דיון אוכל לא זורקים- מתכונים יצירתיים וטעימים באמת, לשאריות

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הכל התחיל כשפרוסות הלחם הפרוס הציצו אלי בעגמומיות יתרה.
יום שישי אחר הצהרים, הם כבר הוקפאו והופשרו,
יומיים על המגש, ומה דינם?
המפונקים כאן לא יגעו בהן ביום ראשון.
שמעו סיפור השגחה: פשוט בקשתי מה' שייתן לי רעיון הגיוני לשעה.
ואז קפץ לי: קרוטונים!
מצאתי מתכון פשוט מהיר ונחמד:
חתכתי לקוביות, שפכתי לתבנית פעמית +שמן, תבלינים, אבקת מרק
12 דקות בתנור, ויצא טעים וחגיגי מאוד ליד המרק, בליל שבת,
ובסעודה שלישית- בסלט החסה.
והסיפוק, אח...זה לא פתרון מאולץ. שבוע אחר כך עשיתי מלכתחילה.
אשמח אם תוסיפו כאן רעיונות נוספים לניצול שאריות.

-האשכול של @dvory עם תפוחי האדמה העצובים שהפכו לכדורים חגיגיים,
הזכיר לי את הרצון לפתוח אשכול שאריות.
והוציא אותו מהכח אל הפועל.
 
נערך לאחרונה ב:

מרשימה

משתמש סופר מקצוען
בשאריות פירה אפשר כמובן כמילוי לבורקס או בלינצעס
אפשר גם להוסיף לקוגל תפו"א במקום ביצים - זה מגבש את העיסה היטב
(קרדיט ליוכבד מ"בריאותא")
הטעם טיפה שונה אבל מעולה!
אני חושבת שגם לביבות תפוחי אדמה אפשר להכין באותה צורה.

כמו כן אפשר להכין פשטידה או לביבות על בסיס פירה + בצל מטוגן, מעט קמח וביצים, ותיבול כמובן.
 

מרשימה

משתמש סופר מקצוען
שאריות לחם:
לחם מטוגן או פרנץ טוסט בשלל וריאציות
אצלינו אוהבים פשוט לחם בחביתה -
שופכים את הביצים למחבת, מניחים מעל שתי פרוסות לחם והופכים מיד (כך שתתרטבנה מהביצים משני הצדדים)
אחרי שמטוגן בצד אחד הופכים
 

.Milki

משתמש פעיל
צילום מקצועי
מה עושים עם אורז מבושל?
לטגן מה שיש לך בבית:
בצל
גזר (מגורד או קוביות קטנות)
קישוא (מגורד או קוביות קטנות)
נבטים
תירס
פלפלים
בקיצור, מה שיש..
כשזה מטוגן להוסיף את האורז ,
ולטגן עוד כמה דקות.
ליצור גומה באמצע ולשפוך לתוכה 2-3 (תלוי בכמות) ביצים מקושקשות,
לערבב לאט לאט את כל התבשיל עם הביצים.
התיבול שהכי מתאים זה רוטב סויה\ טריאקי [מוסיפה ביחד עם האורז],
אבל אם אין גם מלח ופלפל הולך טוב.
טעים מאוד ובכלל לא מרגיש שאריות.
אני מכינה לפעמים אורז בכמות כפולה מראש כדי שיהיה לי אורז מוכן לזה..
בתאבון.
 

מיכל חגירה

צלמת מקצועית!
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
מה עושים עם אורז מבושל?
קוצצים לקוביות ירקות שאוהבים,
אפשר גם רצועות כרוב/אפונה.
מאדים קלות
מוסיפים את האורז(קר מהמקרר)
מערבבים היטב ונותנים לזה להספיג טעמים על אש נמוכה , תוך כדי ערבוב.
בד"כ צריך להוסיף טיפה מיים, שיהיה עסיסי יותר.
תיבול מינימלי-מלח, פלפל שחור, מעטטטטט כרכום, רק לצבע.
אולי צילי גרוס חריף, מה שאוהבים.

אפשר להוסיף קצת רוטב סויה, תכלס יוצא סגנון סיני.
מוצלח מאוד ופרווה!
 

מרשימה

משתמש סופר מקצוען
מעניין אותי,
יכולה לתת לי קישור?
יש פה כמה דברים
אני עשיתי את השני נראה לי, אבל בלי כרוב
או שזה היה משהו דומה,
בכל אופן זה העקרון
 

רותי 1

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
עיצוב ואדריכלות פנים
למישהי יש רעיון מה לעשות עם עוגות שאף אחד לא מעוניין בהן,
או שכבר נמאס מהן או שלא יצאו הכי מוצלחות בעולם...
רעיונות????
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  11  פעמים

לוח מודעות

למעלה