מאפה לחם -עגבניות, בצל וזיתים:
קראתי לזה בשם מאפה לחם, מפני שהבצק- בצק לחם/חלות, אבל למראה השטוח שלו מתאימה יותר ההגדרה מאפה.
קבלו אותו, מאפה טעים טעים שהוא ארוחה שלמה!
ואם תוסיפו גבינה צהובה 2 דקות לפני סיום האפייה, קיבלתם מאפה ליגה!
כמה פשוט, ככה טעים!!!
בצק חלות רגיל
במהלך ההתפחה, להכין את המילוי.
עגבניות -קוביות קטנות
בצל- קוביות קטנות
זיתים-לפרוסות
אורגנו
פ. שחור
מלח
שמן - בנדיבות
לערבב בקערה הכל חוץ מהזיתים,
לאפות כמה דקות לריכוך חלקי ,
להוסיף הזיתים.
חשוב לטעום ולשפר תיבול.
לאחר תפיחת הבצק:
לרדד לגודל תבנית בעובי 1.5 ס"מ בערך.
לחכות קצת עד התפחה,
לפזר בנדיבות רבה מהמילוי ולהדק בעדינות עם הידיים לבצק.
נ.ב. לא יודעת להגיד מה הכמות, אני אישית חותכת עגבניות ובצל ביחס שווה וכן הלאה. מכינה כמה תבניות שיוצא, ומשאר הבצק מכינה דברים אחרים. (מכינה בבת אחת כמה קילו למטרות שונות)
קראתי לזה בשם מאפה לחם, מפני שהבצק- בצק לחם/חלות, אבל למראה השטוח שלו מתאימה יותר ההגדרה מאפה.
קבלו אותו, מאפה טעים טעים שהוא ארוחה שלמה!
ואם תוסיפו גבינה צהובה 2 דקות לפני סיום האפייה, קיבלתם מאפה ליגה!
כמה פשוט, ככה טעים!!!
בצק חלות רגיל
במהלך ההתפחה, להכין את המילוי.
עגבניות -קוביות קטנות
בצל- קוביות קטנות
זיתים-לפרוסות
אורגנו
פ. שחור
מלח
שמן - בנדיבות
לערבב בקערה הכל חוץ מהזיתים,
לאפות כמה דקות לריכוך חלקי ,
להוסיף הזיתים.
חשוב לטעום ולשפר תיבול.
לאחר תפיחת הבצק:
לרדד לגודל תבנית בעובי 1.5 ס"מ בערך.
לחכות קצת עד התפחה,
לפזר בנדיבות רבה מהמילוי ולהדק בעדינות עם הידיים לבצק.
נ.ב. לא יודעת להגיד מה הכמות, אני אישית חותכת עגבניות ובצל ביחס שווה וכן הלאה. מכינה כמה תבניות שיוצא, ומשאר הבצק מכינה דברים אחרים. (מכינה בבת אחת כמה קילו למטרות שונות)
נערך לאחרונה ב: