דרוש מתכון מנה עיקרית בשבת למשפחה צעירה

EfratHL

משתמש פעיל
בלת"ק

לפעמים כשאנחנו בבית אני מכינה כדורי עוף אווריריים ומתובלים בתוך המרק
ואז גם אוכלים את המרק עם אטריות, מה שבדרך כלל מוותרים כי זה מאוד ממלא

אפשר גם להוציא אח"כ את העוף מהמרק ולאכול עם אורז.

בלי קשר, אני מרגישה שכבד למשל יותר קל לאכול גם כששבעים כי אפשר לאכול חתיכה קטנה
 

בר אילן

משתמש צעיר
הרב אופיר מלכה בספרו הליכות שבת (בדר"כ צמוד למ"ב) כותב שמי שחביב עליו יותר חלבי יכול לכתחילה לאכול חלבי בשבת
ורק ביום טוב יש דין לאכול בשר בהמה
ולכן מי שנוהג במנהגי הרב מלכא יאכל חלבי. ומי שנוהג במנהגי היהודים יוצאי אירופה יאכל פארפיל ומרק עוף.
לא בטוח שהמילה הקפידו היא הנכונה פה.
אולי אכלו כי סה מה שהיה מקובל אצלם (כמו סלטים בישראל)
הקפידו, הקפידו. בטוח.
 

דעת ובינה

משתמש רשום
פערפלאך היו לפני, פתיתים נועדו להיות חיקוי של אורז, אבל הם יותר דומים לפערפלאך
ובטח לא מחדש לנוהגים כלום.
אבל יש מוצר מוכן לקניה (גם לאסם נראה לי) שנקרא פשוט פערפיל.

לא כל מה שלא מכירים הוא המצאה :)
 

לארג'

משתמש סופר מקצוען
וסתם מענין
למה אצל ההורים שלי יש את כל הנ"ל ואיכשהוא הכל נאכל? (אני גם אצל ההורים לא אוכלת מנה עיקרית אבל כל השאר-כן)
למה שאנחנו בבית זה שונה?
כשמתארחים יש תאבון מוגבר
וכנראה זה משפיע גם על המארחים...
 

אין עוד מלבדו"

משתמש פעיל
אם אני יאכל חלבי בשבת כי לא בא לי על זה ויותר אוהבת חלבי
הילדים שלי ילבשו חולצות צבעוניות כי איפה כתוב שצריך ללבוש חולצה לבנה ומכנס שחור
וסתם מעניין איך הבעל זורם עם זה
אין כמו ריח של שבת

מעניין שכל הדורות לא אכלו חלבי ושמרו חתיכת עוף בשביל שבת
 

ילילי

משתמש מקצוען
נראה לי שאנשים כאן לא הבינו את הרעיון....
גם אלו שאוכלים חלבי בליל שבת, לא עכשיו יושבים על מוקרמים...

אלו אנשים שלא טוב להם בשרי בערב / אחד מבני הזוג או שניהם לא אוהבים בשרי או לא אוכלים מסיבות שונות / לא מסוגלים לאכול כל כך הרבה (כמו שתיארה פותחת האשכול)

אוכלים חלות + סלטים, דגים , יש כאלה שגם מרק (ירקות) ובסוף קינוח חלבי.

זה הכוונה לסעודה "חלבית" בליל שבת
 

לארג'

משתמש סופר מקצוען
אם אני יאכל חלבי בשבת כי לא בא לי על זה ויותר אוהבת חלבי
הילדים שלי ילבשו חולצות צבעוניות כי איפה כתוב שצריך ללבוש חולצה לבנה ומכנס שחור
אז המצב אצלך חמור


הטענות פה מגוחכות ללא שום בסיס השקפתי אפילו
 

ח.ג.ג'.

משתמש מקצוען
מעניין שכל הדורות לא אכלו חלבי ושמרו חתיכת עוף בשביל שבת
הלא-בשרי של כמה דורות אחורה לא היה קישים, לזניות ומוס. זה משהו שלרוב האנשים לא תמיד היתה אפשרות להכין במטבח ביתי, או אפשרות כלכלית להכין.
כשהם שמרו את הבשר לשבת, בשאר השבוע הם לא אכלו חלבי מפנק, הם אכלו תפוחי אדמה, גריסים וקטניות. לפחות מי שלא היה אמיד. כשאלו האלטרנטיבות, בוודאי שהבשרי הוא החשוב והמכובד.
 

בר אילן

משתמש צעיר
החלבי מכובד. אין ויכוח.
עדיין רוב הציבור מקפיד על סעודה בשרית.
מדוע?
האחד, כי כך נהגו.
משנהו כי כתוב בשולחן ערוך שיש להרבות בבשר, גם אם זה לא חיוב גמור.
כמדומני שכבר הקבילו פה לסעודת מצווה שיש דעות שחייבים לאכול בה בשר.
 

DvoraVidman

משתמש סופר מקצוען
במקןמןת שאני מכירה שלא אוכלים בשרי, וזה עלה גם באשכול,
הסעודה לא חלבית, אלא 'דגית'.
אוכלים מנת דג מכובדת והיא עיקר הסעודה (זה שהגלידה בסוף חלבית זה פועל יוצא, סה לא העיקר, ).
אז ההשוואה היא בין דג (שגם לו יש מקום של כבוד במקורות)
לבין עוף/ בשר.


וכמה אנשים כבר כתבו באשכול זה שאלה שמלמדת הרבה על שאר אורחות החיים.
 

כובע הנזיר

משתמש מקצוען
אחרי כמה שנים שהמנה העיקרית חזרה כלעומת שבאה למטבח, הבנתי את הרמז והפסקתי להכין

אוכלים חלות ביתיות מושקעות ומגוונות (טבולות בשומשום /בקצח/בתערובת גרעינים, עם בצל מטוגן ואגוזים וכו וכו)
סלטים בעיקר חיים
מנת דג מכובדת
מרק (שמה בתוכו כמה כרעיים אם איזה אורח ירצה, מקסימום אוכלים בראשון) לפעמים גם קניידלך (תלוי מי האורחים)

מנה אחרונה נחמדה

וזהו.
היו פה דגים, מרק ועוף.
מה עוד צריך כדי להתענג, לשבוע ולקיים את כל המנהגים?

(עדיין, כשמארחת את ההורים מכינה גם עיקרית)
 

משה 05276

משתמש מקצוען
לשים 3 חתיכות לחם במרק של שבת זה רפואה וכו' וכו'
זה לא בעיה?
לא זה לא בעיה
לא בטוח שהמילה הקפידו היא הנכונה פה.
אולי אכלו כי סה מה שהיה מקובל אצלם (כמו סלטים בישראל)
המילה הקיפדו היא מדויקת להפליא
איך זה קשור למה שביקשתי?
ביקשתי מקור לחובה לאכול בשרי בליל שבת.
יו"ט לא קשור. וסעודה שניה היא בשרית.
בסה"כ הסכמתי עם דברכם שאין חובה
 

אסתי3311

משתמש סופר מקצוען
אצלנו ג"כ אוכלים סעודה מסורתית לחלוטין: דגים, מרק ועוף,
בעוף כמעט לא נוגעים. מגישה אותו בראשון.
הענין הוא שעוף שבושל והתקרר נהיה (טעמנו) הרבה פחות טעים.
למישהי יש טיפים בנושא?
 

פירי

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
אצלנו ג"כ אוכלים סעודה מסורתית לחלוטין: דגים, מרק ועוף,
בעוף כמעט לא נוגעים. מגישה אותו בראשון.
הענין הוא שעוף שבושל והתקרר נהיה (טעמנו) הרבה פחות טעים.
למישהי יש טיפים בנושא?
טוחנים למילוי בבלינצס
או לטגן רק את החתיכות עוף - להוריד את כל העור והחלקים שלא אוכלים. קצת שמן ותיבול, כמה דקות
אפשר גם מראש לבשל עם הרבה רוטב ולא מידי הרבה שעות, זה יוצא יותר טוב בחימום
 

Michalir

משתמש פעיל
אצלנו ג"כ אוכלים סעודה מסורתית לחלוטין: דגים, מרק ועוף,
בעוף כמעט לא נוגעים. מגישה אותו בראשון.
הענין הוא שעוף שבושל והתקרר נהיה (טעמנו) הרבה פחות טעים.
למישהי יש טיפים בנושא?
אני מפרקת את העוף ועושה סלט עוף
את יכולה גם להקפיץ את העוף המפורק עם טריאקי וצילי מתוק וסויה כמה שניות במחבת
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה