בת של מלך מלכי המלכים
משתמש צעיר
יש לי כמה שאלות לגבי הנושא, ומקווה שזה בסדר שאני כותבת באשכול ישן..
אני אזרחית ארצות הברית, נולדתי בארץ,
בילדותי עשיתי אזרחות בארצות הברית (אימי עלתה לארץ כילדה) ובעלי ישראלי
רק השבוע נתקלתי במידע על כך שאני צריכה לדווח הכנסות ונכסים
אם אני מעוניינת להתחיל לדווח עם כל הכאב ראש+ מיסים נוספים על קרן השתלמות, פנסיה, מכירת דירה, והכנסות מעסק (שאין לי כרגע אבל אני מתכננת לפתוח עסק בהמשך..)
איך אמורים לדעת שאני אזרחית? (עשיתי אזרחות עם שם המשפחה הקודם שלי אם זה משמעותי)
לאחרונה העברתי את הבנק שלי לסניף אחר ולשאלתם עניתי שאני אזרחית ארצות הברית והבאתי את המספר ss ויכול להיות שגם חתמתי על טופס (אני לא זוכרת) את הצילום דרכון עדיין לא הבאתי להם.
אם אני סוגרת את חשבון הבנק ופותחת חשבון בנק אחר ולא מאשרת שאני אזרחית ארצות הברית, האם המידע מהבנק הקודם יועבר הלאה? והאם אין ברירה ואני צריכה לשקול לוותר על האזרחות
או לחילופין לשלם כל שנה לרו"ח ועוד מיסים רבים..
(את המענקי קורונה למשל קיבלתי דרך משרד שאמא שלי מדווחת דרכם על הכנסות..
אבל אף אחד מאחי לא דיווח הכנסות אף פעם.. אבל בעצם אם קיבלתי מענקים אז אני בעייתי?)
דבר נוסף אני מתכננת לקנות דירה בקרוב
האם כדאי לרשום את הדירה על שם בעלי שהוא ישראלי? כך שאם לא נגור בה ונשכיר אותה או בהמשך שנמכור אותה לא נתחייב במס?
אני כבר כמה ימים קוראת הרבה מידע בנושא אבל הרבה דברים לא מספיק ברורים לי
אשמח לדעת למי שיש מידע מסודר, ויכול לענות לי
1 מאיזה גובה שכר כשכירה אצטרך לשלם מס וכמה (אם יש לי בארץ נקודות זיכוי, וגם הקלה במס לתושבי פריפריה ובארץ אני לא צריכה לשלם מס כשכירה עד גובה השכר שלי כרגע.
2 לגבי תשלום מס כעצמאית, 15% האם התקדם משהו בנושא לגבי הסכם בין המדינות שלא לשלם ביטוח לאומי כפול
וכן האם הקצבת זקנה במצטבר בכל השנים שווה מבחינה כספית לתשלום ה 15% מס?
3 כמה מסובך למלא את הטפסים בעצמי אם וכאשר.. אם אני ממש לא יודעת אנגלית, אבל טובה בחישובים וטפסולוגיה..
4 האם באמת צריך לשלם מיסים על קרן השתלמות, וכמה?
5. כנ"ל לגבי פנסיה
6. לגבי חיסכון לכל ילד שזה בעצם על שם בנותיי אז זה לא שייך לדיווחים שלי בעצם?
אני אזרחית ארצות הברית, נולדתי בארץ,
בילדותי עשיתי אזרחות בארצות הברית (אימי עלתה לארץ כילדה) ובעלי ישראלי
רק השבוע נתקלתי במידע על כך שאני צריכה לדווח הכנסות ונכסים
אם אני מעוניינת להתחיל לדווח עם כל הכאב ראש+ מיסים נוספים על קרן השתלמות, פנסיה, מכירת דירה, והכנסות מעסק (שאין לי כרגע אבל אני מתכננת לפתוח עסק בהמשך..)
איך אמורים לדעת שאני אזרחית? (עשיתי אזרחות עם שם המשפחה הקודם שלי אם זה משמעותי)
לאחרונה העברתי את הבנק שלי לסניף אחר ולשאלתם עניתי שאני אזרחית ארצות הברית והבאתי את המספר ss ויכול להיות שגם חתמתי על טופס (אני לא זוכרת) את הצילום דרכון עדיין לא הבאתי להם.
אם אני סוגרת את חשבון הבנק ופותחת חשבון בנק אחר ולא מאשרת שאני אזרחית ארצות הברית, האם המידע מהבנק הקודם יועבר הלאה? והאם אין ברירה ואני צריכה לשקול לוותר על האזרחות
או לחילופין לשלם כל שנה לרו"ח ועוד מיסים רבים..
(את המענקי קורונה למשל קיבלתי דרך משרד שאמא שלי מדווחת דרכם על הכנסות..
אבל אף אחד מאחי לא דיווח הכנסות אף פעם.. אבל בעצם אם קיבלתי מענקים אז אני בעייתי?)
דבר נוסף אני מתכננת לקנות דירה בקרוב
האם כדאי לרשום את הדירה על שם בעלי שהוא ישראלי? כך שאם לא נגור בה ונשכיר אותה או בהמשך שנמכור אותה לא נתחייב במס?
אני כבר כמה ימים קוראת הרבה מידע בנושא אבל הרבה דברים לא מספיק ברורים לי
אשמח לדעת למי שיש מידע מסודר, ויכול לענות לי
1 מאיזה גובה שכר כשכירה אצטרך לשלם מס וכמה (אם יש לי בארץ נקודות זיכוי, וגם הקלה במס לתושבי פריפריה ובארץ אני לא צריכה לשלם מס כשכירה עד גובה השכר שלי כרגע.
2 לגבי תשלום מס כעצמאית, 15% האם התקדם משהו בנושא לגבי הסכם בין המדינות שלא לשלם ביטוח לאומי כפול
וכן האם הקצבת זקנה במצטבר בכל השנים שווה מבחינה כספית לתשלום ה 15% מס?
3 כמה מסובך למלא את הטפסים בעצמי אם וכאשר.. אם אני ממש לא יודעת אנגלית, אבל טובה בחישובים וטפסולוגיה..
4 האם באמת צריך לשלם מיסים על קרן השתלמות, וכמה?
5. כנ"ל לגבי פנסיה
6. לגבי חיסכון לכל ילד שזה בעצם על שם בנותיי אז זה לא שייך לדיווחים שלי בעצם?