אשכול מרקים לסתיו ולחורף---

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
ארוחה בקערה

מרק ירקות עם חומוס


השמש כבר לא ממש קופחת
ומשב רוח נעים פוגש את המטיילים בחוץ.
היורה כבר הגיע ובישר על סתיו.

זה הזמן שבו אני מתחילה להכין מרקים.

אין כמו לשבת מול קערת מרק מהבילה כשהגם דופק על החלון ואדי המרק מטשטשים את הראות.

סיפרתי פעם לחברה, משחה לתומי, שבאותו יום אכלו אצלי מרק לארוחת צהריים. היא פערה מולי זוג עיניים ושאלה "מה רק מרק"?
אני זוכרת שבאותו רגע הרגשתי מין רפיון. מה? אני מכינה לארוחת צהריים רק מרק מה רק"
אבל אחרי רגע התעשתי ואמרתי לה כן רק מרק. אבל מרק שיש בו הכל.
כי ביננו מה זה משנה אם החלבון יושב בצלחת לצד פחמימה וירק או שהוא יושב בקערה ביחד?


גם בקיץ אני מכינה מרקים, כי כאן לא מוותרים עליהם בקלות, אבל בסתיו ובחורף הם אורחי קבע אצלינו בבית.
בעז"ה בשבועות הקרובים אעלה מתכונים למרקים מזימים ומשביעים, כאלו שחלקם יכולים להוות ארוחה בפני עצמה.
הפעם-
מרק ירקות עם חומוס.
הטריק הוא בבסיס המרק.
10 דקות הכנה.
IMG_6094_800x600.jpg


לסיר 6 ליטר

1 שקית לקט השדה קפוא של סנפרוסט או בודק

2 בצלים קצוצים
2 קישואים חתוכים לקוביות קטנות
קופסת שימורי פטריות
2 כוסות נבטים סיניים+ בטים סיניים להגשה [לא חובה]
2 כוסות כרוב לבן קצוץ
קופסת שימורי תירס גמדי או רגיל [אני מעדיפה גמדי כי הוא לא נחשב לפחמימה לעומת התירס הרגיל שנחשב לפחמימה עם לא מעט סוכר]
3 כפות אבקת מרק בטעם עוף [לא כדאי לוותר]
2 כפות מלח
מעט פלפל שחור
1 כף כורכום
מים

מכניסים את כל הירקות לסיר. מוסיפים תיבול ומכסים במים רק עד לכיסוי הירקות.

מבשלים על אש בינונית כחצי שעה.
טוחנים חלקית במקל טחינה.

טועמים ותקנים תיבול לפי הצורך.

מניחים במרכז מעט נבטים.

מגישים עם פסטה, אטריות או אורז מבושלים ועם ארבעס [בעדיפות כמובן לביתי אבל אפשר משמורים]. פשוט שמים בקערה עם המרק. אני אוהבת אטריות דקות קטנות- ריבועם קטנים. בתמונה זה אטריות ולא שקדי מרק

אני אוהבת להכין כמות של ארבעס ולהקפיא ואש אני מוציאה לפי הצורך

IMG_6093_800x600.jpg
 

קבצים מצורפים

  • IMG_6094.JPG
    4.6 MB · צפיות: 159
נערך לאחרונה ב:

אני אני

משתמש פעיל
תודה רבה, מתאים לדיאטה או לתזונה המאוזנת לאחר החגים. אגב, אפשר בלי פחמימה כדי שיהיה יותר דיאטטי? יישר כח.
 

משקפיים ורודות

משתמש מקצוען
השמש כבר לא ממש קופחת
ומשב רוח נעים פוגש את המטיילים בחוץ.
היורה כבר הגיע ובישר על סתיו.

זה הזמן שבו אני מתחילה להכין מרקים.

אין כמו לשבת מול קערת מרק מהבילה כשהגם דופק על החלון ואדי המרק מטשטשים את הראות.

סיפרתי פעם לחברה, משחה לתומי, שבאותו יום אכלו אצלי מרק לארוחת צהריים. היא פערה מולי זוג עיניים ושאלה "מה רק מרק"?
אני זוכרת שבאותו רגע הרגשתי מין רפיון. מה? אני מכינה לארוחת צהריים רק מרק מה רק"
אבל אחרי רגע התעשתי ואמרתי לה כן רק מרק. אבל מרק שיש בו הכל.
כי ביננו מה זה משנה אם החלבון יושב בצלחת לצד פחמימה וירק או שהוא יושב בקערה ביחד?


גם בקיץ אני מכינה מרקים, כי כאן לא מוותרים עליהם בקלות, אבל בסתיו ובחורף הם אורחי קבע אצלינו בבית.
בעז"ה בשבועות הקרובים אעלה מתכונים למרקים מזימים ומשביעים, כאלו שחלקם יכולים להוות ארוחה בפני עצמה.
הפעם-
מרק ירקות עם חומוס.
הטריק הוא בבסיס המרק.
10 דקות הכנה.
צפה בקובץ המצורף 985085

לסיר 6 ליטר

1 שקית לקט השדה קפוא של סנפרוסט או בודק

2 בצלים קצוצים
2 קישואים חתוכים לקוביות קטנות
קופסת שימורי פטריות
2 כוסות נבטים סיניים+ בטים סיניים להגשה [לא חובה]
2 כוסות כרוב לבן קצוץ
קופסת שימורי תירס גמדי או רגיל [אני מעדיפה גמדי כי הוא לא נחשב לפחמימה לעומת התירס הרגיל שנחשב לפחמימה עם לא מעט סוכר]
3 כפות אבקת מרק בטעם עוף [לא כדאי לוותר]
2 כפות מלח
מעט פלפל שחור
1 כף כורכום
מים

מכניסים את כל הירקות לסיר. מוסיפים תיבול ומכסים במים רק עד לכיסוי הירקות.

מבשלים על אש בינונית כחצי שעה.
טוחנים חלקית במקל טחינה.

טועמים ותקנים תיבול לפי הצורך.

מניחים במרכז מעט נבטים.

מגישים עם פסטה, אטריות או אורז מבושלים ועם ארבעס [בעדיפות כמובן לביתי אבל אפשר משמורים]. פשוט שמים בקערה עם המרק. אני אוהבת אטריות דקות קטנות- ריבועם קטנים. בתמונה זה אטריות ולא שקדי מרק

אני אוהבת להכין כמות של ארבעס ולהקפיא ואש אני מוציאה לפי הצורך

צפה בקובץ המצורף 985269
הני
את חייבת לבקש אימוג'י מלקק שפתיים
או צועק "יאמייייייי"
 

רותי ינאי.

צילום מקצועי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
נראה פצצה
בא לי לנסות
א"פ לא השתמשתי בלקט קפוא
מה זה מכיל?
 

*טובית*

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
העני, מגרה ברמות!
שאלה,
כתבת שאת טוחנת חלקית.
גם את הנבטים?
הן לא עושות טעם מר?
תודה!
 

מגה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
הני, כמו כל המתכונים שלך, גם המתכון הזה נראה מהמם. ותודה על נדיבות הלב שלך!!!
אולי את נועצת אשכול למעלה של מרקים, כמו של הסלטים וכו'?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
העני, מגרה ברמות!
שאלה,
כתבת שאת טוחנת חלקית.
גם את הנבטים?
הן לא עושות טעם מר?
תודה!
לא עושות טעם מר בכלל
הני, כמו כל המתכונים שלך, גם המתכון הזה נראה מהמם. ותודה על נדיבות הלב שלך!!!
אולי את נועצת אשכול למעלה של מרקים, כמו של הסלטים וכו'?
לכבוד הסתיו והחורף, ננעץ.
 

free

מיתוג | עיצוב | פרסום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי
תודה שנעצת!
כמה שאני אוהבת מרקים :)
ותודה גם על המתכון
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אשכול כלבבי :)
אני אוהבת להתחיל כל מרק עם מירפואה ( Mirepoix) - מונח בצרפתית המתייחס לקרמול קצר של ירקות ארומטיים
וזה רק נשמע מפחיד.
בפועל מדובר באידוי גזר, בצל ומקלות סלרי בכף שמן זית ל5-10 דקות.
פעולה זו מציאה מהירקות את כל הטעמים הטובים ומשדרגת כל מרק.
כיון שאנחנו בשמיטה ולא כל ירק זמין גם שילוב של שניים מתוך הנ"ל יהיה מעולה.
 

רחלי חתן

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אשכול כלבבי :)
אני אוהבת להתחיל כל מרק עם מירפואה ( Mirepoix) - מונח בצרפתית המתייחס לקרמול קצר של ירקות ארומטיים
וזה רק נשמע מפחיד.
בפועל מדובר באידוי גזר, בצל ומקלות סלרי בכף שמן זית ל5-10 דקות.
פעולה זו מציאה מהירקות את כל הטעמים הטובים ומשדרגת כל מרק.
כיון שאנחנו בשמיטה ולא כל ירק זמין גם שילוב של שניים מתוך הנ"ל יהיה מעולה.


אני גם אוהבת לעשות ככה, לא ידעתי שיש לזה שם מכובד כל כך :)
 

חני גרינשטיין

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
אשכול כלבבי :)
אני אוהבת להתחיל כל מרק עם מירפואה ( Mirepoix) - מונח בצרפתית המתייחס לקרמול קצר של ירקות ארומטיים
וזה רק נשמע מפחיד.
בפועל מדובר באידוי גזר, בצל ומקלות סלרי בכף שמן זית ל5-10 דקות.
פעולה זו מציאה מהירקות את כל הטעמים הטובים ומשדרגת כל מרק.
כיון שאנחנו בשמיטה ולא כל ירק זמין גם שילוב של שניים מתוך הנ"ל יהיה מעולה.
טוב לדעת שיש שם לפעילות שלי.
ככה מתחיל אצלי כל מרק
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  53  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה