אברך בן 3

שואפת ליותר

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
מה עושים עם ילד בן 3, שפשוט לא מוכן לשמוע על חולצות לבנות (בשבת ור"ח) טריקו עם 3 כפתורים (לאבות יש הרבה כפתורים) חולצות קצרות או אפי' לקפל שרוולים (ה"י)?
בכיפות הוא מאד שמרן, אין מצב לכיפה שיש בה יותר משישית מהכיפה שאינו בצבע שחור.
נעליים כמו אבא...

RacheliArt

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
בינתיים זורמים איתו, יש בהחלט מצב שהוא ישתנה.
מנסיון.

יחשבאף

משתמש מקצוען
אני הייתי זורמת איתו.
גם לי יש ילד שמרן כזה שמגיל חמש לא מוכן ללכת עם מכנסיים קצרות או גרביים צבעוניות וכדו'.
פשוט החלטתי לא לריב איתו מכיוון שראיתי שכנה שרבה עם הילד שלה בן השךוש עשרה בדיוק בכיוון ההפוך, ה' ישמור ואמרתי שעדיף שהילד שלי יהיה יותר שמרן מאשר ח"ו בכיוון ההפוך...

נחמנציק

משתמש צעיר
מה שלא מודרני באמת - אפשר לשכנע אותו שגם אבא לבש כזה עד גיל 5.

ומה שהאבא אכן לא לבש - למה שהוא ילבש...

פנינה ריימונד

הום סטיילינג מאליאקספרס.
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
הפקות ואירועים
עיצוב ואדריכלות פנים
יוצרי ai
"שמרן"=כינוי או תואר?
סך הכל רוצה להיות כמו אבא
תני לו...
:)

צילומנציה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
זה לא רק שמרנות, גם הטעם האישי מתחיל להתפתח מתי שהוא, הבן שלי בא לבקש שאקנה לו רק חולצות עם "שיבוצים", כי זה הוא הכי אוהב.

bbh200

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
תסמונת רוצה להיות כמו אבא, לא שמעתם על זה?
זה לא קשור לשמרנות כי אז הוא כן היה לובש מה שהורגל ולא רוצה לשנות, הבן שלי שמרן דגול (זה בא מסבא שלו) לא מסכים בשום פנים כיפה צבעונית כי היתה לו תמיד שחורה או מכנסיים קצרים, בתחילת כל קיץ סיוט אחד ארוך עד שהוא מתרגל לרעיון, או אפילו כתר על הראש במסיבה.
ככה זה בכל דבר ומה שלמדתי זה לזרום איתו ולתת לו להתרגל בעצמו, מה שלרוב באמת קורה.

userit

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מה עושים? מה אמורים לעשות?
שילבש מה שטוב לא. מה רע בכך שילבש חולצות צווארון לבנות וארוכות? אם יהיו לו חם, הוא יחזור לעדכן.

Pencil

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
כל עוד הוא לא מבקש שטריימל/מגבעת, זרמי... :)

רחשי הלב

משתמש מקצוען
הוא לא אשם שאמא שלו כבר שנים מתכננת את הגרדרובה שלו ופתאום הוא מפקשש לה הכל...

שואפת ליותר

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י בבא קמא;n5074900:
הוא לא אשם שאמא שלו כבר שנים מתכננת את הגרדרובה שלו ופתאום הוא מפקשש לה הכל...

חחח
באמת לא אשם, זה מתוק וטהור, אבל לפעמים בא לך להלביש את הילדון קצת יותר צבעוני וילדותי.
אבל צודקות, נזרום עם העניין, והלוואי שיישאר עם הטעם האברכי גם בגיל העשרה :rolleyes:

תן חיוך!

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
אהבתי את הכותרת

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
בן השש שלי בכה בסוף השנה שעברה תמרורים שלא מוכן ללכת עם גרביים לבנים, "זה גרביים של אימהות" (... :)) וכל החברים צוחקים עליו שהוא הולך כמו בנות, כמה שהסברתי לו שאימהות גורבות בצבע רגל, ("אבל אמא של בנימין כן גורבת גרביים לבנים") לא עזר, קניתי לו גרביים שחורים, ומייד החליט שגם הלבנים באים בחשבון.

יום שישי

משתמש צעיר
מילא. העיקר שיהיה לבן.
הבת שלי (5) מחליטה על התאמות בגדים לבד!
עליונית זאת עם חצאית אחרת. בינתיים אני זורמת איתה. הסביבה- קצת פחות.

תפנית בעלילה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
ראיתי פעם ילדה שאבא שלה לוקח אותה לגן עם נעלי עקב ומוריד לה אותם בכניסה לגן

cyp

משתמש מקצוען
כשהבן שלי היה בן 3 היה אותו דבר הוא רצה חולצה לבנה מכנסיים שחורות וכיפה חלקה שחורה, אמרתי לו פעם אחת שכשהוא יגדל הוא ילבש כל הזמן ככה ועכשיו שיתן לי להנות ולהלביש אותו כמו ילד והוא לא התווכח איתי על זה יותר בכלל עד היום הוא כבר בן 6, זה מגיע הרבה בגיל 3 וכל החברות שלי שהתחילו לנסות לרצות את הילד אולי את זה ואולי זה וכל הזמן שיתאים לשגיונות של הילד עד היום סובלות מזה בחנות הם בוחרות בגד לפי מה יתאים לרצון של הצוציק והם לא מבינות איך אני קונה מה שאני רוצה והילדים תמיד שמחים,
הילד לא עושה את זה כי הוא רוצה ללבוש כמו אבא אלא כי הוא רוצה להחליט גם על עצמו וגם על סביבתו וזה מאוד מאוד מאפיין את הגיל הזה, זה לא אמור להיות עניין בכלל בגיל כזה האמא מחליטה מה לובשים וזהו,

בשם

משתמש סופר מקצוען
יש לו הזדהות עמוקה עם אבא וזה בריא ותקין
זה הגיל!!
אם זה ממשיך לאורך זמן כלומר שנים - הייתי חוששת להתנהגות שנובעת מריצוי לא בריא
בינתיים זה הכי חמוד! בטח הוא מבקש את הכובע של האבא ומתעטף בטלית וכאלו?
ילדים מתוקים מדבש!!

פלפלת

משתמש פעיל
נכתב ע"י cyp;n5076216:
כשהבן שלי היה בן 3 היה אותו דבר הוא רצה חולצה לבנה מכנסיים שחורות וכיפה חלקה שחורה, אמרתי לו פעם אחת שכשהוא יגדל הוא ילבש כל הזמן ככה ועכשיו שיתן לי להנות ולהלביש אותו כמו ילד והוא לא התווכח איתי על זה יותר בכלל עד היום הוא כבר בן 6, זה מגיע הרבה בגיל 3 וכל החברות שלי שהתחילו לנסות לרצות את הילד אולי את זה ואולי זה וכל הזמן שיתאים לשגיונות של הילד עד היום סובלות מזה בחנות הם בוחרות בגד לפי מה יתאים לרצון של הצוציק והם לא מבינות איך אני קונה מה שאני רוצה והילדים תמיד שמחים,
הילד לא עושה את זה כי הוא רוצה ללבוש כמו אבא אלא כי הוא רוצה להחליט גם על עצמו וגם על סביבתו וזה מאוד מאוד מאפיין את הגיל הזה, זה לא אמור להיות עניין בכלל בגיל כזה האמא מחליטה מה לובשים וזהו,

ציטוט מדבריו של יענקל'ה בן ה3:p:
"כשהייתי בן 3 היה אותו דבר, בהתחלה אמא שלי התווכחה איתי על כל דבר, ופשוט לא הבינה שזה ממש לא אמור לשנות לה, וכל עוד אני ילד צייתן באופן עקרוני, אז מה אכפת לה שאני מתלבש כמו שאני רוצה, כל עוד זה לבוש חרדי וכד'. ובאמת עם הזמן היא קיבלה שכל וזרמה איתי, והבינה שמה אכפת לה, הרי זה בגדים שלי ואני לובש, וכל רצונה הרי שיהיה לי טוב, ומה אכפת לה שכך טוב לי.... " ;);)

מירי ו

משתמש רשום
נכתב ע"י בב;n5076167:
ראיתי פעם ילדה שאבא שלה לוקח אותה לגן עם נעלי עקב ומוריד לה אותם בכניסה לגן

לטעמי זה כבר מוגזם, לא צריך לתת לילד מה שהוא רוצה

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה