2 כוסות אורז פרסי או בסמטי
3 כפות שמן
4 כוסות מים
1 כפית מלח- או יותר לפי נטעם
1/2 כוס גרעיני דלעת קלופים
1 כוס חמוציות ללא סוכר
1 כוס גפרורי שקד מולבן
2 כפות סוכר חום
שוטפים את האורז ומניחים לייבוש.
מחממים שמן בסיר. מטגנים את האורז כדקה תוך כדי בחישה. מוסיפים מלח ומים ומביאים לרתיחה מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות על אש נמוכה עד שנראים חורים בין גרגרי האורז והמין ברובם נספגו באורז. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה לעוג כ-7-8 דקות.
שמים חמוציות, גרעיני דלעת קלופים, גפרורי שקד מולבן וסוכר חום במחבת טפלון. מקפיצים על אש נמוכה במשך כ-2 דקות להשחמה קלה.
בהגשה, מפזרים מהפיצוחים והחמוציות על האורז.
3 כפות שמן
4 כוסות מים
1 כפית מלח- או יותר לפי נטעם
1/2 כוס גרעיני דלעת קלופים
1 כוס חמוציות ללא סוכר
1 כוס גפרורי שקד מולבן
2 כפות סוכר חום
שוטפים את האורז ומניחים לייבוש.
מחממים שמן בסיר. מטגנים את האורז כדקה תוך כדי בחישה. מוסיפים מלח ומים ומביאים לרתיחה מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות על אש נמוכה עד שנראים חורים בין גרגרי האורז והמין ברובם נספגו באורז. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה לעוג כ-7-8 דקות.
שמים חמוציות, גרעיני דלעת קלופים, גפרורי שקד מולבן וסוכר חום במחבת טפלון. מקפיצים על אש נמוכה במשך כ-2 דקות להשחמה קלה.
בהגשה, מפזרים מהפיצוחים והחמוציות על האורז.