עזרה אזרחות אמריקאית

יש לי כמה שאלות לגבי הנושא, ומקווה שזה בסדר שאני כותבת באשכול ישן..

אני אזרחית ארצות הברית, נולדתי בארץ,
בילדותי עשיתי אזרחות בארצות הברית (אימי עלתה לארץ כילדה) ובעלי ישראלי

רק השבוע נתקלתי במידע על כך שאני צריכה לדווח הכנסות ונכסים
אם אני מעוניינת להתחיל לדווח עם כל הכאב ראש+ מיסים נוספים על קרן השתלמות, פנסיה, מכירת דירה, והכנסות מעסק (שאין לי כרגע אבל אני מתכננת לפתוח עסק בהמשך..)
איך אמורים לדעת שאני אזרחית? (עשיתי אזרחות עם שם המשפחה הקודם שלי אם זה משמעותי)
לאחרונה העברתי את הבנק שלי לסניף אחר ולשאלתם עניתי שאני אזרחית ארצות הברית והבאתי את המספר ss ויכול להיות שגם חתמתי על טופס (אני לא זוכרת) את הצילום דרכון עדיין לא הבאתי להם.

אם אני סוגרת את חשבון הבנק ופותחת חשבון בנק אחר ולא מאשרת שאני אזרחית ארצות הברית, האם המידע מהבנק הקודם יועבר הלאה? והאם אין ברירה ואני צריכה לשקול לוותר על האזרחות
או לחילופין לשלם כל שנה לרו"ח ועוד מיסים רבים..

(את המענקי קורונה למשל קיבלתי דרך משרד שאמא שלי מדווחת דרכם על הכנסות..
אבל אף אחד מאחי לא דיווח הכנסות אף פעם.. אבל בעצם אם קיבלתי מענקים אז אני בעייתי?)

דבר נוסף אני מתכננת לקנות דירה בקרוב
האם כדאי לרשום את הדירה על שם בעלי שהוא ישראלי? כך שאם לא נגור בה ונשכיר אותה או בהמשך שנמכור אותה לא נתחייב במס?

אני כבר כמה ימים קוראת הרבה מידע בנושא אבל הרבה דברים לא מספיק ברורים לי
אשמח לדעת למי שיש מידע מסודר, ויכול לענות לי

1 מאיזה גובה שכר כשכירה אצטרך לשלם מס וכמה (אם יש לי בארץ נקודות זיכוי, וגם הקלה במס לתושבי פריפריה ובארץ אני לא צריכה לשלם מס כשכירה עד גובה השכר שלי כרגע.
2 לגבי תשלום מס כעצמאית, 15% האם התקדם משהו בנושא לגבי הסכם בין המדינות שלא לשלם ביטוח לאומי כפול
וכן האם הקצבת זקנה במצטבר בכל השנים שווה מבחינה כספית לתשלום ה 15% מס?
3 כמה מסובך למלא את הטפסים בעצמי אם וכאשר.. אם אני ממש לא יודעת אנגלית, אבל טובה בחישובים וטפסולוגיה..
4 האם באמת צריך לשלם מיסים על קרן השתלמות, וכמה?
5. כנ"ל לגבי פנסיה
6. לגבי חיסכון לכל ילד שזה בעצם על שם בנותיי אז זה לא שייך לדיווחים שלי בעצם?

שזמה

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
1 מאיזה גובה שכר כשכירה אצטרך לשלם מס וכמה (אם יש לי בארץ נקודות זיכוי, וגם הקלה במס לתושבי פריפריה ובארץ אני לא צריכה לשלם מס כשכירה עד גובה השכר שלי כרגע.
2 לגבי תשלום מס כעצמאית, 15% האם התקדם משהו בנושא לגבי הסכם בין המדינות שלא לשלם ביטוח לאומי כפול
וכן האם הקצבת זקנה במצטבר בכל השנים שווה מבחינה כספית לתשלום ה 15% מס?
3 כמה מסובך למלא את הטפסים בעצמי אם וכאשר.. אם אני ממש לא יודעת אנגלית, אבל טובה בחישובים וטפסולוגיה..
4 האם באמת צריך לשלם מיסים על קרן השתלמות, וכמה?
5. כנ"ל לגבי פנסיה
6. לגבי חיסכון לכל ילד שזה בעצם על שם בנותיי אז זה לא שייך לדיווחים שלי בעצם?
מה שידוע לי בלי התחייבות, כדאי מאוד להתייעץ עם רו"ח
1. לא מצוי ששכיר ישלם מס בארה"ב כי זה מתקזז במיסים בארץ.
2. כרגע עדיין צריך לשלם 15%, לגבי קצבת זקנה י"א ששווה, צריך לבדוק.
3. יש כאלו שפעם ראשונה עושים עם מישהו ואח"כ מבינים לבד איך לעשות, יתכן שאם את בכלל לא יודעת אנגלית יהיה יותר קשה.
4. רוב הרו"ח סבורים שלא צריך אבל צריך לדעת איך לדווח על זה.
5. בפנסיה לא צריך, כנ"ל צריך לדעת איך לדווח על זה.
6. נכון.

avi11

משתמש פעיל
אני מקווה שאני כותב במקום הנכון. אם לא אשמח להכוונה.
אני זקוק בדחיפות למסמך רשמי של רשימה היסטורית של כל מספרי הדרכונים האמריקאים אלו שעבר תוקפם וזה שעדיין בתוקף.
לחילופין מסמך שמאשר שדרכון מס: 123456789 שכבר אינו בתוקף שייך לאותו אדם בעל דרכון בתוקף מספר:987654321.

בשגרירות אמרו לי שזה יארוך 4 חודשים אבל אני זקוק לכך בדחיפות.
מאמין שישירות בארצות הברית זה יהיה מהיר יותר.
למישהו יש רעיון איך ניתן להשיג את זה/ איזה מכער/עו"ד שיידע?
ניתן גם בתשלום.

תודה רבה מראש

moishy

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
אני מקווה שאני כותב במקום הנכון. אם לא אשמח להכוונה.
אני זקוק בדחיפות למסמך רשמי של רשימה היסטורית של כל מספרי הדרכונים האמריקאים אלו שעבר תוקפם וזה שעדיין בתוקף.
לחילופין מסמך שמאשר שדרכון מס: 123456789 שכבר אינו בתוקף שייך לאותו אדם בעל דרכון בתוקף מספר:987654321.

בשגרירות אמרו לי שזה יארוך 4 חודשים אבל אני זקוק לכך בדחיפות.
מאמין שישירות בארצות הברית זה יהיה מהיר יותר.
למישהו יש רעיון איך ניתן להשיג את זה/ איזה מכער/עו"ד שיידע?
ניתן גם בתשלום.

תודה רבה מראש

avi11

משתמש פעיל
תודה! חיפשתי רבות את הלינק הזה ולא מצאתי...
הבעיה היא שהם כתובים שזמן עיבוד הוא 12-16 שבועות... זה יותר מדי זמן עבור המקרה שלי. זה מאד דחוף...
יש אולי פתרון טוב יותר? לא אכפת לי גם לשלם למקרה חירום וכדו'.
אולי איזה מאכער שמתעסק בעניין?!
שוב תודה!

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה