אגב, למי שאין קלוריות מיותרות לבזבז על הדבר הטעים הזה (שמומלץ מאוד לשבת בבוקר)בורקס פסטרמה
חבילה בצק עלים
חבילה פסטרמה הודו דל שומן
1/2 כוס קטשופ
1/4 כוס חרדל
ביצה למשיחה
שומשום וקצאח לזריה
מערבבים קטשופ וחרדל.
מרדדים את בצק העלים וחותכים ממנו מלבנים ברוחב של כ -20 ס"מ על 10 ס"מ
מורחים בתערובת הקטשופ והחרדל. מניחים עיגול פסטרה אחד ועוד אחד לצידו באופן שיכסה את כל העלה. מגלגלים כמו רולדה וסוגרים לעגול. חותכים בקצוות לא עד הסוף לקבלת מראה של פרח. מושחים בביצה טרופה וזורים שומשום וקצאח. אופים ב 180 מעלות כ-25 דקות להשחמה נאה.
אפשר להכין עם בצק שונה, אמנם לא נקבל את הבופפפפקרפפצצצ של בצק עלים אבל עדיין יאמיי
3 כוסות קמח
3/4 כוס שמן
כפית מלח
2 כפות סוכר
3 כפות חומץ
3/4 כוס מים רותחים
מערבבים עם מזלג, מסיימים ללוש בידיים לבצק נעיםםם
מחלקים לשלוש, מרדדים כל חלק למלבן, מורחים מיונז וחרדל מעורבבים באותו יחס של הקטשופ ככה אני עושה
או את הקטשופ והחרדל, גם טעים
מניחים פסטרמות שיכסה את כל הבצק, בשפע, אפשר למרוח שוב מהתערובת
מגלגלים לרולדה רחבה
מורחים ביצה ומפזרים שומשום ואופים עד להשחמה.
כשמעט התקרר פורסים לפרוסות נאות.