דיון אני רוצה להיות בעלעבוסטית

נאווהלה

משתמש פעיל
כולן כתבו דברים נכונים
דבר ראשון אכן לדאוג שיש לך בבית מלאי של מצרכים לכל תבשיל/מאפה שתצטרכי לאפות
אני לעולם לא מתחילה להכין משהו מביל שאוודא שיש לי הכל בבית. סתם כי לא אוהבת להלוות מהשכנים.
הבסיס הראשון לבלעבוסטע אמיתית הוא סדר ארגון ותכנון מראש.
כשאת מבשלת לשבת תתחילי מהבסיס, מה שאת חייבת לשבת ואח"כ למה שמבחינתך זה בונוס כי לא תמיד יש לך את כל הזמן שבעולם.. |(למשל מנה אחרונה פחות קריטי אצלכם? תשאירי את ההכנה לסוף, אם יהיה לך זמן וכח וכו')
אני אישית לא מתחילה לבשל לפני שהמטבח נקי, חייבת משטחי עבודה פנויים, ככה מתחילים נורמלי נקיון במטבח עושה סדר בראש...
ומאמינה שעם הזמן תרכשי פרקטיקות מעצמך.
הוצאת מעבד מזון מהארון? רצית לאפות קוגל תפו"א? אם כבר לכלכת, תחשבי מה עוד את יכולה לעשות אתו, למשל לקלף ירקות ולגרוס אותם דק למרק עוף משודרג, גם אם בכמות גדולה מקסימום תקפיאי, חסכת לך זמן לכלוך ועבודה..
אני אישית פעם ב... מכינה רוטב פיצה, טחינה, מטבל לדג וכו' בכמויות כפולות מחלקת לקופסאות מתאימות ומקפיאה!
כל שבת שולפת קופסא, תענוג! באפס לכלוך ועבודה!
סלטים לשבת הכי כייף וטעים זה הסלטים הקלילים, כמה שיותר קרובים ל"מציאות", ירקות חיים בחיתוכים שונים ומענינים, חסלט על שלל גווניו, כדאי לעשות ביקור בחנות הפיצוחים ולקנות תיבולים לסלטי ירק, להמשיך משם לחנות התבלינים ולקנות פפריקה מעושנת, ראס אל חנות, שמיר קצוץ ועוד מגוון תבלינים חזקים שעושים את העבודה היטב!
בקיצור, קבלת קצת השראה?
אני חושבת שבעלבוסטע זה מיומנות שנרכשת עם השנים...

כמובן שאביזרי עזר לבישול ואפייה חובה
כמו סכינים חדות (תזהרי!)
קרש חיתוך נח
כסא למטבח (שלא יכאבו לך הרגליים) וכו'
כל אחת תוכל להוסיף אחרי מה הכלי עזר במטבח אצלה שהוא מאסט והיא לא תסתדר בלעדיו!

קיצור
בהצלחה לבלעבוסטע המתחילה!
תודה על המייל המפורט
מה הכוונה, איזה פיצוחים מתאימים לאיזה סלטים? ומתי את משתמשת בפפריקה מעושנת, ראס אל חנות וכו'?
כדאי לעשות ביקור בחנות הפיצוחים ולקנות תיבולים לסלטי ירק, להמשיך משם לחנות התבלינים ולקנות פפריקה מעושנת, ראס אל חנות, שמיר קצוץ ועוד מגוון תבלינים חזקים שעושים את העבודה היטב!
 

נאווהלה

משתמש פעיל
את יכולה לבקש מחברה/גיסה/חמות להגיע לעזור לה במטבח. אין כמו חניכה!
אולי להתנדב בעזר מציון/ישיבה במטבח.
להציע לבעלת קייטרינג לעשות לה קלופים תמורת הדרכה. אין על דוגמא אישית!
עזר מציון זה רעיון! תודה, לא חשבתי על זה
או קייטרינג- יש לי שכנה, אני אשאל אותה
תודה!
 

נאווהלה

משתמש פעיל
הצעה קצת מוזרה
לפתוח אשכול אתגר כל יום חמישי: הספקים לשבת "יום חמישי הגיע"
שם תעלי תמונות של מה שהכנת - השיתוף הזה עושה הרבה הוא ממריץ כולם רואים מה עשית
ונכנסים לסוג של תחרות כזאת שמביאה אנדרנלין
רעיון מהמם! אבל אין לי איך להעלות תמונות
 

פוינט

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מקנאה במי שבעלעבוסטית ותמיד יש אצלה אוכל, עוגות, שפע טעים ומפנק
איך עושים את זה?
אני רוצה שיהיה לי כיף וקל להכין אוכל ולאפות.
שיצא טעים ובקלות,
אשמח לקבל את הדרכת האלופות
וואו איזה מרגש לשמוע
בדור שלנו עם כל כך הרבה מסיחי דעת - רק על המשפט הראשון מגיעה לך מדליה!

ולעצם העניין, הרצון הוא כלי בסיסי שלנו בכל תהליך
תרצי את זה, תדמייני על זה, תתפללי על כך

לא לשכוח לצ'פר את עצמך ולהוציא מחמאות מבני הבית - נותן כח להמשיך

והכי חשוב, קחי מתכונים קלים ומהירים
דברים קלים שלא דורשים הרבה שלבים.

טיפ חמוד,
הבת שלי לימדה אותי לעשות עוגיות מרובעות
מכינים בצק עוגיות (קווקר, שוקוצ'יפ, קוקוס וכו')
מרדדים על נייר אפיה, חותכים לריבועים ואופים - אלוף!
 

DvoraVidman

משתמש סופר מקצוען
הצעה קצת מוזרה
לפתוח אשכול אתגר כל יום חמישי: הספקים לשבת "יום חמישי הגיע"
שם תעלי תמונות של מה שהכנת - השיתוף הזה עושה הרבה הוא ממריץ כולם רואים מה עשית
ונכנסים לסוג של תחרות כזאת שמביאה אנדרנלין
אולי כאן המקום לציין שהרעיון חי וקיים ומתקיים כאן בפרוג בפורום חכמת נשים....
ולא חייבים תמונות.
למי שיש ממליצה ויכולה להיכנס לשם.
בכלל בחכמת נשים יש כל כך הרבה טיפים לעקרת הבית. אישית לומדת משם מליון. (וברוך ה' יש תשתיות טובות,ועדיין)
 

נאווהלה

משתמש פעיל
וואו איזה מרגש לשמוע
בדור שלנו עם כל כך הרבה מסיחי דעת - רק על המשפט הראשון מגיעה לך מדליה!

ולעצם העניין, הרצון הוא כלי בסיסי שלנו בכל תהליך
תרצי את זה, תדמייני על זה, תתפללי על כך

לא לשכוח לצ'פר את עצמך ולהוציא מחמאות מבני הבית - נותן כח להמשיך

והכי חשוב, קחי מתכונים קלים ומהירים
דברים קלים שלא דורשים הרבה שלבים.

טיפ חמוד,
הבת שלי לימדה אותי לעשות עוגיות מרובעות
מכינים בצק עוגיות (קווקר, שוקוצ'יפ, קוקוס וכו')
מרדדים על נייר אפיה, חותכים לריבועים ואופים - אלוף!
תודה על המילים החמות! נותנות הרבה כח!!!
 

נאווהלה

משתמש פעיל
אולי כאן המקום לציין שהרעיון חי וקיים ומתקיים כאן בפרוג בפורום חכמת נשים....
ולא חייבים תמונות.
למי שיש ממליצה ויכולה להיכנס לשם.
בכלל בחכמת נשים יש כל כך הרבה טיפים לעקרת הבית. אישית לומדת משם מליון. (וברוך ה' יש תשתיות טובות,ועדיין)
איך נרשמים? צריך מישהי שמכירה אותי. לא?
 

אביה.

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
בלת''ק חלקי
הרבה זה עניין של השראה -
תבונני - פשוט תתבונני
בלי לשאול שאלות ולקבל הדרכה
במבשלות או בלבלוסטיות בעלות שם טוב
ועוד פעם
תתבונני
עכשיו כבר תשאלי מעט .. ואז יותר..
וכך חוזר.. בזמנך הפנוי .
בפעם החמישית כבר תרגישי שאת יודעת את כל הסודות הקטנים
ותקבלי חשק גדול
אחר כמה פעמים עם קבלת מתכון מדוייק - מובטח לך (בע''ה ולדעתי - לא לוקחת התחייבות חח) אוכל בדיוק כמו שלה!
גילוי נאות - כך אני עשיתי. אם יש למשהי עוד משהו דומה מנסיון כזה - שתפו.
 

קטוגנית

משתמש רשום
אני הייתי אצל שבי גריינמן, יש לה קורס מדהים!!! פרקטי, יעיל, זמין ובסיסי.
נתן לי המממון חשק ומצב רוח להכנס למטבח וברוך ה' גם להצליח.

ממליצה בחום.
 
נערך לאחרונה ב:

PNINA-ZILUM

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
הבעיה אצלי שלא ראיתי דוגמא אישית בבית
אמא שלי הצדיקה היתה אישה לא בריאה פיזית ולא כ"כ בישלה ואפתה.
כך שבשבילי זה הר כמעט בלתי עביר
השאלה אם יש מישהי שגם הגיעה בלי ידע, והיום זה זורם לה
חשוב לי ממש שיהיה בבית תמיד אוכל חם ועוגות אבל יש לי מחסום
אולי מה שקשה לי זה הפרקטיות, התכנון, קניות, סדר פעולות וכו'
הייתי רוצה להיות זבוב על הקיר במטבח של בעלעבוסטע וכך לראות ולקבל מושגים איך עושים את זה בפועל
שאפו על הרצון הטוב והשאיפה !
יש לך כאן המון עיצות איך לקיים בפועל
שימי לב שזה לא מגיע ביום אחד ומצריך הרבה סבלנות
קודם כל לקבוע יום -יומיים בהם את מכינה אוכל מושקע יותר (איך? לפי העיצות הנ"ל)
כשזה נכנס לך לסדר קבוע את מוסיפה ימים ומוסיפה כמויות ולמקפיא
בהצלחה !
 

במילים_אחרות

תרגום אנגלית-עברית עברית-אנגלית
מנוי פרימיום
קודם כל סלטים קלים
,
מה שעוזר לי לצמצם התעסקות כל יום מחדש זה לשטוף ולשים בקופסאות כמות גדולה - חסה, כרוב, מלפפונים, עגבניות, צנוניות וכו' גם עלים למיניהם מאד מוסיף. אם יש זמן אז גם רוטב בנפרד. אגב, גם אחרי חיתוך, אם לא הוספתי רוטב זה טוב גם למחרת אם נשמר היטב בקופסה אטומה
 

HV

משתמש רשום
הבעיה אצלי שלא ראיתי דוגמא אישית בבית
אמא שלי הצדיקה היתה אישה לא בריאה פיזית ולא כ"כ בישלה ואפתה.
כך שבשבילי זה הר כמעט בלתי עביר
השאלה אם יש מישהי שגם הגיעה בלי ידע, והיום זה זורם לה
חשוב לי ממש שיהיה בבית תמיד אוכל חם ועוגות אבל יש לי מחסום
אולי מה שקשה לי זה הפרקטיות, התכנון, קניות, סדר פעולות וכו'
הייתי רוצה להיות זבוב על הקיר במטבח של בעלעבוסטע וכך לראות ולקבל מושגים איך עושים את זה בפועל
שתדעי שבישול ומטבח זמ מיומנות נרכשת מכירה מקרוב כמה חברות שלא ידעו להכין חביתה
בתחילת הנישואין והיום הם בשלניות אלופות
אז קודם כל עצה שלי תאמיני בעצמך שאת יכולה להגיע למקום הזה !
יש שפע של סרטוני מתכונים ברשת את יכולה לצפות בסרטונים של מתכונים שאת מתענינת בהם זה מאוד נותן חשק
ומכניס לאוירה
תתחילי עם מתכונים פשוטים ביתיים , תכנני את עצמך תבדקי שיש לך את כל החומרים בבית לפני
ואל תחסכי בחומרי גלם טובים שהתוצאה תצא טובה ויתן לך מוטיביציה לנסות עוד מתכונים
בהצלחה רבה
 

חייצ'ו

משתמש פעיל
אם יש לך מוט בלנדר טוב או מעבד מזון אפשר לעשות תוך מס' דקות כמה סלטים כמו- חומוס ביתי, טחינה, פסטו, טפנד, דיפ עגבניות.
ורעיונות נוספים אבל עם קצת הכנה מקדימה, אם מתכננים מראש אפשר לשים הכל בתנור בתבניות נפרדות-
חצילים שלמים, עגבניות שרי ושום, פלפלים, קוביות חציל וכו'
אפשר להכין מזה-
קרם חציל
חציל עם טחינה
חציל עם מיונז
ממרח עגבניות מיובשות
חציל בטעם כבד
 

ח.ג.ג'.

משתמש מקצוען
טיפ מכיוון קצת אחר - בישול ארוך.
תבשילי קדרה ודברים מהסוג הזה שמתבשלים הרבה זמן, גם נותנים לבית ריח של אוכל טוב, וגם מפתחים טעמים עמוקים שנותנים את התחושה של הביתיות וההשקעה.
זה לא צריך להיות תבשיל מורכב, אפשר מרק או סיר של קציצות ברוטב או תבשיל קדרה של כרעיים וירקות שמתקתקים ברבע שעה. זה לא דורש יותר זמן עבודה מדברים אחרים, רק תכנון מראש כדי שהסיר יוכל לעמוד על הכיריים כמה שעות טובות. יש לא מעט סוגי מאכלים שמשתבחים מבישול ארוך.
זה נותן אוירה של בית עם אוכל, ומתאים במיוחד לחורף.
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  40  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה