי המון, ואם על הבטן זה פעם בשעה -שעה וחצי, על הגב זה הרבה יותר נורא...

נראה לי שהוא מגרד בתוך העיניים, יש מצב לדלקת שלא רואים אותה??
ויש לו גם נטייה לגרד מאחורי האוזניים, זה תמיד היה לו רגיש יותר..

א א

משתמש פעיל
אפשר להכניס שקית עם שיבולת שועל חי לאמבטיה בשקית עם חור קטן, [ערכתי את ההודעה והוספתי פרטים.0
מנסיון נוסף של 2 גיסות!! ה-AVEENO עזר להם ואחת מהם ממש הפסיקה לגמרי קורטיזונים.
יש מוצר זול שעולה 7$ :

ויש את היקר יותר למקרים יותר קשים.
הבן שלי גם סבל מאטופיק חזקה ואני משתמשת עד היום אם AVEENO וזה פשוט פלא כמה זה עוזר,
הוא היה מגיע לאנטיביוטיקה גם והיום - אפס
אבל זה עוזר לסוג עור מסוים
אני המלצתי להרבה - חלק הודו לי וחלק אמרו שזה גורם לפריחה מסוימת
ההימור לא כ"כ גדול - שווה לנסות

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
הבן שלי גם סבל מאטופיק חזקה ואני משתמשת עד היום אם AVEENO וזה פשוט פלא כמה זה עוזר,
הוא היה מגיע לאנטיביוטיקה גם והיום - אפס
אבל זה עוזר לסוג עור מסוים
אני המלצתי להרבה - חלק הודו לי וחלק אמרו שזה גורם לפריחה מסוימת
ההימור לא כ"כ גדול - שווה לנסות
בהחלט שווה ניסוי.
(עדיף באזור קטן)

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה