מאפים זוכרות את האשכול על החלות?

חני מן

משתמש רשום
שרינה, תודה על המתכון
קניתי את הרעיון של המים במקום הביצה
אבל, לא התחברנו לטעם של השמן זית,
האם זה קשור לאיכות השמן?
 

קצר ולעניין

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
מתפיחים שוב ומכניסים לתנור לחום של 200 מעלות


החלות נראות סוףףףףףףף
רוצה לנסות השבוע,
רק חשוב לי להבין.
במשך כל האפיה החום נשאר על 200 מעלות?
והאם את אופה על טורבו?
כמו"כ כמה זמן אפיה בערך?

תודה מראש על התשובות..
 

שרינה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
שרינה, תודה על המתכון
קניתי את הרעיון של המים במקום הביצה
אבל, לא התחברנו לטעם של השמן זית,
האם זה קשור לאיכות השמן?
מעניין,אצלי בכלל לא שמים לב
להיפך,עם שמן זית הרבה יותר טעים
תנסי אוליחברה יותר איכותית?
החלות נראות סוףףףףףףף
רוצה לנסות השבוע,
רק חשוב לי להבין.
במשך כל האפיה החום נשאר על 200 מעלות?
והאם את אופה על טורבו?
כמו"כ כמה זמן אפיה בערך?

תודה מראש על התשובות..
תנור זה משהו שמשתנה מאד מחברה לחברה
תעקבי אחרי האפיה לדעתי אפשר גם להוריד ל180
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
@חני מן, ההמלצה שלי היא לקנות שמן זית ממותג טוב וגם לבחור בזן המתאים.
מותג טוב- עץ הזית, יד מרדכי, זיתא.
זן- זן ספרדי שהוא עדין יותר. מצוין על הבקבוק כספרדי / תיבול עדין.
יתכן וקנית סורי שהוא עז ולא כולם אוהבים את טעמו המודגש.
 

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
@חני מן, ההמלצה שלי היא לקנות שמן זית ממותג טוב וגם לבחור בזן המתאים.
מותג טוב- עץ הזית, יד מרדכי, זיתא.
זן- זן ספרדי שהוא עדין יותר. מצוין על הבקבוק כספרדי / תיבול עדין.
יתכן וקנית סורי שהוא עז ולא כולם אוהבים את טעמו המודגש.
מותר לכתוב מי לא? או שזה לשון הרע?
(לנו יש חברות אחרות שמוכרים בחנויות)
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
זו חשיפה לתביעה אז עדיף שלא.
 

חני מן

משתמש רשום
דוקא השמן שיש לי כרגע הוא ספרדי
ורשום עליו לתיבול עדין, אבל יש כנראה יותר איכותיים
ועדינים בטעם, אתחיל לשים לב בפעמים הבאות,
בכל אופן ממש תודה
אתן נהדרות!
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
@ופל בלגי , זו לא סתירה אלא הצעה נוספת.
יתכן שהבעיה בשמן ויתכן שהמקרה הוא כפי ששיערת :)
אישית אני מכינה עם חלות, עוף/תפו"א/בטטות בתנור רק שמן זית ספרדי והטעם נהדר.
את הקנולה הנייטרלי (ולפעמים נייטרלי מדי) אני משאירה לטיגון ולבישול.
 

צחור

משתמש מקצוען
@שרינה @java @אוריגמי
תודה!

אמנם יש לי 2 ידיים שמאליות
אבלל יצא חלות סוף הדרך!
IMG_4980.JPG
IMG_4980.JPG
IMG_4979.JPG
 
נערך לאחרונה ב:

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
צריך אזהרת ריור לפני תמונות כאלו...
אם את אוהבת חלות רכות, כדאי לעטוף אותם בשקית/ניילון נצמד כשהן עוד חמימות, ואז להקפיא
 

צחור

משתמש מקצוען
צריך אזהרת ריור לפני תמונות כאלו...
אם את אוהבת חלות רכות, כדאי לעטוף אותם בשקית/ניילון נצמד כשהן עוד חמימות, ואז להקפיא
כבר נעטף ובמקפיא
תודה


רק מציינת שלא התאפקתי ועשיתי את החלות חצי קמח רגיל חצי קמח מלא
לא יכולה לחשוב שאני יאכל רק קמח רגיל..:)

יצא מעולה שבמעולים
בחיים לא יצא לי בצק כזה!
 

פיר

משתמש סופר מקצוען
אני לא עובדת לפי מתכון מסודר אלא מאמצת עקרונות.
מים - צריך שיהיה כמה שיותר, אבל שהבצק לא יהיה מדי דביק.
סוכר - לא לווותר. הכמות? תבחרי כמה מתיקות את רוצה בחלה.
שמרים - מינימום כף, ואם רוצים שיתפח מהר - לשים יותר, עד שתיים וחצי כפות.
שמן - משפיע על מרקם החלה והקרום. אני מוותרת הרבה פעמים. זה עושה קרום פריך יותר ומרקם שמזכיר בייגל.
מלח - בעיקר לא לשכוח, וגם לשים בסוף.
קמח - לא להוסיף אחרי שהבצק מעובד
למצוא דרך להוסיף אוויר לבצק (אני מקיפה את המים, שמרים, סוכר וחצי מכמות הקמח)
חומץ ואבקת אפיה - משפרים תוצאה.

הכמויות - לפי העניין (הקמח שונה, מזג האוויר)
בקשר לחומץ ואבקת אפיה מתי מוסיפים?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה