המטבח של סימא
משתמש מקצוען
מה זה פרגית?
פרגית המכונה קצרה = יוצרים אותה משוק או ירך
פרגית המכונה ארוכה = יוצרים אותה משוק וירך (כרעיים)
היום פרגית קצלה משוק המכונה פולקע.
סדר התמונות בכיון השעון.
לוקחים שוקיים טריות רצוי שיהיו גדולות ככל הניתן.
משתמשים בסכין טובה וחדה לא משוננת!
*בקטע שקרוב לבסיס השוק יש הרבה גידים, יוצרים חתך בצורת עיגול עד העצם, מה שמנתק את הגידים מהבסיס
*בצד השני של השוק, בחלק העבה שמתחבר לירך יש כמו כובע של סחוס, חותכים אותו עם טיפת בשר
*נותנים לחיצה בבסיס העצם כלפי מעלה ודוחפים את העצם החוצה, אם עובדים נכון העצם יוצאת בקלות,
אם לא חותכים את ראש השוק מספיק פנימה זה דורש הפעלת יותר כוח.
*עושים חריץ במרכז השוק, מוציאים את העצם הקטנה שבמרכז ומשטחים את הפרגית
אם מגלים בפנים סחוס או גידים לבנים רצוי להוציא אותם
* עור: אפשר להסיר במשיכה ואפשר להשאיר ולאפות בתנור כאשר העור כלפי מעלה ואז לא צריך להוסיף בכלל שמן למרינדה
זו הפרגית השלמה עם העור:
מכניסים לקערה גדולה עם תבלינים שאוהבים ומכניסים למקרר
לאחר כמה שעות אפשר לאפות בתנור או לטגן ללא שמן במחבת טפלון/או פסים
חשוב לא לאפות/לטגן הרבה זמן זה הורס את בשר הפרגית
פרגית המכונה קצרה = יוצרים אותה משוק או ירך
פרגית המכונה ארוכה = יוצרים אותה משוק וירך (כרעיים)
היום פרגית קצלה משוק המכונה פולקע.
סדר התמונות בכיון השעון.
לוקחים שוקיים טריות רצוי שיהיו גדולות ככל הניתן.
משתמשים בסכין טובה וחדה לא משוננת!
*בקטע שקרוב לבסיס השוק יש הרבה גידים, יוצרים חתך בצורת עיגול עד העצם, מה שמנתק את הגידים מהבסיס
*בצד השני של השוק, בחלק העבה שמתחבר לירך יש כמו כובע של סחוס, חותכים אותו עם טיפת בשר
*נותנים לחיצה בבסיס העצם כלפי מעלה ודוחפים את העצם החוצה, אם עובדים נכון העצם יוצאת בקלות,
אם לא חותכים את ראש השוק מספיק פנימה זה דורש הפעלת יותר כוח.
*עושים חריץ במרכז השוק, מוציאים את העצם הקטנה שבמרכז ומשטחים את הפרגית
אם מגלים בפנים סחוס או גידים לבנים רצוי להוציא אותם
* עור: אפשר להסיר במשיכה ואפשר להשאיר ולאפות בתנור כאשר העור כלפי מעלה ואז לא צריך להוסיף בכלל שמן למרינדה
זו הפרגית השלמה עם העור:
מכניסים לקערה גדולה עם תבלינים שאוהבים ומכניסים למקרר
לאחר כמה שעות אפשר לאפות בתנור או לטגן ללא שמן במחבת טפלון/או פסים
חשוב לא לאפות/לטגן הרבה זמן זה הורס את בשר הפרגית