דיון אורך הזמן שהסיפור משתרע על פניו - דעתכם

אוראל סולטן

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
פעם הגעתי למסקנה עם עצמי, שהספרים שאני אוהבת לקרוא שוב (רלוונטי גם לסרטים) הם כאלה שיש בהם מעברי זמן, זאת אומרת לא מוצג בהם כל רגע ורגע ממהלך הזמן שהסיפור מתרחש בו.
זה משאיר מקום לדמיון כדי למלא את החללים. נותן תחושה שעוד לא מיציתי את הכל (הרי כל פעם אפשר לדמיין עוד/אחרת)
אני חושבת שסגנון הכתיבה היום לא משאיר הרבה מקום לחללים כאלה
אומנם זה קשור רק באופן עקיף לנושא שכאן, אבל הוא גם נספח שלו, ולכן אומר את דעתי ע"כ:

ספרים עם חללים (לא חורים, חללים לדמיון), הם הרבה יותר יפים לדעתי מספרים 'מהודקים' שלפעמים יכולים לגרום לך ליותר מידי כאב ראש.

אצל מ. ארבל לדוגמה, יש הרבה ספרים עם חלל פתוח לדמיון ההמשך, דבר שמסדר לרוב גם את הסוף של הסיפור, אבל יכול להשאיר את הקוראים טיפה מהורהרים ונעצבים (עיינו ערך 'אנד & דינו' של מירי סגל / הסיפור 'דרגש עץ' של @הלוחשת לתווים .).

אם ניקח לדוג' את H.P, בספר הראשון יש דילוג של 10 שנים על הפרק השני, דבר שלא מוזכר אפילו ברמז. אומנם זה הפריע לי קצת, אבל כמעט ולא שמים לב לזה (אולי בגלל שרולינג ממלאת את החסר בכמה פרטים על הארי והמשפחה בתחילת הפרק.).

בגלל זה אני בין אלו שיוצאים נגד קריאת קומיקסים בלבד, משום שבין היתר הם לא מפתחים את דמיון הקורא כספר רגיל.

לגבי אורך הזמן של הספר, אני חושב שזה תלוי גם במידת הקושי להבין אותו. לדוג': ספרי מ. קינן קשים מאוד להבנה במהירות, ולרוב צריך 'לאחוז ראש' רוב העלילה כדי לא לאבד את עצמך באמצע (אבל למרות זאת, ואולי בגלל זה, הם יפים.). אצל מ.ארבל גם היה את הבעיה הזאת, עד שהוא מצא לכך פתרון נחמד ב'השעיר השלישי' שם הוא מצטט קטעים שקשורים לפרק הנ"ל שהופיעו בפרקים קודמים, כדי שלא נצטרך להסתבך יותר מידי.

אביגיל גדולד לדוגמה, תצוין לשבח, שלמרות שהיא יורדת לפרטים הקטנים ומרבה בתיאורים עדיין כיף לקרוא ספרים שלה (דרך אגב, היא בין היחידות שיודעות:
לכתוב את המעבר בין השנים בצורה ספרותית וזורמת כמו שצריך
.).

ב'רצח קטלני' סיכמתי את כל ה100 שנה עד לסיפור בפרק 1, בסופו של דבר החלטתי להרחיב ולהוסיף על זה עוד כמה פרקים שיתארו את כל המקרה, מה שגם מאריך את הספר, וגם יותר מסביר לקוראים על העלילה - כמו יונה ספיר ב'דופליקטים'.).
 

חי מינץ

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
לדעתי, ספר שמשתרע על פני עשרות שנים הוא טרחני ודי מזכיר ספר היסטוריה.
מה שכן אפשר לעשות לכתוב בנקודת הזמן הזאת, ומדי פעם להכניס קטעים קטנים, ואז זה נסבל.
אבל הספרים הכי כיפיים שקראתי הם הספרים שהקצב שלהם מוגבר.
למשל 'מבוקש' של יונה ספיר וכדו'.
לדעתי האורך המקסימלי המותר לציר זמן של סיפור הוא שנה ובשופו"א שניה לא יותר
אלא אם כן זה קטע קטן מהעבר.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  82  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה