לא בטוח שהמילה הקפידו היא הנכונה פה.בהונגריה הקפידו לאכול פערפאל בליל שבת
אולי אכלו כי סה מה שהיה מקובל אצלם (כמו סלטים בישראל)
לא בטוח שהמילה הקפידו היא הנכונה פה.בהונגריה הקפידו לאכול פערפאל בליל שבת
בלת"ק
לפעמים כשאנחנו בבית אני מכינה כדורי עוף אווריריים ומתובלים בתוך המרק
איך זה קשור למה שביקשתי?יש עניין לאכול בשבת באחד מהסועדות בשר אבל חובה
אבל יו"ט זה חובה לאכול בשר
ולכן מי שנוהג במנהגי הרב מלכא יאכל חלבי. ומי שנוהג במנהגי היהודים יוצאי אירופה יאכל פארפיל ומרק עוף.הרב אופיר מלכה בספרו הליכות שבת (בדר"כ צמוד למ"ב) כותב שמי שחביב עליו יותר חלבי יכול לכתחילה לאכול חלבי בשבת
ורק ביום טוב יש דין לאכול בשר בהמה
הקפידו, הקפידו. בטוח.לא בטוח שהמילה הקפידו היא הנכונה פה.
אולי אכלו כי סה מה שהיה מקובל אצלם (כמו סלטים בישראל)
ובטח לא מחדש לנוהגים כלום.פערפלאך היו לפני, פתיתים נועדו להיות חיקוי של אורז, אבל הם יותר דומים לפערפלאך
כשמתארחים יש תאבון מוגברוסתם מענין
למה אצל ההורים שלי יש את כל הנ"ל ואיכשהוא הכל נאכל? (אני גם אצל ההורים לא אוכלת מנה עיקרית אבל כל השאר-כן)
למה שאנחנו בבית זה שונה?
אז המצב אצלך חמוראם אני יאכל חלבי בשבת כי לא בא לי על זה ויותר אוהבת חלבי
הילדים שלי ילבשו חולצות צבעוניות כי איפה כתוב שצריך ללבוש חולצה לבנה ומכנס שחור
הלא-בשרי של כמה דורות אחורה לא היה קישים, לזניות ומוס. זה משהו שלרוב האנשים לא תמיד היתה אפשרות להכין במטבח ביתי, או אפשרות כלכלית להכין.מעניין שכל הדורות לא אכלו חלבי ושמרו חתיכת עוף בשביל שבת
לטוב ולמוטב.וכמה אנשים כבר כתבו באשכול זה שאלה שמלמדת הרבה על שאר אורחות החיים.
לא זה לא בעיהלשים 3 חתיכות לחם במרק של שבת זה רפואה וכו' וכו'
זה לא בעיה?
המילה הקיפדו היא מדויקת להפליאלא בטוח שהמילה הקפידו היא הנכונה פה.
אולי אכלו כי סה מה שהיה מקובל אצלם (כמו סלטים בישראל)
בסה"כ הסכמתי עם דברכם שאין חובהאיך זה קשור למה שביקשתי?
ביקשתי מקור לחובה לאכול בשרי בליל שבת.
יו"ט לא קשור. וסעודה שניה היא בשרית.
טוחנים למילוי בבלינצסאצלנו ג"כ אוכלים סעודה מסורתית לחלוטין: דגים, מרק ועוף,
בעוף כמעט לא נוגעים. מגישה אותו בראשון.
הענין הוא שעוף שבושל והתקרר נהיה (טעמנו) הרבה פחות טעים.
למישהי יש טיפים בנושא?
אני מפרקת את העוף ועושה סלט עוףאצלנו ג"כ אוכלים סעודה מסורתית לחלוטין: דגים, מרק ועוף,
בעוף כמעט לא נוגעים. מגישה אותו בראשון.
הענין הוא שעוף שבושל והתקרר נהיה (טעמנו) הרבה פחות טעים.
למישהי יש טיפים בנושא?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: