חגים אז מה את מכינה לסוכות? אשכול תפריט לסוכות - המשותף (עם תמונות בלבד)

ממלמלת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
המשתמש נחסם
בורקס פסטרמה

חבילה בצק עלים
חבילה פסטרמה הודו דל שומן
1/2 כוס קטשופ
1/4 כוס חרדל
ביצה למשיחה
שומשום וקצאח לזריה


מערבבים קטשופ וחרדל.
מרדדים את בצק העלים וחותכים ממנו מלבנים ברוחב של כ -20 ס"מ על 10 ס"מ
מורחים בתערובת הקטשופ והחרדל. מניחים עיגול פסטרה אחד ועוד אחד לצידו באופן שיכסה את כל העלה. מגלגלים כמו רולדה וסוגרים לעגול. חותכים בקצוות לא עד הסוף לקבלת מראה של פרח. מושחים בביצה טרופה וזורים שומשום וקצאח. אופים ב 180 מעלות כ-25 דקות להשחמה נאה.
אגב, למי שאין קלוריות מיותרות לבזבז על הדבר הטעים הזה (שמומלץ מאוד לשבת בבוקר)
אפשר להכין עם בצק שונה, אמנם לא נקבל את הבופפפפקרפפצצצ של בצק עלים אבל עדיין יאמיי

3 כוסות קמח
3/4 כוס שמן
כפית מלח
2 כפות סוכר
3 כפות חומץ
3/4 כוס מים רותחים
מערבבים עם מזלג, מסיימים ללוש בידיים לבצק נעיםםם
מחלקים לשלוש, מרדדים כל חלק למלבן, מורחים מיונז וחרדל מעורבבים באותו יחס של הקטשופ ככה אני עושה
או את הקטשופ והחרדל, גם טעים
מניחים פסטרמות שיכסה את כל הבצק, בשפע, אפשר למרוח שוב מהתערובת
מגלגלים לרולדה רחבה
מורחים ביצה ומפזרים שומשום ואופים עד להשחמה.
כשמעט התקרר פורסים לפרוסות נאות.
 

ממלמלת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
המשתמש נחסם
השנקל שלי- עוף ללקק ת'אצבעות
@ארבע בואי.

4 בצלים פרוסים לרבעי טבעות
מאדים לאט ובהתמדה עד שמשחימות
מוסיפים לסיר-
רבע כוס א. מרק בצל מעורבב עם כוס מים קרים
מלח
פלפל
'צילי גרוס
מעט סוכר חום
מערבבים היטב. מרתיחים
מבשלים מעט לצמצום הנוזלים
מוציאים מהסיר את הרוטב והבצלים

מכאן ניתן לעבור לתנור.
מסדרים פרוסות עבות של תפוא בסיר או בתבנית
ממליחים מפלפלים
מניחים מעל כרעי עוף (2)
מזלפים מעליו סילאן
שופכים על הכל את הרוטב עם הבצלים
מכסים ומבשלים/אופים שעה וחצי לפחות עד שהכל שחום רך וטעיםםם
אפשר בסוף האפיה כמה דקות לאפות מגולה
יש מצב שבסיר יצא פחות שחום מבתנור
אבל זה כל כך טעים, כל כך טעים. יאמי.
 

מאמושקה

משתמש פעיל
תכולו לעזור לי
ראיתי פה בעבר מתכון לגלידה ששמים בסיליקון פרח
והיא מורכבת מריץ וגלי תות.....
ואני לא מוצאת :(
גלידת תות וניל 2 אינלגליש קייק
או בתבנית סיליקון פרחים קטנים/לבבות קטנים

1 חב' גלי תות
1 ריץ' קפה
לערבב היטב יחד להקפיא בתבניות ולהקפיא לפחות שעה עד שעתיים
5 חלבונים להקציף עם 1/2 כוס סוכר לבסוף בהדרגה חלמונים
1 ריץ' מוקצף עם תמצית וניל .
לאחד 2 תערובות יחד לשפוך על השכבה הראשונה להמשיך הקפאה.
למי שלא שמה ביצים ניתן להקציף ריץ עם פודינג וניל להקציף לשפוך על התערובת המוקפאת


 

ש.ב.א

משתמש סופר מקצוען
גלידת תות וניל 2 אינלגליש קייק
או בתבנית סיליקון פרחים קטנים/לבבות קטנים

1 חב' גלי תות
1 ריץ' קפה
לערבב היטב יחד להקפיא בתבניות ולהקפיא לפחות שעה עד שעתיים
5 חלבונים להקציף עם 1/2 כוס סוכר לבסוף בהדרגה חלמונים
1 ריץ' מוקצף עם תמצית וניל .
לאחד 2 תערובות יחד לשפוך על השכבה הראשונה להמשיך הקפאה.
למי שלא שמה ביצים ניתן להקציף ריץ עם פודינג וניל להקציף לשפוך על התערובת המוקפאת
אצלנו מכינים בתבנית תנור ומגלגלים לרולדה
 

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
@ארבע בואי.

חשתי ולא התמהמהתי
אין מצב שיצורה כמוני תצמצם רוטב בסיר ואז תעבור לתנור. אצלי הכל בפיירקס, בכל הנוגע לעוף (: אבל ינוסה בהקדם בעז"ה, בשינויים הארבעיים המתבקשים.
 

ש.ב.א

משתמש סופר מקצוען
יכולה להסביר ברחל ביתך הקטנה איךבדיוק?
אני ניסיתי פעם אחת, ונאלצנו לאכול שברי גלידה.....
לא הכנתי כבר הרבה זמן
מכינים את השכבה עם הג'לי תות, מעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה ומקפיאים.
מכינים שכבה שניה, מעבירים לתבנית ומקפיאים.
לפני הגלגול מוציאים כמה דקות מהמקפיא ומתחילים לגלגל בעדינות עם הנייר אפיה ותוך כדי מקלפים אותו..
 

קצר ולעניין

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
לא הכנתי כבר הרבה זמן
מכינים את השכבה עם הג'לי תות, מעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה ומקפיאים.
מכינים שכבה שניה, מעבירים לתבנית ומקפיאים.
לפני הגלגול מוציאים כמה דקות מהמקפיא ומתחילים לגלגל בעדינות עם הנייר אפיה ותוך כדי מקלפים אותו..


תודה,
הבעיה היא שהשכבה הלבנה מפשירה יותר מהר והשכבה הורודה עדיין נשארת קפואה ולכן נשברת...
אם יש למישהי רעיון איך לבצע, אשמח מאד, כבר מזמן רציתי לעשות ופחדתי לנסות שוב..
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
יכולה להסביר ברחל ביתך הקטנה איךבדיוק?
אני ניסיתי פעם אחת, ונאלצנו לאכול שברי גלידה.....
צקי את השכבה הורודה ע"ג נייר אפיה והקפיאי רק ¼ ש'.
מעליה צקי את השכבה הלבנה והקפיאי שוב לשעתיים.
גלגלי את הרולדה יחד עם נייר האפיה בעדינות תוך כדי הידוק וקילוף נייר האפיה.

ועם כל זאת, זה עניין של מיומנות.
הרולדה הראשונה תהי' פחות יפה, השניה משופרת והשלישית תצא לך בעז"ה יפהפיה ומעולה!
בהצלחה
 

כוס קקאו

משתמש סופר מקצוען
אין לי תמונה :(
אבל זה אחת הגלידות!!!!!!!!!!!!!!
גלידת קורנפלקס/שוקולד/חמאת בוטנים
שני ריצ'
4 ביצים
3/4 כוס סוכר או כוס כשמכפילים כמות ודאי לעשות כוס וחצי ולא שניים.
חלבונים + סוכר
חלמונים + ריצ'
לאחד תערובות
בסיר להמיס:
150 גרם שוקולד עם חצי כוס חמאת בוטנים
לכבות את האש ולהוסיף 1.5 כוסות קורנפלקס מפוררים ביד שלא ישארו חתיכות גדולות

להוסיף לתערובת הביצים ריצ'



כלתי הכינה את זה לראש השנה - היה מדהים.
 

מבורכת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
כתוב כאן בכותרת :עם תמונות בלבד.....
רק אני ממושמעת כאן??? ;)

אז הנה כמה דברים טריים מהיום
מוקפץ סיני דיאטתי ומתאים לתוספת בשר/דגים וסתם כך לנישנוש.....

לאדות בצל סגול ולהוסיף:
פטריות
פלפלים צבעוניים
אחרי רבע שעה להוסיף
שעועית ירוקה
שומשום
תבלינים לפי הטעם
קצת רוטב סויה
ולאדות עד שהשעועית מתרככת
והנה התוצאה והטעם......:p
(עם פלאש ובלי....)
IMG_7606.JPG
IMG_7612.JPG
 
נערך לאחרונה ב:

מבורכת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
והנה קינוח מגנום מנגו (על בסיס המתכון של @hbecker )

החומרים:
אחד מנגו גדול חתוך
1 ריץ
חצי כוס מים
כף דבש
1 סוכר וניל-לא חובה

הכל יחד בבלנדר יד
לחלק בתבנית סיליקון ולהקפיא
כשקפוא טוב
לטבול בשוקולד או לזגג מלמעלה שוקולד.
בהצלחה ובתאבון.......

יש כאן את המגנום לפני הציפוי ואחרי
רק לא הקפאתי נכון ונהיה קצת קרח מסביב.....(לא השתנה הטעם;))

IMG_7614.JPG
 

קבצים מצורפים

  • IMG_7615.JPG
    IMG_7615.JPG
    1.3 MB · צפיות: 178
  • IMG_7619.JPG
    IMG_7619.JPG
    1.1 MB · צפיות: 245

*טובית*

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
והנה קינוח מגנום מנגו (על בסיס המתכון של @hbecker )

החומרים:
אחד מנגו גדול חתוך
1 ריץ
חצי כוס מים
כף דבש
1 סוכר וניל-לא חובה

הכל יחד בבלנדר יד
לחלק בתבנית סיליקון ולהקפיא
כשקפוא טוב
לטבול בשוקולד או לזגג מלמעלה שוקולד.
בהצלחה ובתאבון.......

יש כאן את המגנום לפני הציפוי ואחרי
רק לא הקפאתי נכון ונהיה קצת קרח מסביב.....(לא השתנה הטעם;))

צפה בקובץ המצורף 731600
מוששששששששששששששששששש
החצי כוס מים, זה חוץ מהמים שמוסיפים לריצ' שקונים בחנויות אפיה?
 

מבורכת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
פשטידת בצל בקלי קלות

6 בצל גדול חתוך לקוביות/פרוסות דקות
חצי כוס שמן
כוס וחצי מים
להשרות כשעה במקרר

להוסיף 6 ביצים
כוס קמח
אפיון
2 כף אב' מרק בצל/פטריות
מלח פלפל

מתאים ל3 אינגליש קייק או למלא במאפינס אישיים

לאפות ב 180 כשעה
(ניתן להקפיא)
 

קבצים מצורפים

  • IMG_7585.JPG
    IMG_7585.JPG
    1.9 MB · צפיות: 229

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה