מידע שימושי אטופיק דרמטיטיס- אסטמה של העור

mig

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
צילום מקצועי
נכתב ע"י טוב לדעת;2111701:
ב- אם זה מנחם אתכם- הוכח מחקרית שיש קשר בין אוטופיק דרמטיטיס לIQ גבוהה (וגם לADHD)

אשמח לראות מקורות לכך.

שנית

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
נכתב ע"י טוב לדעת;2111701:
ב- אם זה מנחם אתכם- הוכח מחקרית שיש קשר בין אוטופיק דרמטיטיס לIQ גבוהה (וגם לADHD)

יותר ממחצית מילדי ערד סובלים מאטופיק מחמת מזג האויר היבש במקום.
ממש לא נראה לי שכולם בעלי אי קיו גבוה או הפרעה אחרת :)

שמח לעזור

משתמש מקצוען
D I G I T A L
יש הבדל בין AD העוצמתי, שמתחיל בגיל כמה חודשים וממשיך ברציפות במשך שנים, ובלי שום הטבה של ממש בשינויי מזג אויר/מיקום כמו שוויץ למעט הקלה קלה, לבין הפריחה ממנה סובלים מחצית מיליד ערד שמזוהה עם משפחת הAD.
זה גם תשובה להרבה "רפואות בטוחות" שהוזכרו פה ע"י כאלה שחושבים שהם יודעים בדיוק מה זה AD כי היה להם/לילדיהם. לדעתי חלק לפחות פשוט לא נחשפו לAD של ממש.

yudb

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י שמח לעזור;2113967:
יש הבדל בין AD העוצמתי, שמתחיל בגיל כמה חודשים וממשיך ברציפות במשך שנים, ובלי שום הטבה של ממש בשינויי מזג אויר/מיקום כמו שוויץ למעט הקלה קלה, לבין הפריחה ממנה סובלים מחצית מיליד ערד שמזוהה עם משפחת הAD.
זה גם תשובה להרבה "רפואות בטוחות" שהוזכרו פה ע"י כאלה שחושבים שהם יודעים בדיוק מה זה AD כי היה להם/לילדיהם. לדעתי חלק לפחות פשוט לא נחשפו לAD של ממש.

אני מכירה בחורה וילד עם אטופיק.
כמה נכון!
לא הייתי חולמת כמה דבר כזה יכול להשפיע מכל הבחינות.

בלת’’ק חלקי
אני יודעת שהתנזרות ממאכלים חריפים ומתובלים ,פרות חמוצים וכל החמוצים למינהם וכן המלוחים מפחיתים התפרצויות בעור.
אני מכירה מישהי שסבלה בטרוווף עד גיל 20 הלכה לים המלח לסטים קבועים ומממש עזר
ומכירה מישהי נוספת שסבלה מאטופיק ממש ברמה גבוהה ובגיל מאוחר יותר גילו לה ציליאק מסתבר שזה חלק מהתסמינים....

בכל מקרה לבוגרים שסובלים חשוב להיות ברוגע, לשכב ולכווץ שרירים ולהרפות זה מאאאד עוזר
וגם שתיית מים מרובה מפחיתה את עוצמת הגרד.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

השתקפות מרהיבה • אתגר 137

לוח מודעות

למעלה