בשרי כמעט חטפתי שוק

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
מה זה פרגית?
פרגית המכונה קצרה = יוצרים אותה משוק או ירך
פרגית המכונה ארוכה = יוצרים אותה משוק וירך (כרעיים)
היום פרגית קצלה משוק המכונה פולקע.

סדר התמונות בכיון השעון.
לוקחים שוקיים טריות רצוי שיהיו גדולות ככל הניתן.
משתמשים בסכין טובה וחדה לא משוננת!
*בקטע שקרוב לבסיס השוק יש הרבה גידים, יוצרים חתך בצורת עיגול עד העצם, מה שמנתק את הגידים מהבסיס
*בצד השני של השוק, בחלק העבה שמתחבר לירך יש כמו כובע של סחוס, חותכים אותו עם טיפת בשר
*נותנים לחיצה בבסיס העצם כלפי מעלה ודוחפים את העצם החוצה, אם עובדים נכון העצם יוצאת בקלות,
אם לא חותכים את ראש השוק מספיק פנימה זה דורש הפעלת יותר כוח.
*עושים חריץ במרכז השוק, מוציאים את העצם הקטנה שבמרכז ומשטחים את הפרגית
אם מגלים בפנים סחוס או גידים לבנים רצוי להוציא אותם
* עור: אפשר להסיר במשיכה ואפשר להשאיר ולאפות בתנור כאשר העור כלפי מעלה ואז לא צריך להוסיף בכלל שמן למרינדה

פרגית (1) (Mobile).jpg


זו הפרגית השלמה עם העור:

פרגית (1) (Mobile).jpeg


מכניסים לקערה גדולה עם תבלינים שאוהבים ומכניסים למקרר
לאחר כמה שעות אפשר לאפות בתנור או לטגן ללא שמן במחבת טפלון/או פסים
חשוב לא לאפות/לטגן הרבה זמן זה הורס את בשר הפרגית

פרגית (2) (Mobile).jpeg
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  100  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה