אבחון תעסוקתי

וויני פו

משתמש פעיל
אשמח לקבל המלצות על יועצת תעסוקתית לשם הכוונה לקראת לימודי המשך.
נעזרנו כבר במישהי אבל האבחון היה די שטחי ולא מספק.
אשמח להמלצות על מישהי מקצועית באמת, או על מכון אמין להכוון תעסוקתי.
(רצוי באזור ירושלים)
תודה.

בתש

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
יש אחת הלר כמדומני שהרבה תלמידות י"ב הולכות אליה
שמעת עליה?

שושה

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
יש דרך אירגון מפתח, את עושה מבחן טיל ואחכ נפגשת עם פסיכולוגית תעסוקתית.
זה עולה בסביבות 150 ש"ח (כמובן שזה אחרי סיפסוד)

userit

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הערה: כשאדם הולך לאבחון תעסוקתי רצוי שיהיה לו כיוון משל עצמו. לאדם צריכה להיות משיכה לאיזשהו מקצוע. אם בחורה רוצה להתעסק במקצועות של עיצוב כי היא אוהבת יופי ואסתטיקה ומרגישה בעלת טעם טוב, לרב היא לא תרצה להיות רואת חשבון גם אם היא מוכשרת לכך. יתכן שתשמע באבחון שזה לא מתאים לה, אולי היא לא מסוגלת לעבודה עצמאית, אולי לא טובה בעיצוב כפי שהיא חושבת וכדו'.
לכן מעניין אותי מה כוונתך באבחון שטחי ולא מספק. אשמח אם תוכלי להסביר.

פנינה :)

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
בירושלים יש את הלר- מעולה. מהר נוף, אין לי מספר.
בב"ב- אחת בשם נעמי יעקובזון. 0573179894
כיוון- אם אתעדיין במוסד לימודי כלשהו אז אפשר להגיע אליהם דרך הסמינר וכדו'

וויני פו

משתמש פעיל
נכתב ע"י userit;1678814:
הערה: כשאדם הולך לאבחון תעסוקתי רצוי שיהיה לו כיוון משל עצמו. לאדם צריכה להיות משיכה לאיזשהו מקצוע. אם בחורה רוצה להתעסק במקצועות של עיצוב כי היא אוהבת יופי ואסתטיקה ומרגישה בעלת טעם טוב, לרב היא לא תרצה להיות רואת חשבון גם אם היא מוכשרת לכך. יתכן שתשמע באבחון שזה לא מתאים לה, אולי היא לא מסוגלת לעבודה עצמאית, אולי לא טובה בעיצוב כפי שהיא חושבת וכדו'.
לכן מעניין אותי מה כוונתך באבחון שטחי ולא מספק. אשמח אם תוכלי להסביר.
קבלי וינייטה להדגמה:

מאבחנת: מתאים לך להיות עורכת דין.
בת: אולי מתאים לי אבל לא מושך אותי. אולי עובדת סוציאלית?
מאבחנת: כן, מתאים לך עבודה סוציאלית. זה אותו כיוון...

userit

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י וויני פו;1679063:
קבלי וינייטה להדגמה:

מאבחנת: מתאים לך להיות עורכת דין.
בת: אולי מתאים לי אבל לא מושך אותי. אולי עובדת סוציאלית?
מאבחנת: כן, מתאים לך עבודה סוציאלית. זה אותו כיוון...

אה, אז היא סתם היתה דפוקה. סליחה על הביטוי.

כתבתי מה שכתבתי כי יש אנשים שמתאכזבים מכך שלא נתנו להם אפשרויות שלא חשבו עליהם 'אז למה הלכתי בכלל'.
שזה מצחיק בעיני, כמו כל המסיימות י"ב שמתכננות להמשיך בסמינר עם 4 מסלולים אופציונליים, יש להן בראש מסלול מתאים והן הולכות לבדוק מה מתאים להם. מה יגידו להן? להיות אסטרונאוטיות?

חנון

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
השתתפתי פעם בסדנא של חיפוש עבודה והתאמה תעסוקתית
רשמתי את מה שסיכמתי בזמנו ואת השאלון שחילקו לנו
יש לציין שכל מי שמילא את השאלון זה התאים לו בול לאופי

קבצים מצורפים

• 1.jpg
    KB 255.8 · צפיות: 48
  • 2.jpg
    KB 182.3 · צפיות: 53

וויני פו

משתמש פעיל
נכתב ע"י userit;1679133:
אה, אז היא סתם היתה דפוקה. סליחה על הביטוי.

כתבתי מה שכתבתי כי יש אנשים שמתאכזבים מכך שלא נתנו להם אפשרויות שלא חשבו עליהם 'אז למה הלכתי בכלל'.
שזה מצחיק בעיני, כמו כל המסיימות י"ב שמתכננות להמשיך בסמינר עם 4 מסלולים אופציונליים, יש להן בראש מסלול מתאים והן הולכות לבדוק מה מתאים להם. מה יגידו להן? להיות אסטרונאוטיות?
לא מצליחה לצלצל לך תודה.

מסכימה אתך. אבל הכוון נכון בעיני הוא גם לומר: כרגע אין לך אופציות מתאימות בסמינר, לכי על מסלול X, וכשתסיימי כדאי לך להמשיך למקצוע Y.
כלומר, אני מצפה לתשובה שכוללת אופציות רחבות יותר.

nechamizak

משתמש סופר מקצוען
שימי לב, שאבחון תעסוקתי טוב לא בודק רק את כישוריך ונטיות ליבך, אלא גם פורש בפנייך את המשאבים הנדרשים ללימודים ולעבודה, ואת אפשרויות העיסוק בפועל וכושר ההתפרנסות. יש מקצועות שה"טייטל" שלהם קוסם לנו, אך אם נדע, למשל, כי הלימודים אינטנסיביים מאוד, שעות העבודה אינן מתאימות למצב המשפחתי, והמשכורת ממוצעת ומטה, היינו מורידים את הרעיון מהפרק.

דומינו!

מתאימים כשרון למקצוע
מנוי פרימיום

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה