עוגות/עוגיות מתכון מקטיפה של ה.בקר - בחושה עם פודינג ריבת חלב

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
לא חושבת שעלתה כאן.
אבל אני כבר לא זוכרת, זו האמת.

זו עוגה ללא גלוטן אבל אפשר כמובן להכין עם קמח רגיל


עוגה בחושה בטעם ריבת חלב עם קרוקנט לוז, ללא גלוטן

את העוגה הזו הכנתי כמחווה למישהי שלא אוכלת גלוטן. האמת, הופתעתי ממש מההצלחה. אוורירית, רכה, טעימה במיוחד. ולא, אם לא תגלו לאחרים- אין סיכוי שהם ידעו שהיא ללא גלוטן. עוגה מעולה באהבה גדולה לכל אותם שלפעמים קצת מפסידים מול העוגות הרגילות. כאן אין הפסד. באמת שלא. עוגה שתחמם את לב נמנעי הגלוטן בחג.


2 תבניות אינגליש קצרות

אין צורך במיקסר. קערה ומטרפה.



עוגה:

4 ביצים

1.5 כוסות סוכר

¾ כוס שמן

2 כוסות קמח תמי [או אחר]

1 אבקת אפיה

3 כפות פודינג בטעם ריבת חלב

1 כוס חלב סויה בטעם וניל [או תחליף חלב אחר]

1 כוס קרוקנט לוז



ציפוי:

50 גרם שוקולד לבן פרווה

מעט שמן [כחצי כפית]

קרוקנט לוז



שמים את כל רכיבי העוגה למעט הקרוקנט בקערה וטורפים היטב בעזרת מטרפה עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה ללא גושי קמח. מוסיפים קרוקנט ומערבבים.

יוצקים ל-2 תבניות אינגליש קצרות מרופדות בניר אפיה.

אופים ב 180 מעלות 25 דקות עד להתייצבות של העוגה כשקיסם שננעץ למרכזה יוצא יבש.

ציפוי:

ממיסים שוקולד לבן עם שמן ומזלפים פסים באלכסון על העוגה.

כשהשוקולד רטוב, מפזרים קרוקנט לוז.

IMG_9474_682x1024.jpg
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה