הוי, זה נוראאא מוכר.אני כותבת המון. ואני לא רוצה לכאוב יותר מידי כשאני משתפת עד כמה דלות מילותי, ושאוצר המילים אותם אני מצליחה לשלוף הוא בערך אחד חלקי מאה מהמילים שנמצאים בתוכי.
קפצי למים פעם אחת ותראי כי התוצאה עולה על כל דמיון!אני כותבת המון. ואני לא רוצה לכאוב יותר מידי כשאני משתפת עד כמה דלות מילותי, ושאוצר המילים אותם אני מצליחה לשלוף הוא בערך אחד חלקי מאה מהמילים שנמצאים בתוכי.
הבעיה שלי עמוקה יותר. שליפה. לשלוף את מה שיש בפנים. בפנים קיים עושר (חסרה לי מילה), ואני מודעת לכך. אני אוהבת את העושר הפנימי שנקנה בעמל. אבל...
לשלוף. גם בשביל לדבר צריך לשלוף.
בסופו של דבר (רציתי לכתוב את זה אחרת), הכתיבה שלי יפה ומעניינת (לדעתי). כי יש לי מה למכור. אין לי שגיאות כתיב, דקדוק, ותחביר. בגדול. מה עוד שלימדתי את עצמי טכניקות להקל על עצמי. ואחת מהם זה הפיסוק. משפטים קצרים, מופרדים, מסייעים מאד לאנשים כמוני.
רוצים להרגיש אותי? (רציתי לכתוב אחרת, אבל היות והמילים נתקעו לי, כתבתי בצורה שהקלה עלי). שפת אם שלי היא אנגלית. אבל גדלתי מגיל צעיר בארץ. והיות, שכפי שאני מרגישה, יש לי סלוטים במוח, המקסימום שמתאפשר לי עבור מונח אחד - הוא סלוט אחד בודד. אם יש מקום לשליפת מילה מסוימת באנגלית - אין מקום לאכסון ברמה שתגיע לשימוש בשתי השפות. כך שאיבדתי את ההתבטאות באנגלית כמעט לחלוטין. לעומת (רציתי לכתוב אחרת) ההבנה שלא נפגעה.
איך אני אמורה להרגיש בעבודה אם אני מנסה לכתוב משפט פשוט באנגלית, ונעל לי התרגום של המילה מרכאות???
וזה קורה הרבה גם בדיבור.
רק שכמי שסובלת כך מהילדות המוקדמת - פיתחתי טכניקות מילוט ו(נעלמה לי המילה - נל"ה). ואני מעריכה את עצמי על כך. אין לי בעיה של דימוי עצמי נמוך, רק כאב על המגבלה הזאת. ולכן יש לי חולשה לאנשים שמוכשרים בהבעה.
עד כאן לבינתיים
מתנגד!!!בשביל זה יש את פורום כתיבה ועריכה. את תכתבי, אנחנו נערוך!
וברצינות, הפורום הזה מיועד לחובבנים ותקועים ושאר מרעין טבין. הפלטפורמה הזו אינה מיועדת למקצוענים!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכג
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים: