אבל אשמים אנחנו...

מצב
הנושא נעול.

לנדא

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
"הילדים שלי, מישהו יכול להסביר לי איפה הם?"
---
לפני כמה ימים קרה לנו מקרה מזעזע... שנגמר בנס בסיעתא דשמיא ענקית....!
ורציתי לשתף, בתובנות שעלו לי לאחר המקרה...

וזה היה הסיפור:
הגן של הבת שלי (בת 4) והמעון של הקטן (בן 1.9) שוכנים באותו מבנה ב-2 קומות.
סוף יום... הגננת "מחלקת"את הילדות... מי הולכת הביתה לבד...:eek: ומי מחכה לאמא...
הבת שלי מבקשת לעלות למעלה למעון "כי אח שלי שם ואמא שלי באה לשם" ומקבלת אישור מיידי ללא היסוס!!!! למרות שמעולם לא ניתנה הוראה לגננת לשחרר אותה לבדה...
היא מגיעה למעון, נותנת יד לקטן והם יוצאים יחד מהמעון, המטפלת שמה ליבה לדבר, אבל "חשבה שהאמא בחוץ".... ויחד הילדים החביבים יוצאים יד ביד אל אל הרחוב הסואן... ומתחילים לרוץ במורד בצוותא....:eek::eek::eek:

זהו... עד כאן... מיותר לדמיין... ילדה בת 4 ותינוק בן שנה+... לבד... במורד רחוב סואן...

סיעתא דשמיא מדהימה א': בניגוד להרגלי להגיע לקחת אותם בגפי, ברגל...באותו יום באתיי לקחת את הילדים עם בעלי, שנשאר ברכב... ו"תפס" את הילדים צועדים במורד הרחוב...
סיעתא דשמיא מדהימה ב': הילדה אומרת שהיא רק רצתה לעזור לאמא, והתכוונה לחכות ליד השער, אבל ראתה את הרכב.... הנס הגדול הוא שהרכב לא חנה "בטעות" בצד השני של הרחוב.... אני לא רוצה לדמיין מה היה קורה אם היו מזהים אותו ורצים לקראתו במקרה כזה....
אז קודם כל תודה לה'!
זה היה יכול להגמר אחרת...

לי לקח יום תמים להתאושש מהטראומה שבה את מגיעה לגן ואומרים לך: "הילדה שלך?כבר עלתה לבד למעון..." את ממשיכה למעון מחפשת פה ושם: "אה הילדים שלך? הם הלכו כבר מזמן, אחותו הקטנה לקחה אותו...."
ואז... את לא רצה לחפש אותם אפילו... מרב טראומה את עומדת וצועקת..."הילדים שלי, מישהו יכול להסביר לי איפה הם?"

---
אז מי אשם במחדל?

הגננת????
התנצלה... "אבל היא כ"כ בוגרת שלרגע לא חשבתי שזו בעיה לשחרר אותה למעון לבד..." :eek:
המטפלת????
באמת התנצלה מכל הלב... "הייתי בטוחה שאמא שלהם בחוץ..."
הילדה?????
שרק רצתה לעזור לאמא, וקבלה אח"כ מרב בהלה צעקות שבאמת לא היו מגיעות לה....(סה"ב ילדה בת 4 עם שיקול דעת של בת 4)

לאחר מחשבה הגעתי לאשמיים האמיתיים....
אבל אשמים א-נ-ח-נו!!! כן אנחנו!!!

אנחנו...
שנותנים לילדות בנות 4 "לחזור הביתה לבד" בלי טיפת השגחה מינימלית מה קורה איתן בכביש ובמדרכה.... (כן המדרכה היום לא פחות מסוכנת מהכביש!!! וד"ל)
אנחנו....
ששולחים ילדים בני כלום וחצי לקחת את אחיהם הקטנטנים מהגנים, בלי טיפת אחריות הורית מינימלית!!!
אנחנו...
ששכחנו שלהיות שומר מצוות, אין פירושו לבחור רק את החלק הקל של התרי"ג, וגם אם החלק של "ונשמרתם" מכביד עלינו, עדיין הוא מחובתינו ואחרינו!!!
אנחנו...
שמשום מה חושבים, שצריך לשמור על הילדים רק כדי ש"הרווחה" לא תתערב, (כך סחה לי פעם אם לתומה..!) ולא משום שהם פיקדון יקר שהופקד בידינו!!!!

כן כל אלו, גורמים, שהגננת לא תרגיש אפילו נקיפה קטנה, כשתייתן לילדה בת 4 לצאת בגפה ליעד לא ידוע (הרי מי אמר שהיא באמת הולכת למעון?) בלי לקבל שום הוראה ורשות על כך מההורים.

כן, כל אלו, גורמים, שהמטפלת אפילו לא תשים את ליבה לבדוק אם יש או איין אמא שמחכה לילדים, ותשחרר תינוק עם בת 4 בניגוד לכל נוהל... כי היא מורגלת בתופעה הזו במודע וביודעין, עם אמהות ש"מחכות בחוץ" וכדו'....

המקרה שלנו ב"ה נגמר בנס... זה היה יכול להגמר לגמרי אחרת....

ערב ר"ה....אולי נקבל על עצמינו להתחזק בנושא שמירת הפקדונות שלנו...
והיה זה שכרינו!!!

כלבבי

משתמש רשום
נס!
וכאן התודה לגננת של הבן שלי שלא הוציאה אותו עם "האח הגדול" מהגן הפרטי שבביתה, אלא הכניסה אותו (את הגדול) לביתה עד שאבא יבוא.
ורק אחרי חצי שנה שהוא התחנן כל יום לקחת אותו הביתה לבד כי "אמא מרשה".. נודע לי הדבר.

תודה על החיזוק. אין מזרזין אלא למזורזין..

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
טוב שאת מחזקת בנושא.

יש אמהות שאפילו לא היו שמות לב...:(

בגן של הילדים שלי מחתימים בתחילת שנה את ההורים אם הם מסכימים שישלחו את הילד החוצה להורים שמחכים ברכב ומתקשרים.
ואם יש להם מישהו אחר חוץ מההורים כמו סבא או דוד שבא לקחת, לכתוב מי זה ומה שמו.
והגננת אמרה באספת הורים שהיא לא תרשה לילד לצאת החוצה עם מישהו שהיא לא מכירה בלי שהאמא שלחה מראש פתק/התקשרה להודיע על זה.
לא מקלים בזה ראש, ומאד שמחתי שזה כך.

אמרתי לגננת שאם הורה מתקשר להודיע שמישהו אחר יקח את הילד שלו באותו יום, שלפחות תוודה שזה באמת הקול של ההורה...

הגן שם נעול גם בשעת הבאת הילדים, והורה שרוצה להיכנס צריך לצלצל, הם מאד לוקחים אחריות ואין בלגן בזה. ואני רואה שההשקפה של הגננת נכנסת גם להורים. לא ראיתי ילד שהולך לבד לגן ללא הורה/אח מלווה.

שירו

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י לנדא;2246508:
"הילדים שלי, מישהו יכול להסביר לי איפה הם?"
---

---
אז מי אשם במחדל?

הגננת????
התנצלה... "אבל היא כ"כ בוגרת שלרגע לא חשבתי שזו בעיה לשחרר אותה למעון לבד..." :eek:
המטפלת????
הילדה?????

לאחר מחשבה הגעתי לאשמיים האמיתיים....
אבל אשמים א-נ-ח-נו!!! כן אנחנו!!!

אנחנו...

[
ערב ר"ה....אולי נקבל על עצמינו להתחזק בנושא שמירת הפקדונות שלנו...
והיה זה שכרינו!!!

איזה מחדל נורא.
אם חו"ח היה קורה משהו - הגננת והמטפלת היו יושבות בבית הסוהר.
והן יודעות את זה.

ולדעתי את חייבת להגיע עם הסיפור הזה לפיקוח, לרענן את הנהלים!!!
כי היום זו את, עם נס אמיתי - ומחר אלו ילדי שכנתך, שלא ישפר עליה המזל....

במבה נוגט

משתמש סופר מקצוען
מה? אני ממש לא מסכימה עם המסקנות שלך!
למה את מורידה את האחריות מהאחראיות האמיתיות שפשעו פשע בל יכופר?
למה לגרום להן עכשיו הרגשה טובה ולקבל את ההתנצלות שלהן בכזאת קלילות?
הן אלו שצריכות ללכת הביתה ולהתהפך מצד לצד עד 3 בלילה במחשבה "מה היה יכול לקרות אילו" (טוב, גם את, כי את אמא, לא כי את אשמה!)
הן חייבות לעשות חושבים ולרענן נהלים.
גננת במעון שהיתה אומרת לי "חשבתי שאמא שלו בחוץ" הייתי מנערת אותה חזק. ואם הייתי רואה שזה לא מזיז לה הייתי שוקלת להזמין משטרה, כי מי יודע מה יהיה המקרה הבא?
מי זה ה"אנחנו" האלו ששולחים ילדים קטנים בלי השגחה? אני? - לא. אז למה כל מיני אנשים הזויים ובלתי אחראיים, אשמים במקרה כזה של רשלנות ברורה?

שישיה

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י יעקב יש;2246552:
אתן כל כך בטוחות בעצמכן שזו סיבה להפסיד פרנסה למשפחה שלימה?

להפסיד פרנסה למשפחה שלמה זה סיבה להפסיד חיים?

יחשבאף

משתמש מקצוען
אני לא אחת הערתי לאמהות של ילדים מהמעון של הבן שלי.
יום אחד ראיתי את הילדים בני הארבע והחמש מנסים בכח לקשור את אחותם הקטנה בעגלה ללא הצלחה.
היא התנגדה בכל תוקף והם היו לגמרי חסרי אונים. אני הגעתי ועזרתי להם ואחר כך הילדה צרחה להם כל הדרך הביתה.
אותה אמא שאלה אותי פעם :למה את הולכת להביא אותו מהמעון הרי יש לך ילד גדול בן שמונה שיכול להחזיר".
אמרתי לה שאני רוצה קצת זמן איכות עם הקטן שלי בדרך הביתה לבד מהמעון.
אבל הסיבה האמיתית היא בדיוק מה שראיתי עם הילדים שלה.
קשה מאוד לילד לפני גיל עשר אפילו להתמודד עם ילד בן שנה-שנתיים.
תבינו את זה!
מי שיש לו ילדים זה דורש ממנו קצת להתאמץ!!!
גם אני חושבת שחשוב לתת לילדים אחריות ותפקידים והם יכולים לעזור בבית אבל לא על חשבון האחים הקטנים שלהם רק בגלל שלנו יותר קל או יותר נח שהם ילכו להביא אותם מהגן.
אצלנו במעון לא משחררים ילד לאח שלו ללא אישור של ההורים וודאי לא לילד קטן גם אם הוא מתעקש שאמא שלו נמצאת בחוץ. אם היא בחוץ אז שתתכבד ותבוא בעצמה.

לנדא

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
נכתב ע"י במבה נוגט;2246547:
מה? אני ממש לא מסכימה עם המסקנות שלך!
למה את מורידה את האחריות מהאחראיות האמיתיות שפשעו פשע בל יכופר?
?

אני לא מורידה את האחריות מהן... הן קיבלו את הניעור שלהן...
אבל אחרי הניעור שלהן... (שלא נעשה מעל גבי הפורום :) אלא אישית, כן?)
הגע זמן ההתעוררות שלנו!....
(המטפלת "התנערה" בהחלט והיה ניכר שהעניין הופנם...
הגננת? קצת הרבה פחות אולי מהסיבה שהרבה אמהות נותנות לה אישור מלא לשחרור ילדותיהן ללא השגחה? כך שהיא לא רואה בזה בעיה בכלל...)

ואם את יכולה להתנער מהאחריות הזו, כי זו לא את ולא אני...
אז אשרינו...
אין זה אומר שאין צורך לחזק עוד את הנושא הזה, שמשום מה כ"כ חלש וכ"כ נפרץ במחוזותיינו...

נכתב ע"י תקוה;2246583:
היא אמרה שכל הבנות בגן חובה כבר הולכות לבד. (שמה אותי בכיס הקטן, האמא הדואגת, האמא החרדתית...)

על המצב ההזוי הזה, בדיוק אני מדברת!!!!
וכמו שכתבה כאן משהי "אין מזרזים אלא למזורזים"....

תקוה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
קהילת הספרנים
ביום הראשון של גן חובה הילדה שלי אמרה שהיא הולכת לבד הביתה.
2 דקות אח"כ באתי לקחת אותה-יצאתי מהעבודה מוקדם לכן. והילדה לא בגן. גערתי בגננת ממש בחומרה. והיא עונה לי שילדה בגן חובה כבר יכולה ללכת לבד. שאלתי אותה ומה עם הכבישים? ילד עד גיל 9 לא חוצה כביש לבד! היא אמרה שכל הבנות בגן חובה כבר הולכות לבד. (שמה אותי בכיס הקטן, האמא הדואגת, האמא החרדתית...) אני הולכת הביתה והילדה לא נמצאת בכל הדרך גם לא מאחורי הבית הנעול.
אחרי 20 דקות היא הגיעה. היא והחברה שלה עשו סיבוב ארוווווך דרך הגן אשתקד.
למחרת הגננת קיבלה ממני לא רק גערות אלא שיטפון של ממש. אמנם לא הרמתי את הקול. אבל בהחלט זאת היתה שיחה קשה.
לא קרו יותר מקרים כאלו. גם הבת שלי לא העיזה לנסות יותר.

אבל אני הפכתי לאמא הלא נורמלית שלא שולחת לבד את הילדה. שחונקת את העצמאות שלה שמגדלת ילדה שתהיה נכה, ש... כבר לא יכולתי להעיר לגננת מילה כל השנה. כי-מה האמא הזו מבינה בכלל בלגדל ילדים?

פעם אחת מצאתי עגלה עם תינוק בן חודשו מחוץ למרכולית. למרכולית יש מדרגות והינוקא ישן והיא לא רצתה להעיר אותו אז היא השאירה אותו בחוץ ב9 בלילה למשך 25 דקות.(שאני ראיתי, אולי אפילו יותר, היה תור ארוך...) התחשק לי נוראות לאמצו כליל. אבל עמדתי בגבורה בדחף ההוא ונותרתי לשמור על תינוקה עד שתצא. ואז שאלתי אותה איך היא לא מפחדת שיעבור איזה ערבי/סיני ועוד... ויסחוב לה את הילד מהעגלה היא לא תמצא אותו בחיים. כי בחצי שעה הזו אפשר לקחת מונית גם עד אילת/קרית שמונה.....
ותגובתה הוכיחה לי איפה אנו חיים באיזה עיוות מטורף- אנחנו מרגישים כאן כמו בשטייטל באירופה. כולם צדיקיים כולם חסידים. היא לא חשבה לרגע שיש ערבים בחוץ.
עניתי לה שגם בשטייטל היו שקצים וצוענים. ולא השאירו ילדים כאלו קטנים ללא השגחה.

וזה הענין- צריך להפנים הדרכים בחזקת סכנה. גם הדרך מהבית לגן/מכולת/גינה.

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
תקוה, גם אני מדברת עם הגננת ולא שולחת את הילדים שלי לבד ולא הופכת ל'אמא חרדתית'.
אני חושבת שזה תלוי איך את מתייחסת לזה ואם את מדברת על זה בעיניים רושפות או רגועות.
מזכיר לי שכנה שלי שעושה אותו דבר כמוני עם הילדים שלה, אבל היא נחשבת בעיניי למגזימה..
למה? כי היא כל הזמן מדברת על זה ולא מבינה את האמהות האחרות, ומאשימה אותן, ולפעמים אני רוצה לומר לה: הבנו אותך. תרגעי.
והכל לחוץ שם, ואם היא שולחת ילדה לרגע למטה, היא כמעט מתעלפת, וכל שניה בגינה זה סיוט לילדה שלה, כי אסור לה לטפס פה, ושתיזהר שם.

כך שתבדקי למה הפכת ל'אמא חרדתית'..
אוף אני כותבת לך פה וחושבת שוב על שכנה שלי ומתעצבנת..
תרגיעי אותי:)

במבה נוגט

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י לנדא;2246574:
אני לא מורידה את האחריות מהן... הן קיבלו את הניעור שלהן...
אבל אחרי הניעור שלהן... (שלא נעשה מעל גבי הפורום :) אלא אישית, כן?)
הגע זמן ההתעוררות שלנו!....
(המטפלת "התנערה" בהחלט והיה ניכר שהעניין הופנם...
הגננת? קצת הרבה פחות אולי מהסיבה שהרבה אמהות נותנות לה אישור מלא לשחרור ילדותיהן ללא השגחה? כך שהיא לא רואה בזה בעיה בכלל...)

ואם את יכולה להתנער מהאחריות הזו, כי זו לא את ולא אני...
אז אשרינו...
אין זה אומר שאין צורך לחזק עוד את הנושא הזה, שמשום מה כ"כ חלש וכ"כ נפרץ במחוזותיינו...

על המצב ההזוי הזה, בדיוק אני מדברת!!!!
וכמו שכתבה כאן משהי "אין מזרזים אלא למזורזים"....

תראי, לחזק זה תמיד טוב, בפרט בנושא הזה.
בהודעתך הראשונה היה נשמע שהחלקת את העניין ("הגננת התנצלה, המטפלת התנצלה"... ממש לא נשמע מספיק) ואם זה לא היה ככה אז מעולה.
ומלבד זאת אני לא רואה קשר בין הדברים. כל מיני התנהגויות שנראות ברחובותינו, לא הופכות את המחדל הזה ללגיטימי בשום אופן, ולא מסירות את האשמה מהגננת ומהמטפלת.

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
נכתב ע"י במבה נוגט;2246610:
תראי, לחזק זה תמיד טוב, בפרט בנושא הזה.
בהודעתך הראשונה היה נשמע שהחלקת את העניין ("הגננת התנצלה, המטפלת התנצלה"... ממש לא נשמע מספיק) ואם זה לא היה ככה אז מעולה.
ומלבד זאת אני לא רואה קשר בין הדברים. כל מיני התנהגויות שנראות ברחובותינו, לא הופכות את המחדל הזה ללגיטימי בשום אופן, ולא מסירות את האשמה מהגננת ומהמטפלת.

הגננת, המטפלת הכירו במחדלן ,הודו וביקשו סליחה!
עד מתי צריך לזכור להן ,לעולם תנופף מולן אצבע -הייתן רשלניות -ועוד ב"ה לא קרה כלום!!!
מוגזם.

חוטא ועוזב ירוחם.

במבה נוגט

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י בפוטנציאל;2246623:
הגננת, המטפלת הכירו במחדלן ,הודו וביקשו סליחה!
עד מתי צריך לזכור להן ,לעולם תנופף מולן אצבע -הייתן רשלניות -ועוד ב"ה לא קרה כלום!!!
מוגזם.

חוטא ועוזב ירוחם.

זה מה שלא היה נשמע מההודעה הראשונה:

נכתב ע"י לנדא;2246508:
הגננת????
התנצלה... "אבל היא כ"כ בוגרת שלרגע לא חשבתי שזו בעיה לשחרר אותה למעון לבד..." המטפלת????

היא לא כתבה שהן הכירו במחדל והודו! בקושי שהן ביקשו סליחה, ולכל אחת היה תירוץ אחר. לכן כתבתי שמגיע להן ניעור רציני. אח"כ כשהיא הבהירה את עצמה, זה מה שאמרתי - מעולה.

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י מלפפון;2246602:
תקוה, גם אני מדברת עם הגננת ולא שולחת את הילדים שלי לבד ולא הופכת ל'אמא חרדתית'.
אני חושבת שזה תלוי איך את מתייחסת לזה ואם את מדברת על זה בעיניים רושפות או רגועות.
מזכיר לי שכנה שלי שעושה אותו דבר כמוני עם הילדים שלה, אבל היא נחשבת בעיניי למגזימה..
למה? כי היא כל הזמן מדברת על זה ולא מבינה את האמהות האחרות, ומאשימה אותן, ולפעמים אני רוצה לומר לה: הבנו אותך. תרגעי.
והכל לחוץ שם, ואם היא שולחת ילדה לרגע למטה, היא כמעט מתעלפת, וכל שניה בגינה זה סיוט לילדה שלה, כי אסור לה לטפס פה, ושתיזהר שם.

מקווה שהצלצול שלי תרם להירגעות שלך :)

תקוה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
קהילת הספרנים
נכתב ע"י מלפפון;2246602:

אל תשווי את האזור שאני גרה בו לאזור שלך.
בואי תיראי מה קורה פה על הבוקר- המדרכות מלאות בילדות בנות 3 ו4 שפוסעות לבד מהבית לגן במרחק של רחוב שלם. וכמה נוספות צועדות עם האחיות למטפלת ולמשפחתון. אז למה ילדה בת 6 לא תלך לבד?

אני שונה פה מאוד מהאוכלוסיה, לא זורמת עם הנוף.

(מתוך 39 ילדות הגן היו רק 2 ילדות שלא הלכו לבד הביתה. הבת שלי ובת נוספת בת להורים חוצניקים-מי בחו'ל שולח ילד לבד ללימודים? )

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י תקוה;2246634:
אל תשווי את האזור שאני גרה בו לאזור שלך.
בואי תיראי מה קורה פה על הבוקר- המדרכות מלאות בילדות בנות 3 ו4 שפוסעות לבד מהבית לגן במרחק של רחוב שלם. וכמה נוספות צועדות עם האחיות למטפלת ולמשפחתון. אז למה ילדה בת 6 לא תלך לבד?

אני שונה פה מאוד מהאוכלוסיה, לא זורמת עם הנוף.

(מתוך 39 ילדות הגן היו רק 2 ילדות שלא הלכו לבד הביתה. הבת שלי ובת נוספת בת להורים חוצניקים-מי בחו'ל שולח ילד לבד ללימודים? )

אני גדלתי באיזור מאוד סטייליסטי, לא חרדי, והיה מאוד מקובל לשלוח את הילדים לגן לבד (כמובן, במרחק נורמלי).
הזמנים השתנו, אבל עדיין מבחינת היכולת - ילדה בגן חובה כן מסוגלת לחזור לבד הביתה. לא שאני עושה את זה היום, אבל יכול להיות שבמצב בו הרחוב מלא בילדות שהולכות לגן זה לגמרי בסדר.

עגבניות וביצים יתקבלו במייל. פרטים באישי.

yochi000

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
לא קראתי הכל, אבל סורי,
אני לא יודעת מי זה ה״אנחנו״ הזה. אבל אני לא מכירה אמהות ששולחות ילדות בנות ארבע לבד. לא מכירה!
הפכתי בראש שלי את כל החברות סביבי, דאגניות פחות ורחפניות יותר עד גבול חסרות אחריות, אבל לא! בגיל ארבע לא מכירה ילד שהולך לבד.
מי שאשם בזה זה אולי גם לא הגננת, אלא הנהלים של המעון/הגן שלא מספיק נהירים וברורים.
צריך להחדיר להם את זה יום וליל, ילד לא משחררים בלי שרואים את ההורים מולך! נקודה

einkamoni

משתמש מקצוען
גם אני לא.
גם בגן חובה- שום ילדה אצלנו לא יוצאת מפתח הגן- בלי שהגננת מוודאת שיש מבוגר שלוקח אותה.
וטוב שכך.

שמואל גרינשטיין

יותר מעצב מגרפיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
צילום מקצועי
D I G I T A L
נכתב ע"י yochi000;2246645:
לא קראתי הכל, אבל סורי,
אני לא יודעת מי זה ה״אנחנו״ הזה. אבל אני לא מכירה אמהות ששולחות ילדות בנות ארבע לבד. לא מכירה!
הפכתי בראש שלי את כל החברות סביבי, דאגניות פחות ורחפניות יותר עד גבול חסרות אחריות, אבל לא! בגיל ארבע לא מכירה ילד שהולך לבד.
מי שאשם בזה זה אולי גם לא הגננת, אלא הנהלים של המעון/הגן שלא מספיק נהירים וברורים.
צריך להחדיר להם את זה יום וליל, ילד לא משחררים בלי שרואים את ההורים מולך! נקודה

גם בסביבתי המוכרת אני לא מכירה אף אחד! ששולח ילד בן 4 לבד לגן.
גם לא לגן שנמצא בבניין הסמוך.
ואם יש אנשים ככאלו - הם פשוט הזויים.

גם כשאני הייתי ילדה (לפני מאתים שנה, לפני פרוץ האינתיפאדה... בשטייטל של בני ברק של שנות השישים....) אף פעם לא הלכתי לבד לגן! אפילו שהגן היה באותו רחוב של הבית!

חני

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  60  פעמים

לוח מודעות

למעלה