התייעצות אחיסמך או בני ברק

מחזיק מפתחות

משתמש מקצוען
זה מחיר למוכן , לא לבניה.
את\ה גרים שם? מתי מוכן?
ועד איזה כיתה יש בית ספר יסודי?
לא גרים שם
מתכננים לעבור לשם בעז"ה
לא בררתי מתי מוכן- אישית מעדיפים לקנות מוכן
אני חושבת שיש את כל היסודי כולל ח'

מר-שמלו

משתמש צעיר
אחיסמך צועדת בצעדי ענק לק"ס
זה לא סותר את זה שהיא לא הצליחה.
בניברק 2 לא תקום ולא תהיה. תשכחו מזה
אז המקום הזה הוא לא בניברק ולא ירושלים. אחיסמך
משהו בין אלעד לק"ס

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
אגב למה הפרויקט החדש של 4 בבנין כ"כ יקר?
הקרקע במרכז מאד יקרה.
הדרך היחידה להוזיל את המחיר היא על ידי שבנו לגובה של 8 קומות, וכך חילקו את מחיר הקרקע לדיירים נוספים.

מומחה בנדל"ן

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
אחיסמך צועדת בצעדי ענק לק"ס
זה לא סותר את זה שהיא לא הצליחה.
בניברק 2 לא תקום ולא תהיה. תשכחו מזה
אז המקום הזה הוא לא בניברק ולא ירושלים. אחיסמך
משהו בין אלעד לק"ס
בדיוק.
הרבה פחות צפוף.
מי שהיה בוועד רואה מהדירה שלו מה אוכלים לארוחת ערב בבנין ליד ומקבל השראות מכל השכנים מה כדאי לעשות ומה לא.....
עכשיו זה נראה קורץ (או שלא) לגור בבנין שכולו חרדים, אבל בעתיד וכבר עכשיו זה מתחיל יקנו במחיר למשתכן הרבה חרדים ויהיה שם גם דירות גדולות יותר, פחות צפוץ ויותר מגוון.
זו דעתי האישית שנשענת על ניסיון קודם בהתחרדות שכונות
בתור תושב השכונה, השכונה נוחה קרובה לכל מקום וכל מי שמגיע אפילו לשבת נהנה מאוד וכל מי שגר פטריוט של המקום כי זה סוג ש נופש כזה, רגוע שלו אבל אם הכל יש את כל החניות וייש את כל הסוגים של האנשים וכל סוגי הקהילות חברון המרכזי חניכי בית תפילה חבד תמנים ספרדים א ב וג עצנקים טיפה אפילו וכו' ומי שלא רוצה את הוועד יכול להגיע לפסטורל על הפארק או על הנחל שזה יותר רגוע (בעל הפארק זה אברכים רגועים) במחיר למשתכן הבניה פחות טובה! כי הוועד זה תדהר, והדירות לא הכי מתוכננות אבל יחסית זול בגלל הצפת דירות, באוד כמה שנים שלא יהיה את הוועד המירים שם יקפצו כי אנשים רוצים שכנים טובים, תבדקו את זה שכל מי שמדבר שלילי לא גר שם! או שהוא מתחרט שלא גר שם או שהוא גר במקום לא נחמד ולא נאה לו שיש שכונה שטוב שם.

אבי ג -

משתמש פעיל
זה שיש שם המון המון בוגרי חברון וולפסון וכו בניגוד לשאר הערים בפריפריה שאין בהם כמעט זה רק בגלל שהיא לא קס והועדת קבלה מאד ניסתה לנווט אותה לכוון הזה- של לא קס
מה שיוצר ק"ס זאת הומוגניות מגזרית ושכבת גיל אחת, מה שגורמת בתורה להדגשת הבדלים קטנים עד כדי גיחוך והדגשתם. בק"ס זה זרם לכיוון של פרומקייט מוזר ומין קידוש של "ההשקופע", באחיסמך זה יגרום ל...משו אחר, אבל אותו רעיון.
כבוגר של אחת מהישיבות שהזכרת זה לגמרי מזכיר לי איך כל מי שדיבר על הסגנון הירושלמי הפתוח של חברון וולפסון היה מאד מצומצם בעצמו, ולפי החברים והבני דודים שלי שגרים שם (ומאד נהנים!) זה מרגיש שזה בכיוון, (וגם אני מהעדר אלטרנטיבות אני שוקל לעבור לשם)
אגב, מי שמכיר למה מרכז פ"ת נהפכת לאחרונה זה נשמע סיפור דומה בצבעים מודרניים.

כנראה שהדרך היחידה ששמרה על ראש בריא זה עיר מעורבת מבחינה חרדית כמו ב"ב או ירושלים (חלקית, תלוי בשכונות) ואפילו אלעד. אבל ימים יגידו

(אגב, יש לי כמה דודים בוגרי חברון שחלקם עברו לגור בק"ס וחלקם בפריפריות מתחרדות/ירושלים/ב"ב. (הבחירה נעשתה בעיקר לפי טווחי הגילאים והאופציות) כיום יש פער משמעותי בין הקסניקים לבין השאר, ובעיקר בנושא של "מה יאמרו" ובהתקבעות על כל מיני נושאים.)

נערך לאחרונה ב:

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
מה שיוצר ק"ס זאת הומוגניות מגזרית ושכבת גיל אחת, מה שגורמת בתורה להדגשת הבדלים קטנים עד כדי גיחוך והדגשתם. בק"ס זה זרם לכיוון של פרומקייט מוזר ומין קידוש של "ההשקופע", באחיסמך זה יגרום ל...משו אחר, אבל אותו רעיון.
כבוגר של אחת מהישיבות שהזכרת זה לגמרי מזכיר לי איך כל מי שדיבר על הסגנון הירושלמי הפתוח של חברון וולפסון היה מאד מצומצם בעצמו, ולפי החברים והבני דודים שלי שגרים שם (ומאד נהנים!) זה מרגיש שזה בכיוון, (וגם אני מהעדר אלטרנטיבות אני שוקל לעבור לשם)
אגב, מי שמכיר למה מרכז פ"ת נהפכת לאחרונה זה נשמע סיפור דומה בצבעים מודרניים.

כנראה שהדרך היחידה ששמרה על ראש בריא זה עיר מעורבת כמו ב"ב או ירושלים (חלקית, תלוי בשכונות) ואפילו אלעד. אבל ימים יגידו
לא הבנתי למה בני ברק יותר מעורבת מאחיסמך, שהיא בעצם כמה איים חרדיים בתוך ים חילוני ומסורתי.

אבי ג -

משתמש פעיל
לא הבנתי למה בני ברק יותר מעורבת מאחיסמך, שהיא בעצם כמה איים חרדיים בתוך ים חילוני ומסורתי.
התכוונתי מעורבת חרדית (חסידים/ספרדים/ליטאים/אברכים/עובדים/כלי קודש/זקנים/צעירים/בעלי תשובה/חוצניקים/ברסלב/חב"ד/מודרניים/חזו"א) גם בתוך כל זרם כמה ההבדל בין גור לוויז'ניץ, ומה ההבדל בין אורחות תורה למיר ברכפלד וכן הלאה. גיוון.

גיפט

משתמש מקצוען
(אגב, יש לי כמה דודים בוגרי חברון שחלקם עברו לגור בק"ס וחלקם בפריפריות מתחרדות/ירושלים/ב"ב. (הבחירה נעשתה בעיקר לפי טווחי הגילאים והאופציות) כיום יש פער משמעותי בין הקסניקים לבין השאר, ובעיקר בנושא של "מה יאמרו" ובהתקבעות על כל מיני נושאים.)
לטובת מי?
לכאורה בני ברק זה השיא של מה יאמרו,
נשמע ממך שלא
מעניין לשמוע

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
אין עירבוב שם עם האחרים,
זו שכונה מתוחמת בתוך עצמה
כמו גטו כזה.
רק בלי גדרות
מצידו השני של הכביש הראשי של השכונה שוכנת שכונת 'אאורה' החילונית, כך שילדי אחיסמך יכולים לראות את מסכי הטלוויזיה שלהם מחלונות הבית,
במרכז השכונה שוכנת שכונת 'מחיר למשתכן' החילונית,
בצפון השכונה נמצא פרויקט 'שכטר' שברובו גרים חילונים / מסורתיים,
אבל בטח, זה גטו חרדי, כמו קריית ספר לפחות.

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
התכוונתי מעורבת חרדית (חסידים/ספרדים/ליטאים/אברכים/עובדים/כלי קודש/זקנים/צעירים/בעלי תשובה/חוצניקים/ברסלב/חב"ד/מודרניים/חזו"א) גם בתוך כל זרם כמה ההבדל בין גור לוויז'ניץ, ומה ההבדל בין אורחות תורה למיר ברכפלד וכן הלאה. גיוון.
אחיסמך מעורבת מליטאים, חזו"א, עצניקים, 'פרושים' [צ'למערס], ספרדים, חסידי ברסלב, חב''ד, מודרניים, עובדים, צעירים, מבוגרים, חילונים, מסורתיים, בעלי תשובה, מזרחניקים, וכן הלאה.
גיוון.

גיפט

משתמש מקצוען
מצידו השני של הכביש הראשי של השכונה שוכנת שכונת 'אאורה' החילונית, כך שילדי אחיסמך יכולים לראות את מסכי הטלוויזיה שלהם מחלונות הבית,
במרכז השכונה שוכנת שכונת 'מחיר למשתכן' החילונית,
בצפון השכונה נמצא פרויקט 'שכטר' שברובו גרים חילונים / מסורתיים,
אבל בטח, זה גטו חרדי, כמו קריית ספר לפחות.
נשמע ממנו שהוא התכוון שבבני ברק עצמה יש כל מיני סוגים של חרדים, שהתקבצו אליה במהלך 100 שנותיה
וזה כשלעצמו פותח קצת את הראש
לעומת ק"ס שרובם ליטווקעס באותם גילאים בערך ובאותה רמת פרום..
וזה מזכיר קצת את אחיסמך.
(למרות שלא מסכימה, חוץ מהגילאים שבאמת דומים יש שם הכל)

אבי ג -

משתמש פעיל
אחיסמך מעורבת מליטאים, חזו"א, עצניקים, 'פרושים' [צ'למערס], ספרדים, חסידי ברסלב, חב''ד, מודרניים, עובדים, צעירים, מבוגרים, חילונים, מסורתיים, בעלי תשובה, מזרחניקים, וכן הלאה.
גיוון.

נשמע ממנו שהוא התכוון שבבני ברק עצמה יש כל מיני סוגים של חרדים, שהתקבצו אליה במהלך 100 שנותיה
וזה כשלעצמו פותח קצת את הראש
לעומת ק"ס שרובם ליטווקעס באותם גילאים בערך ובאותה רמת פרום..
וזה מזכיר קצת את אחיסמך.
(למרות שלא מסכימה, חוץ מהגילאים שבאמת דומים יש שם הכל)
על מציאות אני לא יכול להתווכח במיוחד שאינני גר שם ולא עשיתי על זה דוקטורט חוץ מלברר ולהיות שם הרבה בשבתות, אני שוקל לעבור לשם ומזה אני חושש.
אם אתה חושב אחרת אני שמח....
אני התייחסתי בעיקר לתגובה שכולם מחברון וולפסון והמערבבים וועדות הקבלה רוצים שזה יהיה כך... אז מה שהכי יוצר מצבים כמו ק"ס זאת הומגניות שכזאת

אבטיח קר

משתמש צעיר
דירות גדולות 6 חדרים
בניה איכותית
גינה 100+ מ"ר
ו- 4 בבנין
רק מעניין אותי אם האוכלוסיה שתבוא לשם היא חרדית קלאסית כי הם פירסמו ביתד
האם לזאת כוונתם?
פירסמו גם ב "משפחה" אם זה עוזר
זה קרקע פרטית של איש עסקים חרדי שמעוניין לעבור לגור בעצמו ביחד עם ילדיו ומשקיע בשכונת בוטיק מאחורי הבנינים של אאורה
אם היו לי 4 מליון מיותרים כנראה שהייתי קונה שם
מגורים בסטייל
שכנים חרדיים
אבל כל הבנינים מסביב מעורבים
מסתבר שלא סלבודקערס יגורו שם ולו בגלל התג מחיר והסגנון מגורים

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה