דרוש מידע אובדן כושר עבודה לשמירת הריון - מגדל

פ. הלר

משתמש מקצוען
אם הייתי בשמירה לפני שנה קיבלתי מביטוח לאומי
האם אני יכולה לתבוע גם את הביטוח? יש לי מיטב
אפשר לתבוע עד 3 שנים אחורה,
רק שימי לב ש-
בעיקרון לפי תקנות ביטוח לאומי - אסור לקבל משני המקומות, אז גם אם מגישים את התביעה לאחר קבלת הכספים מביטוח לאומי - צריך לקחת בחשבון שביטוח לאומי עשוי לעלות על זה ולדרוש את הכסף בחזרה.

אמא לשני מתוקים

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
האם למישהי אישרו רק עד תאריך מסוים שמירה ולא עד הלידה מה עושים ?
מה צריך להגיש להם ?
אפשר לחכות עד שיאשרו הכל ואז להגיש
על כל תקופת השמירה
אם הייתי בשמירה לפני שנה קיבלתי מביטוח לאומי
האם אני יכולה לתבוע גם את הביטוח? יש לי מיטב
אפשר עדשלוש שנים אחורה
אשמח אם מישהו יודע מה ההתנהלות של מיטב דש בנושא הזה
צריך להכין את כל המסמכים ולהעלות באתר לתביעת אבדן כושר עבודה.
לסמן בגין שמירת הריון.

סתםם

משתמש פעיל
בעיקרון לפי תקנות ביטוח לאומי - אסור לקבל משני המקומות, אז גם אם מגישים את התביעה לאחר קבלת הכספים מביטוח לאומי - צריך לקחת בחשבון שביטוח לאומי עשוי לעלות על זה ולדרוש את הכסף בחזרה.
זה לא ממש מדויק זה הבסיסי אבל בהרבה מקומות נותנים גם מטריה ביטוחית שמאפשרת קבלה משניהם יחד
על כל אחד לברר את הפרטים של הביטוחים והפנסיות שלו מול חברת הביטוח או הסוכן שלו

פ. הלר

משתמש מקצוען
זה לא ממש מדויק זה הבסיסי אבל בהרבה מקומות נותנים גם מטריה ביטוחית שמאפשרת קבלה משניהם יחד
על כל אחד לברר את הפרטים של הביטוחים והפנסיות שלו מול חברת הביטוח או הסוכן שלו
מדויק מאוד, בקרן הפנסיה אין שום תלות בקבלת הכספים מביטוח לאומי,
ואם למישהו יש מטריה ביטוחית - זה דרך הביטוח ולא דרך הפנסיה.

חיים 2017

משתמש חדש
אפשר לחכות עד שיאשרו הכל ואז להגיש
על כל תקופת השמירה

אפשר עדשלוש שנים אחורה

צריך להכין את כל המסמכים ולהעלות באתר לתביעת אבדן כושר עבודה.
לסמן בגין שמירת הריון.
מה עם זה? (מתוך האתר של מיטב דש)
"יצוין, כי אם הנכות נגרמה מאירוע מזכה המקנה זכאות לתשלום קצבה ממקור אחר, תותנה מלוא זכאותו של העמית לקצבת נכות בכך שיתבע את התשלומים המגיעים לו לקצבה ממקור אחר ובהתאם להוראות החוק הרלוונטי. הקצבה שתשולם תהיה לאחר קיזוז קצבה ממקור אחר."

אמא לשני מתוקים

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
"יצוין, כי אם הנכות נגרמה מאירוע מזכה המקנה זכאות לתשלום קצבה ממקור אחר, תותנה מלוא זכאותו של העמית לקצבת נכות בכך שיתבע את התשלומים המגיעים לו לקצבה ממקור אחר ובהתאם להוראות החוק הרלוונטי. הקצבה שתשולם תהיה לאחר קיזוז קצבה ממקור אחר."
לא קשור
מגישים את המסמכים כולל אישור של ביטוח לאומי המאשר את השמירה

תותים בלבן

משתמש פעיל
לא קשור
מגישים את המסמכים כולל אישור של ביטוח לאומי המאשר את השמירה
לא צריך להביא אישור של ב"ל בכלל.

מגישים את התביעת נכות בגין שמירת הריון ולחברת הביטוח יובהר כאילו הם היחידים שמהם בקשתי.
אין להם שום זכות חוקית לשאול אותי אם קבלתי מב"ל או שלא.
גם לא צריך לציין את זה בשום סעיף מול חברת הביטוח, לא זוכרת כזו שאלה

חיים 2017

משתמש חדש
י". הקצבה שתשולם תהיה לאחר קיזוז קצבה ממקור אחר"
אני מאוד רוצה לקבל השאלה אם זה גזל כיון שהם כותבים שזה לאחר קיזוז
ומה שכתב .

תותים בלבן

אני לא חושב שיש לזה מקום השאלה שלי לא מבחינה חוקית אלא מבחינה הלכתית
(יעזור לי למשל תקדים שמישהו יאמר לי שהם ידעו שהוא קיבל מב"ל ובכל אופן נתנו לו או משהו דומה )
תודה לכל העונים

פ. הלר

משתמש מקצוען
י". הקצבה שתשולם תהיה לאחר קיזוז קצבה ממקור אחר"
אני מאוד רוצה לקבל השאלה אם זה גזל כיון שהם כותבים שזה לאחר קיזוז
ומה שכתב .

תותים בלבן

אני לא חושב שיש לזה מקום השאלה שלי לא מבחינה חוקית אלא מבחינה הלכתית
(יעזור לי למשל תקדים שמישהו יאמר לי שהם ידעו שהוא קיבל מב"ל ובכל אופן נתנו לו או משהו דומה )
תודה לכל העונים
אז אני אעשה סדר,
הסעיף של קיזוז קצבה ממקור אחר כלל לא רלוונטי לקצבת שמירת היריון, למעוניינים אני מצרפת כאן צילום מסך מתוך הטופס עצמו של מיטב דש שהוא למעשה ציטוט מתוך תקנון קרן הפנסיה, המפרט איזה קצבאות נמצאות תחת ההגדרה של קצבה ממקור אחר (ביטוח לאומי - תאונת עבודה ומחלת מקצוע, חוק הנכים, פעולות איבה וכו').

מבחינת קרן הפנסיה - אין כל מניעה לקבל קצבה משני המקורות, הבעיה היא רק מצד ביטוח לאומי מאחר ולפי חוק הביטוח הלאומי, מבוטחת שקבלה קצבת שמירת היריון מקרן הפנסיה - לא זכאית לקבל גם מביטוח לאומי.
ולכן קרנות הפנסיה מיידעות בטפסי התביעה (וחלקן גם מבקשות לחתום על הצהרה שהעמיתה מודעת לכך) שהדבר לא חוקי מצד ביטוח לאומי ושהוא עשוי לדרוש את הכספים בחזרה.
אני מצרפת גם ציטוט מתוך הטפסים של מיטב דש שאצלם לדוגמה מבקשים לחתום על ההצהרה הזאת.
אז מצד קרן הפנסיה ודאי שאין כאן בעיה הלכתית.
ושכל אחד ייוועץ ברבותיו האם קבלת כסף מהמוסד לביטוח לאומי שלא כדין - נחשב לגזל.
ומלבד הצד ההלכתי - יש לקחת בחשבון גם את ההשלכות במידה וביטוח לאומי עולה עליכם...

קבצים מצורפים

• 1731954822411.png
    1731954822411.png
    KB 28.6 · צפיות: 1
  • 1731955091943.png
    1731955091943.png
    KB 38.2 · צפיות: 1

מ. י.

משתמש מקצוען
@פ. הלר , הבנתי שיש לך הרבה ידע בענין.
אם אני כרגע בתאונת עבודה ויש לי אחוזי נכות מב"ל.
אפשר להגיש תביעה לחברת ביטוח (מיטב דש) בגין אובדן כושר עבודה גם אם מדובר בפחות מ90 יום ?

פ. הלר

משתמש מקצוען
@פ. הלר , הבנתי שיש לך הרבה ידע בענין.
אם אני כרגע בתאונת עבודה ויש לי אחוזי נכות מב"ל.
אפשר להגיש תביעה לחברת ביטוח (מיטב דש) בגין אובדן כושר עבודה גם אם מדובר בפחות מ90 יום ?
אם אובדן כושר העבודה עתיד להימשך מעל 90 יום (ויש בידך מסמכים רפואיים כגון אישורי מחלה ו/או המלצות מרופא מטפל המאשרים זאת), אז ניתן כבר לתבוע, לא צריך לחכות שיחלפו 90 יום.
אבל אם חוזרים לעבודה לפני שחולפים 91 ימים - אז אין זכאות.

חיים 2017

משתמש חדש
אז אני אעשה סדר,
הסעיף של קיזוז קצבה ממקור אחר כלל לא רלוונטי לקצבת שמירת היריון, למעוניינים אני מצרפת כאן צילום מסך מתוך הטופס עצמו של מיטב דש שהוא למעשה ציטוט מתוך תקנון קרן הפנסיה, המפרט איזה קצבאות נמצאות תחת ההגדרה של קצבה ממקור אחר (ביטוח לאומי - תאונת עבודה ומחלת מקצוע, חוק הנכים, פעולות איבה וכו').

מבחינת קרן הפנסיה - אין כל מניעה לקבל קצבה משני המקורות, הבעיה היא רק מצד ביטוח לאומי מאחר ולפי חוק הביטוח הלאומי, מבוטחת שקבלה קצבת שמירת היריון מקרן הפנסיה - לא זכאית לקבל גם מביטוח לאומי.
ולכן קרנות הפנסיה מיידעות בטפסי התביעה (וחלקן גם מבקשות לחתום על הצהרה שהעמיתה מודעת לכך) שהדבר לא חוקי מצד ביטוח לאומי ושהוא עשוי לדרוש את הכספים בחזרה.
אני מצרפת גם ציטוט מתוך הטפסים של מיטב דש שאצלם לדוגמה מבקשים לחתום על ההצהרה הזאת.
אז מצד קרן הפנסיה ודאי שאין כאן בעיה הלכתית.
ושכל אחד ייוועץ ברבותיו האם קבלת כסף מהמוסד לביטוח לאומי שלא כדין - נחשב לגזל.
ומלבד הצד ההלכתי - יש לקחת בחשבון גם את ההשלכות במידה וביטוח לאומי עולה עליכם...
תודה רבה
אני מעוניין לדעת האם יש אפשרות שאני לא יחתום על ההצהרה לשמירת הריון ומיטב דש ישלמו או שהם ידרשו את הההצרה כתנאי סף

פ. הלר

משתמש מקצוען
אז ההמלצה היא לחתום ולהמר שהב"ל יבקשו כסף חזרה או שעדיף לא להכנס לבוץ?
שאלו אותי הרבה את השאלה הזאת ואני תמיד משיבה ש - אני לא ממליצה בנושא הזה מה כדאי לעשות ולא יודעת להגיד מה רמת הסיכון.
כן יכולה להגיד - שקרנות הפנסיה משלמות אלפי תביעות של שמירת היריון, מה שאומר שהרבה נשים לוקחות את הסיכון.

חיים 2017

משתמש חדש
שאלו אותי הרבה את השאלה הזאת ואני תמיד משיבה ש - אני לא ממליצה בנושא הזה מה כדאי לעשות ולא יודעת להגיד מה רמת הסיכון.
כן יכולה להגיד - שקרנות הפנסיה משלמות אלפי תביעות של שמירת היריון, מה שאומר שהרבה נשים לוקחות את הסיכון.
תודה
על מה אני מהמר אם עולים עלי וממי אני צריך לחשוש שיעלה מהב"ל או מהחברת ביטוח?

פ. הלר

משתמש מקצוען
תודה
על מה אני מהמר אם עולים עלי וממי אני צריך לחשוש שיעלה מהב"ל או מהחברת ביטוח?
החשש הוא מביטוח לאומי - הם עשויים לדרוש חזרה את הכסף ששילמו לך.
חברת הביטוח או יותר נכון קרן הפנסיה - לא מזיז להם שתבעת את שני המקורות כי כאמור זה חוקי לפי תקנון קרן הפנסיה.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  37  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה