ב.ד.ה. אבל גדול ליהודים! ברוך דיין האמת! גדול הדור מרן שר התורה רבי שמריהו יוסף חיים קניבסקי זצוקללה"ה

מצב
הנושא נעול.

צחור

משתמש מקצוען
זה יקרה גם מחר
תהיה רגוע
גם מחר יעבדו על אנשים, ולא תדע עד הרגע האחרון איפה המיטה באמת
זה מינימום כדי להבטיח מסע לוויה הגיוני
אני בעד.
כל עוד הציבור חייב להדחף פנימה אל האמבולנס, ולא נשמע להוראות, אני בעד להטעות אותו...
לא נכנסת לענין
וודאי שלא כבוד המת שישאו את מיטתו מחללי שבת בפרהסיא.
וד’’ל

ארי.

משתמש רשום
יכול להיות שב6:30 יורידו את האנשים מהאוטובוסים כבר במחלף השבעה?

כמה זמן הליכה לבני ברק ממחלף השבעה?

Hbendi

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אתה יכול להגיד את זה על אנשים בודדים
אבל לא על חצי מליון איש שיצאו מחר במאות ואלפי אוטובוסים מכל הריכוזים החרדים
אי אפשר לחסום אותם
אבל מודיעים לכל אותם אנשים על חסימת כבישים מוקדמת. אז מה ההתחכמות?
צריך לקחת בחשבון הליכה של שעה ויותר למי שמתכנן להיות שם רק משעות הבוקר המאוחרות (שזה אומר 9-10)

דדד

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
זה שאלפי אנשים יוצאים עכשיו זה תעודת עניות למשטרה
אפס אמון במגזר!!!
זה שאלפי אנשים יוצאים עכשיו זאת תעודת כבוד להם ולמי שחינך אותם.
אנשים חכמים שמשלמים בעצמם על הערכים שחשובים להם,
ולא מפילים אותם על המשטרה / העומס / רכבת ישראל.
אנחנו לא חבורת תינוקות. אנחנו חברה בוגרת ורצינית,
שמתמודדת עם אירוע קשה וכואב, בצורה מתוכננת והולמת.
לצאת עכשיו ולא מחר- זה קודם כל חכם,
וזה גם חסד עצום עם המארגנים הלחוצים, עם מי שחייב לצאת מחר, עם עם ישראל כולו שאין לו כוח לעוד אסונות.
רבותי, עוד לא עברה שנה לאסון מירון.
אני לא חילונית, לא כופרת, לא שוטרת.
ולמרות זאת גם לי יש פרפור קטן בלב, שבזמן שאני אהיה מחר בעבודה, מליון אנשים, נשים וילדים- יחזרו לביתם לשלום.
בשבילכם, בשביל הנשים שמחכות לכם בבית (לא אתם דיברתם עם אלמנת מירון בליל שישי ההוא), בשביל הילדים שלכם וגם בשביל החינוך שלהם-
אל תתעמתו.
אל תתלהמו.
תכבדו.
בשבילנו, כחברה.

מירער

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
אז מה יעשו כל מי שיורידו אותו שמה??
ילכו ברגל שעתיים. או שלא יהיו. גם בהלווית הרב שטיינמן, היו אנשים שהלכו ברגל מרחקים עצומים כמעט כאלה. (רזי ברקאי בגל"צ בזמנו, אמר "אתמול בחזור מעבודתי, דרך שבפקקים אורכת כעשרים דקות, ארכה לי כשעתיים, ומה עשיתי? כמו כולם, קללתי.עד שנג לה לעיני מחזה סוראליסטי, אלפי אלפי אנשים צעירים ומבוגרים מחנים רכביהם בשולי הכביש, ביהוד ובאור יהודה, נוטשים את מכוניותיהם ואצים רצים כדי להספיק להגיע ללוויה של זקן בן 104, אני בצעירותי הייתי רץ למשחק כדור רגל אולי כשני ק''מ, אבל מעולם לא הייתי רץ מרחק כזה ללוויה של זקן בן 104, ובפרט שהם יודעים שלפנות ערב עליהם לעשות את כברת הדרך הזו שנית. הקללות שלי הפכו להערכה והשתאות".)

יוחנן ק

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
UX UI
1. חובה גמורה להפריד רגשות וכעסים (נכונים!) ממעשים.
2. המון אדם במקום אחד, יכול להוות סכנה.
3. משטרת ישראל כיום אחראית על האירוע. האם אנחנו מרוצים ? לא משנה כעת.
4. אם לא נציית, יהיה רק גרוע יותר.

ובקשר להלוויה עצמה,
בואו נתבגר קצת, ונחליט שהיכן שאנו עומדים, זהו מקום מצויין, ולא צריך להגיע קרוב יותר, גם אם פעם הייתה מצוות דחיפה, היא התבטלה בי"ח אייר תשפ"א.

יהודי פשו

משתמש פעיל
מחובתנו לפני הכל!!! לשמור על נפשינו.
ואפי' הרב זילברשטיין שליט"א הוציא על זה הוראה!
אנשים שוכחים או מתלעמים מכך שב"ב היא עיר קטנה וצפופה!!! היא לא יכולה להכיל כמות אין סופית של אנשים.
חובה חובה חובה גמורה להימנע מצפיפיות ודחיפות גם במחיר של להיות במרחק גדול מהלוויה.
למישהו פה לא הספיקו 2 אסונות תוך פחות משנה????
אתה בהחלט צודק שמחובתנו לפני הכל!!! לשמור על נפשינו.
ואין זה סותר שהמשטרה מנסה לגרום שיגיעו כמה שפחות אנשים ואנו רוצים לבוא ליטול כבוד אחרון למרן שר התורה זצוק"ל
אין להביא לדוגמא את מירון כיוון שבני ברק נמצאת על שטח מישורי כך שהצפיפות לא מצטברת על מקום אחד כמובן שצריך ללמוד ממירון על יתר זהירות ולא לקחת שום סיכונים ולהזכירך זה לא הלוויה גדולה הראשונה של הציבור ולפי כוונות המשטרה נראה שלצערנו אף יותר קטנה מכפי שאנו מתארים

פזמון

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
1. חובה גמורה להפריד רגשות וכעסים (נכונים!) ממעשים.
2. המון אדם במקום אחד, יכול להוות סכנה.
3. משטרת ישראל כיום אחראית על האירוע. האם אנחנו מרוצים ? לא משנה כעת.
4. אם לא נציית, יהיה רק גרוע יותר.

ובקשר להלוויה עצמה,
בואו נתבגר קצת, ונחליט שהיכן שאנו עומדים, זהו מקום מצויין, ולא צריך להגיע קרוב יותר, גם אם פעם הייתה מצוות דחיפה, היא התבטלה בי"ח אייר תשפ"א.
ולהיזהר עם המרפסות. זו סכנה איומה

בשעות הפנאי

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית
זה שאלפי אנשים יוצאים עכשיו זאת תעודת כבוד להם ולמי שחינך אותם.
אנשים חכמים שמשלמים בעצמם על הערכים שחשובים להם,
ולא מפילים אותם על המשטרה / העומס / רכבת ישראל.
אנחנו לא חבורת תינוקות. אנחנו חברה בוגרת ורצינית,
שמתמודדת עם אירוע קשה וכואב, בצורה מתוכננת והולמת.
לצאת עכשיו ולא מחר- זה קודם כל חכם,
וזה גם חסד עצום עם המארגנים הלחוצים, עם מי שחייב לצאת מחר, עם עם ישראל כולו שאין לו כוח לעוד אסונות.
רבותי, עוד לא עברה שנה לאסון מירון.
אני לא חילונית, לא כופרת, לא שוטרת.
ולמרות זאת גם לי יש פרפור קטן בלב, שבזמן שאני אהיה מחר בעבודה, מליון אנשים, נשים וילדים- יחזרו לביתם לשלום.
בשבילכם, בשביל הנשים שמחכות לכם בבית (לא אתם דיברתם עם אלמנת מירון בליל שישי ההוא), בשביל הילדים שלכם וגם בשביל החינוך שלהם-
אל תתעמתו.
אל תתלהמו.
תכבדו.
בשבילנו, כחברה.
הנושא של מתי לצאת הוא לא הדבר הכי חשוב כאן
הבעיה האמיתית זה איך אנשים יתנהגו מחר באירוע
שמה נבחן האם אכן למדנו לקח
זה לא באמת משנה מתי יצאו האנשים
גם אם כולם יצאו מחר בבוקר, וירדו בכניסה לבני ברק, האירוע יכול להיות בטיחותי, אם ידעו וישכילו לא לדחוף.
זה הדבר החשוב, לא שעת היציאה.

ליטאי פשוט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
20.3.2022 01:09

קובי בורנשטיין: ‏איבוד שליטה ברחוב רשב״ם: אלפים פרצו את הגדרות ומנסים להכנס פנימה לתוך הבית. המאבטחים מתקשים להשליט סדר.

מה העניין??

שני שמר

משתמש פעיל
זה הכי כואב!! הכי!
וששוטרים ושוטרות נמצאים בערבוביא בפרהסיא תחת אצטלא צדקנית של "לשמור על הסדר".
יותר לא כבוד המת שאנחנו- מהציבור החרדי-
נתנהג בצורה לא מתאימה- ולא משנה איך השוטרים יתנהגו החובה עלינו להתנהג כמו שצריך בכללל מצב!
ולזכור-
אנחנו בלוויה בשביל כבוד התורה וקידוש ד ואם זה יקרה על ידי כך שנעמוד רחוק-
אז טוב שכך

בשעות הפנאי

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית
*יו״ר הציונות הדתית ח״כ בצלאל סמוטריץ׳ על ההיערכות להלווית הרב חיים קנייבסקי זצ״ל :*

אירוע בסדר גודל כמו הלוויה של הרב קניבסקי זצ"ל לא צריך להיות מנוהל ע"י המשטרה לבדה. במצב מתוקן היה מוקם חמ"ל בראשות שרי הבט"פ והתחבורה ונציגי הציבור החרדי ושם היו מתקבלות החלטות, מנהלים סיכונים, לוקחים אחריות, ובעיקר נותנים פתרונות ומענה להמונים שמבקשים להשתתף.

מחד, ברור שנדרשת זהירות ושמירה על חיי אדם. מאידך, הקצנה לצד השני שמשמעותה אפס סיכונים והערמת קשיים בלתי סבירים על אנשים המבקשים להגיע היא טעות קשה (ואחד מנזקי אסון מירון). בהיערכות תחבורתית נכונה במעגלים רחבים ניתן לאפשר למרבית הציבור להגיע ולהשתתף בביטחה.

בינתיים למרבה הצער לא נראה שמתבצעת היערכות כזו ושנערכים האיזונים הנדרשים. המשטרה מצידה שוקלת רק את שיקולי הבטיחות שבאחריותה ובהעדר גורם מאזן תקשה על מסע הלוויה והתוצאה עלולה חלילה להיות דווקא איבוד שליטה וכיאוס גדול.

עוד לא מאוחר לתקן. במשרד התחבורה ישנו חמ"ל חירום שאמור להיפתח באירוע מהסוג הזה (מסקנות תחקיר שערכתי לאחר מחאת יוצאי אתיופיה שחסמה את אזור המרכז ותקעה את כל התחבורה הציבורית) ואמורים לשבת בו נציגי כל גופי התחבורה, נציגי משטרת התנועה וכד'. על שרת התחבורה ⁦‪מרב מיכאלי לפתוח אותו מידית ולרתום את כל משאבי התחבורה הציבורית וחברות ההיסעים למאמץ״

דדד

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
הנושא של מתי לצאת הוא לא הדבר הכי חשוב כאן
הבעיה האמיתית זה איך אנשים יתנהגו מחר באירוע
שמה נבחן האם אכן למדנו לקח
זה לא באמת משנה מתי יצאו האנשים
גם אם כולם יצאו מחר בבוקר, וירדו בכניסה לבני ברק, האירוע יכול להיות בטיחותי, אם ידעו וישכילו לא לדחוף.
זה הדבר החשוב, לא שעת היציאה.
מה שחשוב זה מה שמניע אותנו,
האם האחריות הציבורית והאישית, הדאגה לקידוש ד' אמתי, ה"ואהבת לרעך כמוך",
או בהלת-אני-ראיתי-את-המיטה.
אם נגיע בגישה שמופיעה פה אחת לכמה תגובות,
לא יעזור שום דבר: גם שלולית מים יכולה לגרום לאסון, הש"י.
אחריות.
זה סוד הקסם.

יהודי פשו

משתמש פעיל
זה הכי כואב!! הכי!
וששוטרים ושוטרות נמצאים בערבוביא בפרהסיא תחת אצטלא צדקנית של "לשמור על הסדר".
על פי התכנון, הרכב עם גופת הרב ייצא מביתו ברחוב רשב״ם ב-14.00 כשסביבו מאות שוטרים על מנת למנוע מההמון להתקרב, ומשם לבית העלמין

אם לא תשאל איך תדע

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אין להביא לדוגמא את מירון כיוון שבני ברק נמצאת על שטח מישורי כך שהצפיפות לא מצטברת על מקום אחד כמובן שצריך ללמוד ממירון על יתר זהירות ולא לקחת שום סיכונים ולהזכירך זה לא הלוויה גדולה הראשונה של הציבור ולפי כוונות המשטרה נראה שלצערנו אף יותר קטנה מכפי שאנו מתארים
להזכירך הלוויית הרב וואזנר

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה