יאפצי'ק | יאפצי'ק - דחוףף איך מכינים??

פלאפונית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אכלתי לא מזמן קוגל תפו''א עם בשר בפנים , שהתברר ששמו יאפצי'ק
זה בעיקרון מאכל אמריקאי , ומחפשת בדחיפות מידע איך מכינים אותו
כי הבשר שם הוא בשר בקר , והתפו''א לא צריך אפיה כמו בקר ...


אשמח לדעת מאלו שמכינים הוראות מדויקות ..
תודהה רבה !!
 

קריצה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נראה לי אצל המרוקאים
קוראים לזה פסטל :D
אבל מתכון אין לי
אם את מבשלת את הבשר קודם
אז מה הבעיה?
 

YAELJ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
לא יודעת אם לזה כוונתך, יש סוג של קובה מתפו"א ממולא בבשר טחון
אם תרצי אתן לך מתכון (ללא כמויות מדוייקות ;))
 

cyp

משתמש מקצוען
נכתב ע"י פלאפונית;2450224:
אכלתי לא מזמן קוגל תפו''א עם בשר בפנים , שהתברר ששמו יאפצי'ק
זה בעיקרון מאכל אמריקאי , ומחפשת בדחיפות מידע איך מכינים אותו
כי הבשר שם הוא בשר בקר , והתפו''א לא צריך אפיה כמו בקר ...


אשמח לדעת מאלו שמכינים הוראות מדויקות ..
תודהה רבה !!

אני מכירה הרבה שמכינים את זה, בעיקרון זה הרבה שעות על פלטה, או שמים בקוגעל חתיכות בשר חצי מבושלות, כך אמר לי אחי שהם עושים את זה בקייטרינג,
אני ממש לא אהבתי את זה אבל זה עניין של טעם,
 

userit

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פסטל זה עם בשר טחון, או ׳פסטליטוס׳. מעדן אמיתי.
 

חניפו

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
הכנתי לפני כמה שבועות בטעות. (זה היה אמור להיות קציצות והתפשל)
טיגנתי בצל עם שום הוספתי לזה 1/4 ק"ג בשר טחון וטיגנתי עד שהבשר החליף צבע
גירדתי כ-4 תפו"א (לא זוכרת בדיוק יכול להיות שזה היה 5)
בקערה ערבבתי 3 ביצים וטיבלתי במלח פלפל ופפריקה
הוספתי את התפו"א והבשר (בלי השמן של הטיגון.)
בתסנית אינגליש קייק שמתי את השמן מהטיגון חיממתי את זה קצת בתנור שפכתי את כל העיסה ואפיתי כמו קוגל תפו"א רגיל (הבשר כבר מבושל בעיקרון כי עבר טיגון)
 

פלאפונית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
תודה לכולם !!
אבל האופציות שכתבתם לא התכוונתי אליהם ..
רק CYP כנראה שזה מדובר ביאפצי'ק ...
תודה רבה לכל המנסים !
 

מדבקאות

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
יש לאמא שלי מתכון, היא קוראת לזה עוגת בשר.
זה כאילו שלש שכבות בתבנית אינגליש קייק.
למעלה ולמטה פירה תפו"א (עם עוד כמה דברים) וביניהם בשר טחון (כנ"ל).
אם זה נראה לך מתאים למה שאת מחפשת, אני אבקש ממנה את המתכון.
 

פלאפונית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י טפטים;2450391:
יש לאמא שלי מתכון, היא קוראת לזה עוגת בשר.
זה כאילו שלש שכבות בתבנית אינגליש קייק.
למעלה ולמטה פירה תפו"א (עם עוד כמה דברים) וביניהם בשר טחון (כנ"ל).
אם זה נראה לך מתאים למה שאת מחפשת, אני אבקש ממנה את המתכון.

תודה רבה !
שוב זה לא מה שאני מחפשת .
מה שאני התכוונתי זה הולך תפו''א כמו שמכינים לקוגל , ובפנים יש חתיכות של בשר
בקר - לא טחון .
זה לא בשכבות אלה הכל בא ביחד.
 

גולדס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
זה מאכל רוסי.
מהווה תחליף לטשולנט. במיוחד בפסח.
מטגנים בצל עם הרבה שמן, מוסיפים את הבקר ומבשלים עד שהבקר מגיר מיץ.
מכינים בלילה של קוגל תפו"א, מערבבים עם הבקר ומעבירים לתבנית, אופים בתנור. כל הלילה או שעתיים בתנור ואח"כ על הפלטה.
 

מה הענינים

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מאכל פולני - יאפצ'וק
לא יודעת איך עושים את זה, כי הסוד ירד עם סבתי אלי קבר.
אבל כזה מעדן אין היום!
 

גולדס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י מה הענינים;2450532:
מאכל פולני - יאפצ'וק
לא יודעת איך עושים את זה, כי הסוד ירד עם סבתי אלי קבר.
אבל כזה מעדן אין היום!

כנראה ברוסיה זה יאפציק ובפולין - יאפצוק :D
 

קס33

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
המתכון המקורי ליאפציק

אצלי אוכלים יאפצ'יק כל פסח, זה המעדן של החג!
מתכון מאמריקאי:
לטגן בצל עם שמן ועל זה בשר.
הבשר לא חייב להיות בשר יקר, אבל אני עושה עם שריר הזרוע.
ככה מבשלים על אש קטנה בערך 3 - 4 שעה. אם יש צורך מוסיפים מים.
מפרקים את הבשר לחתיכות קטנות.
מגרדים תפו"א, מכניסים מלח, ביצים, שמן, כמו קוגל רגיל.
בתבנית שמים שכבה של קוגל אח"כ מערבבים את הבשר עם הקוגל עם הרוטב קצת ואופים שעתיים על 200 מעלות
הכי טעים לשים על פלטה במשך הלילה או לפחות כמה שעות בתוך תבנית עם מים כדי שהקוגל לא יתיבש.
בהצלחה
 

פלאפונית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י קס33;2450770:
אצלי אוכלים יאפצ'יק כל פסח, זה המעדן של החג!
מתכון מאמריקאי:
לטגן בצל עם שמן ועל זה בשר.
הבשר לא חייב להיות בשר יקר, אבל אני עושה עם שריר הזרוע.
ככה מבשלים על אש קטנה בערך 3 - 4 שעה. אם יש צורך מוסיפים מים.
מפרקים את הבשר לחתיכות קטנות.
מגרדים תפו"א, מכניסים מלח, ביצים, שמן, כמו קוגל רגיל.
בתבנית שמים שכבה של קוגל אח"כ מערבבים את הבשר עם הקוגל עם הרוטב קצת ואופים שעתיים על 200 מעלות
הכי טעים לשים על פלטה במשך הלילה או לפחות כמה שעות בתוך תבנית עם מים כדי שהקוגל לא יתיבש.
בהצלחה

תודה בדיוק לזה התכוונתי !!!!!
אין מיליםםםםםםםם

אגב אפשר לעשות גם עם בשר ששמים בטשולנט?
 

קס33

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
למה לא? היאפצ'יק משתבח בטשולנט...
 

זיטומיר

משתמש פעיל
מה שאני מכיר זה פשוט מכינים עיסה של קוגל תפו"א
שמים שיכבה על שליש סיר גדול מהעיסה ואז שמים חתיכות בשר ע"ז
וע"ז מניחים את כל שאר העיסה של הקוגל
מבשלים על אש בינונית-נמוכה בערך חמש-שש שעות ואז על הפלטה
 

cliff

משתמש חדש
אכלתי את היאפצ'יק כבר בכמה מקומות ליל שישי בארץ, ולצערי תמיד התאכזבתי, היה על הפנים,
לאחרונה הייתי בבורו פארק וקניתי שמה את היאפצ'יק , זה היה פשוט ללקק את האצבעות,
כנראה שבשביל שהיאפצ'יק יצא מוצלח יש כמה דברים שאולי זה סודות מקצוע,
ובאמת לחרדים אמריקאים אין מסורת מאכלים יהודית כמו הפולנים הונגרים וכו',
הרי כולם מהגרים שם, וכל אחד הביא איתו את המתכונים מארצו,
ולמה קורים לזה יאפצ'יק אמריקאי? כנראה זה מאכל שהם המציאו איך שזה יצא מוצלח.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמו

א הַלְלוּיָהּ הַלְלִי נַפְשִׁי אֶת יְהוָה:ב אֲהַלְלָה יְהוָה בְּחַיָּי אֲזַמְּרָה לֵאלֹהַי בְּעוֹדִי:ג אַל תִּבְטְחוּ בִנְדִיבִים בְּבֶן אָדָם שֶׁאֵין לוֹ תְשׁוּעָה:ד תֵּצֵא רוּחוֹ יָשֻׁב לְאַדְמָתוֹ בַּיּוֹם הַהוּא אָבְדוּ עֶשְׁתֹּנֹתָיו:ה אַשְׁרֵי שֶׁאֵל יַעֲקֹב בְּעֶזְרוֹ שִׂבְרוֹ עַל יְהוָה אֱלֹהָיו:ו עֹשֶׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ אֶת הַיָּם וְאֶת כָּל אֲשֶׁר בָּם הַשֹּׁמֵר אֱמֶת לְעוֹלָם:ז עֹשֶׂה מִשְׁפָּט לָעֲשׁוּקִים נֹתֵן לֶחֶם לָרְעֵבִים יְהוָה מַתִּיר אֲסוּרִים:ח יְהוָה פֹּקֵחַ עִוְרִים יְהוָה זֹקֵף כְּפוּפִים יְהוָה אֹהֵב צַדִּיקִים:ט יְהוָה שֹׁמֵר אֶת גֵּרִים יָתוֹם וְאַלְמָנָה יְעוֹדֵד וְדֶרֶךְ רְשָׁעִים יְעַוֵּת:י יִמְלֹךְ יְהוָה לְעוֹלָם אֱלֹהַיִךְ צִיּוֹן לְדֹר וָדֹר הַלְלוּיָהּ:
נקרא  22  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה